Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Leon od kilku dni przebywa w izolatce - zaziębił się dziadek:( Nie ma się co dziwić - buda to nie miejsce dla starego psa.Do tego wygląda jak kupa nieszczęść, w sierści pełno dredów, słomy, nawet skądś wziął kwiatki:) Najgorsze że ma tej sierści pełno, wygląda bardziej jak baran niż pies - czeszesz, czeszesz, wokół coraz więcej wyczesanych kudłów a po psie nic nie widać.Jutro zabieramy się za niego w kilka osób bo jedna osoba tu nie wystarczy, a i tak na maszynce i goleniu się pewnie skończy:)
A i bym zapomniała - siedzie sobie w boksie,próbuje z niego wyciągnać kudły, a co na to Leon?Całuski, przymilanie, aż w końcu wgramolił mi się na kolana i zadowolony:D Chyba ze starości już mu się coś w głowie potentegowało i myśli że jest małym nakolankowym psiakiem:)

Posted

w związku z tym, że nie dałyśmy z Sunią2000 rady to Leonek w sobotę jedzie do profesjonalnego fryzjera,

czy będę się o niego wtedy bić??? zobaczymy...

Posted

Rewelacja, piękny.Żeby kogoś zauroczył.

To schron wydaje psy na zewnątrz?

Też na to liczymy:)

Teoretycznie nie wydaje, ale skoro ktoś długo przychodzi i już nieraz brał na DFF, na kliniki, to w "zbożnym" celu da się zabrać psiaka:)

Posted

my jesteśmy w schronisku tylko w weekendy,

ale jak znajdziemy czas pomiędzy pracą, szukaniem DT/DS dla Remiego, Gucia, Bulbo, Leona, Ambrożego, Gauro, Figo,

oraz jeżdżeniem do weterynarza z Demosem, Bulbo, Guciem, Ronją

i przede wszystkim jeżeli będzie zapewniony na 100% BDT, to wtedy możemy spróbować,

natomiast nie możemy zabrać jej na konsultacje i potem zostawić na pastwę losu w schronie, bo wyniki badań będziemy musiały tam zostawić również, a co jeżeli będą niepomyślne?

Posted

Czy wszystkie psy, które teraz wozicie do klinik mają  na 100 % zapewnione BDT? O ile wiem Bulbo siedzi w schronie już dość długo.Pozostałe psy  pewnie też.

Z tego wynika , że dla tej suni by obowiązywały inne zasady.

Wiem , że dla Bulbo było szukane miejsce w jakimś DT/hoteliku i zebrane są nawet deklaracje.

A dla tej suni musi być BDT?

Gdyby ktoś się zdecydował wziąć sunię do BDT, to po prostu zabrałby ją i nie potrzebował niczyjej pomocy.

Pytając o pomoc  w wyciągnięciu suni na konsultacje nie oczekiwałam opłacenia jej przez schron,a więc wyniki nie musiałyby zostać w schronie tylko u osoby opłacającej badania.

Sunia chyba i tak jest zostawiona na pastwę losu .Chciałabym się mylić.

Konkludując, bardzo mnie dziwi treść powyższej odpowiedzi i brzmi  niezbyt miło. Szkoda.

Posted

my jesteśmy w schronisku tylko w weekendy,

ale jak znajdziemy czas pomiędzy pracą, szukaniem DT/DS dla Remiego, Gucia, Bulbo, Leona, Ambrożego, Gauro, Figo,

oraz jeżdżeniem do weterynarza z Demosem, Bulbo, Guciem, Ronją

i przede wszystkim jeżeli będzie zapewniony na 100% BDT, to wtedy możemy spróbować,

natomiast nie możemy zabrać jej na konsultacje i potem zostawić na pastwę losu w schronie, bo wyniki badań będziemy musiały tam zostawić również, a co jeżeli będą niepomyślne?

Chyba nie do końca rozumiem....  Nikt nie neguje twojego wkładu pracy.

Padło grzeczne pytanie a tu jakiś atak jest czy co???  

Posted

wątek Leona to nie miejsce na kłótnie, lecz na pomoc dla tego właśnie psa!

wiec tylko krótko wyjaśnię,

jedynym psem, którego woziłyśmy na kliniki, gdy znajdował się w schronisku był Lolek, ale miał na 100% zapewniony ds,

w innych przypadkach nie zabieramy psów schroniskowych na badania, ponieważ w schronisku są weterynarze, w ilości 4,

poza tym w schronisku jest ok. 250 psów,  i ze 4-5 osób szukających intensywnie domów...

Posted

To nie są kłótnie.I nikt nie pisze ,że Shira jest niemiła. I dlaczego jakiemuś psu miałby spać włos z głowy?

Tylko co jest prawdą? że nie jeździcie z psami do klinik czy jak jest napisane "jeżdżeniem do weterynarza z Demosem, Bulbo, Guciem, Ronją "?

W schronisku są weci ,ale o ile się nie mylę żaden z nich nie jest ortopedą.

Myślę ,że dalsza dyskusja jest niepotrzebna.

Przynajmniej mam doświadczenie na przyszłość. Człowiek wiek żyje, wiek się uczy ( od młodszych).

Posted

Dziękuję w imieniu Leosia :)

Kurcze chyba trzeba zamówić nowe ogloszenia, z nowymi zdjęciami...

Myślę ,że trzeba. Nie rozumiem dlaczego on siedzi tak długo w schronie. Bardzo sympatyczny pies.

Posted

Dzisiaj ważny dzień dla Leosia, pojechał z nową rodzinką do własnego domu, mieszka sobie teraz we Wrocławiu, w mieszkaniu, a niedawno dostałam wiadomość, że: "Leon jest bardzo spokojny i chyba zadowolony znalazł już swoje miejsce w mieszkaniu i teraz akurat sobie smacznie śpi."

Oby teraz dziadek miał już szczęśliwą i spokojną emeryturę:)

najwyższy był czas bo znowu trafił na boksy do budy:(