Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bzikowa']Kashdog - no raczej tak... Czasem się robi jakiś wyjątek ale zwykle dla w miarę znajomych psów, jak już coś umieją ;)
Tak właśnie myślałam. A wybrałabym się na jakiś obóz, bo na Kielce to chyba nawet nie ma co liczyć :roll:

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kashdog napisał(a):
Tak właśnie myślałam. A wybrałabym się na jakiś obóz, bo na Kielce to chyba nawet nie ma co liczyć :roll:

spróbuj na fortowy ;) ja miałam jechać, ale złożyło sie inaczej i tylko na zlot pojadę...

Posted

Kashdog napisał(a):

Nie nie ma co liczyć tylko nie ma co narzekać!! Organizujcie się tam! Jest wątek w dziale agility o agility w Kielcach i jest sporo chętnych osób z tego co widziałam ! Zbudujcie sobie pcvki na razie, znajdźcie jakiś teren, pogadajcie w ZK! Kto ma Wam to stworzyć jak nie Wy? Związek sam z siebie NIC Wam nie da , wszystkie kluby powstały z inicjatyw grupek osób, które chciały coś w tym kierunku robić! Do roboty! ;) Jest nowe oficjalne forum agilitowe (agilityinfo fora.pl) bo agility fora pl zamieniło się w bandę przedszkolaków a dogomania jest do dupy ;) i tam też jest dział dla nowych inicjatyw ;)

Unbelievable napisał(a):
spróbuj na fortowy ;) ja miałam jechać, ale złożyło sie inaczej i tylko na zlot pojadę...

Na Fortowy już nie ma co liczyć bo zwykle wszystkie miejsca zapełniają się w max. jeden dzień a dzień otwarcia zgłoszeń już był dość dawno :lol:

Posted

Tak. tyle, że się zorganizować nie możemy i w ogóle popatrz kiedy ostatni wpis tam był, wszyscy chyba mają to w czterech literach:diabloti: Nasz hm.. szkoleniowiec ma znajomą, która właśnie chce zorganizować agi tyle, że tor nie za dobry, ale myślę, ze z czasem można zrobić coś lepszego :)
Właśnie tak myślałam nad fortowym, ale nie chciałam sama jechać :evil_lol: i jeszcze pełnoletni opiekun ma być, a z rodzicami jechać nie będę.

Posted

Bzikowa napisał(a):

Na Fortowy już nie ma co liczyć bo zwykle wszystkie miejsca zapełniają się w max. jeden dzień a dzień otwarcia zgłoszeń już był dość dawno :lol:

dlatego napisałam żeby spróbować :evil_lol:

Posted

Kashdog napisał(a):
Tak. tyle, że się zorganizować nie możemy i w ogóle popatrz kiedy ostatni wpis tam był, wszyscy chyba mają to w czterech literach:diabloti: Nasz hm.. szkoleniowiec ma znajomą, która właśnie chce zorganizować agi tyle, że tor nie za dobry, ale myślę, ze z czasem można zrobić coś lepszego :)
Właśnie tak myślałam nad fortowym, ale nie chciałam sama jechać :evil_lol: i jeszcze pełnoletni opiekun ma być, a z rodzicami jechać nie będę.

No ale to nawet jak są chociażby 3 osoby to już można zacząć robić przeszkody i zacząć jakieś małe treningi prostych rzeczy, potem pojechać na jakieś seminarium dla początkujących, chyba jakieś są organizowane w tym roku. Z czasem będzie więcej chętnych ;) A obóz oczywiście jak najbardziej ale rzeczywiście na fortowy już za późno... A nie wiem czy są jakieś inne gdzie jest bezpieczne agility.

A i jeszcze, co do tego forum - logujemy się tam wyłącznie z imienia i nazwiska.

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Co Ty chcesz? Dobrze biega! Byś widziała łaciatego:diabloti:
Bardzo fajne zdjęcia serduszkowe:p

Dzięki :) Na tych dwóch ostatnich filmikach nie ma takiej tragedii ale na tych poprzednich co wrzucałam to jest dość makabrycznie :evil_lol:
Chętnie zobaczę Łaciatego!! :P

Posted

[quote name='Bzikowa']No rozważałam piknik ale teraz mi się trochę zmienił pogląd na jechanie na niego ;) Nie wiem kiedy w końcu dotrzemy tam, już 3 rok rozważamy :evil_lol:

No wiesz co, to już jest wstyd- tak blisko mieć takie fajne zawody i ciągle nie móc się na nie wybrać! :eviltong:

Palisada suuper! Pamiętam filmiki jak się na nią wdrapywał :lol:

Ooo i fotki są nawet :loveu:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/02-5.jpg i jest rzadko tu pokazywany Bezik łóżkowy :lol: :loveu:

Posted

z tego co pamietam to Ty masz olympus lustrzanke? Jaki masz af do psow w ruchu? s-af czy c-af? cos nie moge z tym dojsc - wkurzylam sie ostatnio na zdjeciach w ruchu na 40-150mm bo akurat ostrzyl nie tam gdzie ja chcialam.. i psy daleko byly...

Posted

[quote name='agaciaaa']No wiesz co, to już jest wstyd- tak blisko mieć takie fajne zawody i ciągle nie móc się na nie wybrać! :eviltong:

Palisada suuper! Pamiętam filmiki jak się na nią wdrapywał :lol:

Ooo i fotki są nawet :loveu:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/2010/02-5.jpg i jest rzadko tu pokazywany Bezik łóżkowy :lol: :loveu:

Eh ten piknik. Zobaczę co da sę zrobić!

Noo bo Ty stary Bezikowy bywalec jesteś to pamiętasz:P
Na pierwszych zawodach moim największym problemem była palisada :)
Co prawda po 2 latach ale problem zażegnany:evil_lol:

[quote name='deer_1987']z tego co pamietam to Ty masz olympus lustrzanke? Jaki masz af do psow w ruchu? s-af czy c-af? cos nie moge z tym dojsc - wkurzylam sie ostatnio na zdjeciach w ruchu na 40-150mm bo akurat ostrzyl nie tam gdzie ja chcialam.. i psy daleko byly...

Tak mam e-520 z 14-42 i 40-150. Ustawiam na c-af ;) Mi też często ostrzy gdzieś na jakąś trawkę albo coś ale to chyba kwestia wprawy fotografa,poza tym ten 40-150 też nie jest raczej stworzony do ruchu, ale ja się nie znam ;)

Macie filmiki jeszcze raz bo już działają:

[video=youtube;uRdFeyhP8-Q]http://www.youtube.com/watch?v=uRdFeyhP8-Q&feature=PlayList&p=38B1772C45D0169C&index=46[/video]

[video=youtube;cvk8NPFQjqM]http://www.youtube.com/watch?v=cvk8NPFQjqM&feature=PlayList&p=38B1772C45D0169C&index=45[/video]

Posted

Bzikowa napisał(a):
Eh ten piknik. Zobaczę co da sę zrobić!

Noo bo Ty stary Bezikowy bywalec jesteś to pamiętasz:P
Na pierwszych zawodach moim największym problemem była palisada :)
Co prawda po 2 latach ale problem zażegnany:evil_lol:

Zobacz, zobacz! Ja się oczywiście wybieram, chociaż nie wiem jak to mi się zgra czasowo z szykującą się na czerwiec imprezką, zwaną potocznie obroną :evil_lol:

A no jestem wierną Bezikową fanką :D
To może za kolejne dwa lata Bezik będzie śmigał hopki bez przyczajek :cool3: :evil_lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']
Tak mam e-520 z 14-42 i 40-150. Ustawiam na c-af ;) Mi też często ostrzy gdzieś na jakąś trawkę albo coś ale to chyba kwestia wprawy fotografa,poza tym ten 40-150 też nie jest raczej stworzony do ruchu, ale ja się nie znam ;)

Bzikowa dziś dostaniesz mój aparat bo on lepiej łapie kolory i tak nie szumi :P

I mi nie mów że długa lufa się do ruchu nie nadaje:

Obstawiam więc, że to raczej wina Twojego psa niż obiektywu :P :P :P

Posted

deer_1987 napisał(a):
Dziekuje za informacje. No nie jest moze idealny ale z tego co czytalam to malo co jest olympusa do zdjec w ruchu w jakiejs ludzkiej cenie.

Ja nawet nie wiem jakie obiektywy się najlepiej nadają do ruchu, nie chcę się kompromitować moim brakiem wiedzy :lol:

agaciaaa napisał(a):
Zobacz, zobacz! Ja się oczywiście wybieram, chociaż nie wiem jak to mi się zgra czasowo z szykującą się na czerwiec imprezką, zwaną potocznie obroną :evil_lol:

A no jestem wierną Bezikową fanką :D
To może za kolejne dwa lata Bezik będzie śmigał hopki bez przyczajek :cool3: :evil_lol:

Nie no, to dobra impreza się szykuje, myślę, że nie możesz jej przegapić :lol::diabloti:
Ale na piknik też przyjedź bo a nuż mi się uda...

Za 2 lata to będzie już Dziadek Bezik :diabloti:

Tebusa napisał(a):
Bzikowa dziś dostaniesz mój aparat bo on lepiej łapie kolory i tak nie szumi :P

I mi nie mów że długa lufa się do ruchu nie nadaje:

Obstawiam więc, że to raczej wina Twojego psa niż obiektywu :P :P :P

Pracuj a nie mi tu z takimi :diabloti:
Nie, będę się bawić swoim, w Twoim jest wszystko zbyt skomplikowane :eviltong:

Ja nie mówię, że się nie nadaje ale pewnie efekty są przeciętne;)

A ja nie wiem co mój pies ma do rzeczy... :razz::evil_lol:

A co do szumów to to była raczej kwestia tego, że dawno nie robiłam zdjęć Twoim psom o przyzwoitej godzinie, zawsze już było naprawdę dość ciemno a dziś, mam nadzieję, pora będzie znośna i światło znośne ;)

Posted

Jest białą plamą i to jest zdominowaną przez grawitację więc trudniej może być robić mu zdjęcia, choć jak widziałam kilka stron wcześniej jak się postarasz to coś tam Ci wychodzi :P

Posted

Bzikowa napisał(a):
Nie no, to dobra impreza się szykuje, myślę, że nie możesz jej przegapić :lol::diabloti:
Ale na piknik też przyjedź bo a nuż mi się uda...

Za 2 lata to będzie już Dziadek Bezik :diabloti:

Taaa, już się nie mogę doczekać :loveu:
Oczywiście, że przyjadę, choćbym miała się bronić następnego dnia :diabloti: ale liczę na to, że już będę po ;)

No już bez przesady z tym dziadkiem :eviltong:

Posted

Tebusa napisał(a):
Jest białą plamą i to jest zdominowaną przez grawitację więc trudniej może być robić mu zdjęcia, choć jak widziałam kilka stron wcześniej jak się postarasz to coś tam Ci wychodzi :P

Dzięki, wiesz jak człowieka zdołować :P

agaciaaa napisał(a):
Taaa, już się nie mogę doczekać :loveu:
Oczywiście, że przyjadę, choćbym miała się bronić następnego dnia :diabloti: ale liczę na to, że już będę po ;)

No już bez przesady z tym dziadkiem :eviltong:

No to chyba będę sobie musiała już zacząć szukać noclegu bo widzę, że szykuje się oblewanie Twojej obrony a tego nie przegapię :evil_lol:

No słuchaj za 2 lata to już będzie 8-miolatek ;) Ale co tam , Bez to jest pies nieśmiertelny :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
No to chyba będę sobie musiała już zacząć szukać noclegu bo widzę, że szykuje się oblewanie Twojej obrony a tego nie przegapię :evil_lol:

No słuchaj za 2 lata to już będzie 8-miolatek ;) Ale co tam , Bez to jest pies nieśmiertelny :evil_lol:

O Ty pijaku :eviltong: no ja chętnie coś postawię, o ile się obronię :diabloti: I jakby co- służę łóżkiem- tyle, że 40km od Białego ;)

Ale on mały jest, więc 8 lat to jeszcze nie tak dużo :lol: ale jakby nie patrzeć, będzie już weteranem ;)

Posted

taak, przyjeżdzajcie na białostocki piknik koniecznie :cool3:
co do mojego samopoczucia (jakieś 2 str. wcześniej).. trochę mnie głowa dzisiaj boli :diabloti: