Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotek niet.
Za to mam na szybko nakręcony filmik z naszego prawie-jak-obedience. Głównie równanie i inne podstawy.

http://pl.youtube.com/watch?v=4HCAEHMKGDU

przepraszam, że krzywo ale operatorem kamery było... drzewko :evil_lol:

chciałam nakręcić jeszcze jakieś sztuczki itd ale na polankę przylazły dwie kobity z yorkami, stanęły na środku, nawijały, a yorki latały luzem wpadając na mojego psa :evil_lol: więc się ewakuowaliśmy...

Posted

Piekne dostawienie do nogi i mimo,że musiałaś go ponownie posadzić podchodząc, super od razu z tobą ruszył jak tylko po niego podeszłaś i ruszyłaś.Pracuj,pracuj to wystartujesz w obi niedługo.:lol::multi:

Posted

Dziękuję Magda. Ale zawody to bardzo bardzo odległa przyszłość. Nie ma dźwięku na filmiku ale Bezik szczeka przy prawie każdym dostawieniu :shake: A poza tym my właściwie dopiero raczkujemy w obi, 'trenujemy' dla funu! :lol:

Posted

Bziki, wróciłam !:loveu:
Muszę trochę ponadrabiac zaległości..
O, świetnie Wam idzie w obedience, na pewno i na zawodach dacie sobie radę ;) Mhm kiedyś chciałam spróbować z Taffym, uczyliśmy sie utrzymywać kontakt wzrokowy, dałam się chyba wtedy przekonac do klikera. mhm, właściwie jakieś efekty były, ale szybko zrezygnowaliśmy..Wtedy byliśmy już po szkoleniu, które teraz jak to przemyśle, praktycznie nam nie dało. Znaczy fakt faktem, że mój pies wiele potrafi, ale nie złamałam w nim na tyle tego uporu, żeby robił to błyskawicznie. Hm, poza tym metody które stosował szkoleniowec też nie za bardzo popieram. No ale to był nasz pierwszy pies, i zapewnienia trenera w tamtym czasie przekonywały nas na tyle, że postanowiliśmy się zapisać. No a z Bzikiem, naprawdę fajnie się dogadujecie, mhm widać, że psu sprawia to wielką radość ;)
No w każdym razie samych sukcesów Wam życzę ! :multi:

Gratuluje też agilitowych osiągnieć ! Oby tak dalej ! :sweetCyb:

Posted

Dziękujemy ;)

Pieseczkowo, już do Was lecę! :loveu:

Lika, dziękujemy i naprawdę wiem o czym mówisz pisząc 'upór' ...
Jak Bez ma dobry dzień do robi wszystko, słucha się i w ogóle jest cudownie (chociaż jest parę rzeczy które bardzo skutecznie odwracają jego uwagę ode mnie... :roll::evil_lol:) ale zdarzają się dni kiedy w ogóle się nie dogadujemy. To w końcu terier a nie maszynka do posłuszeństwa!
No i sporo pracowaliśmy. Właściwie robimy cokolwiek od 1,5 roku - odkąd poszliśmy na agility. Wcześniej Bezik umiał siad, waruj i daj łapę :evil_lol: 'Do mnie' niby było ale często nie było respektowane...

A Wy z tego co kojarzę , byliście na PT i zdaliście na doskonałą?
Więc nie jest tak źle :evil_lol: :wink:

No i mam nadzieję, że wrócicie do biegania jeszcze! ;)
Bo oprócz nas to w westikach same suczki biegają... Bzik czuje się osamotniony... ;)

Posted

Bzikowa napisał(a):
Dziękujemy, przydało się :loveu:
Bziku biegał ładnie i przywieźliśmy w efekcie do domu masę złomu :lol:
W sobotę pierwsze agility na 2 miejscu, drugie na 3 (albo odwrotnie, nie pamiętam) a jumping na 4. Na 5 psów ;) W ogóle w sobotę w każdym biegu mieliśmy jedną zrzutkę :roll: W łącznej byliśmy na 2 miejscu. No i jesteśmy zwycięzcami Radom Cup 0 small :loveu: (zawody w kozienicach z kwietnia, jedlińsk w lipcu i kozienice teraz)!!!
W sobotę agility na 3 miejscu (10 pkt karnych - zrzutka i niezaliczona strefa... NA PALISADZE :crazyeye:), pierwszy jumping na 1 miejscu i drugi jumping na 2 miejscu. Byliśmy 3 w łącznej i 2 w łącznej z dwóch dni ;)
Ogólnie bardzo mi się podobało tylko było niesamowicie zimno... zwłaszcza w sobotę. Ale białe dawało z siebie wszystko i powiem Wam, że nawet się tymi zawodami za bardzo nie zmęczył - ew. trochę z emocji. Ale jestem zadowolona ;)

Gratuluje!!!! Fajnie, chociaż się nie nudzicie i psiak się wybiega dzięki agility.

Co do filmiku to podoba mi się to jak, Bzik siedzi na przeciwko Ciebie, a potem tak pupą po ziemi przesuwa się obok Twojej nogi. Nie wiem jak to się nazywa, ale mi się podoba :evil_lol:

Posted

kaskaSz napisał(a):

Co do filmiku to podoba mi się to jak, Bzik siedzi na przeciwko Ciebie, a potem tak pupą po ziemi przesuwa się obok Twojej nogi. Nie wiem jak to się nazywa, ale mi się podoba :evil_lol:

Dostawienie do nogi :wink:
Dziękujemy :loveu:

Dwie fotki z zawodów, autorstwa Justyny Damec

Posted

No i sporo pracowaliśmy. Właściwie robimy cokolwiek od 1,5 roku - odkąd poszliśmy na agility. Wcześniej Bezik umiał siad, waruj i daj łapę :evil_lol: 'Do mnie' niby było ale często nie było respektowane...

U mnie też skakanie, nawet przez te 5 dni dało nam bardzo wiele. Głównie cieszyłam się dlatego, że mój pies załapał, że posłuszeństwo nie zawsze musi być "tym okropnym robieniem tego co mu każę". Przede wszystkim nauczyliśmy się świetnie ze sobą dogadywać, wykonywać szybko polecenia i wspaniale się bawić. Nawet w teraz takie wykonywanie komend na sucho nie jest dla niego zbyt przyjemne. Szkoda, że nie mamy dostępu do jakiegoś toru.. :shake:

A Wy z tego co kojarzę , byliście na PT i zdaliście na doskonałą?
Więc nie jest tak źle :evil_lol: :wink:

Fakt, zdaliśmy :evil_lol: Nie wiem jakim cudem ale sędzia był bardzo wyrozumiały dla tego upartego diabła :cool3:

No i mam nadzieję, że wrócicie do biegania jeszcze! ;-)
Bo oprócz nas to w westikach same suczki biegają... Bzik czuje się osamotniony... ;-)

No bardzo bym chciała :loveu: Ale jedyne co teraz zostaje, to jakis domowy tor albo ewentualnie czasami wrocław. :shake:
Ale spokojnie, jeszcze dotrzymamy Bzikowi towarzystwa :evil_lol:

Buziaki
PS. Pieknę zdjęcia ! :loveu: Bez pasjonat :diabloti:

Posted

anetta napisał(a):

Zastanawiam się jak mu się udało niezaliczyć palisady :haha:

Wykonał malowniczy lot :lol:
Skoczył tuż nad strefą i wylądował już na ziemi :stupid:

dziękujemy :loveu: