Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt nas nie kocha i nie odwiedza ale poodpisuję na jakieś zaległe posty dobra będę :lol:

[quote name='Sorata']do flyballu trzeba aportu, do frisbee też, a agility - jak będzie jakiś kurs dla początkujących to pewnie się zapiszemy, a na razie mam jeden głowny cel - aport :diabloti:

tylko się nie denerwuj przy tym aporcie za bardzo... :diabloti:

[quote name='Unbelievable']jasne :diabloti: ja ci tylko mówię, że mimo iż będzie ci się podobał, to w żadnym wypadku nie bierz takiego psa, co zabiera zabawkę i idzie do kąta nawapać się nią w samotności, bo to jest właśnie kwintesencja grama :diabloti:

Powtórz mi to kiedy będę trochę bliżej zrealizowania akcji:szczeniak niż teraz:evil_lol:

zyczę sobie zdjęcia szczurów:loveu:
wzięłam aparat ale nie wyjęłam go przez całe zawody bo były na hali i i tak by g wyszło :cool1: a szczury były ale powiem Ci szczerze, że nie za specjalne...

[quote name='madzior_ka']Jak wszystko robiłas tak jak ci radzono, czyli wysokie iso, przyslona jak najmniejsza, no a do tego czasy aby zamrozic ruch, niekidy rzeczywiscie jest ciezko przy slabym swietle dlatego jakie sa najdrozsze oiektytwy? a no wlasnie jasne i dlugie czyli idealne do sportu, nawet przykmnięcie do f8 to jest czasem za mało i jak robie nawet na 5-6 ale przy moim wtedy rzadko ostre wychodza dlatego zbieram i zbieram na cos lepszego:)

dzięki za rady :wink:

[quote name='kaskaSz']http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/019-1.jpg To jest najlesze! Nic tylko na tapete ustawić. :loveu:

A żebyś wiedziała, że właśnie to jest moja tapeta! :loveu:

[quote name='ewelinka_m']nadrabiaaam :oops: się pochorowało mi to chociaż mam chwilę na dogo :diabloti:
http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/oboz%20cavano/214.jpg szczur :eviltong:

jaka uchachana morducha :loveu: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/02.jpg

rozkosznie http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/016-1.jpg

ii jak tam na zawodach?? wracać opowiadać :mad:

ooo nadrabiasz, cześć:diabloti:

Na zawodach było strasznie fajnie :multi: Jak zawsze :lol:
Bezunia jak zwykle niezastąpiony i kochany!
W pierwszym biegu - jumpingu open - zdisował się na hopce omijając koło :mad: ale żadnej zrzutki.
W drugim biegu - A1 - zrzucił dwie tyczki z mojej winy :placz: gdyby nie te tyczki to mielibyśmy 3 miejsce bo mieliśmy tylko 1,88 pkt-a za czas:loveu: Ale przez zrzutki wywaliło nas gdzieś dalej.
W trzecim biegu - agility open - zrzuciliśmy jedną tyczkę ale ogólnie było całkiem ładnie choć bez podium oczywiście.
W czwartym biegu - dodatkowym jumpingu dla terierów, sheltie i IX gr. nie byliśmy brani pod uwagę w klasyfikacji (tzn nie było opcji zostania najlepszym terierem:eviltong:) bo się zdisowaliśmy w jumpingu open. Na zawodach nie zostały wywieszone wyniki tego biegu a i tak nagradzali tylko pierwsze miejsce. Potem wrzucili wyniki na stronkę www i już w Polsce się okazało, że Bezo zajął trzecie miejsce:):razz:

No, ale tak naprawdę to jestem zadowolona z tego, że to były zawody na wykładzinie i spodziewałam się, że będzie się rozjeżdżał, ślizgał, zwalniał i demotywował (bo wykładzina na MP w Łącku 08 mu nie podeszła) - a okazało się, że poradził sobie pięknie i bawił się naprawdę przednio - baaardzo radośnie biegał:loveu: zaliczał wszystkie strefy i dość płynnie robił palisadę! :multi: Niestety nie mam filmików żadnych ani zdjęć z tych zawodów:shake:

No, a następne zawody za 2 tygodnie w Warszawie (3-4 października) - nasze, cavanowskie - finał PPA , wszystkich Warszawiaków i nie tylko zapraszamy bo będzie dobra impreza, 160 psów, na 2 ringach :cool3: szczegóły na stronie Cavano.

Posted

No i mimo, że nas nie lubicie już :eviltong: to wrzucę kilka zdjęć.

Byliśmy dziś na spacerku z Dominiką i Kleksem.
Zdjęcia wyszły mi tragicznie albo właściwie NIE wyszły :roll: Może dlatego, że zajmowałam się głównie ciągłym przestawianiem ustawień i ich testowaniem :roll: bardziej niż faktycznym foceniem... ale i tak mam kryzys i dalej jestem fotograficznym debilem. Zwłaszcza przerastają mnie tragiczne prześwietlenia, których nie umiem uniknąć :roll: no i robienie zdjęć z wodą w tle - kolory trafia szlag, prześwietla się wszystko, masakra... :placz: No i oczywiście łapanie ostrości. Notorycznie łapię ostrość na np: fragment trawy obok psa :evil_lol: piłkę :evil_lol: jakiś mały nic nie znaczący element... itd:evil_lol:
Konstruktywne rady dla debila? :cool3:

No to te parę które nie krzyczą aż tak dramatycznie "skasuj mnie!"
Chociaż w sumie trochę krzyczą:evil_lol:

i to wszystko...

Posted

Zdjęcia bardzo fajne. Ale ja się tak głupio zapytam, bo jestem nie w temacie, gdzie byłaś na zawodach? Ostatnio troszkę zaniedbałam, kiedy są jakie zawody, bo mi narazie te info nie jest potrzebne.:oops:

Posted

Bzikowa! To że się ktoś nie odzywa nie oznacza że Was nie lubi, albo nie odwiedza :mad: Ja tu bywam regularnie, bezsłownie i dosłownie :evil_lol:
Zdjęcia fajne Ci wyszły, bo obiekt był fotogeniczny :evil_lol: ja jestem fotograficznym debilem, a raczej będę jak się w końcu doczekam porządnego aparatu, a nie pudła które robi szare zdjęcia, albo wcale ich nie robi :oops: masakra :oops:

Posted

A gdzie kurna moj chłop?Tak ładnie Ci pozował i teraz gdzie jest?:mad:Co mam mu powiedzieć,że ciocia Anie nie ma jego zdjęc!!
Zdjęcia są super i nie wiem gdzie jest ten napis skasuj mnie!!Choć i tak tego łobuza Beza trzeba zobaczyć w realu:eviltong:

Posted

infers napisał(a):
Czego Ty dziewczyno chcesz od tych zdjęć?:shake:

żeby były ładniejsze:eviltong:

Junka napisał(a):
Zdjęcia bardzo fajne. Ale ja się tak głupio zapytam, bo jestem nie w temacie, gdzie byłaś na zawodach? Ostatnio troszkę zaniedbałam, kiedy są jakie zawody, bo mi narazie te info nie jest potrzebne.:oops:

Dziękuję:)
No w Bratysławie tydzień temu :)

Agmarek napisał(a):
Bzikowa! To że się ktoś nie odzywa nie oznacza że Was nie lubi, albo nie odwiedza :mad: Ja tu bywam regularnie, bezsłownie i dosłownie :evil_lol:
Zdjęcia fajne Ci wyszły, bo obiekt był fotogeniczny :evil_lol: ja jestem fotograficznym debilem, a raczej będę jak się w końcu doczekam porządnego aparatu, a nie pudła które robi szare zdjęcia, albo wcale ich nie robi :oops: masakra :oops:

:evil_lol:

to tak jak mój stary aparat ale przynajmniej od tamtego nie mogłam więcej wymagać :lol:

Pieseczkowo napisał(a):
A gdzie kurna moj chłop?Tak ładnie Ci pozował i teraz gdzie jest?:mad:Co mam mu powiedzieć,że ciocia Anie nie ma jego zdjęc!!
Zdjęcia są super i nie wiem gdzie jest ten napis skasuj mnie!!Choć i tak tego łobuza Beza trzeba zobaczyć w realu:eviltong:

A Ty mi tutaj bez fochów tylko zajrzyj do galerii Kleksa :lol:

Łobuza? Dlaczego łobuza? :evil_lol: Chciał tylko zrównać z ziemią całą faunę Parku Skaryszewskiego :evil_lol: całe szczęście, że wiewiórki chodzą po drzewach...

Posted

[quote name='Bzikowa']
No, a następne zawody za 2 tygodnie w Warszawie (3-4 października) - nasze, cavanowskie - finał PPA , wszystkich Warszawiaków i nie tylko zapraszamy bo będzie dobra impreza, 160 psów, na 2 ringach :cool3: szczegóły na stronie Cavano.

mam przyjść? bo w warszawie pewnie będę :diabloti: tylko trza mi będzie wytłumaczyć gdzie i jak mam iść, od okolic metra pole mokotowskie/centrum, no i raczej będę po 13:razz: chyba że się skończą przez 16, to będę od początku : P

Posted

faktycznie zdjecia masakraaa :diabloti: nie da się na nie patrzeć... :shake:
też bym chciała tak nie umieć focić :eviltong::eviltong:

http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/08-1.jpg :loveu:

gratulejszyn za zawody!! kurde ciągle, żałuję, że was nie spotkałam na dcdc :mad: byliście w ogóle? w sobotę pogoda byla totalnie beznadziejna, więc się nie zdziwię, jak wam się nie chciało :evil_lol:

Posted

Tinka:
No jasne, wpadaj , zapraszamy :wink:
Teraz Ci nie wytłumaczę jak dojechać bo nie dojeżdżałam tam komunikacją ale poszukam jakiejś mapki czy instrukcji dojazdu sprzed roku, bo ktoś tam takie coś zrobił, jak znajdę to podeślę. :)

Co do godzin to planujemy skończyć właśnie ok. 16, będą 2 ringi więc stosunkowo niedużo psów na ring. Początek w sobotę o 9 , w niedzielę o 8.
A będziesz w Warszawie w oba dni?

Ewelinka:
W sobotę nie dotarłam :P a w niedzielę byłam chwilę ale nigdzie Cię nie widziałam i stwierdziłam, że po sobocie nie chciałaś znowu moknąć. Czyli jednak byłaś a ja jestem ślepcem? :shake:
To wpadaj na nasze zawody agilitowe za 2 tygodnie!!!

Posted

Bzikowa napisał(a):
Tinka:
No jasne, wpadaj , zapraszamy :wink:
Teraz Ci nie wytłumaczę jak dojechać bo nie dojeżdżałam tam komunikacją ale poszukam jakiejś mapki czy instrukcji dojazdu sprzed roku, bo ktoś tam takie coś zrobił, jak znajdę to podeślę. :)

Co do godzin to planujemy skończyć właśnie ok. 16, będą 2 ringi więc stosunkowo niedużo psów na ring. Początek w sobotę o 9 , w niedzielę o 8.
A będziesz w Warszawie w oba dni?

jak ktoś się mną zaopiekuje :evil_lol: to przyjdę :cool3:
będę raczej w sobotę, jestem co tydzień ;)

Posted

Bzikowa napisał(a):

Ewelinka:
W sobotę nie dotarłam :P a w niedzielę byłam chwilę ale nigdzie Cię nie widziałam i stwierdziłam, że po sobocie nie chciałaś znowu moknąć. Czyli jednak byłaś a ja jestem ślepcem? :shake:
To wpadaj na nasze zawody agilitowe za 2 tygodnie!!!

byliśmy i w sobotę i w niedzielę od początku do samego końca :diabloti: /siedziałam tam w loży vipów:evil_lol::evil_lol: przy namiotach/
też Cię szukałam, rozglądałam się za czymś białym i ogólnie za Tobą...ale z moim wzrokiem...potem się kapłam, że zapomniałam zostawić swój nr :mad: a byłam w koszulce z westkiem :P

niee kuś mniee tą wawą :evil_lol:

Posted

Cześć Bziki! :loveu: Wy biegacie w Cavano tak? Mam takie pytanie. Czy do waszego klubu można przyjechać od tak sobie poćwiczyć, czy TRZEBA być członkiem klubu? Bo może kiedyś by mi się udało wpaść...

A Bziku jest przekochany, fotki są piękne!!!! :loveu::loveu::loveu::multi:

Posted

Unbelievable napisał(a):
jak ktoś się mną zaopiekuje :evil_lol: to przyjdę :cool3:
będę raczej w sobotę, jestem co tydzień ;)

wystosowałam pw :eviltong:

ewelinka_m napisał(a):
byliśmy i w sobotę i w niedzielę od początku do samego końca :diabloti: /siedziałam tam w loży vipów:evil_lol::evil_lol: przy namiotach/
też Cię szukałam, rozglądałam się za czymś białym i ogólnie za Tobą...ale z moim wzrokiem...potem się kapłam, że zapomniałam zostawić swój nr :mad: a byłam w koszulce z westkiem :P

niee kuś mniee tą wawą :evil_lol:

W loży vipów, no ładnie :shake: Myślisz, że ja się tam Ciebie spodziewałam?:diabloti:
Ja siedziałam w namiocie z ozikowcami, tak wyszło jakoś.
No trochę głupio zrobiłyśmy, że nie dałyśmy sobie nr-ów...

nooo ale do Ciebie też mogę wystosować odpowiednie pw jak dotrzeć na nasze zawody :evil_lol: wbijaj! tym razem dasz mi swój nr i się uda zobaczyć :lol:

Russellka napisał(a):
Cześć Bziki! :loveu: Wy biegacie w Cavano tak? Mam takie pytanie. Czy do waszego klubu można przyjechać od tak sobie poćwiczyć, czy TRZEBA być członkiem klubu? Bo może kiedyś by mi się udało wpaść...

A Bziku jest przekochany, fotki są piękne!!!! :loveu::loveu::loveu::multi:

Hmmm nie wiem czy można przyjechać 'tak sobie' poćwiczyć :razz: najlepiej napisz na maila podanego na stronie albo zadzwoń na podany tam nr i zapytaj, ja Ci na takie pytanie nie odpowiem bo się tym nie zajmuję :lol:

Bezo dziękuje:loveu:

Posted

Ewka - no nie ukrywam, na zawodach w Bratysławie było super :razz: i już niecałe 2 tygodnie do Warszawy:loveu: będziesz w końcu czy nie?

Ola - cieszę się, że się podoba! :) pisałaś pisałaś i mam nadzieję, że wpadniesz!

Posted

[quote name='Bzikowa']

W loży vipów, no ładnie :shake: Myślisz, że ja się tam Ciebie spodziewałam?:diabloti:
Ja siedziałam w namiocie z ozikowcami, tak wyszło jakoś.
No trochę głupio zrobiłyśmy, że nie dałyśmy sobie nr-ów...

nooo ale do Ciebie też mogę wystosować odpowiednie pw jak dotrzeć na nasze zawody :evil_lol: wbijaj! tym razem dasz mi swój nr i się uda zobaczyć :lol:
[/quote]
też się siebie tam nie spodziewałam :diabloti: w ogóle o tym, że nie zostawiłam swojego nr to pomyślałam w drodze :mad: zabrakło czasu na dogranie szczegółów. najdłużej siedzieliśmy pod tym namiotem głównym, a na ogłaszaniu wyników stałam na przeciwko tego :eviltong:

nie kuś tak nie kuuuuś, bo jeszcze wsiądę w pociąg :evil_lol:

Posted

Ewelinka - no to dupa nam wyszła ze spotkania :eviltong: ale możemy to nadrobić jak wsiądziesz w pociąg i przyjedziesz 3-4 na nasze zawody :loveu: co Ci szkodzi, matura jeszcze daleko :evil_lol:

Ewka - no to szkoda, że Was nie będzie..

Posted

A ze mną się spotkasz na zawodach? :evil_lol: Muszę tylko wetki zapytać czy tydzień po szczepieniu mogę sryla na imprę ciągnąć :roll: [SIZE="1"](chociaż z Hexą żadnej kwarantanny nie było i nawet na wsi się szlajała z psami - socjal byl priorytetem po takiej matce..)
[/SIZE]
Chcialam napisać, że odwiedzam Was regularnie, ale jak zwykle nie piszę :roll:.
[url]http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/11.jpg[/url] - biedny Bezio ma minę katowanego westika... ;)

Posted

[quote name='*Monia*']A ze mną się spotkasz na zawodach? :evil_lol: Muszę tylko wetki zapytać czy tydzień po szczepieniu mogę sryla na imprę ciągnąć :roll: [SIZE="1"](chociaż z Hexą żadnej kwarantanny nie było i nawet na wsi się szlajała z psami - socjal byl priorytetem po takiej matce..)
[/SIZE]
Chcialam napisać, że odwiedzam Was regularnie, ale jak zwykle nie piszę :roll:.
[url]http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/spacerki/11.jpg[/url] - biedny Bezio ma minę katowanego westika... ;)[/QUOTE]

ja chcę, ja:multi: pomęczę szczyla:roll::evil_lol: