Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

RCookie napisał(a):
My na pewno będziemy trzymać kciuki ;). Powodzenia! :)

Nie dziękujemy:lol:

ewelinka_m napisał(a):
gdzie dostałaś się na studia?? chwal się :mad:

baaaaaaaardzo mocno trzymam za Was kciuki!!! :loveu:

Na biologię na UW.
Szczerze to po dzisiejszym tekście koordynatora ćwiczeń z zoologii ('Kupcie sobie lepiej fartuchy bo będzie dużo krwi'...) cieszę się, że się nie dostałam na weterynarię bo chyba jestem do tego za miękka. I tak nie wiem jak przeżyje krojenie martwych (ale 'jeszcze ciepłych' jak to uznał koordynator) zwierzątek... :shake: Niestety już podpisałam oświadczenie, że będę brać udział w zajęciach (właściwie to nie ma wyjścia:lol:) i że nie mam ku temu emocjonalnych przeciwwskazań. Się zobaczy czy mam, na pierwszych ćwiczeniach...

Unbelievable napisał(a):
Bzikowa- ty nie czekaj tylko bierz się i przyjeżdżaj :diabloti: czekam w każdą niedzielę :loveu::diabloti:
mam nadzieję że doszło do ciebie moje ostatnie pw, bo internet mi świruje i nie wiem czy wysłało czy nie:cool1:

Kiedyś tam wibję:lol:

Eee doszły 2 PW od Ciebie i na oba odpisałam:razz:

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):

Kiedyś tam wibję:lol:

Eee doszły 2 PW od Ciebie i na oba odpisałam:razz:

zobaczymy :diabloti:

to lecę odpisywać bo widocznie nie poszło:cool1: albo napiszę tutaj żeby internetu nie stresować :diabloti: będę od rana cały dzien- przyjadę pewnie koło 10 ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
zobaczymy :diabloti:

to lecę odpisywać bo widocznie nie poszło:cool1: albo napiszę tutaj żeby internetu nie stresować :diabloti: będę od rana cały dzien- przyjadę pewnie koło 10 ;)

No to super, do zobaczenia:loveu:

*Monia* napisał(a):
Będę Wam kibicować, zacznę już z samego rana :evil_lol:. Mam nadzieję, że nie zaśpię :cool1:.

Hihi my to się widzimy 6:15 zwarte i gotowe:diabloti:

Posted

Na 6.15 to się pewnie nie wyrobię, bo mam 2 psy na głowie i jestem sama z tym (Krzysiek wyjechał i najwcześniej po 16stej będzie, do tego z tatą swoim i chatę rano ogarnąć muszę jeszcze :cool1:). I tak gdzieś w środku zawodów będę musiała do Hexoliny pędzić, bo się biedna zapłacze jak jej się siusiu czy coś grubszego zachce :roll:. Pracowita końcówka wakacji...

Posted

Dziękujemy za kciuki , przydały się! Bezowiec był straszliwie dzielny i popylał - jak na zawody - aż miło! :) Na tyle, że w sobotnim A1 pobiegł bez punktów karnych za czas i wskoczył na 2 miejsce na 12 psów! Tego jeszcze nie było! :loveu:

W ogóle biegał bardzo radośnie i oznajmiał to całemu światu... domyślacie się jak...:diabloti: Pogoda była dla niego idealna! Jakieś 7-10 stopni czyli dla mnie cholernie zimno (ale rozgrzewałam się pracując jako, że były to zawody organizowane przez nasz klub) a dla psa - rewelka!

Bardziej szczegółowo to tego,no, będzie elaborat bo mi się nudzi... Nie musicie czytać:diabloti:
W sobotę w jumpingu open jedna zrzutka i niecałe 8 pkt-ów za czas co dało nam lokatę 13/24.
W A1 jak wspomniałam - bez punktów ale jak pech to pech - mieliśmy zrzutkę i brak strefy na kładce:mad:= parszywe 'szczęście'. Mimo to mieliśmy to 2 miejsce bo tor był dość trudny jak się okazało i psy szybsze miały sporo disów.
Agility open czysto! I tylko niecałe 5 pkt-ów za czas! Jestem z tego biegu strasznie zadowolona a byłoby jeszcze mniej karnych gdyby Bezik po prostych tunelach odwoływał się od razu a nie biegł jeszcze 2 metry w przód nie zważając na moje krzyki... On chyba myśli, że taka jest koncepcja prostego tunelu - trzeba po nim zapindalać do przodu:diabloti:
W każdym razie w A open trafiliśmy na zaszczytną lokatę 9/24.
Łącznie uplasowaliśmy się na miejscu 10 :)
W sztafecie (utworzyliśmy sztafetę westów o wdzięcznej nazwie 'wild wild west'!) niestety zajęliśmy dalsze miejsce (tzn nie podium) bo 2 westy miały dyskwalifikację (w sztafetach dysk. to nie prawdziwa dysk. tylko dodane punkty karne) - w tym Bezik, który po wspomnianym wcześniej prostym tunelu...:diabloti: nie raczył odwołać się na slalom tylko radośnie wypruł w kierunku hopki i ją skoczył... Cham i prostak :eviltong:

W niedzielę zaczęliśmy od agility open, które byłoby na czysto, gdyby nie fakt, że Bezik zapragnął wpakować się do złej dziury tunelu, którą ja specjalnie zasłaniałam mu nogami, ręką wskazując prawidłową - tzn następną. I tak się niefortunnie zdarzyło że wpadł mi pod nogi w drodze do tunelu i troszku go skopałam przypadkowo - za co dostaliśmy 5 pktów...:roll: Ale w efekcie wszedł do dobrej dziury także bez disa!
Lokaty ani pktów za czas nie pomnę bo niedzielnych wyników jeszcze nie wrzucono w sieć - a na zawodach nie miałam nawet czasu popatrzeć na wyniki.
W A1 niestety Bezik zrzucił element skoku w dal = 5 pktów, i dostał 7 pktów za czas (to wiem bo egzaminy i łączne mam wpisane w książeczce pracy), co dało nam lokatę 5/13. W tym przebiegu palisada była do zrobienia aż 2 razy - a jak wiecie ta przeszkoda jest dla Beza krórkich łapek wyzwaniem. Mimo to pokonał ją oba razy po prostu super ekstra!:loveu:
W jumpingu open Bez biegł super, ale niestety również zrzucił tyczkę, poza tym robił ogromne łuki jak na niego i nie odwoływał się szybko po tunelach, więc też jakieś pkt-y za czas ale ile - nie wiem. Ja tam się w sumie nawet cieszę z tych jego wypruć bo to chyba oznacza, że czuje się na torze coraz pewniej ;) Lokaty w j open też nie podam bo nie wiem, ale wiem, że łącznie znowu trafiliśmy na miejsce 10 - na 23 psy. :)

Ogółem jestem bardzo zadowolona i to pierwszy raz z praktycznie każdego przebiegu! Na każdym biegł z takim samym zaangażowaniem bo pogoda sprawiła, że wcale się nie zmęczył. Jak wrócił do domu w niedzielę to jeszcze mordował sobie pluszowego muminka dla relaksu ;)
Z małych sukcesów to jeszcze tak: 100% poprawnych wejść w slalom (no, oprócz sztafety ale to był bieg charytatywny a poza tym nie mógł wejść dobrze bo po tej złej hopce był w takim miejscu że nie szło:lol:), 0 disów, każda palisada pokonana szybciuteńko jak na niego:loveu:

Tyle. Tera zdjęcia:lol:
Najpierw autorstwa Beaty od belgów

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
A ania?czyż nie wyszla bosko?:eviltong::lol:
I choć tu nie widać miała moją broszke z westem-jak widać szczęśliwą !!

to pewnie ty byłaś w tych czerwonych rajstopach i próbowałam zmacać twojego psa? :razz::evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
to pewnie ty byłaś w tych czerwonych rajstopach i próbowałam zmacać twojego psa? :razz::evil_lol:

Nie ja czerwonych rajstop nie posiadałam,za to moj pies westus miał czerwona smyczke pod kolor moich rękawiczek ;)

Posted

[quote name='RCookie']Gratulacje! :)
Super zdjęcia :loveu:.

[quote name='Feigned']noo, to super :loveu:
gratuluję!
jednak nie ma to jak małe, białe. :diabloti:

[quote name='agus5839']Witamy my tu po raz pierwszy:lol:

http://i899.photobucket.com/albums/ac191/BeataG_photos/P1040322.jpg?t=1254597685
ale On śliczny:loveu:a jaki wysportowany:evil_lol:

Dziękujemy! :)

[quote name='Pieseczkowo']Latająca kupa futra:evil_lol:

jak zwykle subtelna D.D. :lol:

[quote name='Foxowa']Super Bezik :loveu:

[quote name='Russellka']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/bzik/DSC_5812.jpg
Normalnie jak struś pędziwiatr, tylko się za nim kurzy :diabloti:

[quote name='Feigned']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/bzik/DSC_5818.jpg te jest naj :loveu: nieźle zapyla, aż się kurzy :lol:

No zapindalał aż się kurzyło to prawda :diabloti:

[quote name='Pieseczkowo']A ania?czyż nie wyszla bosko?:eviltong::lol:
I choć tu nie widać miała moją broszke z westem-jak widać szczęśliwą !!

Ja wyszłam niezwykle pięknie tzn jak zwykle ciekawe ułożenie rąk i wiatr we włosach :eviltong:

[quote name='Unbelievable']to pewnie ty byłaś w tych czerwonych rajstopach i próbowałam zmacać twojego psa? :razz::evil_lol:

[quote name='Pieseczkowo']Nie ja czerwonych rajstop nie posiadałam,za to moj pies westus miał czerwona smyczke pod kolor moich rękawiczek

To pewnie Michalina była w tych rajstopach... a może i nie? Nie pamiętam

Tinka aaaaaa dziękuję za piękne foto foto :loveu:
http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/bzik/DSC_5815.jpg to zdjęcie wygrało :razz: przyczajka z profilu!

Może chce ktoś zdjęcia z przedwczorajszego spacerku ?

edit: nie to nie - ale i tak wrzucę

tarzańsko

zabawka