ewka i haker Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Bzikowa napisał(a): Czy nikomu się nie podoba Bezisław w pięknym wyciągniętym locie z palisady? :mad::crazyeye::shake: Nikt nie skomentował zdjęć które wg mnie są najfajniejsze :D a ja to co:evil_lol: ona zaliczył raczej ta strefę:P Quote
Bzikowa Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Dobra dobra, wytłumaczyłyście się :lol: Ewka ten Twój post wygnało tak daleko, że stwierdziłam, że na pewno nie dotyczy zdjęcia które wkleiłam 3 posty dalej :evil_lol: Zaliczył? Jeśli już to pazurkiem :shake: Poza tym tak sobie myślę, że to chyba niebezpieczne, żeby taki ciężki jak na swój wzrost piesek z króciutkimi łapkami zlatywał na nie z tak wysoka... Ech muszę te strefy mu w końcu jakoś zrobić... Quote
ewka i haker Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 ja kładkę mam dwa na dwa palisadę za reka chodź juz jest samodzielny a huśtawkę stanie 4lapami na Quote
Bzikowa Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 A Bezik to bardzo różnie... Kładkę na treningach czasem zbiega galopem do końca a czasem (częściej :shake:) skacze na końcu, ale nie chcę robić mu 2na2 żeby go jeszcze nie spowalniać (akurat kładkę - przynajmniej na treningach - robi naprawdę szybko bo ją uwielbia) więc będę po prostu nagradzać jak zdarzy mu się zbiec i tyle ;) Na zawodach i tak pilnuję tzn pokazuję ręką jak na razie. Palisadę mamy tragiczną zarówno wejście jak i zejście... Pisałam o tym kilkanaście stron temu ;) A z huśtawką jest całkiem spoko tylko muszę popracować żeby biegł od razu do końca - czasem tak robi a czasem zatrzymuje się w połowie, przeważa i zbiega, ale stref raczej na niej nie skacze. Ojej, elaborat :evil_lol: Quote
Inkaa Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Bzikowa napisał(a): Hihi z Pucharu Ras mam już ponad 50 zdjęć łącznie z tymi na płytce :lol: Naprawdę zazdroszczę. :oops: My mamy jedynie .. eee ... siedem. :cool1: [SIZE="1"]Ale tak szczerze, to za te kilkanascie zdjęć nie dałabym 50 zł (o ile dobrze pamiętam, to mniej więcej tyle płaciliście, tak?) Quote
ewka i haker Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 chyba 40zl sie placilo a ja za zdjecia Macka i Łukasza tyle bym dala Quote
Bzikowa Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Płaciło się dokładnie 45 zł. Ja wcale nie żałuję, zwłaszcza zdjęcia Łukasza strasznie mi się podobają (o ile się nie mylę to są te bez ramki ;)). Quote
Inkaa Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Wcale nie chodzi o to, że mi się nie podobają, bo są bardzo ładne. :loveu: Ale jednak - za kilkanaście zdjęć płacić prawie 50 zł - to jak dla mnie ciut za drogo. Quote
Unbelievable Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Inkaa napisał(a):Wcale nie chodzi o to, że mi się nie podobają, bo są bardzo ładne. :loveu: Ale jednak - za kilkanaście zdjęć płacić prawie 50 zł - to jak dla mnie ciut za drogo. dokładnie... powinno się płacić za każde zdjęcie osobno, wysyłają ci miniaturki mailem, i dostajesz te które ci się podobają, bo inaczej to trochę sensu nie ma:roll: Quote
Bzikowa Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Inkaa napisał(a):Wcale nie chodzi o to, że mi się nie podobają, bo są bardzo ładne. :loveu: Ale jednak - za kilkanaście zdjęć płacić prawie 50 zł - to jak dla mnie ciut za drogo. A dla mnie to jednak ma sens ;) Chyba, że sama wolisz postać sobie w deszczu/upale/innym katakliźmie i cykać fotki całe 4 dni bez względu na pogodę ... Owszem, niektórzy mają więcej, inni mniej ale to chyba raczej złośliwość rzeczy martwych... Nikt nie kazał nikomu płacić, to było oczywiste że nie każdy będzie miał tyle samo zdjęć ;) Ja wzięłam bo wiedziałam, że wszyscy fotografowie którzy zwykle robią zdjęcia na zawodach dobrowolnie nie będą mieli na to czasu bo bardzo dużo ludzi pomagało na ringach, tak jak większość z nas.... Quote
anetta Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Fantastyczne foty :loveu::multi: Lot z palisady, wg mnie zaliczony:lol: Serio ;) Ja też bym zapłaciła :p Uwielbiam zdjęcia Łukasza. Widzę że do niego dołączył kolejny świetny fotograf :cool3: A co do robienia fot. To jest tylko dobra wola fotografa że specjalnie przyjechał żeby siedzieć pół dnia (jak nie cały dzień :razz:) przy parkurze i cykać psy gdy nie zawsze jest piękna i słoneczna pogoda :cool1: :diabloti: Quote
Mudik Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Bzikowa napisał(a):A dla mnie to jednak ma sens ;) Chyba, że sama wolisz postać sobie w deszczu/upale/innym katakliźmie i cykać fotki całe 4 dni bez względu na pogodę ... Owszem, niektórzy mają więcej, inni mniej ale to chyba raczej złośliwość rzeczy martwych... Ja też mam mało i szczerze nie bardzo mi się podoba , bo nie jedna osoba ma więcej tak wygląda,że (z tego co zaobserwowałam) psy openowe mają więcej, rozumiem,że tak slalom i koło i chuśtawka, ale to nie fair wobec zerówek. To ,że Vic ma mało rozumiem właściwie biegał tylko dwa dni, ale ma słownie sześć zdjęć w tym jedno na palisadzie z dziwnym kadrem , jedno na hopce i 3 z tunelu prawie takie same i jedno jak go znoszę na rękach z toru:-(, Deli ma mimo biegania 4 dni (nie zdarzyło mu się zejść przed końcem przebiegu, a podobno to było powodem mniejszej liczby zdjęć niektórych psów) ma zdjęć 11, za to Unga Michała aż 17 cie, chyba mój Delik za szybki i zbyt trudny do focenia był na tych zawodach. Szczerze ja się trochę zawiodłam po obejrzeniu płyty:cool1::-( Bzikowa napisał(a): A z huśtawką jest całkiem spoko tylko muszę popracować żeby biegł od razu do końca - czasem tak robi a czasem zatrzymuje się w połowie, przeważa i zbiega, ale stref raczej na niej nie skacze. I będzie tak miał uczony taką metodą jaką macie w Cavano, Delik też tak ma ale już wiem jak to naprawić i tera zbędziemy się uczyć inaczej. Właściwie mimo,że umie chuśtawkę uczymy się jej od nowa. Quote
Bzikowa Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Magda, no ja wiem, że niektórzy się czują rozczarowani i mają w sumie prawo, ja nikogo nie usprawiedliwiam, też na początku się zdziwiłam jak ludzie mówili, że mają po 5 zdjęć np... Ale staram się zrozumieć fotografów ;) Wiesz, 2 fotografów, 3 ringi i biegi non stop od 9 rano do... czasem późna :cool1: Wyszło jak wyszło i tyle, nie ma co się oburzać :wink: A co do huśtawki to o co Ci chodzi z tą 'metodą którą uczymy w Cavano'? Bezik tak był uczony od początku (dobiegać do końca bardzo nakręcony) i dobrze robił (nawet mu się zdarzył flyers raz czy dwa dawno temu :evil_lol:), ale raz z niej spadł w wakacje rok temu i dlatego czasem nie dobiega do końca. Jak inaczej będziesz uczyć Delika... ? Quote
Mudik Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 W cavano pies widzi,że ktoś asekuruje huśtawkę i jak tylko pies zacznie przeważać, to jest opuszczana, ja teraz uczę tak jak mi pokazał Leszek Kalisz, przewodnik wprowadza psa, pomocnik stoi za psem i przewodnikiem, nie z przodu jak się wcześniej uczyliśmy, kiedy pies dobiegnie do końca jest zatrzymywany i po chwili powoli opuszczany, potem chwilkę stoi na strefie , tam jest nagradzany np szarpankiem i puszczany. Oczywiście to zatrzymanie , opuszczenie i zwolnienie ze strefy jest stopniowo coraz szybsze, jak pies widz,że huśtawka jest trzymana zwalnia wcześniej , bez wyciszenia na końcu może zacząć robić flyiersy, tak jak robił Vic, co go teraz zraziło do huśtawki. Dlatego teraz robię tak,że pies nie wie,że ktoś jeszcze pomaga mu na huśtawce, mam nadzieję,że jasno napisałam, jak nie to kiedyś pokażę Ci w praktyce, a teraz zmykam , już trochu za długo siedzę przed kompem. Quote
ewka i haker Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 ja wiem o co chodzi my tez tak uczymy w klubie moim zdaniem jest różnica bo pies sie uczy ze jest ktoś z przodu dodatkowy Quote
Bzikowa Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Mudik napisał(a):W cavano pies widzi,że ktoś asekuruje huśtawkę i jak tylko pies zacznie przeważać, to jest opuszczana, ja teraz uczę tak jak mi pokazał Leszek Kalisz, przewodnik wprowadza psa, pomocnik stoi za psem i przewodnikiem, nie z przodu jak się wcześniej uczyliśmy, kiedy pies dobiegnie do końca jest zatrzymywany i po chwili powoli opuszczany, potem chwilkę stoi na strefie , tam jest nagradzany np szarpankiem i puszczany. Oczywiście to zatrzymanie , opuszczenie i zwolnienie ze strefy jest stopniowo coraz szybsze, jak pies widz,że huśtawka jest trzymana zwalnia wcześniej , bez wyciszenia na końcu może zacząć robić flyiersy, tak jak robił Vic, co go teraz zraziło do huśtawki. Dlatego teraz robię tak,że pies nie wie,że ktoś jeszcze pomaga mu na huśtawce, mam nadzieję,że jasno napisałam, jak nie to kiedyś pokażę Ci w praktyce, a teraz zmykam , już trochu za długo siedzę przed kompem. Jeśli dobrze Cię zrozumiałam to my właśnie tak ostatnio robiliśmy, i widziałam, że tak były uczone szczeniaki - tzn, że pies wbiega a pomocnik zatrzymuje huśtawkę nogą żeby nie opadła, pies biegnie do końca,jest nagradzany a po chwili pomocnik opuszcza huśtawkę. Ale np. dla mojego psa nie ma żadnej różnicy czy pomocnik przytrzymywałby huśtawkę z przodu czy z tyłu ;) ewka i haker napisał(a):ja wiem o co chodzi my tez tak uczymy w klubie moim zdaniem jest różnica bo pies sie uczy ze jest ktoś z przodu dodatkowy nie wiem, mojemu psu to nie robi różnicy... był uczony tak że ktoś inny nie ja go karmił na końcu a ja go sprowadzałam ze strefy i nagradzałam dopiero potem i było dobrze dopóki raz nie spadł i zaczął mieć nawyk dochodzenia do środka i czekania aż huśtawka opadnie, teraz to odwracaliśmy i czasem robi dobrze a czasem źle ale będzie git :) Quote
ewelinka_m Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jak dla mnie to bezik jest the beściak :evil_lol: najlepszy z pośród wszystkich whwt :diabloti: co tam te wszystkie strefy, palisady, najważniejszy jest fun,pasja i super zabawa :loveu: a zdjęcia superowe! http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zmniejszone/_P5H6911.jpg co uśmiech :lol: http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zmniejszone/8F0B0046-157.jpg zadowolenie na pysku najważniejsze aa to jest fenomenalne http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zmniejszone/_P5H7132.jpg haha super pies :diabloti: Quote
Bzikowa Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Beziczek dziękuje za uznanie :loveu: Zgadzam się , pal licho strefki, fajnie jest, można polatać - mówi Bezik :loveu: Quote
Pieseczkowo Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 ewelinka_m napisał(a):aa to jest fenomenalne http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/zmniejszone/_P5H7132.jpg haha super pies :diabloti: Kurcze jak juz sie postarał to się smieja.To zdjęcie jest genialne i mysle,ze choć by dla tego jednego można było wydać te pieniądze. Bezik cudowmnei na nim wyszedł jak i na pozostałych:loveu::loveu::loveu::lol::lol: :smilecol: Quote
madziorna Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ania!!! A czemu Ty się nic nie chwalisz, że piszesz artykuł o WHWT do "Mojego Psa"? :mad: Właśnie zajrzałam do sierpniowego numeru i jesteś już na 2-giej stronie :lol: Quote
hovomaniaczka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 madziorna napisał(a):Ania!!! A czemu Ty się nic nie chwalisz, że piszesz artykuł o WHWT do "Mojego Psa"? :mad: Właśnie zajrzałam do sierpniowego numeru i jesteś już na 2-giej stronie :lol: No ja sie tez dzisiaj dowiedzialam dopiero :P To dziewcze nie smiale jest po prostu:evil_lol: Quote
Olusia Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 madziorna napisał(a):Ania!!! A czemu Ty się nic nie chwalisz, że piszesz artykuł o WHWT do "Mojego Psa"? :mad: Właśnie zajrzałam do sierpniowego numeru i jesteś już na 2-giej stronie :lol: hovomaniaczka napisał(a):No ja sie tez dzisiaj dowiedzialam dopiero :P To dziewcze nie smiale jest po prostu:evil_lol: To ja odpowiem za Anię :cool3: To miała być niespodzianka ;):loveu: Quote
Feigned Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Bzikowa, ja nie wiedziałam jak masz na nazwisko, ale jak tylko zobaczyłam to zdjęcie i tekst obok od razu wiedziałam, że to Wy :lol::loveu: ale udał Ci się ten artykuł :cool3: tylko co do jednego zdania mogłabym się kłócić.. tego, że psa na kanapę można szukać w 9 gr. Axel jest z tej grupy, ale za nic nie potrafię sobie go wyobrazić leżącego całymi dniami na kanapie. :shake: chociaż na pewno i takie rasy tam są, więc po części miałaś dużą rację, tylko, żeby nie było, że wszystkie psy z tej grupy robią tylko i wyłącznie za ozdóbki :diabloti: Quote
Pieseczkowo Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ta niespodzianka:eviltong:To chyba nie o tej Ani rozmawiamy. Quote
Recommended Posts