olifka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Jak ja kocham agilitowe fotki:loveu::loveu: Dowiedziałam się że moja ciocia która mieszka ulice dalej będzie mieć psa:multi: I planuje mieć westa:multi: To teraz mi wszystko powiedz o pielęgnacji i charakterze:cool3: Quote
Bzikowa Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 To się wkopałaś bo ja o moim psie to mogę bez końca :diabloti: Czekam na pytania cobym się mogła rozpisać :eviltong: Quote
olifka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Dajesz wszystko od początku do końca:eviltong: Quote
agaciaaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Witamy :) Widze nowe fotki agilitowe :) świetne!!! czekam na jeszcze! Quote
anetta Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/kladkabysajko.jpg brawo za strefke :lol: :lol: Mam nadzieje że nie będzie jej przeskakiwać bo czasami tak sie zdarza z małymi psami :mad::evil_lol: Quote
basia2202 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 woooow!! jakie zaje-biste fotki aguilitowe!! bombaaa!! :multi: :klacz: ciekawe, czy Zuzkowa będzie tak kiedyś umieć :roll: a w ogóle to witanko!! :p [quote name='an_bzik']Teraz fotki będą dużo rzadziej bo szkoła.. A ja w 2 liceum jestem i zaczyna się robić niemiło :angryy: szkołą nam tu oczu nie mydlij!!:mad: ja mam tyyyyyle pracy... czasem do późna, a foty wstawiam :cool3: nooo.. także nie przyjmuję do wiadomości takich wymówek :eviltong: foty być muszą i jussss :loveu: Quote
ewelinka_m Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 :crazyeye:jakie cudne zdjecia,zdolna masz ta bestie :lol: powodzenia zyczymy, startuj w konkursach agllity bo idzie wam swietnie pozdrawiamy cieplutko, z zimnych i mokrych kielc Quote
Bzikowa Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Basia, narazie to ja się nie uczę jeszcze więc mogę wklejać foty :lol: Dziękuję w imieniu Bzika, taki fotogeniczny z niego potwór :diabloti: Hm, hm, Oliwka.. co do tych westów, miałam co nieco napisać.. No więc najpierw cuś o pielęgnacji. Trymowanie jest najważniejsze. W ogóle U westów strzyżenie czy golenie maszynką jest niedopuszczalne bo a)niszczy włos b)martwy włos nie jest usuwany więc piesek może mieć problemy skórne. Trymować trzeba co 3-4 miesiące a wystawowego westa najlepiej częściej albo w ogole trzymać w rolling coat, czyli przeskubywać co kilka dni, zeby stale był w swoim 'fryzie'. Ja tego nie stosuje bo nie umiem trymować, to strasznie trudne i najlepiej psa na trymowanie dawać do hodowli ew. psiego salonu gdzie wiedzą jak robić westiki. W ogole westy mają skłonności do róznych skornych alergii, na szczeście moj nie. Westy się wcale nie brudzą, wbrew obiegowej opinii, ze biały piesek chodzi utytłany. To jest jeden wielki bullshit, prawidłowy szorstki włos nie łapie brudu tak bardzo a po powrocie z mokrego blotnistego spaceru wystarczy psa wytrzeć trochę na brzuchu (jako, ze jest niskopodłogowy;)) i łapach, kazać leżeć na ręczniku jakiś czas i samo się wykrusza a pies znowu jest biaaaaly :diabloti: Jeśli chodzi o czesanie - nie rzadziej niz raz w tygodniu , ja czeszę ze 3 razy w tyg. Częściej też nie jest zbyt dobrze bo usuwa się dużo włosa a pies przez częste czesanie się 'puszy'.Jednak za rzadkie czesanko prowadzi oo kołtunów, ktore trudno się usuwa i jest to dla psa bolesne. Więc lepiej przyzywczaic od poczatku psa do czesania i tyle ;) Hm.. co do kąpania. Ja psa kąpie tylko jak się już bardzo wybrudzi i zszarzeje mu sierść (czyli ok. 5 miesięcy, serio) albo jak się w czymś wytarza. Kąpiel w szamponie, nawet dla psów szorstkowłosych, mimo wszystko drastycznie zmiękcza sierść, co jest po pierwsze niepożądane u rasy a po drugie taki miękki włos duzo szybciej łapie brud! Pazurki.. ja nie obcinam bo same mu się scierają, ew. jak na trymowaniu pani zauwazy, ze ktorys jest za dlugi to tnie. Ząbki - zależy od egzemplarza psa. Moj ma okropny kamień, raz miał juz zdejmowany i teraz muszę mu czyścić a mimo to kamień narasta. No cóż, to zalezy od danego psa niestety, od pH śliny. Hm.. To już chyba wszystko co mogłam napisać o pielęgnacji :diabloti: CDN... (chyba, ze powiesz stop;)) A w ogóle to polecam ksiunszkę wydawnictwo EGROS (taka seria hobby, moze znasz, jest w Empikach) "WESTIE" ;) Jest to książka autorstwa p. Evy Błaszczyńskiej, hodowczyni Bezika. (mam z dedykacją :razz:) Nie ma tak jakiejs super filozofii, proste porady nt. rasy , w sam raz dla początkującego właściciela! Kurna, mówiłam, ze sie rozpiszę, przepraszam :evil_lol: Quote
agaciaaa Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Skoro możesz wklejać, to na co czekasz? Dawaj fotki i to szybko ;) Quote
despera Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Dzień dobry:multi: Uwielbiam agility, a tu proszę, tyle fotek:loveu: Pozdrawiamy Bzika:loveu::loveu: Quote
Bzikowa Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 A może chcecie więęęcej? :cool3: Te zdjęcia są autorstwa Sajko: Mój pies na kładkę nie wchodzi... on na nią WFRUWA :diabloti: To na tyle :) Mam jeszcze trochę zdjęć ale dużo jeszcze nie mam bo nie wszystko mi sie zmiescilo na kartę telefonu i zgrałam tylko trochę. Więc teraz cierpliwie czekam az zostanie mi przegrana reszta fot :) Quote
olifka Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Naprawdę świetne zdjęcia:loveu: A może masz jakieś filmiki?:razz: Quote
agaciaaa Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Świetne fotki!!! http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/hopka1by.sajko.jpg latający Bzik :loveu: Czekam na jeszcze :cool3: Quote
Bzikowa Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Są 2 filmiki z zawodów - z agility i jumpingu ale ja ich jeszcze nie mam, ma je Lidka, dostarczyłam jej płytkę żeby mi nagrała :lol: ale jeszcze trochę sobie poczekam :razz: Quote
agaciaaa Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Cześć :) to my też sobie poczekamy na filmiki ;) A fotki jakieś jeszcze masz?? Quote
Olusia Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/tunel2by.sajko.jpg Ale śliczny białasek :loveu: Daj może jeszcze jakieś zdjęcia :razz: Quote
despera Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Świetne fotki z agility:loveu::loveu::loveu: Pozdrawiamy białaska:multi: Quote
agaciaaa Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Bzikowa, nie obijaj sie! dawaj fotki :mad: Quote
Bzikowa Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Huuu... No nie wiem, nie wiem, nie chce mi się :eviltong: Trzeba to cholerstwo pozmniejszac, powklejac na photobucketa... blablabla.. No ale dobra, wkrotce zdjęcia;) Quote
basia2202 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 cześć Bziulkowa :cool3: jak tam Bziulek? wszystko ok? zdrowy jak ryba? :p taak taaaak.. my też chcemy fotuchy Bzika :multi: Quote
Bzikowa Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Zdrowiusieńki, powiem Ci :multi: chociaż jeszcze czekamy na wynik badania HP.... [SIZE=2]Zdjęcia będą wieczorkiem, teraz jestem wypruuuta po szkole... Quote
Recommended Posts