Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dobra, czas się odezwać chyba ... :siara:
Odespałam , wróciłam do życia :diabloti: i mogę teraz coś tutaj napisać...

Co do Waszej dyskusji o drugim czterołapnym... Tak, oczywiście, że planuję kolejnego psa ale jak na razie wyrastają przede mną różne przeszkody o których nie będę się rozwodzić... Tak jak mówi Monia:

*Monia* napisał(a):
Rozmawiałam z nią przed wakacjami i nie spieszyło się jej wtedy zbytnio.

Co ma być to będzie ;)

kaskaSz napisał(a):
Kiedyś coś wspominałaś o rasie, ale nie mogę sobie przypomnieć... :shake:

Najprawdopodobniej prt. Ale nie jest łatwo wybrać hodowlę, szczeniaka itd więc staram się zachować cierpliwość i podchodzić do tego z dystansem. Bezik jest w kwiecie wieku, ciągle robi jakieś postępy agilitowe i mnie to cieszy więc nie mam ogromnego parcia na szczyla. Kiedyś będzie. Na tę chwilę nie wiem kiedy.

Russellka napisał(a):
Cześć Bziki! :loveu: Co dzisiaj u was słychać? :cool3: Strasznie dawno nas nie było u was :shake:

Hmmm słychać było duuużo, wystarczy się cofnąć o parę/paręnaście stron i poczytać... :razz:

ewelinka_m napisał(a):

p.s pamiętasz co Ci pisałam jakiś czas temu w pw? będę na 1000% :p

Super! We wszystkie dni? :cool3: Ja będę ale najprawdopodobniej bez białego.

No to teraz co do obozu - no co tu dużo mówić, było jak zwykle ekstra :loveu: (to był nasz 3-ci obóz klubowy) Dla Bezika trenowanie codziennie po 2 razy to za dużo psychicznie ale biegaliśmy ile mogliśmy, jestem bardzo zadowolona z białasa ;) Zrobił postępy w porównaniu do zeszłorocznego obozu i to cieszy najbardziej :multi:
No i jak zwykle towarzycho obozowe też super :lol::evil_lol:
Oprócz tego jak już Dominika doniosła - trochę się zakumplował z wodą :cool3: aportował z niej różne rzeczy, wbiegał do mnie itd. Niestety pływać to nie za bardzo miał jak bo tam się idzie 100 m w głąb jeziorka i nadal ma się wodę do kolan :evil_lol: a ja się starałam rzucać mu aportek raczej blisko brzegu żeby nabrał pewności siebie ;) Szkoda, że na co dzień nie mamy zupełnie gdzie chodzić nad wodę, wtedy mogłabym w nim wodolubność rozwinąć jeszcze bardziej a tak to dupa. :lol:

No i była też z nami Nightwishka :razz: która przyjechała na obóz nie umiejąc zupełnie nic, po pierwszym króciutkim treningu śmigała proste tunele, po paru dniach śmigała też zakręcone w każdą stronę i skakała niskie hopki w różnych prostych sekwencjach. Predyspozycje ma ale niestety kondycji trochę mniej, poza tym nie jest przyzwyczajona do współpracy z człowiekiem i czasem zamiast pruć do przodu to biegła za ręką z piłką. Ale i tak spisała się dobrze a na pewno powyżej moich oczekiwań ;) Możliwe, że od października będziemy kontynuować wspólne treningi, kto wie...

No a teraz Nightka już jest u siebie, a ja jeszcze ciągle za nią tęsknie... Uwierzcie na słowo że to naprawdę super kochana suczka :loveu: Ona z kolei okazała się absolutną fanką wody i aportowała swoją ukochaną piłkę nawet jak bardzo daleko ją rzuciłam :cool3:

Faaaajnie było mieć 2 psy, chociażby przez niecałe 2 tygodnie...

Co do zdjęć... Agilitowych jeszcze nie posiadam ale jak tylko będę miała to wrzucę. Za to mam dużo zdjęć wodnych itd :eviltong: Co prawda są dość marne, w ogóle na tym obozie mi nie szło focenie, ale ta chwila - Bezik aportujący z wody - wymagała uwiecznienia więc wrzucę zdjęcia bez względu na ich jakość :razz: Ale to za chwileczkę...

Posted

Bzikowa napisał(a):

Super! We wszystkie dni? :cool3: Ja będę ale najprawdopodobniej bez białego.

mhm ;) przyjeżdżam w piątek;) se założę może koszulkę z whwt to mnie łatwiej znajdziesz :diabloti: szkoda,że bez Bzika bedziesz.

czekam niecierpliwie na foteczki wodne :razz: całkiem fajna sprawa taki obóz, a nie było spięć miedzy psiakami?

Posted

[quote name='ewelinka_m']mhm ;) przyjeżdżam w piątek;) se założę może koszulkę z whwt to mnie łatwiej znajdziesz :diabloti: szkoda,że bez Bzika bedziesz.

czekam niecierpliwie na foteczki wodne :razz: całkiem fajna sprawa taki obóz, a nie było spięć miedzy psiakami?

OK ;) No Bzika nie będę ciągnąć raczej...

Spięć u nas nie było - w naszym pokoju mieszkały 4 suczki, 3 dziewczyny i jeden samiec - Bezik :diabloti: miał swój mały haremik :evil_lol:

No dobra, to jedziemy z fotkami ;)

Najpierw Nightwishka

Razem

Wspólny rzut na piłkę

Bez - hihi tu miał problem ze złapaniem piłki bo była bardzo śliska i mokra i jak ją próbował chwycić w szczęki to mu odpływała dalej :evil_lol:

Posted

Potem Zuzia od szelciaków pożyczyła nam super ekstra zabawkę , którą Bezik nad wodą pokochał i szarpał się zawzięcie ;) Te zdjęcia są już z drugiego razu jak poszliśmy na wodę. Za pierwszym razem nie miałam aparatu ale była tam masa dzieci, i jedna z dziewczynek koniecznie chciała rzucać westikom zabawki do wody. Bezik się nawet z nią poszarpał i przyniósł aportek:loveu:

A oto i zabawka, jeszcze żywa ;)

Mam!

Nighti na brzegu z piłeczką

Posted

A ja mam pytanie: czy na taki obóz mogłabym przyjechać ja, ze szczurem jako początkujący, czy raczej jeżdzicie samymi grupami zaawansowanymi? bo szczurzy cośtam umie, tunel, prawie slalom, hopki, koło- uczone na podwórku ;) a i po tych wakacjach nadaje się do agi bo nie zwiewa- wiec mnie naszło:razz:

ta zabawka wygląda jak mokry psi but :evil_lol:

Posted

[quote name='Sorata']fajna ta zabawka :loveu: zdjęcia również ;)

wiem, że zdjęcia gorsze :evil_lol:

[quote name='Unbelievable']A ja mam pytanie: czy na taki obóz mogłabym przyjechać ja, ze szczurem jako początkujący, czy raczej jeżdzicie samymi grupami zaawansowanymi? bo szczurzy cośtam umie, tunel, prawie slalom, hopki, koło- uczone na podwórku ;) a i po tych wakacjach nadaje się do agi bo nie zwiewa- wiec mnie naszło:razz:

To był obóz klubowy więc jak sama nazwa wskazuje jest otwarty w zasadzie tylko i wyłącznie dla nas, klubowiczów. Organizujemy go sami dla siebie, co roku w tym samym miejscu od paru lat.

Są inne obozy, na które mogą jeździć ludzie 'niezrzeszeni' początkujący - chociażby Fort takie organizuje. W tym roku było też parę innych.

Wiem, że się zdjęcia nie podobają :evil_lol: ale mam ich tyle, że wrzucam dalej ;)

i hop na brzeg

Najti

Guest aneta_w
Posted

Mi też się strasznie podobają :)
Podziwiałam razem z rodzicami