Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bzikowa']
No to wszyscy namówieni. :multi: Tylko termin jeszcze, po 17 maja:razz: Dla nas odpada ostatni weekend maja bo jesteśmy w Radomiu na zawodach.
[/QUOTE]

przyjedz do mnie wcześniej, cooo? tak w ramach wspólnej nauki przed maturą :cool3:

Posted

[quote name='Bzikowa']Tinka a Ty masz tam w miarę blisko? Jak tak to wbijaj też, ja muszę szczurzego poznać koniecznie!!!
i może jeszcze Kasia z Foxim przybędzie, z Ełku?
[/QUOTE]
noo, tylko 80km ;) zobaczysz z czym ja się muszę użerać :evil_lol:
ja to bym tak grzecznie i ladnie prosiła w którąś sobotę, żebym była po treningu (o ile nas przyjmą :diabloti:) i nie musiała 50 razy jeździć ;)

Posted

[quote name='anetta']Tyle stron przeleciałam i juz nie wiem co chciałam pisać :evil_lol::evil_lol:

:hmmmm:

Na Pikniku byłam raz, to był ten 1 Piknik, bardzo dobrze go wspominam, :multi::loveu:

Poznańskie koziołki :lol:
http://lh6.ggpht.com/_TiciMlyI2qw/S7Td5dDIEEI/AAAAAAAACTA/wVtvlF1fdFw/s576/61.jpg

Starość i skleroza :evil_lol:

No ten 1 był ponoć fajny.. ale następne już ciut gorzej.. Ale nieważne, nieważne:P

Też mi się tak koziołki skojarzyły:)

[quote name='plinka']przyjedz do mnie wcześniej, cooo? tak w ramach wspólnej nauki przed maturą :cool3:

Nie wypowiadaj tego słowa na m :P :(
Lepiej spotkać się w ramach oblewania dobrze napisanej matury niż w ramach nauki :P

[quote name='Unbelievable']noo, tylko 80km ;) zobaczysz z czym ja się muszę użerać :evil_lol:
ja to bym tak grzecznie i ladnie prosiła w którąś sobotę, żebym była po treningu (o ile nas przyjmą :diabloti:) i nie musiała 50 razy jeździć ;)

To może ja w ogóle na trening wpadnę :evil_lol:

Posted

Eee taki trochę postrzelony jest ale skusiłaś mnie i chyba pojadę zobaczyć go na żywo:evil_lol:

Zdjęcia treningowe super. Jestem pełna podziwu, bo ja takich moim obiektywem 150mm bym nie zrobiła(chodzi mi głównie o zbliżenie:wink:):)

Posted

nadrobiłam se wszystko :diabloti: melduję więc, że jestem wreszcie na bieżąco :loveu:

i widziałam pięknie pokonaną palisadkę! :loveu: i białą drącą sie non stop japę :evil_lol:
i cudne zdjęcia spaceru z rodezjankami i wiosenny spacer ;)
foty z zoo tyż superaśne :lol:

także tego :evil_lol:

Posted

Hej Beziki :) Nie możemy się doczekać zawodów a Radomiu w maju :D W końcu się zobaczymy ;) Możliwe nawet, że Dianuchę wezmę (jak nie będzie miała cieczki oczywiście) :))
No i przyszłam się pochwalić, że my już po naszym pierwszym treningu agility :p

Posted

[quote name='Olusia']Hej Beziki :) Nie możemy się doczekać zawodów a Radomiu w maju :D W końcu się zobaczymy ;) Możliwe nawet, że Dianuchę wezmę (jak nie będzie miała cieczki oczywiście) :))
No i przyszłam się pochwalić, że my już po naszym pierwszym treningu agility :p[/QUOTE]

Olusia rozumiem,że Magda już was wzięła do roboty, zazdroszczę wam trenera, że też nie zebraliście się w ekipę za czasów gdy mieszkałam 20 minut pociągiem od Radomia, ehh... ale my tez niedługo wracamy do treningów!

Posted

Tak, zgadza się :) W końcu udało się zebrać grupę ;] Dziś już trochę poćwiczyliśmy, myślę (a raczej się nie mylę), że faaajnie będzie :D

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Eee taki trochę postrzelony jest ale skusiłaś mnie i chyba pojadę zobaczyć go na żywo:evil_lol:

Zdjęcia treningowe super. Jestem pełna podziwu, bo ja takich moim obiektywem 150mm bym nie zrobiła(chodzi mi głównie o zbliżenie:wink:):)

No śmieszny, to prawda :P

Dziękuję :) Ale albo nie mam refleksu albo af rzeczywiście jest kiepski bo duuużo zdjęć poszło do kosza :mad: bo ustawiał mi ostrość na hopce a nie na psie albo w ostatniej chwili przestawał łapać ostrość w ogóle... Ale muszę przyznać, że wyszły sporo lepiej niż ostatnie agilitowe które robiłam (na jesieni jakoś...) więc jest pewien progres. Muszę znaleźć jeszcze jakiś sposób na te hopki...

[quote name='ewelinka_m']nadrobiłam se wszystko :diabloti: melduję więc, że jestem wreszcie na bieżąco :loveu:

i widziałam pięknie pokonaną palisadkę! :loveu: i białą drącą sie non stop japę :evil_lol:
i cudne zdjęcia spaceru z rodezjankami i wiosenny spacer ;)
foty z zoo tyż superaśne :lol:

także tego :evil_lol:

Witam panią wiecznie nadrabiającą:razz::lol::evil_lol:
Palisadka:loveu:wiem:loveu:
z drącą się japą już gorzej :eviltong:

No to nasłodziłaś i idziesz, pa :diabloti:

[quote name='Olusia']Hej Beziki :) Nie możemy się doczekać zawodów a Radomiu w maju :D W końcu się zobaczymy ;) Możliwe nawet, że Dianuchę wezmę (jak nie będzie miała cieczki oczywiście) :))
No i przyszłam się pochwalić, że my już po naszym pierwszym treningu agility :p

Hej hej! Też nie mogę się doczekać Radomia, dawno nie byliśmy na fortowych zawodach a zawsze są suuuper:) No i blisko i w ogóle. Byleby nie było gorąco zbytnio...

Nooo , super!!! :multi: Mam nadzieję, że regularnie będziecie trenować i się spotkamy wkrótce na zawodach! No i nie muszę dodawać, że zazdroszczę regularnych treningów z Magdą ;)

Ile i jakie psy macie w grupie? Podejrzewam, że białasów niet...

Posted

[quote name='Bzikowa']
Dziękuję :) Ale albo nie mam refleksu albo af rzeczywiście jest kiepski bo duuużo zdjęć poszło do kosza :mad: bo ustawiał mi ostrość na hopce a nie na psie albo w ostatniej chwili przestawał łapać ostrość w ogóle... Ale muszę przyznać, że wyszły sporo lepiej niż ostatnie agilitowe które robiłam (na jesieni jakoś...) więc jest pewien progres. Muszę znaleźć jeszcze jakiś sposób na te hopki...
[/QUOTE]

Anka przypuszczam, że to Ty sama łapiesz ostrość na hopkę. Ustawiasz aparat w konkretnym miejscu, powinnaś już wcześniej złapać ostrość na psie i tej ostrości nie stracić (czyli cały czas podążać za psem) i wtedy gdy on będzie skakał to może ustrzelisz coś ostrego. Niestety jak zrobisz jedno zdjęcie i pies wyjdzie Ci z ostrości (np. skoczy) to musisz łapać ostrość od nowa.

Pomyśl o moich treningach z Misiem- dopóki biegniemy jednostajnie jesteś w stanie nam zrobić ostre zdjęcie, niestety w trakcie zabawy gdy "obiekt" wykonuje nieprzewidywalne ruchy zrobienie ostrego zdjęcia już jest trudniejsze.

Krótko mówiąc: Moim zdaniem podstawa sukcesu to ustawienie ostrości na samym początku na psie, a później walka o to by tej ostrości nie stracić....

Posted

[quote name='Bzikowa']No to wszyscy namówieni. :multi: Tylko termin jeszcze, po 17 maja:razz: Dla nas odpada ostatni weekend maja bo jesteśmy w Radomiu na zawodach.[/QUOTE]

No ja to bym wolała po obronie...:cool3:

[quote name='Unbelievable']noo, tylko 80km ;) [/QUOTE]

Do mnie to masz jakieś 100km :cool3:

Bardzo fajne te treningowe fotki :p

Posted

[quote name='Tebusa']Anka przypuszczam, że to Ty sama łapiesz ostrość na hopkę. Ustawiasz aparat w konkretnym miejscu, powinnaś już wcześniej złapać ostrość na psie i tej ostrości nie stracić (czyli cały czas podążać za psem) i wtedy gdy on będzie skakał to może ustrzelisz coś ostrego. Niestety jak zrobisz jedno zdjęcie i pies wyjdzie Ci z ostrości (np. skoczy) to musisz łapać ostrość od nowa.

Pomyśl o moich treningach z Misiem- dopóki biegniemy jednostajnie jesteś w stanie nam zrobić ostre zdjęcie, niestety w trakcie zabawy gdy "obiekt" wykonuje nieprzewidywalne ruchy zrobienie ostrego zdjęcia już jest trudniejsze.

Krótko mówiąc: Moim zdaniem podstawa sukcesu to ustawienie ostrości na samym początku na psie, a później walka o to by tej ostrości nie stracić....[/QUOTE]

Hmm, może masz rację.. Ale z drugiej strony to cholera przy szybkim psie nie jestem w stanie zdążyć 'śledzić' jego ruchy obiektywem, zwłaszcza na przybliżeniu. :roll:
Zwykle robię tak że ustawiam ostrość w miejscu gdzie spodziewam się psa, pies się tam pojawia, wciskam do połowy, af ustawia ostrość i robię zdjęcie. Oczywiście dzieje się to bardzo szybko...Jak widać jednak za wolno. Ale spróbuję sposobu ze śledzeniem psa. Oby była dobra pogoda w weekend. ;)

[quote name='agaciaaa']No ja to bym wolała po obronie...:cool3:

Bardzo fajne te treningowe fotki :p[/QUOTE]

Po obronie? Toż to za 2 miesiące, ja nie mogę tyle czekać na mą linkę :placz::placz:

:lol:
Zrobisz sobie małą przerwę w nauce, na relaksujący spacerek w miłym towarzystwie :cool3:

Dzięki :)

Posted

[quote name='Bzikowa']Po obronie? Toż to za 2 miesiące, ja nie mogę tyle czekać na mą linkę :placz::placz:

:lol:
Zrobisz sobie małą przerwę w nauce, na relaksujący spacerek w miłym towarzystwie :cool3:

Dzięki :)[/QUOTE]

No wiesz, koniec maja i początek czerwca to będzie dla mnie najgorszy czas :roll: To może Ty zrób sobie przerwę w nauce i przyjedź wcześniej :eviltong: choćby za tydzień :lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']
Hej hej! Też nie mogę się doczekać Radomia, dawno nie byliśmy na fortowych zawodach a zawsze są suuuper:) No i blisko i w ogóle. Byleby nie było gorąco zbytnio...

Nooo , super!!! :multi: Mam nadzieję, że regularnie będziecie trenować i się spotkamy wkrótce na zawodach! No i nie muszę dodawać, że zazdroszczę regularnych treningów z Magdą ;)

Ile i jakie psy macie w grupie? Podejrzewam, że białasów niet...[/QUOTE]

Białasów niet, foksiki dwa były (ale tylko jeden biegał), sznupek, Chilli Guci, 2 DONki, 2 kundelki (w tym Dianucha). Tak to chyba tyle na razie, chyba, że kogoś pominęłam :)

My startować to raczej nie będziemy, za duży stres dla suczy. Zresztą, na treningu na początku też trochę się bała, ale piłeczka później poszła w ruch i było dobrze :) A tak, to faaajnie :D

Posted

[quote name='Bzikowa']Dziękuję :) Ale albo nie mam refleksu albo af rzeczywiście jest kiepski bo duuużo zdjęć poszło do kosza :mad: bo ustawiał mi ostrość na hopce a nie na psie albo w ostatniej chwili przestawał łapać ostrość w ogóle... Ale muszę przyznać, że wyszły sporo lepiej niż ostatnie agilitowe które robiłam (na jesieni jakoś...) więc jest pewien progres. Muszę znaleźć jeszcze jakiś sposób na te hopki...
[/QUOTE]

Ja mam podobnie, kiedy wydaje mi się że już dobrze złapał ostrość, pies znajduje się już zupełnie gdzieś indziej. Kiedyś też najpierw ustawiałam ostrość na hopki, później zaczęłam "gonić" psy i w sumie nie wiem co lepiej wychodzi :D Wiem jedno, że nie nie umiem robić agilitowych zdjęć:evil_lol:

Posted

[quote name='agaciaaa']No wiesz, koniec maja i początek czerwca to będzie dla mnie najgorszy czas :roll: To może Ty zrób sobie przerwę w nauce i przyjedź wcześniej :eviltong: choćby za tydzień :lol:

Tiaaa :lol:Dla mnie najgorszy czas jest teraz:lol:

[quote name='Olusia']Białasów niet, foksiki dwa były (ale tylko jeden biegał), sznupek, Chilli Guci, 2 DONki, 2 kundelki (w tym Dianucha). Tak to chyba tyle na razie, chyba, że kogoś pominęłam :)

My startować to raczej nie będziemy, za duży stres dla suczy. Zresztą, na treningu na początku też trochę się bała, ale piłeczka później poszła w ruch i było dobrze :) A tak, to faaajnie :D

No to ekstra, że zebrała się taka fajna grupa :)
Magda Was chwaliła na agilitowym forum, to znaczy, że musicie sobie naprawdę super radzić,gratuluję ;) A co do zawodów no to zawsze możesz zmienić zdanie :razz: W agility startują nie tylko psy mocne psychiczne. Najaranie na tor robi swoje :lol: Chociaż oczywiście nie ma sensu startować z psem , który się autentycznie będzie na torze na zawodach bał. To ma być przecież zabawa :) No ale konieeeecznie weź sukę ze sobą w maju :loveu: koniecznie! :loveu:
I nie zapomnij aparatu :evil_lol:

[quote name='Zuzia&Snoopy']Ja mam podobnie, kiedy wydaje mi się że już dobrze złapał ostrość, pies znajduje się już zupełnie gdzieś indziej. Kiedyś też najpierw ustawiałam ostrość na hopki, później zaczęłam "gonić" psy i w sumie nie wiem co lepiej wychodzi :D Wiem jedno, że nie nie umiem robić agilitowych zdjęć:evil_lol:

A mi się czasem przez ułamek sekundy wydaje, że złapałam idealnie, a w następnym ułamku wszystko się rozmywa :roll: Agilitowe fotki to nie jest prosta sprawa :lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']
No to ekstra, że zebrała się taka fajna grupa :)
Magda Was chwaliła na agilitowym forum, to znaczy, że musicie sobie naprawdę super radzić,gratuluję ;) A co do zawodów no to zawsze możesz zmienić zdanie :razz: W agility startują nie tylko psy mocne psychiczne. Najaranie na tor robi swoje :lol: Chociaż oczywiście nie ma sensu startować z psem , który się autentycznie będzie na torze na zawodach bał. To ma być przecież zabawa :) No ale konieeeecznie weź sukę ze sobą w maju :loveu: koniecznie! :loveu:
I nie zapomnij aparatu :evil_lol:

A mi się czasem przez ułamek sekundy wydaje, że złapałam idealnie, a w następnym ułamku wszystko się rozmywa :roll: Agilitowe fotki to nie jest prosta sprawa :lol:

Dziś też mamy zajęcia, zobaczymy jak to będzie :) Chwaliła, chwaliła :D Na ukochaną piszczącą piłkę to Dianucha zrobi wszystko :p
Co do zawodów, to jak będą w Radomiu, to będę w oba dni ;) Jednego dnia więcej focenia, a drugiego zabieram sucz :)
Może zmienię zdanie co do startowania, ale jak na razie chcę, żeby samo agility i treningi jej się podobały :) Wszystko ma swoje granice ;) Zobaczymy, jak to będzie szło :)

Posted

Zresztą po wczorajszym stresie i strachu na treningu, już tracę nadzieję na jakiekolwiek zawody. Chcę, żeby to była dla niej miła rozrywka i przyjemność. Zobaczymy, jak będzie na kolejnym treningu- nie chcę jej męczyć treningami. Jeśli będzie znowu tak jak wczoraj, możliwe, że zrezygnujemy. Nic na siłę ;)

Posted

I co tam u Was?

Olusia napisał(a):
Zresztą po wczorajszym stresie i strachu na treningu, już tracę nadzieję na jakiekolwiek zawody. Chcę, żeby to była dla niej miła rozrywka i przyjemność. Zobaczymy, jak będzie na kolejnym treningu- nie chcę jej męczyć treningami. Jeśli będzie znowu tak jak wczoraj, możliwe, że zrezygnujemy. Nic na siłę ;)

Ja miałam z Hexą straszne problemy, bo boi się burzy, wystrzałów, jak się na nią pies rzucił na terenie gdzie miałyśmy treningi to i jego się bała, ale po tym jak się porządnie nakręciła na tor problemy się znacznie zmniejszyły. Doszło do tego że ostatnio w burzę ładnie skakała mimo delikatnego stresu. Powolutku, na spokojnie i się da, nie trać nadziei ;). Hexolina jest strachliwiec pokręcony i też traciłam nadzieję, ale się udało dużo osiągnąć jak na nasze możliwości. Do startowania to ja się nie nadaję, więc na zwody nigdy nie dotrzemy :roll:.