pumilo2 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Hej :) Skoro już tyle osób ma tu galerię, my też się dołączymy. Mamy całą gromadkę shih-tzu: -Kokę z córką Klusią, -pozytywnie zakręconą czarno-białą Dixi i jej córkę Candy, -9-miesięczną Angie, -misiowate Tootsie i Moony- mają 5 i 5,5 miesiąca, -a także psa Forresta. też jeszcze szczeniaczka. Mamy też cztery yorki. Bellę, seniorkę Daisy (9,5 roku) i dwie córki Daisy - Miłkę i Muzę. Teraz wszystkie są obstrzyżone (niezbyt umiejętnie, bo przeze mnie :P). A nad wszystkimi czuwa 8,5 letni berneńczyk Majlo. Generalnie - jest co fotografować. ;) Wszystko zaczęło się od tego, że razem z mamą bardzo chciałyśmy mieć yorka. Miałam niecałe 8 lat, kiedy do naszego domu trafiła Daisy. Zresztą, bez wiedzy taty. (byłoby tego więcej, ale nie mam teraz skanera) Niecały rok później postanowiliśmy kupić większego psa. Wybraliśmy berna (to była świetna decyzja :)). Majlo: Quote
pumilo2 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Rok 2000: mama zapadła na bardzo groźną chorobę o nazwie shih-tzu. Zamieszkała u nas Koka. Od zawsze świetnie dogaduje się z Majlonkiem. Pierwszy i ostatni miot Daisy. 2 szczeniaki zostały u nas, 2 mieszkają u rodziny i u znajomych. Następnego miotu nie mieliśmy przez 3,5 roku. Powszechnie wiadomo, że jeśli ma się shih-tzu, to nie kończy się na jednym. Koka+Dixi. Quote
pumilo2 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Potem pierwszy miot Koki. Zostaje z nami Klusia. Nieprzewidziany nabytek- Bella. Candy z mamą (Dixi) Quote
pumilo2 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Na początku roku trafia do nas Angel. Czarno-białe słodkie stworzonko. W maju i czerwcu zamieszkała u nas trójka maluchów shih. Ziams Tootsie Swootsie, Ziams Magic Mistress (Moony) i Santorini Boss Sun Of Tybet (Forrest). To są już fotki zrobione wczoraj- koniec pamiętnika;). Bern Majlo i maluchy shih. Quote
pumilo2 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Na koniec Tootsie- w bardziej eleganckim wydaniu. Dobra, to już koniec na dzisiaj... Trochę sporo tego jest:lol: Quote
Magda Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Wow! Ale macie gromadkę w domu:loveu: Berneńczyk moje marzenie. Jak się dogadują? A wystawiacie psy? Quote
Paulina. Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 O Matkoooooo ! To ile wy macie psów? Jakos sie moge policzyc... O matko.... :evil_lol: Quote
pumilo2 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Magda_Miki napisał(a):Jak się dogadują? Normalnie, bezproblemowo. Na początku było tylko Koka i Daisy za sobą wyraźnie nie przepadały- ale teraz jest już OK. Co do berneńczyka - relacje z pozostałymi naszymi psami bez zarzutu :). Maluchy go uwielbiają, a on jest naprawdę wyrozumiały. Magda_Miki napisał(a):A wystawiacie psy? Jasne ;), teraz już tylko shih-tzu, wcześniej też yorki. Majlo był na wystawie tylko parę razy w klasie młodzieży. Paulinaaa napisał(a):To ile wy macie psów? Dokładnie 13 :evil_lol: Quote
Paulina. Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 pumilo2 napisał(a):Dokładnie 13 :evil_lol: O matko... Tylko pozazdroscic, chociaz ja bym miała powoli dosc :diabloti: A jak się ze wszystkim wyrabiacie? Wystawy, albo tak na codzien jedzenie, spacery, zabawy ? Matko... :evil_lol: Quote
nane Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 pumilo2 napisał(a): Dokładnie 13 :evil_lol: zapomniałaś dodać, że macie jeszcze świniaczki :cool3: Quote
pumilo2 Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 Paulinaaa napisał(a): A jak się ze wszystkim wyrabiacie? Wystawy, albo tak na codzien jedzenie, spacery, zabawy ? Matko... :evil_lol: Heh, rozumiem te wątpliwości. :P Ale dajemy radę. ;) Spacery czy karmienie to akurat żaden problem (do ogrodu zawsze można wyskoczyć, a karmimy suchą karmą). Psy normalnie żyją z nami, więc mają nieograniczoną dawkę zabaw. Właściwie to najwięcej roboty jest z pielęgnowaniem włosa. nane napisał(a):zapomniałaś dodać, że macie jeszcze świniaczki Świnki morskie też są. :cool3: Ale w związku z tym, że psów przybyło, zanosi się u nich na spore zmiany. Quote
Magda Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Ja chce więcej zdjęć tej gromadki. Szczęśliwa 13:loveu: Quote
Paulina. Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 pumilo2 napisał(a):Heh, rozumiem te wątpliwości. :P Ale dajemy radę. ;) Spacery czy karmienie to akurat żaden problem (do ogrodu zawsze można wyskoczyć, a karmimy suchą karmą). Psy normalnie żyją z nami, więc mają nieograniczoną dawkę zabaw. Właściwie to najwięcej roboty jest z pielęgnowaniem włosa. One wszystkie zyją z Wami w domu? A gdzie śpią? Chyba nie z Toba w łozku? :evil_lol: No tak.. przeciez one wszystkie mają długoie włosy... Ja bym z dwoma włosiastymi nie wytrzymała a co dopiero 13 kulek siersci :shake: :evil_lol: No, ale przynajmiej sie nie nudzisz :razz: Quote
anetta Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 :o :mdleje: szacuneczek :razz: Pobilas KaRe, ona ma 6 :evil_lol::evil_lol: Quote
Magda Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 anetta napisał(a)::o :mdleje: szacuneczek :razz: Pobilas KaRe, ona ma 6 :evil_lol::evil_lol: I Marte (nane) ona ma 10:evil_lol: Quote
Pegaza Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Witam w nowej galerii:p jejku ale gromadka co jedna to piękniejsza nie wiem kogo komentować:roll: pozdrawiam słonecznie i obiecuje wpadać od czasu do czasu by spojrzeć na te sliczne psy:loveu: Quote
Aisa_ Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 No nieźle, o Forreściku nic nie wiedziałam :mad: Mam nadzieję, że zobaczymy go na jakichś fotkach. I prosimy więcej Tootsie i Moony. No i Angie oczywiście! :loveu: Quote
nane Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Magda_Miki napisał(a):I Marte (nane) ona ma 10:evil_lol: ja mam obecnie 17 sztuk w domu + ON + kocur +2 żółwie i rybka aaa i jeszcze marzy mi się świniak :loveu: (Magda pierwotnie nie 10 a 11 zapomniałaś o Famci) :mad: Quote
Magda Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 nane napisał(a):ja mam obecnie 17 sztuk w domu + ON + kocur +2 żółwie i rybka aaa i jeszcze marzy mi się świniak :loveu: (Magda pierwotnie nie 10 a 11 zapomniałaś o Famci) :mad: Ojej no tak 11:splat: To możemy się wymienić ja dam Tobie świniaka (tylko kupię), a Ty przyślesz mi małego szkrabika:loveu: Wielkościowo równe:evil_lol: Witamy i o nowe fotki prosimy! Quote
pumilo2 Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Pegaza - dzięki. :) Aisa_ - ja też nie wiedziałam, póki nie przyjechał. Mogłam tylko podejrzewać. /Forrest to ten na pierwszym planie - http://images28.fotosik.pl/23/d72de2c53b7ff4c7.jpg./ A fotek na pewno będzie miał jeszcze duuużo. Angel nie ma szczęścia do zdjęć, najpierw miały być robione we wtorek zgodnie z obietnicą, w środę pojechałam do Wawy (koncert G.M., ech :lol:), a dzisiaj znowu mama nie ma na to czasu :roll: Wracając do liczby naszych psów- Na hodowlę i tak jest raczej przeciętna. Niektórzy mają więcej psów, niż by się komuś mogło wydawać. Nad kąpaniem siedzi mama, więc co się będę przejmować?... ;) Trzeba umyć wszystkie co tydzień (oprócz berna), pomiędzy kąpielami nie wymagają czesania, najwyżej któremuś trzeba poprawić włosy na głowie. Umyć ostrzyżone yorki to moment, z shih-tzu schodzi o wiele dłużej. Wszystkie mieszkają w domu (no i nie w klatkach). A śpią, gdzie chcą. Mają posłania w kilku pokojach. Na poddasze (do mojego nowego pokoju :roll: i na strych) nie mają wstępu- i tak nie widzą potrzeby w chodzeniu tam po schodach. W salonie (gdzie prawdę mówiąc i tak nie siedzimy) czasem pochodzi sobie jakiś pies i nie ma tragedii, ale ten pokój jest oddzielany bramką- tak, żeby było wygodniej oddzielić psy kiedy ktoś do nas przychodzi. Mam fotki szczeniaków yorków z ostatniego miotu. Zrobione w poniedziałek, ale jeszcze nie zdążyłam ich nigdzie opublikować. Fikander: Fraszka: Firletka: Kiepskie te foty, ale małe yorki zawsze jakoś lepiej wyglądają w rzeczywistości niż wychodzą mi na zdjęciach. :( Quote
nane Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Magda_Miki napisał(a):Ojej no tak 11:splat: To możemy się wymienić ja dam Tobie świniaka (tylko kupię), a Ty przyślesz mi małego szkrabika:loveu: Wielkościowo równe:evil_lol: Witamy i o nowe fotki prosimy! MAGDA NIE PRZEGINAJ :diabloti: mi się marzy świniaczek ale koloru himalayan i najlepiej coronet albo sheltie ewentualnie peruwianka też może być ;) z tym, że śpieszno mi nie jest :eviltong: Quote
Magda Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Ach jakie śliczne maluszki:loveu: Ile już mają? Bardzo pomysłowe imiona nane napisał(a):MAGDA NIE PRZEGINAJ :diabloti: mi się marzy świniaczek ale koloru himalayan i najlepiej coronet albo sheltie ewentualnie peruwianka też może być ;) z tym, że śpieszno mi nie jest :eviltong: No dobra....pseplasam:-( Ja zawsze miałam rozetki i takie lubię najbardziej. Takie kundelki, bo każda inna:loveu: Kubuś, Gucia :-( Quote
pumilo2 Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Maluchy urodziły się 1 czerwca. W Polsce jest mało coronetów i sheltie himi, peruwianek jest już trochę więcej. My teraz nastawiamy się tylko na coronety i sheltie, w kolorach złoty agouti, złoty agouti-biały, złoty agouti-czerwono-biały, czarno-biały, itp :) To jest nasz coronet Abu, złoty agouti z białym- Prawie jak york ;) Quote
nane Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 pumilo2 napisał(a):Maluchy urodziły się 1 czerwca. W Polsce jest mało coronetów i sheltie himi, peruwianek jest już trochę więcej. My teraz nastawiamy się tylko na coronety i sheltie, w kolorach złoty agouti, złoty agouti-biały, złoty agouti-czerwono-biały, czarno-biały, itp :) To jest nasz coronet Abu, złoty agouti z białym- Prawie jak york ;) łandny :loveu: ja też zawsze miałam kundelki ostatnie wyglądały tak: Alex Oscar Quote
Recommended Posts