gorwin Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Pieseczkowo napisał(a):Wiec Aniu,że u Pani evy sa 3 wyjatki od westowej reguły:eviltong: A czy można zapytać :oops:, na czym polega ta reguła? :roll: Quote
gorwin Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Zdjęcia wspaniale! :klacz: Bezik - gwiazda! Kiedy na wystawach widzę agility, nie mogę stąd odejść. I relacje między człowiekiem a psem - coś niesamowite! :loveu: Quote
Bzikowa Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Ewelinka - masz czego. Ja mam ją od kilku godzin i już się zakochałam :loveu: Gorwin, Pieseczkowej chodziło o to, że oprócz westów są 3 psy innych ras (2 cairny, jeden czarny terier rosyjski), tylko o to chodzi ;) No to co, zaczynacie z Tiki agility? :cool3: Quote
Pieseczkowo Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 No ja widzę,że Kubraczek już mnie zna:eviltong: Właśnie startujcie z Tilunia,Ania bedzie sie bardzo cieszyc!!:lol: Quote
*Monia* Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Rozmnożony Bezik :loveu:. Przygotowujesz go na drugiego psa w domu? :razz: Quote
kaskaSz Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Fajne te rozmnożenie. :cool3::loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zmniejszone/bezeziksopot1.jpg Patrzę, że Bezik podgolony przy siusiaku. ;) Wydaje się daleko wycięty, a jak jest w rzeczywistości? Quote
Teba Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Masz 2 westy i tylko kilka zdjęć... Nie bądź wiśnia podziel się z nami :eviltong: Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 [quote name='*Monia*']Rozmnożony Bezik :loveu:. Przygotowujesz go na drugiego psa w domu? :razz: Nie ale szczerze mówiąc byłam bardzo ciekawa jak zareaguje na drugiego psa w domu (w życiu nie było tu żadnego innego psa oprócz Beza). I teraz już wiem, że jak w końcu się dorobię szczeniora to nie będzie problemu, przynajmniej nie ze strony Bezika :loveu: Wydaje mi się, że on stwierdził, że jak już przyprowadziłam ją do domu to znaczy, że zjadać ją to tak raczej by było nietaktowne :evil_lol: Ale ona wie, że rządzi Bezik bo np. nie wchodzi na łóżko nieproszona jeśli on tam leży, dopiero jak ją bardzo zachęcę. Ma swoją klateczkę, którą kocha i w niej się wyleguje. ;) [quote name='kaskaSz']Fajne te rozmnożenie. :cool3::loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zmniejszone/bezeziksopot1.jpg Patrzę, że Bezik podgolony przy siusiaku. ;) Wydaje się daleko wycięty, a jak jest w rzeczywistości? No fajne:loveu: Rzeczywiście na zdjęciu wygląda jakby miał cały brzuch wygolony :hmmmm: ale tak nie jest (aż sprawdziłam!), ma wygolone tak jak zwykle część brzucha żeby sobie firanki nie obsikiwał (robi to zawsze...) [quote name='J.G']Zdjęcia z Sopotu bardzo pierwsza klasa. Witam i dziękuję :) [quote name='Tebusa']Masz 2 westy i tylko kilka zdjęć... Nie bądź wiśnia podziel się z nami :eviltong: Konkretnie 2 na razie były i to identyczne , poglądowe:evil_lol: Byliśmy rano na spacerku (to był pierwszy spacer dla aparatu:lol:) i mam trochę zdjęć ale pewnie nie są zbyt piękne bo jako początkujący fotograf jeszcze zapominam o tak głupich rzeczach jak nierobienie zdjęć pod słońce :evil_lol: Zdjęcia wrzucę jak mi się naładuje akumulatorek bo się wyładował w połowie spacerku. P.S. Jurek dodał na stronę hodowli nową galerię z Bezikowym agility, tzn z różnymi fotkami ze starych zawodów: http://westie.com.pl/gallery.htm Quote
*Monia* Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Kochany towarzyski Bezik :loveu:. Czekamy na zdjęcia, nawet te niezbyt udane. Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Ufff. Akumulatorki naładowały się, zdjęcia są, towarzycho śpi (Bezik z łbem na moim brzuchu :lol: a Nighti w moich nogach ; ale nie na długo bo zaraz drugi spacer) to mogę coś napisać. Fajnie się obserwuje różnice między dwoma psami :lol: Ona jest zdecydowanie bardziej uległa. Na szczęście traktują się jak powietrze ale w paru sytuacjach widziałam coś w rodzaju interakcji. Nalałam im wodę do miski a oboje chcieli pić. Stawiam miskę. Patrzą na siebie przez parę sekund po czym Bezik podchodzi do miski i wypija całą jej zawartość :evil_lol: pod koniec już się chyba zmuszał, daję słowo :lol: Ale na szczęście woda w misce to zasób odnawialny więc Nightwisha również dostała pić. Bawić się ze sobą broń boże nie chcą. Jak szarpię się zabawką z jednym - drugie tylko obserwuje. Najśmieszniejsze było jak ]jej trochę klikałam (siad... bo nadal to u niej kuleje :evil_lol: i uczyłam obrociku) to Bezik, w czasie gdy ona się zastanowi i zrobi ten siad, zdąży usiąść , zawarować obrócić się i jeszcze zrobić surykatkę i podać łapkę z nadzieją, że któreś zadziała. Jakby się chciał popisać, że on umie tyle rzeczy a ona nic :evil_lol: Ale popracujemy i ona też coś tam będzie potrafić. ;) Ale największa różnica to jest jej i Bezika kondycja. Ona ma naprawdę słabiutką - pewnie trochę po szczeniakach no i nie jest też przyzwyczajona do takich spacerków jak ma Bzik. Idziemy na spacer - Bez radośnie galopuje sobie z przodu. Ona trzyma się bliżej mnie choć też radośnie. Wracając Bezik... nadal galopuje z przodu :evil_lol: i jeszcze wynalazł sobie jakiegoś patysia po drodze żeby go zanieść do domu (ostatnio tak mu się zrobiło) a ona z jęzorem przy ziemi kłusuje obok mnie... Na szczęście jej kondycja gwałtownie się polepsza jak tylko zobaczy piłkę. Jest najarana, że szok. Byłam zdziwiona jej cudownym aportem, ona to musi mieć we krwi. Szarpie się też bardzo ładnie. Bardzo się cieszę, zwłaszcza, że robi to w obcym miejscu i z obcą osobą czyli mną. ;) Ale kondycja badziewna a to wcale nie był długi i intensywny spacer... Trochę ponad godzina, troszeczkę rzucania piłeczek... A było gorąco więc jakby naprawdę to był męczący spacer to Bezik też by był zmęczony... No dobrze, już nie paplam (ciekawe czy ktoś dotarł do końca elaboratu :lol:) tylko daję zdjęcia :razz: - pierwsze zdjęcia spacerkowe mojego czarnego cudeńka :loveu: nie są to fotki zbyt piękne ale miały być to niech będą :lol: obiecuję poprawę! Najpierw fotki wspólne, zdecydowanie gorsze... Uwierzcie nie było łatwo bo Nightwish nie zna znaczenia słowa 'zostań' :evil_lol: Bliżej się nie dało :roll: A Nightwishkę musiałam hipnotyzować piłką Grupowe przynoszenie piłeczki - tak wiem, kadr cudowny :evil_lol: ale żeby akcja 'rzucam piłeczki dwóm psom' wyszła musiałam im je rzucić w dwie strony tak żeby każde ogarnęło gdzie leci ich piłka. Zanim wyszło w miarę udane zdjęcie wykonałam niezliczoną ilość prób :evil_lol: ja mam piłkę a ty nie! - mówi Bez i zamiana ról Proszę zwrócić uwagę, że zrobiłam z nich fajny team - Bezik jako facet ma obróżkę niebieską a Nightwish dostała różową Bezika :evil_lol: czy to nie urocze hahaha :evil_lol::lol: Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Jeszcze kilka grupowych :cool3: ostrość na Nighti Teraz ostrość na Bza - hihi on siedzi wgapiony i czeka aż zwolnię z siedzenia, a ona się zastanawia co u licha znaczy to cholerne 'zostań' :evil_lol: powtórz jeszcze raz? że co? dobra położę się - Bezik dalej czeka:loveu: i już można biec:lol: Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 To teraz zdjęcia indywidualne :lol: Najpierw Nighti tutaj jakaś taka dłuuuuga wyszła :lol: Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Dalej Night :lol: czas na odpoczynek :lol: Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 No i został mój Bezunio :loveu: wystające z trawy elementy psa :lol: miał być portret... Quote
Bzikowa Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 I ostatnie kilka Bezików :lol: tutaj wyszedł jak jakiś buszmen :lol: Duży cholera ten patyk. I ciężki. Naprawdę mam Ci go przynosić a nie obgryźć sobie go w spokoju? :roll: Jak sobie życzysz :loveu: KONIEC :lol::cool3: Zrobiło Wam się biało w oczach? :evil_lol: Jeśli w ogóle ktoś obejrzał :lol::mad: Quote
ewelinka_m Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 obejrzałam, ba nawet przeczytałam wsio do końca :diabloti: teamu nadal zazdroszczę :cool1: haha tak z komendami zawsze jest wesoło :evil_lol: też to przerabiałam jak uczyłam, którego gada co był u nas to spaiki co oczywiście pełny repertuar pokazywał i z nadzieją w oczach,że może i jemu co skapnie nagrody jak tak ładnie się prezentował...z miską to samo na początku było, ksiąze musiał pierwszy jeść/pić ..potem się zakumplowały piły z jednego koryta :diabloti: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/011.jpg jaka księżniczka :loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/030.jpg i co przyniósł patysia do domu? :cool3: 2 białe rozradowane gęby lecące ..mr to jest to :loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/025.jpg i nie narzekaj zdjęcia są super :multi: Quote
Mudik Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Fajne fotki, ale dziewczyna śliczna jest ma piękną krótką główkę:loveu::loveu::loveu:http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/012.jpg Quote
ewka i haker Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 ale dużo zdjec nie to co u mnie teraz tylko musisz dopracować by nie były przejarane;) Quote
marta_gp Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 super zdjęcia :loveu: fajnie też razem wyglądają :cool3: Quote
Unbelievable Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/023.jpg :loveu: po którymś zdjęciu pomyślałam: ale ich dobrała, ona ma różową a bez niebieską, patrzę niżej, a tu to samo napisane, no cóż :diabloti: Quote
Pieseczkowo Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Aniu,pareczka jak ulał.Szkoda,że bedzie tak tylko na troche.:-( Udanej zabawy:lol: Quote
Recommended Posts