Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Osoby, które przychodzą do wrocławskiego schroniska, nigdy go nie zobaczą. A jednak jest tam, w boksie numer 60, wbity w ciemną budę... Jest, i to od lipca 2013 r.... Dlaczego? Bo Leon ma depresję... A jednak po zabraniu z boksu Leon zmienia się w mgnieniu oka, lgnie do człowieka, cieszy się z głaskania i z uwagi mu poświęcanej. Pięknie chodzi na smyczy, siada na komendę, grzecznie pozwala się wyczesać, patrzy szczęśliwy w oczy człowiekowi. Dobrze się dogaduje zarówno z kolegami z boksu, jak i z obcymi psami na spacerze. Leon to psiak dla osoby dość aktywnej, gdyż mimo swoich 14 lat jest jeszcze aktywny. Wymaga też pielęgnacji futra, ale dokarmiony, wykąpany i wyczesany będzie z pewnością obiektem podziwu na każdym spacerze!

983769_451065121703107_37373343005498489

10641224_451065095036443_516500460394843

10659248_451065078369778_729962935909835

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest ładny i bardzo proludzki! Odnotowano dwa defekty: może być niemiły wobec innych psów i może bronić miski. Moim zdaniem nie powinno go to dyskryminować.

Posted

Leon był dzisiaj na długim spacerze. Moje wrażenie - bardzo pozytywne! Nawet nie spodziewałam się, że to jest taki miły pies! W zasadzie jest moim zdaniem bez wad. Idzie przepięknie na smyczy, siada na komendę. Bardzo się cieszy człowiekiem, głaskaniem, nawet czesaniem. Kudły na okropne i razem z Ciocią Poker próbowałyśmy coś z nimi zrobić; musiało go to trochę boleć, ale ani nie pisnął! Do innych psów super. Zrobiłam próbę i rzuciłam jedzenie między Leosia a Jumpera Patrycji, no i nic nie było.

Nie wiem, o co chodziło z tym bronieniem miski, może to byli po prostu ludzie, którzy wcale nie powinni mieć psa.

Jego opiekun także wyrażał się o nim w samych superlatywach. Przy jedzeniu pozwala innym psom najpierw zjeść, a potem sam grzecznie zjada. Dogaduje się z kolegami bez problemu.

Leon jest przemiły i naprawdę zasługuje na dobry dom!!!

Leon1.JPG

Leon2.JPG

Leon3.JPG

Leon4.JPG

Leon5.JPG

Posted

Leoś ma 14 lat ????? Nie wierzę.

Jest bardzo miłym spokojnym i cierpliwym psem. Naczesałyśmy się z Zosią ,naszarpałyśmy kudłów, na pysku, ja nawet ogon i pupsko czesałam , a on nic.Stał ze stoickim spokojem.

Może nie pisać ,że on ma 14 lat czy to jest pewna informacja od byłego właściciela?

Na kolejną wizytę w schronie wezmę nożyce ,żeby filce powycinać.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...