Scheila Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Moje dwa chowy"adoptusie" miały po 6 lat,jak je brałam ze schronu i po 2 tygodniach były prawie moje.Po kilku miesiącach pokochały mnie całym sercem a oba były po okropnych przejściach.Rudiego nikt nie katował ale na pewno będzie długo tęsknił za swoją Panią.Trzymam kciuki,żeby jak szybko znalazł dom! Quote
muka1 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 moze nikt mu krzywdy nie robił ale i nie kochal jak nalezy!To tylko czlowiek potrafi tak zachowac sie wobec stworzenia ,które kocha bezgranicznie.TO LUDZKA CECHA: katowanie,znęcanie sie i koniecznie porzucanie!!!!PIESECZKU łepbek do gory!.Możesz trafić tylko lepiej. Quote
maciaszek Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 fattyciak napisał(a):Cholera aż mi się serce ścisnęło i mój śp. czałek przed oczami stanął.. :shake: Ogłoszony tu: http://www.zwierzaki.org/index.php/topic,31694.new.html#new i jak wrócę z pracy to, ogłoszę jeszcze gdzieś. Dziękuję w imieniu Rudiego :) Quote
muka1 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 czy będą dzisiaj zdjęcia?,czy zapadły jakieś decyzje?Ktoś miał psa oglądać w schronie...? Quote
maciaszek Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Tak, Mumin miał dziś podjechać do schronu. Na razie nic nie wiem. A zdjęcia jakieś powinny być albo dziś albo jutro. Quote
maciaszek Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Czyli rozumiem, że psa nie bierzesz :(, bo chyba byłaby to pierwsza wiadomość... Quote
maciaszek Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Kopiuję z forum chow chow info od niejakiego Zbyszka, który był dziś w schronie: "Jak wszedlem do boksu i jak ta psina wyszla .....nie wiem co oni z tym psem robili , gdzie on przebywal , czy czasem nie siedzial w budzie na wsi bo chow chow to byla tylko mordka a reszte skudlony nieczesany brudny kundel. Fakt ze czysty rasowo to on nie jest, nie ma tej wspanialej kryzy, ale sa tez chowki bez grzywy i on tak wyglada z tylu (portki) dlugie wlosy, poniewaz byly zlepione z brudu i to samo na brzuchu wygladal jak przed strzyzeniem (naturalnie mysle tu o innej rasie nie o chowkach). Tego psa trzeba wykapac, odrobaczyc i nie wiem czy te sfilcowane wlosięta nie poobcinać, bo o rozczesaniu raczej mowy byc nie moze. Wyszla ta sierota z pomieszczenia i od razu podeszla do mnie - strasznie lagodny i spokojny psiak. Oczy - zaplakane, zaropiale....wzrostowo - maly. Kolor jasno-rudy. Co wiecej - gdybym mial wiekszy dom (mieszkam w tradycyjnym ciasnym bloku) pewnie zdecydowalbym sie go zabrac. Mam nadzieje ze moze ktos go wezmie." Quote
Dziunia_40 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Więc ciekawie to nie wygląda - tak jak przypuszczałam. W schronie ten pies nie ma żadnych szans na adopcję, na życie nawet... Quote
bea_m Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Może jakby się go na tymczas wyciągnęło, wyprało, wyszczotkowało, ufryzowało to miałby większe szanse na spodobanie się? Wiadomo! Śliczny szybciej znajdzie dom. Quote
Ulaa Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 U nas w Chrzanowie psia fryzjerka zajmuje się psami bezdomnymi za darmo, uprosiłyśmy w ramach przyszłej fundacji. Popytam o tymczas. Quote
muka1 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 czyli państwo pozbyli sie kłopotu! Wywalili starego zniszczonego przez siebie psa!Oby im życie oddało na starosc z nawiązką.!To jest to chow czy podobny mieszaniec?Prawda jest okrutna nie chow-chow domu raczej nie znajdzie.Nie oszukujmy się.Będą zdjęcia?Pani kierowniczka prosiła aby nie robić zdjęć?.......to jak ten psina wygląda?Pewnie musi być w tym wszystkim bardzo schorowany....Jak takiego psa wpuścic do domu?Może strzyżenie całego rozwiąże problem.Czy jest to możliwe na tym etapie? Quote
muka1 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 ręce mi opadły!Absolutnie nie spodziewałam sie tak złych informacji. Quote
mumin Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Oto piesek.. Nie za dużo zdjęć bo nie chciałem go stresować.... Chociaż był baaaaaaaaaaaaaaaardzo spokojny... rudi24.pupile.com tu jutro będzie Rudi jak zaakceptują a póki co chociaż jedno zdjęcie... Quote
xxxx52 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 jest niedzwiedziatko przesliczne,kto to powiedzial,ze on ma dziesiec lat:shake: Quote
Dziunia_40 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Co prawda nie jestem znawcą rasy ale on mi wygląda na "prawdziwego" chow-chow a nie na mieszańca. I nawet zbytnio nie widać po nim tych 9-ciu lat. Trochę pielęgnacji i bedzie jak nowy. Quote
Ulaa Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Na moje oko także jest rasowy. Czy znany jest jego stosunek do dzieci? Quote
xxxx52 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 czy jest kastrowany,gdyz moze stac sie dobrym kaskiem hodowcow,Moze uchroniony bylby od smierci,ale stalby sie "materialem genetycznym "i wsadzony bylby do klatki:-( "Z deszczu pod rynne" Quote
maciaszek Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 bea_m napisał(a):Może jakby się go na tymczas wyciągnęło, wyprało, wyszczotkowało, ufryzowało to miałby większe szanse na spodobanie się? Wiadomo! Śliczny szybciej znajdzie dom. Jeśli jakiś tymczas się znajdzie to pogadam w schronisku. Ale niewątpliwie "wyprany" Rudi łatwiej znalazłby dom. Ulaa napisał(a):U nas w Chrzanowie psia fryzjerka zajmuje się psami bezdomnymi za darmo, uprosiłyśmy w ramach przyszłej fundacji. Popytam o tymczas. Popytaj, dzięki :) muka1 napisał(a):ręce mi opadły!Absolutnie nie spodziewałam sie tak złych informacji. Ale aż takie strasznie złe znowu one nie są. Nie jest kolorowo, ale nie jest też tragicznie. xxxx52 napisał(a):jest niedzwiedziatko przesliczne,kto to powiedzial,ze on ma dziesiec lat:shake: Ma 9 lat. To pies oddany przez właścicielkę, razem z książeczką zdrowia. Urodził się w 1998 roku. Dziunia_40 napisał(a):Co prawda nie jestem znawcą rasy ale on mi wygląda na "prawdziwego" chow-chow a nie na mieszańca. I nawet zbytnio nie widać po nim tych 9-ciu lat. Trochę pielęgnacji i bedzie jak nowy. Lat po nim faktycznie nie widać. Jeszcze jakby go doprowadzić do ładu, jak sama piszesz... Rudi na pewno nie jest chow chowem rodowodowym. Ale zdecydowanie jest psem w typie rasy. I to bardzo w typie :) Rzeczywiście fajny z niego niedźwiadek! Quote
Recommended Posts