dadiii Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 alee on jest ślicznyy!! :loveu: :loveu: :) Quote
agaciaaa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/04-4.jpg :loveu: Aniu, pokazuj Bezika po fryzjerze :cool3: Quote
olifka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Joł Babciu! :cool3: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/04-4.jpg och ach ich:loveu::loveu::loveu: Quote
kaskaSz Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Bzikowa napisał(a): Eeetam, po co Ci podstawa? Na rozszerzonej jest może trochę więcej materiału ale pytania są bardziej na hmmm logikę, wnioskowanie itd niż na czystą wiedzę książkową, jak na podstawie ;) Stwierdziłam, że biologia da mi jakieś szanse na dostanie się na kierunki ściślejsze, a wos na humanistyczne. Do biologii rozszerzonej nawet nie mam co podchodzić ;). Kompletnie nie wiem na jakie studia iść, a czasu na wybór coraz mniej. I jak tam wizyta u fryzjera? Quote
Russellka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 A gdzie są nowe fotki? :cool3::diabloti::loveu: Quote
Bzikowa Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Dziękujemy wszystkim za miłe słowa i komentarze! :loveu: Bezik już od piątku jest elegancki tzn nie jest kupą futra :razz: Niestety nie było kiedy zrobić żadnych zdjęć - cały weekend trenowalim dzielnie - bo za 3? tygodnie zawody :loveu: ostatnie w sezonie... I chciałabym żeby nam na zawodach wyszły te rzeczy nad którymi się staram pracować z Bezem. Na szczęście już jest pogoda wybitnie dla niego sprzyjająca:loveu: (dla mnie niekoniecznie, jak się w niedzielę wyrżnęłam w błoto to wyglądałam jeszcze gorzej niż brudny Bez :lol: ale czego się nie robi, nie?:lol:) i może dawać z siebie sporo ;) madzior_ka napisał(a):A Denis to panikarz, wolę go dlatego sama zrobic bo jak go raz u fryzjera zostawiłam był taki wystarszony jak go odbierałam ze sie uspokoić nie mógł.... mozliwe ze to powiekszyło jego zrażenie sie do tego typu zabiegów, czasem jade z nim do fryzjera jak juz jes bardzo zarośnięty a ja nie mam czasu lub wlasnie maszynka mi odmawia posluszenstwa zeby ostrzyc glowe, a w lecie czasem jeszcze grzbiet tez mu po trymowaniu skracam maszynką nie niszczy mu to go a jest krócej (wiem ze sie tak nie powinno, ) Och kurcze, to niefajnie, że on tak się tego boi... Życzę dużo cierpliwości;) ewka i haker napisał(a):mało tych zdjęć :P zdaje Ci się :lol: kaskaSz napisał(a):Stwierdziłam, że biologia da mi jakieś szanse na dostanie się na kierunki ściślejsze, a wos na humanistyczne. Do biologii rozszerzonej nawet nie mam co podchodzić ;). Kompletnie nie wiem na jakie studia iść, a czasu na wybór coraz mniej. Ale sama biologia raczej się bardzo nie przydaje :razz: Zwłaszcza podstawa... Może teraz nie masz co podchodzić ale matura z biologii naprawdę nie jest trudna, zwłaszcza, że Ty masz jeszcze ile? 2 lata?... ;) Może rozważ bio i wos rozszerzone? Materiału nie ma dużo więcej a liczy się na studia dużo bardziej niż podstawa... A co do studiów to nie jesteś odosobniona, ja ogólnie uważam, że w wieku tych 18-19 lat , kiedy się idzie na studia, trudno jest podjąć taką decyzję, chyba, że się ma już wcześniej sprecyzowane jakieś plany i marzenia. A jak nie to trochę gorzej... Na zachodzie podobno jest dość powszechne robienie sobie roku ''wakacji'', na przemyślenie sprawy, dorobienie sobie trochę kasy na studia itd, ale w Polsce praktycznie chyba nikt tego nie robi a to fajne rozwiązanie, w końcu nic się nie traci, a ma się ten czas na sprecyzowanie swoich oczekiwań i w ogóle. No to SE pogadałam:eviltong: Quote
ewelinka_m Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 se jestem w trakcie nadrabiania :cool1: czytałam o sukcesach na zawodach!! 2 miejsce :bigcool: genialnieee! grautulejszyn,a 10 też jest super dobre i mimo,że średnio łapę o co chodzi w disach i tych pkt :diabloti: to i tak jestem z Was dumna. aa macie jakieś fotki z tej sztafety wild wild west? :eviltong: ile weściaków w niej brało udział? http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/bzik/DSC_5814.jpg palisadka? :razz: tooo jest super, bajeranckie :loveu: w ogóle widzę, że już focenie nowym sprzętem idzie Ci coraz lepiej!! http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/09-3.jpg latający Bzo? http://i295.photobucket.com/albums/mm126/ola-art/Final%20PPA%20W-wa%204%2010%2009/DSC_6248.jpg idziemy na spacer, reszta jutro :p Quote
ewelinka_m Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 nadrobiłam już wszystko :lol: Bezikowe zdrówko mniemam już ok ? ii czekam na fotki po fryzjerze.. aaaa :loveu::loveu::loveu: cudny jesienny portrecik http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/09-4.jpg umarłam :diabloti: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/15-1.jpg http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/17-1.jpg uff to wreszcie jestem na bieżąco :cool1: Quote
kaskaSz Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Bzikowa napisał(a): Ale sama biologia raczej się bardzo nie przydaje :razz: Zwłaszcza podstawa... Może teraz nie masz co podchodzić ale matura z biologii naprawdę nie jest trudna, zwłaszcza, że Ty masz jeszcze ile? 2 lata?... ;) Może rozważ bio i wos rozszerzone? Materiału nie ma dużo więcej a liczy się na studia dużo bardziej niż podstawa... A co do studiów to nie jesteś odosobniona, ja ogólnie uważam, że w wieku tych 18-19 lat , kiedy się idzie na studia, trudno jest podjąć taką decyzję, chyba, że się ma już wcześniej sprecyzowane jakieś plany i marzenia. A jak nie to trochę gorzej... Na zachodzie podobno jest dość powszechne robienie sobie roku ''wakacji'', na przemyślenie sprawy, dorobienie sobie trochę kasy na studia itd, ale w Polsce praktycznie chyba nikt tego nie robi a to fajne rozwiązanie, w końcu nic się nie traci, a ma się ten czas na sprecyzowanie swoich oczekiwań i w ogóle. Hmm... Nad rozszerzonym wosem się jeszcze zastanawiam, ale biologia to na pewno nie, mi się wydaje, że jednak tego materiału jest sporo, poza tym wątpie, żebym nadrobiła to w ciągu niecałych 2 lat. Jak dla mnie nieosiągalne jest zdanie rozszerzonej bioli ( dołujące jest to, że w szkole kończymy jeszcze podręcznik z I kl i ciągle nauczycielki się zmieniają, więc wątpie nawet w zdanie podstawy... ) To fakt, że jak ktoś nie ma sprecyzowanych planów to podjęcie tak ważnej decyzji na całe życie jest zbyt trudne jak na 18-19 latka. A zrobienie sobie 'gap year' po maturze to dobry pomysł. ;) Pzdr. Quote
marta_gp Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 dla mnie zdanie matury z biologii rozszerzonej jest łatwiejsze niż zdanie podstawowej :cool3: a zdawanie i wosu i biologii to trochę dziwne...chodzi mi o to, ze na uczelnie biorą pod uwagę często 2 przedmioty..i są to zazwyczaj przedmioty pokrewne, a nie takie inne :P Quote
Incunabula Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Bzikowa napisał(a):Na zachodzie podobno jest dość powszechne robienie sobie roku ''wakacji'', na przemyślenie sprawy, dorobienie sobie trochę kasy na studia itd, ale w Polsce praktycznie chyba nikt tego nie robi a to fajne rozwiązanie, w końcu nic się nie traci, a ma się ten czas na sprecyzowanie swoich oczekiwań i w ogóle. Ja tak zrobiłam i nie to, żebym żałowała... Ale po roku takiej przerwy ciężko było wbić mi się od nowa w tryb nauki :roll: . Nie chciało mi się :oops: . Quote
Bzikowa Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Ewelinka dziękujemy za takie gorliwe nadrobienie:loveu::loveu: Bezo ma się już świetnie ;) Tylko ostatnio mam dla niego mniej czasu więc ma mniej ruchu, więcej śpi. Dostosowuje się do mojego trybu życia ;) Nie, nie ma fotek ani filmów ze sztafety. W każdej sztafecie mogły brać udział 4 psy - a akurat tyle zgłosiło się westów (znaczy się 2 rasowe i 2 w typie :)) więc stworzyliśmy super hiper mega sztafetę :loveu: - Bezik , Gabi, Bryndza i Wena. Sędziowie (słowaccy) byli zachwyceni bo pierwszy raz byli na zawodach gdzie wystartowały 4 westy , zwykle 2 to już tłok :evil_lol: A co do zdjęć to Bezik może i wychodzi mi o ciuteńkę lepiej z każdym spacerem ale na treningach inne psy jeszcze mnie przerastają. Jednak agility jest trudne do focenia...;) Kasia to oczywiście Twoja decyzja ale przejrzyj sobie przykładowe arkusze z matur z biologii, pyknij sobie oba (najlepiej 2 z tego samego roku) i zobacz , które pytania są dla Ciebie lepsze,na której wiesz więcej. Poziom tych matur jest w zasadzie ten sam tylko inny zakres wymagań, tyle... Z tymi nauczycielami to w zasadzie żadna różnica... jak masz w klasie , nie wiem, 30 osób? To i tak się niczego nie nauczysz... Ja miałam w liceum na biologii 8 osób (chodziłam do społecznego liceum ;)) a i tak spooooro trzeba było robić w domu. Nie licz na to, że jakakolwiek szkoła sama w sobie przygotuje Cię do matury. Nawet najlepsza. Moja była zajebista, zawsze mamy w rankingach miejsca w polskiej czołówce liceów i teraz mogę przyznać, że naprawdę narzekać nie mam na co... Zwłaszcza, że oprócz naprawdę wysokiego poziomu mieliśmy super atmosferę, żadnych głupich apeli jak są w państowych i innych takich bzdur, z wieloma nauczycielami na Ty itd, zero 'wyścigu szczurów' ... Ale ja sama wystarczająco się nie przyłożyłam do matury i poszła jak poszła - także naprawdę - licz przede wszystkim na SIEBIE :razz: Szkoła może tylko dawać możliwości. Mi dała ale nie skorzystałam:evil_lol:, a jak Twoja nie daje to zostają kursy. Z resztą ja też na takie chodziłam. Sorata - ależ dla mnie też podstawa 'trudniejsza' - bo tak jak pisałam tam jest więcej pytań na zwykłą książkową wykutą wiedzę, na rozszerzonej bardziej na logikę. Chociaż na tej maturze którą ja zdawałam muszę przyznać, że było też sporo takich pytań jak na podstawowej. A to i tak ma się nijak do tego co robię na studiach :wink: Dzisiaj na ćw. z botaniki robiliśmy preparat z kupy łosia :evil_lol: na którym były grzyby, czyli przedmiot ćwiczeń. :lol: Znowu sobie pogadałam... :evil_lol: Incunabula - mi też by się nie chciało (po 5 miesiącach wakacji mam ciągle problem... ot, teraz powinnam się uczyć do wejściówki - mega dużej wejściówki - z zoologii...ale jakoś tego na razie nie robię:oops::evil_lol:) ale jest to jakieś rozwiązanie. Quote
Incunabula Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Bzikowa napisał(a):Ale ja sama wystarczająco się nie przyłożyłam do matury i poszła jak poszła - także naprawdę - licz przede wszystkim na SIEBIE :razz: Szkoła może tylko dawać możliwości. Mi dała ale nie skorzystałam:evil_lol:, Zupełnie jakbym siebie czytała :diabloti: ! Quote
Bzikowa Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Incunabula - :lol::lol: A co Ty studiujesz i gdzie? :cool3: Korzystając dzisiaj rano z przelotnego słońca :eviltong: i chwili (krótkiej...) żeby pójść z Bezem na porządniejszy spacerek zrobiłam trochę marnych zdjęć... Proszę: portret... tak, robiony pod słońce centralnie - ja jeszcze o takich rzeczach zapominam :evil_lol: już bez słońca :roll: profil... patrzcie jaka klata :eviltong: Quote
puchu Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 A mnie się to najbardziej podoba :p http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/12-2.jpg Quote
Bzikowa Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 znajdź 10 szczegółów :evil_lol::evil_lol: patysia sobie przytargał Quote
Bzikowa Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 i ostatnie 5... wypróbowywaliśmy troszeczkę nowe dyski - różowiutkie oczywiście :eviltong::evil_lol::loveu: mój ci on :evil_lol: z kadru bezczelny uciekł...:mad: i na koniec takie sobie o : Quote
Mudik Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Pięknie głowka wyszła:loveu::loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/12-2.jpg Quote
Evelynkaa Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Prortrecik boski:loveu: Ale karmelkowa obróżka też fajna :p my mieliśmy czerwoną ale że na osiedlu był wysyp czerwonych obroży, to zmieniliśmy na czarną:eviltong: Quote
Illusion Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Zdjęcia z Bzem nie mogą być brzydkie :eviltong:. http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/10-4.jpg :loveu: Też będziemy mieć takie różowe :evil_lol:. Ile macie tych IDów z plexi? :cool3: Quote
Bzikowa Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='puchu']A mnie się to najbardziej podoba :p http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/12-2.jpg ;) no bo ładny ten mój pies czasem :evil_lol: ale gdyby zdjęcie nie było robione pod słońce to byłby jeszcze ładniejszy... [quote name='Mudik']Pięknie głowka wyszła:loveu::loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/12-2.jpg Zgadzam się! :loveu: Dziękujemy za odwiedziny ;) [quote name='evelynka']Prortrecik boski:loveu: Ale karmelkowa obróżka też fajna :p my mieliśmy czerwoną ale że na osiedlu był wysyp czerwonych obroży, to zmieniliśmy na czarną:eviltong: Dziękujemy za odwiedziny :loveu: Chętnie bym zobaczyła Twojego białasa, wrzucałaś gdzieś fotki? Może założysz 'galerię' ?:cool3: No tak, naturalnie, west nie może być przecież szarą masą! :evil_lol: [quote name='RCookie']Zdjęcia z Bzem nie mogą być brzydkie :eviltong:. http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/10-4.jpg :loveu: Też będziemy mieć takie różowe :evil_lol:. Ile macie tych IDów z plexi? :cool3: Hahaha, uwierz - mogą :diabloti: Różowe najlepsze! Bezowi baaardzo się spodobały, łapał namiętnie i coraz częściej w powietrzu (to zależy od tego czy mi się uda rzucić) ale sama nie mam jak tego sfotografować ... Hmmm tych kolorowych z allegro mamy bodajże 4 a tych przezroczystych od Hani 5 ;) Quote
Evelynkaa Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Problem w tym że u mnie w bloku są cztery Westowate i wszystkie miały czerwoną obroże :angryy: Zdjęć jeszcze nie wrzucałam, może dziś przestudiuje jakiś poradnik jak to zrobić :razz: Miłego dnia Quote
Evelynkaa Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Mały test: Udało się :multi: To mój Alex, trochę mokry bo to nad wodą:loveu: Quote
Recommended Posts