Bzikowa Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Witamy, witamy poświątecznie już - niestety ;) Pies mi się rozleniwił w święta - i leży mi na klawiaturze prawie :) W każdym razie wlazł na biurko i udaje , ze jest rozkosznym kotem... Mógłby chociaż pomruczeć jak jest taki sprytny! Pozdrawiamy wszystkich.:lol: Quote
olifka Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Cześc Beziki:loveu: Fotki śliczne:loveu: Wiecie że mamy 13 stycznia egzamin już..... Aaaa chyba się boję:cool3: Quote
agaciaaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Ja chce fotke Bzika na klawiaturze!! :razz: :loveu: Quote
Bzikowa Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 No jak to? Macie już za 2 tygodnie egzamin? Wow, jak szybko czas leci :lol: Robiliście już widel i palisadę? Nie ma się czego bać,macie lepiej niż my - my mieliśmy egzamin w totalnym upale i Bezik dał... ciała :roll: z resztą na początku istnienia galerii wstawiałam filmik i to widać. Teraz mi głupio :lol: Aaa w ogóle to jesteśmy juz w "Naszych Psach" na stronce Cavano! Agatka, jak mi się zachce to wstawię zdjęcia Bzika na biureczku;) Narazie całe biurko jest w piasku bo Bezik postanowił tu właśnie wykruszyć całe błotko po spacerku :evil_lol: Quote
olifka Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Bzikowa napisał(a):No jak to? Macie już za 2 tygodnie egzamin? Wow, jak szybko czas leci :lol: Robiliście już widel i palisadę? Nie ma się czego bać,macie lepiej niż my - my mieliśmy egzamin w totalnym upale i Bezik dał... ciała :roll: z resztą na początku istnienia galerii wstawiałam filmik i to widać. Teraz mi głupio :lol: Aaa w ogóle to jesteśmy juz w "Naszych Psach" na stronce Cavano! Widel mieliśmy a palisada zepsuta podobno. Ale tam dziewczyny miały się zebrać w grupę i ja naprawiać :) Więc może się jeszcze zdążymy jej nauczyć :) Haha a my będziemy w totalnym mrozie:eviltong: A ja tak właśnie wchodziłam i zaglądałam czy już was dodali czy jeszcze nie. Zaraz zajrzę :) Quote
Bzikowa Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 No zepsuta była ale miały ją dziewczyny jakoś naprawić, widocznie to się nie stało :lol: No cóż, najwyżej będziecie miały egzamin bez palisadki. My niestety mieliśmy z. :mad: Dodali, dodali. :evil_lol: Quote
natija Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 wpadlam tylko zyczyc szczesliwego Nowego Roku...do zobaczenia za pare dni... Quote
Czarna_Owieczka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Cześć Bziki :grins: :multi: Właśnie co to widel? :lol: Quote
olifka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Bzikowa napisał(a):No zepsuta była ale miały ją dziewczyny jakoś naprawić, widocznie to się nie stało :lol: No cóż, najwyżej będziecie miały egzamin bez palisadki. My niestety mieliśmy z. :mad: Dodali, dodali. :evil_lol: Buuu ja chcę się nauczyc palisadki!! Palisada jest fajna:loveu: anetta napisał(a):A co to widel? Rękaw, tunel miękki ;) Quote
Czarna_Owieczka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Mi się widel bardziej z widelcem kojarzy :grins: Quote
Bzikowa Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Tylko u nas na miękki mówi się widel ? :crazyeye: :cool3: Oliwia, nie, palisada NIE JEST fajna! :P Przynajmniej mój pies tak twierdzi... Quote
olifka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Bzikowa napisał(a):Tylko u nas na miękki mówi się widel ? :crazyeye: :cool3: Oliwia, nie, palisada NIE JEST fajna! :P Przynajmniej mój pies tak twierdzi... Hah najwidoczniej:evil_lol: Ja myślę że Balbka polubi palisadę. Jednak ulubioną przeszkodą Bisi jest jak na razie tunel :] twardy oczywiście ;) No i jeszcze lubi kładkę. I ładnie strefy zalicza:loveu: A jak dzisiaj fajnie biegaliście:loveu::loveu::loveu: Quote
Bzikowa Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Nie wiem czy tak ładnie bo futro postanowiło staranować koło oczywiście:mad: I pewnie sama widziałaś co on z hopkami robi.. Biegnie, biegnie... stop i dopiero skacze :crazyeye: :mad: Ale przynajmniej jego slalom wymiata - akurat z tego jestem bardzo zadowolona! Znowu nie zostałam popatrzeć na początki. Ale na egzamin przyjdę obowiązkowo!!!:evil_lol: Quote
olifka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Bzikowa napisał(a):Nie wiem czy tak ładnie bo futro postanowiło staranować koło oczywiście:mad: I pewnie sama widziałaś co on z hopkami robi.. Biegnie, biegnie... stop i dopiero skacze :crazyeye: :mad: Ale przynajmniej jego slalom wymiata - akurat z tego jestem bardzo zadowolona! Znowu nie zostałam popatrzeć na początki. Ale na egzamin przyjdę obowiązkowo!!!:evil_lol: Oj ale w końcu przeskoczył:loveu: A może z tymi hopkami to musi się zastanowić czy jak skoczy to czy z tego skorzysta :P A nasz pierwszy przebieg dzisiaj był do kitu bo Balbina tam np. po 4 przeszkodach czy jak jest duży odstęp pomiędzy jedną a drugą przeszkodą wlatuje mi pod nogi i chce dostać smakola......... Ale capy i c i p y (:eviltong:) wychodziły nam ślicznie. I uczyliśmy się komendy naprzód. Nie było tragicznie :) Ja już wiem że egzamin zawalimy...... Przez to że Balbina mi wpada pod nogi. Ale to chyba ja za wolno biegam :) Quote
Czarna_Owieczka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Sznaucerka-Balbina napisał(a): Ja już wiem że egzamin zawalimy...... Będzie dobrze :cool3: ;) Quote
Bzikowa Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Na początku chyba wszystkie tak robią, ze włażą do środka, luz. Bezik wbiegał za mnie, w ogóle nie chciał pracować na odleglość, a teraz już się coraz ładniej wysyła :loveu: Jak się uczyliście "przodu" ? Podobno mozna uczyć tak, że pokazujesz psu smakołyk -jakiś duzy i suuuuper pachnący/zabawkę, wyrzucasz tak zeby pies widział, trzymając go, krzyczysz 'przoood' i razem biegniecie. Jak pies złapie pierwszy to chwalisz a jak Tobie się uda pierwszej to nie dostaje smakołyka. Jakoś tak :lol: A my jakoś tak naturalnie, zawsze jak jest długa prosta to drę się 'przód' albo jak rzucam mu zabawkę. A moj pies juz chyba zapomnial cipy i capy (w sensie ja mam na to 'prawo' i 'lewo' ale chodzi o okrązanie boczków) , bo w sumie tego nie wykorzystuję na treningach, bom leniwa :evil_lol: Muszę mu przypomnieć;) A egzamin nie polega na tym, ze macie normalne zawody. Tzn macie dwa torki, jumping i agility, oprócz tego osobno kładka i palisada - chyba zeby ocenić strefy,no i są cipy i capy (więc sie ich uczcie;)) Ale oceniają Was w 3 kategoriach: pies, przewodnik i zespół. Nie ma żadnych pkt karnych itd jak na zawodach. ...za dużo gadam:evil_lol: Quote
anetta Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 A skąd się wzięła nazwa "widel"?? :lol: Quote
Junka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Ja szczerze przyznam że nie mam pojęcia skąd sie wzieła ta nazwa :) Quote
Bzikowa Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Też nie wiem. Jakoś jak wprowadzono nam miękki tunel to mówili, że możemy mówić "widel", "rękaw" czy "miękki". Więc ja wybrałam tunel, bo mogę krzyczeć "Wi , wi, wiiiiidel" /tak jak ''sla sla slalom'';)/ Quote
JIM Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 A macie jakies filmiki z agi? np. slalom ;d Quote
Bzikowa Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Ze slalomem mamy jeden filmik, sprzed dwóch miesięcy: http://www.youtube.com/watch?v=LVisSR35YtU Teraz już przestał się tak drzeć jak biega, jest pewien sukces :) Quote
basia2202 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 zaglądnęłam tylko powiedzieć niedzielne AHOOOJ Beziki!! :multi: i że żyję :loveu: i że nie wiem, kiedy nadrobię:cool3: i buziaki :loveu: :evil_lol: Quote
Czarna_Owieczka Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Bzik ma po prostu dużo to powiedzenia :loveu: jak to terier :loveu: A czyi to taki zagubiony borzoj? :razz: Quote
Bzikowa Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 To Sesilka, ona już nie trenuje ale jej pani biega jeszcze z dwoma pieskami więc Sesi przychodzi sobie 'popatrzeć';). Quote
Recommended Posts