Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy, witamy poświątecznie już - niestety ;) Pies mi się rozleniwił w święta - i leży mi na klawiaturze prawie :) W każdym razie wlazł na biurko i udaje , ze jest rozkosznym kotem... Mógłby chociaż pomruczeć jak jest taki sprytny! Pozdrawiamy wszystkich.:lol:

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jak to? Macie już za 2 tygodnie egzamin? Wow, jak szybko czas leci :lol: Robiliście już widel i palisadę?
Nie ma się czego bać,macie lepiej niż my - my mieliśmy egzamin w totalnym upale i Bezik dał... ciała :roll: z resztą na początku istnienia galerii wstawiałam filmik i to widać. Teraz mi głupio :lol:
Aaa w ogóle to jesteśmy juz w "Naszych Psach" na stronce Cavano!

Agatka, jak mi się zachce to wstawię zdjęcia Bzika na biureczku;) Narazie całe biurko jest w piasku bo Bezik postanowił tu właśnie wykruszyć całe błotko po spacerku :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
No jak to? Macie już za 2 tygodnie egzamin? Wow, jak szybko czas leci :lol: Robiliście już widel i palisadę?
Nie ma się czego bać,macie lepiej niż my - my mieliśmy egzamin w totalnym upale i Bezik dał... ciała :roll: z resztą na początku istnienia galerii wstawiałam filmik i to widać. Teraz mi głupio :lol:
Aaa w ogóle to jesteśmy juz w "Naszych Psach" na stronce Cavano!

Widel mieliśmy a palisada zepsuta podobno. Ale tam dziewczyny miały się zebrać w grupę i ja naprawiać :) Więc może się jeszcze zdążymy jej nauczyć :) Haha a my będziemy w totalnym mrozie:eviltong:

A ja tak właśnie wchodziłam i zaglądałam czy już was dodali czy jeszcze nie. Zaraz zajrzę :)

Posted

No zepsuta była ale miały ją dziewczyny jakoś naprawić, widocznie to się nie stało :lol: No cóż, najwyżej będziecie miały egzamin bez palisadki. My niestety mieliśmy z. :mad:

Dodali, dodali. :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
No zepsuta była ale miały ją dziewczyny jakoś naprawić, widocznie to się nie stało :lol: No cóż, najwyżej będziecie miały egzamin bez palisadki. My niestety mieliśmy z. :mad:

Dodali, dodali. :evil_lol:

Buuu ja chcę się nauczyc palisadki!! Palisada jest fajna:loveu:

anetta napisał(a):
A co to widel?

Rękaw, tunel miękki ;)

Posted

Bzikowa napisał(a):
Tylko u nas na miękki mówi się widel ? :crazyeye: :cool3:

Oliwia, nie, palisada NIE JEST fajna! :P
Przynajmniej mój pies tak twierdzi...

Hah najwidoczniej:evil_lol:

Ja myślę że Balbka polubi palisadę. Jednak ulubioną przeszkodą Bisi jest jak na razie tunel :] twardy oczywiście ;) No i jeszcze lubi kładkę. I ładnie strefy zalicza:loveu:

A jak dzisiaj fajnie biegaliście:loveu::loveu::loveu:

Posted

Nie wiem czy tak ładnie bo futro postanowiło staranować koło oczywiście:mad: I pewnie sama widziałaś co on z hopkami robi.. Biegnie, biegnie... stop i dopiero skacze :crazyeye: :mad:
Ale przynajmniej jego slalom wymiata - akurat z tego jestem bardzo zadowolona!

Znowu nie zostałam popatrzeć na początki. Ale na egzamin przyjdę obowiązkowo!!!:evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Nie wiem czy tak ładnie bo futro postanowiło staranować koło oczywiście:mad: I pewnie sama widziałaś co on z hopkami robi.. Biegnie, biegnie... stop i dopiero skacze :crazyeye: :mad:
Ale przynajmniej jego slalom wymiata - akurat z tego jestem bardzo zadowolona!

Znowu nie zostałam popatrzeć na początki. Ale na egzamin przyjdę obowiązkowo!!!:evil_lol:

Oj ale w końcu przeskoczył:loveu: A może z tymi hopkami to musi się zastanowić czy jak skoczy to czy z tego skorzysta :P A nasz pierwszy przebieg dzisiaj był do kitu bo Balbina tam np. po 4 przeszkodach czy jak jest duży odstęp pomiędzy jedną a drugą przeszkodą wlatuje mi pod nogi i chce dostać smakola......... Ale capy i c i p y (:eviltong:) wychodziły nam ślicznie. I uczyliśmy się komendy naprzód. Nie było tragicznie :)

Ja już wiem że egzamin zawalimy...... Przez to że Balbina mi wpada pod nogi. Ale to chyba ja za wolno biegam :)

Posted

Na początku chyba wszystkie tak robią, ze włażą do środka, luz. Bezik wbiegał za mnie, w ogóle nie chciał pracować na odleglość, a teraz już się coraz ładniej wysyła :loveu:
Jak się uczyliście "przodu" ? Podobno mozna uczyć tak, że pokazujesz psu smakołyk -jakiś duzy i suuuuper pachnący/zabawkę, wyrzucasz tak zeby pies widział, trzymając go, krzyczysz 'przoood' i razem biegniecie. Jak pies złapie pierwszy to chwalisz a jak Tobie się uda pierwszej to nie dostaje smakołyka. Jakoś tak :lol: A my jakoś tak naturalnie, zawsze jak jest długa prosta to drę się 'przód' albo jak rzucam mu zabawkę.

A moj pies juz chyba zapomnial cipy i capy (w sensie ja mam na to 'prawo' i 'lewo' ale chodzi o okrązanie boczków) , bo w sumie tego nie wykorzystuję na treningach, bom leniwa :evil_lol:
Muszę mu przypomnieć;)

A egzamin nie polega na tym, ze macie normalne zawody. Tzn macie dwa torki, jumping i agility, oprócz tego osobno kładka i palisada - chyba zeby ocenić strefy,no i są cipy i capy (więc sie ich uczcie;)) Ale oceniają Was w 3 kategoriach: pies, przewodnik i zespół. Nie ma żadnych pkt karnych itd jak na zawodach.

...za dużo gadam:evil_lol:

Posted

Też nie wiem.
Jakoś jak wprowadzono nam miękki tunel to mówili, że możemy mówić "widel", "rękaw" czy "miękki". Więc ja wybrałam tunel, bo mogę krzyczeć "Wi , wi, wiiiiidel" /tak jak ''sla sla slalom'';)/