Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucky mieszka u nas nadal i pewnie będzie mieszkał; ale oddzielnie od pozostałych psów. Nie wypisuję go tu, bo sama mam z nim słaby kontakt i po prostu widzę go, kiedy idę do szklarni. Zajmuje się nim głównie tata. Lucky uwielbia panie, które u nas pracują ;) Zdrowie mu nie dolega i miał szukany dom, byli chętni- w Lublinie. Ale od przyszłego właściciela wymagałby dużego poświęcenia i stanowczości- żadnych psów, żadnych dzieci; Lucky jest dość nieprzewidywalny... Znienacka potrafi np. złapać za rękę. Przypomina shih-tzu, ale z psychiki nie... Teraz jest o tyle lepiej, że można mu zwrócić uwagę na różne zachowania, przychodzi do ludzi, a kiedyś nawet jak szczekał na kogoś nie można mu było nakazać, żeby odszedł czy przestał skakać, bo się odgrażał. Jego pielęgnacja też jest utrudniona. Jutro wyjeżdżam na kilka dni i wtedy mama obiecała mi jego wystrzyżenie, bo zarósł trochę, niestety będzie musiał być na środkach uspokajających (konsultowane z wetem).

Podsumowując - wszystko z nim ok. Ma tu swoje bezproblemowe miejsce. Można powiedzieć, że mieszka u rodziców w pracy :) Niestety, widząc nasze psy warczy i zwiewa... nie mamy zamiaru go wprowadzać do naszego stada.

• 3 weeks later...
  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to super że Lucky ma się dobrze :loveu: przeglądałam jego wątek - słodki psiak :loveu:

Może dałoby radę wkleić jego zdjęcie, chętnie zobaczyłabym przystojniaka :) i Wasze inne zwierzaki też :loveu:

Pozdrawiam.

• 2 months later...
Posted

Ostatnie miesiące prawie w ogóle nie dotykałam się do aparatu, więc siłą rzeczy porzuciłam fotoblog. I dogo w ogóle :>
Ale dzisiaj w nocy urodziły się szczenięta Belli: 5 suczek i 1 piesek. Znowu będzie okazja do upamiętniania czegoś- i chyba znowu się tu zadomowimy, o ile oczywiście ktokolwiek tu wpadnie:lol:

Posted

[quote name='Kincia']Ale slodkie kluchy
Wiecej fot [!]
Słodkie dopiero będą :P U yorków najbardziej lubię te dni/tygodnie, kiedy podrosną... i daję już radę odróżnić jednego od drugiego :)

[quote name='EveL']Ale wam cudowny prezent sprawiła Bella
Pozdrowienia i Wesołych świąt
Dziękujemy i nawzajem :)

[quote name='diabelkowa']czesc ale grooomadka ) Wesolych Swiat!
Dzięki ;)

za robienie fot zabrałam się podczas karmienia - światło marne (i robiłam z ISO 3200 albo 1600), ale z efektów jestem całkiem zadowolona :) Tym bardziej, że rzadko kiedy mi się udaje zrobić w miarę dobre zdjęcia yorkom

Posted

Wczoraj urodził się drugi miot; tak do kompletu - shih tzu. Po Koce :)
Są 2 suczki i 2 pieski.
Jak dla mnie śliczne, ale będzie, że się chwalę czy coś:evil_lol:
Parę fotek:

A do zdjęć maluchów yorków zabiorę się jutro, Belli też zrobię zgodnie z oczekiwaniami:eviltong:

• 6 months later...
Posted

Jakoś ta kwestia galerii (naszej i cudzych) zeszła na dalszy plan. W końcu całkiem opuściłam ten dział.
Ale czuję, że mam czyste sumienie, jeśli chodzi o zasypywanie fotkami:lol: - bo robię ich sporo, po prostu wygodniej mi wstawiać je na stronę.
Czasem może coś tu włożę ;) Mam nawet trochę fot takich zwyczajnych/domowych zrobionych wczoraj i dzisiaj.

Posted

pumilo2 napisał(a):
Jakoś ta kwestia galerii (naszej i cudzych) zeszła na dalszy plan. W końcu całkiem opuściłam ten dział.
Ale czuję, że mam czyste sumienie, jeśli chodzi o zasypywanie fotkami:lol: - bo robię ich sporo, po prostu wygodniej mi wstawiać je na stronę.
Czasem może coś tu włożę ;) Mam nawet trochę fot takich zwyczajnych/domowych zrobionych wczoraj i dzisiaj.

No to dajesz ! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Proszę bardzo:cool3:
Mają jedno ulubione legowisko - zresztą to prezent od właścicieli Lary, Lawendy i Firletki :)

Angel i Dixi

Angel, Dixi, a poruszone Candy i Woody

Koka, Dixi, Miłka i Muza

Koka, Angel, Muza

Bellcik i jej, nie wiedzieć czemu, ulubiona miejscówka

Posted

Kincia napisał(a):
Ale ty masz fajnie:loveu::loveu::loveu:

No, zależy jak na to patrzeć, raczej nie da rady zaprosić do domu kogoś, kto nie przepada za psami:lol:

Atkaaaa napisał(a):

Dziękuję w imieniu maluchów ;) Trochę trudno im robić fotki, szczczególnie z ich poziomu a nie z góry, bo od razu podbiegają...
Już za tydzień i 1 dzień pierwszy jedzie do nowego domu, na dodatek mój ulubiony - Shadowplay. Będzie miał 8,5 tygodnia, więc trochę mniej od naszych "przepisowych" 10 tyg. ale przyszli właściciele mieli szicka i już się nie mogą doczekać:lol: Więc jestem dobrej myśli ;)

Posted

:loveu: Pumilo2 .. noo nie zle sie spisałas :calus: piekne sa te maluszki , cudne .. :crazyeye:niech sie im wiedzie w nowych domkach .:cool2: a posłanko .. normalny odjazd :evil_lol:

Posted

wczorajszy piknik na wystawie świnkowej :lol:

i nie pies ale świnek i też pumilo :cool3:
GURU Pumilo z właścicielką Agnieszką i Szanownym Panem Prezesem :cool3:

i ciężka praca nad popularyzacją rasy /żeby nie powiedzieć orka normalnie na kolanach i podpieranie się nosem/ :cool1: