pumilo2 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Lucky mieszka u nas nadal i pewnie będzie mieszkał; ale oddzielnie od pozostałych psów. Nie wypisuję go tu, bo sama mam z nim słaby kontakt i po prostu widzę go, kiedy idę do szklarni. Zajmuje się nim głównie tata. Lucky uwielbia panie, które u nas pracują ;) Zdrowie mu nie dolega i miał szukany dom, byli chętni- w Lublinie. Ale od przyszłego właściciela wymagałby dużego poświęcenia i stanowczości- żadnych psów, żadnych dzieci; Lucky jest dość nieprzewidywalny... Znienacka potrafi np. złapać za rękę. Przypomina shih-tzu, ale z psychiki nie... Teraz jest o tyle lepiej, że można mu zwrócić uwagę na różne zachowania, przychodzi do ludzi, a kiedyś nawet jak szczekał na kogoś nie można mu było nakazać, żeby odszedł czy przestał skakać, bo się odgrażał. Jego pielęgnacja też jest utrudniona. Jutro wyjeżdżam na kilka dni i wtedy mama obiecała mi jego wystrzyżenie, bo zarósł trochę, niestety będzie musiał być na środkach uspokajających (konsultowane z wetem). Podsumowując - wszystko z nim ok. Ma tu swoje bezproblemowe miejsce. Można powiedzieć, że mieszka u rodziców w pracy :) Niestety, widząc nasze psy warczy i zwiewa... nie mamy zamiaru go wprowadzać do naszego stada. Quote
MałaMi Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 No to super że Lucky ma się dobrze :loveu: przeglądałam jego wątek - słodki psiak :loveu: Może dałoby radę wkleić jego zdjęcie, chętnie zobaczyłabym przystojniaka :) i Wasze inne zwierzaki też :loveu: Pozdrawiam. Quote
pumilo2 Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Ostatnie miesiące prawie w ogóle nie dotykałam się do aparatu, więc siłą rzeczy porzuciłam fotoblog. I dogo w ogóle :> Ale dzisiaj w nocy urodziły się szczenięta Belli: 5 suczek i 1 piesek. Znowu będzie okazja do upamiętniania czegoś- i chyba znowu się tu zadomowimy, o ile oczywiście ktokolwiek tu wpadnie:lol: Quote
Kincia Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Ale slodkie kluchy :loveu::loveu::loveu::loveu: Wiecej fot [!]:diabloti: Quote
diabelkowa Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 czesc ale grooomadka :)) Wesolych Swiat! Quote
EveL_ Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Ale wam cudowny prezent sprawiła Bella :) Pozdrowienia i Wesołych świąt ;) Quote
pumilo2 Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 [quote name='Kincia']Ale slodkie kluchy Wiecej fot [!] Słodkie dopiero będą :P U yorków najbardziej lubię te dni/tygodnie, kiedy podrosną... i daję już radę odróżnić jednego od drugiego :) [quote name='EveL']Ale wam cudowny prezent sprawiła Bella Pozdrowienia i Wesołych świąt Dziękujemy i nawzajem :) [quote name='diabelkowa']czesc ale grooomadka ) Wesolych Swiat! Dzięki ;) za robienie fot zabrałam się podczas karmienia - światło marne (i robiłam z ISO 3200 albo 1600), ale z efektów jestem całkiem zadowolona :) Tym bardziej, że rzadko kiedy mi się udaje zrobić w miarę dobre zdjęcia yorkom Quote
Kincia Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 http://images31.fotosik.pl/87/0339bc40bb8250d0.jpg Wymiękam :loveu::loveu: Daj tez fotki mamusi z nimi :loveu::loveu: Quote
Magda Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Jakie małe kluseczki:loveu: Też poproszę fotkę z mamusią Quote
pumilo2 Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 Wczoraj urodził się drugi miot; tak do kompletu - shih tzu. Po Koce :) Są 2 suczki i 2 pieski. Jak dla mnie śliczne, ale będzie, że się chwalę czy coś:evil_lol: Parę fotek: A do zdjęć maluchów yorków zabiorę się jutro, Belli też zrobię zgodnie z oczekiwaniami:eviltong: Quote
renia13 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Kincia napisał(a):Gdzie sie podziewacie :(??:mad::mad: no tez o to samo zapytam....:obrazic: Quote
pumilo2 Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Jakoś ta kwestia galerii (naszej i cudzych) zeszła na dalszy plan. W końcu całkiem opuściłam ten dział. Ale czuję, że mam czyste sumienie, jeśli chodzi o zasypywanie fotkami:lol: - bo robię ich sporo, po prostu wygodniej mi wstawiać je na stronę. Czasem może coś tu włożę ;) Mam nawet trochę fot takich zwyczajnych/domowych zrobionych wczoraj i dzisiaj. Quote
Kincia Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 pumilo2 napisał(a):Jakoś ta kwestia galerii (naszej i cudzych) zeszła na dalszy plan. W końcu całkiem opuściłam ten dział. Ale czuję, że mam czyste sumienie, jeśli chodzi o zasypywanie fotkami:lol: - bo robię ich sporo, po prostu wygodniej mi wstawiać je na stronę. Czasem może coś tu włożę ;) Mam nawet trochę fot takich zwyczajnych/domowych zrobionych wczoraj i dzisiaj. No to dajesz ! :loveu::loveu::loveu: Quote
pumilo2 Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Proszę bardzo:cool3: Mają jedno ulubione legowisko - zresztą to prezent od właścicieli Lary, Lawendy i Firletki :) Angel i Dixi Angel, Dixi, a poruszone Candy i Woody Koka, Dixi, Miłka i Muza Koka, Angel, Muza Bellcik i jej, nie wiedzieć czemu, ulubiona miejscówka Quote
pumilo2 Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Majlus Koka ostrzyżona :) Candzinek tuż po myciu Quote
Atkaaaa Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 http://images29.fotosik.pl/240/b248437d5770ab59med.jpg słodkie maluchy :D Quote
pumilo2 Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Kincia napisał(a):Ale ty masz fajnie:loveu::loveu::loveu: No, zależy jak na to patrzeć, raczej nie da rady zaprosić do domu kogoś, kto nie przepada za psami:lol: Atkaaaa napisał(a):http://images29.fotosik.pl/240/b248437d5770ab59med.jpg słodkie maluchy :D Dziękuję w imieniu maluchów ;) Trochę trudno im robić fotki, szczczególnie z ich poziomu a nie z góry, bo od razu podbiegają... Już za tydzień i 1 dzień pierwszy jedzie do nowego domu, na dodatek mój ulubiony - Shadowplay. Będzie miał 8,5 tygodnia, więc trochę mniej od naszych "przepisowych" 10 tyg. ale przyszli właściciele mieli szicka i już się nie mogą doczekać:lol: Więc jestem dobrej myśli ;) Quote
renia13 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 :loveu: Pumilo2 .. noo nie zle sie spisałas :calus: piekne sa te maluszki , cudne .. :crazyeye:niech sie im wiedzie w nowych domkach .:cool2: a posłanko .. normalny odjazd :evil_lol: Quote
pumilo Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 wczorajszy piknik na wystawie świnkowej :lol: i nie pies ale świnek i też pumilo :cool3: GURU Pumilo z właścicielką Agnieszką i Szanownym Panem Prezesem :cool3: i ciężka praca nad popularyzacją rasy /żeby nie powiedzieć orka normalnie na kolanach i podpieranie się nosem/ :cool1: Quote
Recommended Posts