Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieje,ze nie bedzie tam dlugo. Maz twierdzi,ze jest bardzo ladna i co najwazniejsze do dzieci nastawiona pozytywnie, nie duza ...mysle,ze domek znajdzie szybko!
Szkoda mi dzieciakow, tak strasznie za nia plakaly. I jej przyjaciela...zajmicie sie nim plis.
Dzisiaj podjedzie maz do kliniki ( tak bedzie lepiej), dowie sie jak znosi pobyt i co wetowie powiedza.

Posted

saga_86 napisał(a):
Wow wielkie dzięki za ekspresowe tempo działania:loveu: JUż dopisuje na allegro,że wktórce sterylka. A ten Gaj to jest blisko Poznania tak?

Tak . Brodka jest w Lublinie:cool3:

Posted

margo001 napisał(a):
Wiecie co zastanawiam się co ona sobie teraz myśli:crazyeye: taki szok,nagle zamknięta ..........:placz:

Taki psiak bezpański który zaadoptował si.ę sam do dzieci bo nie miał nikogo jest otwarty i szybko i w klinice i po znajdzie przyjaciół . Nie martw się o jej psychikę.
Saga Maria przejęła dowodzenie na Łożu choroby i zadecydowała Karolina nie zrobi tysiąca kilometrów bo to niebezpieczne. Forsa zamiast na paliwo na sterylkę. Załatwiła miejsce w lubelskiej klinice. Odłapali piechola a mąż Mariee przetransportował go z problemami/ Ucieczka i kupa na tylnym siedzeniu/ do Lubelskiej klinik wet, Stąd sunia jest w lublinie nie w gaju.
Mariee:loveu:

Posted

mariee napisał(a):

Szkoda mi dzieciakow, tak strasznie za nia plakaly. I jej przyjaciela...zajmicie sie nim plis.
Dzisiaj podjedzie maz do kliniki ( tak bedzie lepiej), dowie sie jak znosi pobyt i co wetowie powiedza.

Przyjaciela Brodeczki dzisiaj nie widziałam,dziwne :shake:bo nie odstępował suńki na krok, czyżby po jej odejściu wrócił do domku,bo podejrzewam że to czyjś piesek :placz: Jak się tylko pojawi zrobię mu fotki
Czy był mąż w klinice :modla: jak ona to wszystko znosi,napewno jest w strasznym stresie :-( chciałabym z nią być tam cały czas :razz:

Wyobrażam sobie jakbym wzięła dzieciaki i ją odwiedziła,napewno by była szczęśliwa :loveu:
Pocieszam się że jak narazie jej nic nie grozi,jest w bezpiecznym miejscu i ma fachową opiekę :loveu:

Posted

W końcu jestem!
Brodzia przebywa w tej klinice

http://www.centrum-zwierzat.lublin.pl/

Ale zamieszanie i gorąca linia w piątek wieczorkiem:eviltong: . Dzięki lubelskim aniołkom - Mariee i jej mężowi za tak ogromną pomoc organizacyjną:loveu: Bardzo się cieszę że brodzia juz w klinice, dzwoniłam do szpitalika, w którym się znajduje, opiekun stwierdził, że wszyttko z nią jest ok, ale ponieważ jest dopiero od godziny, jeszcze nie próbował wyjść z nia na sapcerek, mam przedzwonić jeszcze raz ok godz. 16:00.

Koszty pobytu brodzi wyglądaja szacunkow:
sterylizacja ok 250-300 pln
badania przedoperacyjne - jeszcze nie znane
hotelik ok 14 zł/ dzień
szczepieniam odrobaczenie i odpchlenie - jeszcze nie znane

dokładne koszty poznam jutro po 14:00 kiedy Brodzia będzie po zabiegu.

uzbierano 170 pln, plus wpłace zgodnie z obietnica 300 pln na konto kliniki jeszcze dzisiaj, ale na pewno bedziemy jeszzce potrzebowali pieniążków na pobyt i ewentualne lekarstwa. Dlatego usmiecham się do wszystkich dobrych duszków o wsparcie :cool3:

Brodziu trzymaj się dzielnie!!!!!
szkoda że się nie spotkałyśmy margo ;)

Posted

Byliśmy w klinice. Brodka grzeczna, troszkę zagubiona ale jest OK. na spacerku już nie wykłada sie. Dzisiaj już głodówka , rano coś tam troszeczkę jeszcze dostała. W takim razie czekamy do jutra. Pozdrawiam

Posted

Kochani dzisiaj dzieciaki pytały o Brodzię i przy okazji prosiły by uratować Dziadeczka czyli kolegę Brodzi :loveu:

Dowiedziałam się od nich że Dziadeczek miał Panią,która zmarła i tak się zaczęła jego tułaczka.Mówią że cały czas ktoś go bije,kopie .....nawet ich babcia,bo ona nie lubi psów :placz: dzieciaki mówią że nie mogą na to patrzeć i nie lubią jak ktoś bije psy :loveu:
Dziadeczek codziennie o 16-stej chodzi do kościoła,napewno chodziła tam zawsze o tej porze jego Pani :placz:
Biedny najpierw stracił Pańcię,a teraz Brodzię :placz:
Dzisiaj ponoć był,ale ja go nie widziałam :-(

Posted

margo001 napisał(a):
Dziękuję Caroolciu :calus:

Dziś wpłynęło na konto dodatkowe 15 zł

Proszę bardzo ;)

Ja wczoraj dzwoniłam do kliniki ale niczego konkretnego sie nie dowiedziałam poza tym że Brodzia ma się dobrze. dzisiaj zabieg - trzymajecie wszyscy kciuki mocno, ok 14 będa informacje, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!

Posted

mam złe wieśći ale nie najgorsze. zabieg się dziisaj niestety nie odbył, był tylko jeden lekarz i pewnie duzo przyjęć i zabiegów. maleństwo ma przełozony zabieg na jutro, więc jeszcze raz proszę o trzymanie kciuków jutro. Brodzia grzecznie lezy w klatuni i czeka na ludzką miłość i właśny kątek w domku....

Posted

Brodka bardzo dobrze zniosla zabieg..sama zalatwia juz potrzeby fiziologiczne. Tak ze jest super! jutro kolejnie informacje , moze dowiem sie cos o plodach czy byly ( nie bylo juz dr. która ja operowala a z pozostalych nikt nic nie wie!)

Posted

mariee napisał(a):
Brodka bardzo dobrze zniosla zabieg..sama zalatwia juz potrzeby fiziologiczne. Tak ze jest super! jutro kolejnie informacje , moze dowiem sie cos o plodach czy byly ( nie bylo juz dr. która ja operowala a z pozostalych nikt nic nie wie!)

uhhh kamień z serca!!!! brodeczko już czas zaczynać nowe życie!!!!

Mój przelewik na klinike poszedł, na bazarku cisza :placz:

Gdyby ktoś chciał mam plakaciki Brodzi do druku i rozwieszenia - mariee juz dostała

Posted

Uff jak dobrze że już po zabiegu i że Brodzia szybko doszła do siebie:loveu:
Oby tak szybko i sprawnie znalazła domeczek :-(
Ja tez chcę plakacik Karolinko :razz: