Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Ze stawami związek mają!Wczoraj ok południa zaczęło padać intensywnie i na moich oczach Rokiego dosłownie polamalo....Utyka ,popiskuje całkowicie rozbity.A rano był na spacerze i na pozor było ok.Mowy nie było o wyjściu na spacer po południu.Nie dał rady.Widać ,że ruch sprawia mu okropny ból.Dzisiaj też byłam wstepnie umowiona na pobieranie krwi ...ale w takim stanie to nie ma mowy.Dostał biedak środki p/bólowe ,jeśc i leży ,może za godzinkę uda się go wyprowadzić?Ludzie to naprawdę myślą ,że psy to mają zdrowie cyborgów....Jestem przekonana ,że ostatnich kilka lat Roki mieszkal na dworze!Mokre futro ,buda i to są konsekwencje.Pewnie brudfził łapkami w domu....Państwo ludzie poukładani i czyści żrobili mu Sliczny kojczyk,karmili odpadami ale nawet i tam zaczął przeszkadzać....bo płakał ,gdy bolało...To chyba tak było...

• 4 months later...
Posted

Ooojjj!!To ja "tu byłam" aż w kwietniu?To kawał czasu!Rokus żyje ale potrafi wycinac numery(zdrowotne).Ciagle cos sie dzieje!Rokita zaliczyl pierwsza wiosne u nas i okazało sie ,że to alergik pełną gębą: wszystko co zielone i kwitnie ...Jakos sobie radzimy ,ale i z pomocą bardzo dobrych ludzi z forum chow-chow!!!!Np Jola ,która mieszka w Austrii sprowadzila dla rokusia specjalny szampon leczniczy prosto z USA!To tak z dobrego serca!!Zbyszek z forum chow-chow , pierwszy pospieszył Rokiemu na pomoc i natychmiast przysłal nieodpłatnie psu szampon!!!Jola też!!!Jestem wzruszona takim odruchem serca.Osobiście się nawet nie znamy.Ale takie ludzkie postawy naprawde wzruszają!Rokita troche się ze stawami "uspokoił".Nabral troszkę ciałka i jakos sobie żyjemy!Bardzo lubi jezdzić samochodem i codziennie jedzie na dwa spacerki :rano nad rzekę a po południu nad stawy!...Pozdrawiamy!!

Posted

A ja się właśnie dzisiaj zastanawiałam czy odezwiesz się jakoś :). Chyba przyciągnęłam Cię swoimi myślami ;).

Biedny Roki alergik. Nie macie lekko z chłopakiem. A i on nie ma lekko z tymi swoimi choróbskami...
A jak jego stawy? Przeszło, poszło, było, minęło?

Posted

I własnie minął cały rok jak Roki mieszka u nas!!Jak t.en czas leci...Pytasz co ze stawami?Roki bierze sconodylvet 50 mg po pół tabl.Teraz jest dobrze i podaję mu tylko wtedy jak zanosi się na np zmianę pogody ,deszcz itp.Na razie jest spokój ale na to miejsce "weszła" alergia!Jakos musimy sobie radzic,choc czasami nie jest lekko.Jesień 'już sie zaczyna ,więc alergia się uspokoi(tak było w zeszłym roku) i psisko odetchnie, na stawy mamy rade ,bedzie nam łatwiej.Na spacerach chlopak jest cały szczęśliwy i usmiecha sie całą mordą!!A najważniejszeto wejśc do domu i ...dostac pełną michę.O to się wręcz bardzo glosno awanturuje!!!

• 2 months later...
  • 4 months later...
Posted

Witam ,nie wiem Kasiu czy tu jeszcze zaglądasz?.Dwa slowa o Rokim : bylismy w klinice we wroclawiu na badaniach ,bo pies cały czas sie drapie.Już sama nie wiem co to jest?Wyniki krwi absolutnie w normie,tarczyca też!wątroba,trzustka ok !W uszach gronkowiec ,w oczach gronkowiec i paciorkowiec.Były antybiogramy więc juz jest wdrozone leczenie.Czekam na wynik zeskrobin skórnych i badanie włosa.Poza tym Rokiś 15 grudnia 2008 skończył 10 lat!!!!!!Ma apetyt i chyba czuje się w miare dobrze,tylko to drapanie...Pozdrawiam ciepło!!

Posted

[quote name='muka1']Witam ,nie wiem Kasiu czy tu jeszcze zaglądasz?Zaglądam, zaglądam :).

W uszach gronkowiec ,w oczach gronkowiec i paciorkowiec.
Może właśnie to jest przyczyną :roll:?

Poza tym Rokiś 15 grudnia 2008 skończył 10 lat!!!!!!
Sto lat dla Rokiego :multi:.

A jakieś zdjątka będą>?

Posted

na zdjecia to trzeba poczekać ,bo Rokiś wyglada jak ogryzek!Wstyd mi bylo we wroclawiu ,gdy pies siedział na stole w gabinecie lek.Pokazywałam jego zdjęcia z listopada 2008,gdzie wyglądał przepięknie: bujna grzywa.....i prawdziwy chowski podszerstek!!Gdy do mnie trafił w lipcu 2007 to nie miał podszerstka i nawet do zimy mu nie urosł.Pies w momencie zaczął się drapac i po grzywce teraz jest śmieszny...ale i takiego kochamy i przeczekamy tę chwilową niedyspozycję!:evil_lol:

• 1 month later...
Posted

witam! 14.04.09 nastepna wizyta do Wrocławia.Kontrolne wymazy z oczu i uszu.Uszy wizualnie co nieco się "podsuszyły".Wyglądały mimo wszystko dużo lepiej.Roki nie pozwalał sobie do ucha zaglądać i pan dr musiał założyc mu 2 kagańce !!!Jeden na drugi,bo przy jednym jakoś szybko się uwalniał...Roki np "waleczny".Za chwile idę dzwonic do wroclawia i pytac o wynik wymazów.No i najważniejsze: pies drapie się 50% MNIEJ !Obecnie "pracuje na szyji",może to właśnie od uszu?

'"