Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filmik super, ale Bryndza zapylał i Bez jak zwykle rozdarty. A dysków nie macie dużo , ja mam TYLKO 2 hero extra, cyknę fotkę im to zobaczysz w jakom stanie są, jak je dwa mudiki dręczą od ok. kwietnia tego roku:diabloti::angryy::angryy:

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaciaaa']Kurde, to ta droga odpada... będę musiała to załatwić w inny sposób :diabloti:

To najwyższa pora się naumieć :lol: Jak wrzucałaś, to widziałam na pewno :cool3: no ale wiesz, to było dawno... i nieprawda :eviltong:

Ech te dzieci neostrady :shake: kolejny ukradziony pies :roll: dużo takich przypadków było też na naszej klasie.

Myśl, myśl :lol: Już więcej Ci nie podpowiem... :cool3:

Prawda, prawda! Spoko jak się nauczę to zrobię całą sesję :evil_lol:

Mnie to smuci i dziwi, naprawdę nie mają co robić? A jak tak kochają pieski i szukają z nimi kontaktu to schroniska szukają wolontariuszy... Jest niby limit wieku ale przecież nikt takiemu dziecku nie zabroni przyjść i chociażby się pobawić z jakimś psem...

[quote name='ewka i haker']to jak walczyć z wiatrakami

dokładnie...:shake:

[quote name='Mudik']Filmik super, ale Bryndza zapylał i Bez jak zwykle rozdarty. A dysków nie macie dużo , ja mam TYLKO 2 hero extra, cyknę fotkę im to zobaczysz w jakom stanie są, jak je dwa mudiki dręczą od ok. kwietnia tego roku:diabloti::angryy::angryy:

Zgadzam się :lol: Zdecydowanie z westowej sztafety Bryndzol najszybsza a Bezik najbardziej pyskuje :lol:

Ja te swoje kupiłam w jakiejś mega promocji, na whippy, wymieniałam stare więc jednego hero pup miałam za 11 zł ;) Dlatego tak dużo mamy. W sumie nawet tyle nie potrzebujemy ale zawsze im więcej to każdego się mniej używa i się jakoś wolniej psują grupowo :lol:

Mudiki to pewnie niewyżyte bo bez agility, to co się dziwić, że dyski dręczą :eviltong:

[quote name='Russellka']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/6b373f39.jpg
Zdjęcie zdecydowanie cudowne - terrier w siódmym niebie :loveu:

A jak na torku ślicznie nagina :loveu::evil_lol: To nic, że mu się na początku trochę zapomylało :diabloti:

no:loveu:

Hihi nagina to za dużo powiedziane :diabloti: tylko na początku sobie zbytnio nagiął, na filmiku tego nie widać ale odległość do tej hopki była na tyle duża , że większość psów się odwoływała do slalomu już nie mówiąc o pieskach wolnych jak mój. Tylko, że on myśli, że po tunelu jest rura do przodu :shake: z resztą już to pisałam bezpośrednio po zawodach :lol:

Posted

Może ktoś chce zdjęcia z dziś?
Cały tydzień nie poszliśmy na długi spacer bo nie było kiedy, te studia mnie kiedyś zabiją (zaliczenie wszystkich przedmiotów I semestru będzie... ciężkie...:-(). Dzisiaj w końcu udało się wybrać na spaceros. Ale nie żeby było jakoś jasno czy coś... Bo nie, jakbyście chcieli wiedzieć to kolokwia na dziennych studiach pisze się w sobotę rano :angryy: UW to chyba jakaś sekta. Już drugie nam tak zrobili bezczelnie...
No więc jak tylko dziś rano zaliczyłam/zawaliłam kolokuwium srolokwium z matematyki i wróciłam do domu jak było jeszcze jasno :cool3: to wzięłam psa , aparat i piłeczkę i poszliśmy w końcu się trochę wybiegać :razz:
A jutro jedziem na trening nareszcie!!!:loveu::multi:

No to teraz te kilka marnych fotek...

Posted

[quote name='Bzikowa']Mnie to smuci i dziwi, naprawdę nie mają co robić? A jak tak kochają pieski i szukają z nimi kontaktu to schroniska szukają wolontariuszy... Jest niby limit wieku ale przecież nikt takiemu dziecku nie zabroni przyjść i chociażby się pobawić z jakimś psem...

Mi się wydaje, że to po części też wina rodziców. Jak pozwalają dzieciakowi siedzieć pół dnia przy komputerze i się nawet nie interesują co on tam robi, to potem takie kwiatki wychodzą (albo i gorsze) :roll:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/07-7.jpg Bzik jak zawsze szaaleje z piłkami :lol:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/10-6.jpg to mi się podoba :loveu:

Posted

[quote name='Yorshirka']Bzikowa ! jestem fanką Beza , poprostu cudo !

Eee, no, Bez bardzo dziękuje :wink:

[quote name='deer_1987']u nas w szwecji to norma ze kolokwia w soboty czy niedziele jak studenci czesto racuja w weekendy i ciagle sie musza zwalniac na kolokwia..

Ja jakbym jeszcze miała pracować w weekendy to bym się chyba pochlastała tępą żyletką :evil_lol:

[quote name='agaciaaa']Mi się wydaje, że to po części też wina rodziców. Jak pozwalają dzieciakowi siedzieć pół dnia przy komputerze i się nawet nie interesują co on tam robi, to potem takie kwiatki wychodzą (albo i gorsze) :roll:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/07-7.jpg Bzik jak zawsze szaaleje z piłkami :lol:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/10-6.jpg to mi się podoba :loveu:

Pozostaje nam powiedzieć 'ta dzisiejsza młodzież!' :lol:

Dzięki:loveu:

[quote name='Pestka']Obejrzane fotki :] Fajną macie tę piłeczkę ;)

Piłeczka z przypadku ale Bezo bardzo ją polubił:)

[quote name='anetta']Hejka. Jaka dziwna ta piłeczka, taka niekształtna :evil_lol:
Szalony :evil_lol:

Z tymi dzieciakami to chyba nie można nic zrobić :shake::shake:

Piłeczkę dostaliśmy przez przypadek. Zamawiałam karmę i dodatkowo jedną piankową piłeczkę a przyszła nam oprócz niej jeszcze ta żółta niekształtna, mają gest :evil_lol:
No i Bezowi bardzo przypadła do gustu :lol:

Należy poczekać aż zmądrzeją, niektórym co prawda nie przechodzi, ale niektórym owszem;)

Byliśmy dzisiaj w końcu na treningu:multi:Co prawda obudziłam się nie mogąc mówić i do tej pory mam seksowną chrypkę :evil_lol: ale stwierdziłam,że nie ma bata, na trening trzeba w końcu zawitać , Bezik się stęsknił za swoimi przeszkódkami:loveu:

Posted

możesz nam polecić jakąś fajną piłkę, którą można daleko rzucić, jest dosyć lekka(nie tak ciężka jak te z lanej gumy np.) i co najważniejsze dobrze się odbija...? narazie rzucam tenisowe, ale ciężko znaleźć taką tanią która by się dobrze odbijała...

Posted

Najlepiej odbijają się pyszczki Trixie, z tych co do tej pory testowałam ,są gumowe,piszczące.Bez uwielbia. Jedyny ich minus to to , że dość szybko się psują jeśli pies je sobie memła i przestają piszczeć. Ale są dość tanie.
Nie wiem jak Grami ale Bezik zdecydowanie woli piłki miękkie, gumowe czy lateksowe niż twardsze piankowe albo z lanej gumy.Tenisowej chyba nigdy nie miał.

Jeszcze podobno piankowe piłki Rogza się fajnie odbijają ale nigdy nie miałam takiej piłki dla Beza.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Najlepiej odbijają się pyszczki Trixie, z tych co do tej pory testowałam ,są gumowe,piszczące.Bez uwielbia. Jedyny ich minus to to , że dość szybko się psują jeśli pies je sobie memła i przestają piszczeć. Ale są dość tanie.
Nie wiem jak Grami ale Bezik zdecydowanie woli piłki miękkie, gumowe czy lateksowe niż twardsze piankowe albo z lanej gumy.Tenisowej chyba nigdy nie miał.

Jeszcze podobno piankowe piłki Rogza się fajnie odbijają ale nigdy nie miałam takiej piłki dla Beza.

ostatnio miałam pyszczek z karlie bodajże ale się wcale fajnie nie odbijal :diabloti: poszukam tych z trixie ;) są w krakvecie albo animalii?
szczurowi w tym momencie już nie przeszkadza to że jest twarde- dlatego mamy tenisowe którymi najszybciej da się uszczuplić zapasy energii :evil_lol: lateksowe i piankowe rzucam na połowę tej odległości co tenisowe

Posted

Bzikowa napisał(a):

Taaa pyszczki są super :loveu: tylko te piszczenie mnie do szału doprowadza :evil_lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']Ja Bezikowi nie potrzebuję rzucać jakoś bardzo daleko, tzn nie zależy mi na tym żeby piłka b.daleko latała. Ee pyszczek z Karlie? Pierwsze słyszę o takich. Ja mówię o tych piłeczkach http://animalia.pl/produkt,3024,Trixie_Pi%C5%82ki_pyszczki.html :)

Iza. - co racja to racja a moje białe lubi się popastwić nad piłeczką, która wydaje z siebie takie odgłosy konania :evil_lol:

My mamy taką niebieską :cool3: Mały dostał z wyprawką ;)

Mnie to najbardziej wkurza jak nadepnę na tą piłkę, szczególnie jak po ciemku idę czy coś - zawału mozna dostać :evil_lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']Ja Bezikowi nie potrzebuję rzucać jakoś bardzo daleko, tzn nie zależy mi na tym żeby piłka b.daleko latała. Ee pyszczek z Karlie? Pierwsze słyszę o takich. Ja mówię o tych piłeczkach http://animalia.pl/produkt,3024,Trixie_Pi%C5%82ki_pyszczki.html :)

Iza. - co racja to racja a moje białe lubi się popastwić nad piłeczką, która wydaje z siebie takie odgłosy konania :evil_lol:
jak rzucę szczurowi na te 30m to on po pół minuty jest z powrotem :evil_lol:
w kakadu są z jakiejś innej firmy właśnie- nie dam głowy że to karlie :cool3:

szczurzy nie ma rządzy mordu przy piszczałkach :hmmmm:
[quote name='Iza.']My mamy taką niebieską :cool3: Mały dostał z wyprawką ;)

Mnie to najbardziej wkurza jak nadepnę na tą piłkę, szczególnie jak po ciemku idę czy coś - zawału mozna dostać :evil_lol:

właśnie dlatego nic piszczącego nie wala mi się po domu :evil_lol:

Posted

Iza. napisał(a):
My mamy taką niebieską :cool3: Mały dostał z wyprawką ;)

My mieliśmy już chyba wszystkie kolory tęczy ale Bezik, zdaje się, najbardziej ceni sobie Pyszczki w wersji zielonej :cool3:

Unbelievable napisał(a):
jak rzucę szczurowi na te 30m to on po pół minuty jest z powrotem :evil_lol:
w kakadu są z jakiejś innej firmy właśnie- nie dam głowy że to karlie :cool3:

szczurzy nie ma rządzy mordu przy piszczałkach :hmmmm:

właśnie dlatego nic piszczącego nie wala mi się po domu :evil_lol:

Ja tam wolę rzucić więcej razy a na krótszą odległość bo jest szansa, że gdzieś piłesia wleci w jakieś krzaczory albo dołek albo co , i czasem odszukani piłki przekracza zdolności umysłowe mojego psa - więc wtedy muszę sama drałować na poszukiwania bo komendy kierunkowe nie działają:lol::evil_lol:
Musi się potknąć o tą piłkę, żeby ją zauważyć :shake::lol:

No dokładnie, u mnie generalnie ŻADNE zabawki nie są dla psa dostępne od tak sobie (więc siłą rzeczy nie ma jak na nie wpadać;)) - oprócz paru pluszaczków które sobie zabija sukcesywnie jak mu przyjdzie chęć ;)

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ja tam wolę rzucić więcej razy a na krótszą odległość bo jest szansa, że gdzieś piłesia wleci w jakieś krzaczory albo dołek albo co , i czasem odszukani piłki przekracza zdolności umysłowe mojego psa - więc wtedy muszę sama drałować na poszukiwania bo komendy kierunkowe nie działają:lol::evil_lol:
Musi się potknąć o tą piłkę, żeby ją zauważyć :shake::lol:

No dokładnie, u mnie generalnie ŻADNE zabawki nie są dla psa dostępne od tak sobie (więc siłą rzeczy nie ma jak na nie wpadać;)) - oprócz paru pluszaczków które sobie zabija sukcesywnie jak mu przyjdzie chęć ;)

ja rzucam w ogrodzie, i nie mam krzaczorów, tylko ładny równy trawniczek :diabloti: a jak zgubi to szuka aż znajdzie, taki nakręcony! : P

my mamy tylko polarowe gryzaki ogólnie dostępne

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja rzucam w ogrodzie, i nie mam krzaczorów, tylko ładny równy trawniczek :diabloti: a jak zgubi to szuka aż znajdzie, taki nakręcony! : P

my mamy tylko polarowe gryzaki ogólnie dostępne

A widzisz a ja ogródka nie posiadam :P

Bez zwykle też szuka ale mi się nie chce czekać bo on tak szuka,że jak łapą nie nadepnie na tę piłkę to nie zobaczy i odchodzi daleko od miejsca zgubienia,cały czas szukając. I w takich sytuacjach musi pieska pańcia uratować ;)

Posted

Gorzej jak pańcia też nie poratuje :diabloti: Koda jak jej wrzuce w krzaczory to biegnie, szuka, a kiedy po 10 sekundach nie może znaleźć, to leci do mnie po pomoc :evil_lol: A wtedy ekipa ratunkowa w poszukiwaniu ukochanej zabawki wyrusza, przeczesując krzaczory, wysokie trawy itp bo szanowna Kodzia zabawki znaleźć nie może :evil_lol::loveu: Na szczęście nasza ukochana gazetka się odnalazła :siara:

Posted

Russellka, no to u nas to wygląda podobnie ;)

Spróbowałam dzisiaj zrobić Bzikowi parę zdjęć domowych i się z lekka załamałam ;) Jak to zrobić, żeby po pierwsze pies wyszedł biały, po drugie ostrzej ?

Jedyne , które mogę pokazać, w ramach zapytania - co zrobić, żeby było lepiej??