Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A łobuzy nawet zajrzeć nie chcą...nic tylko się wylegują na słonku :)

I muszę bardzo pochwalić Blackiego-dzisiaj ani raz nie zsikał się w domu :D a bez pamporka śmigał :) wiem, dłużej niż zwykle byliśmy na dworze, bo cudna pogoda,żal w domu siedzieć...no ale od września to pierwszy dzień bez latania na mopie od rana do wieczora-jupi!

Guest Elżbieta481
Posted

Cześć chłopaki!

Czy oglądacie z dużą telewizję?Bo ja tak tzn.duża ogląda,a ja siedzę obok niej i też patrzę..Szczególnie lubimy serial na kanale,,Historia,,o najpiękniejszych zamkach Francji.Pokazywali zamek ogromny i oprowadzał markiz.Zamek otacza ,,malutki,,park o powierzchni 100 hektarów,są stawy rybne i warzywniak i służba..XXI wiek i służba..I w pewnym momencie facet mówi,,a tu psiarnia..Mała psiarnia...Duża mówi,,pewnie tak kilka psów ma...Budynek cudny,a w środku 100 psów...Facet mówi,,a to przewodnik stada..Wstał pies potężny,piękny,doskonale utrzymany..100 psów-macie wyobrażenie..?Duża się zadumała i ja także.Myślicie chłopaki,że fajnie byłoby mieć tylu kolegów?I zamek też byłoby fajnie posiadać..

łapa

Zadumany Rufusik

Posted

Słonko jest, to i  się wylegiwać mus ;)

się wie :) śnieg lubiem,ale słonko...koffam miłością nieprzytomną

Bilbo ciepłolubny stwór

Cześć chłopaki!

Czy oglądacie z dużą telewizję?Bo ja tak tzn.duża ogląda,a ja siedzę obok niej i też patrzę..Szczególnie lubimy serial na kanale,,Historia,,o najpiękniejszych zamkach Francji.Pokazywali zamek ogromny i oprowadzał markiz.Zamek otacza ,,malutki,,park o powierzchni 100 hektarów,są stawy rybne i warzywniak i służba..XXI wiek i służba..I w pewnym momencie facet mówi,,a tu psiarnia..Mała psiarnia...Duża mówi,,pewnie tak kilka psów ma...Budynek cudny,a w środku 100 psów...Facet mówi,,a to przewodnik stada..Wstał pies potężny,piękny,doskonale utrzymany..100 psów-macie wyobrażenie..?Duża się zadumała i ja także.Myślicie chłopaki,że fajnie byłoby mieć tylu kolegów?I zamek też byłoby fajnie posiadać..

łapa

Zadumany Rufusik

Ja oglądam czasem, reszta nie. Ale wszyscy lubimy jak z adaptera muzyka płynie... zamek? nieee-tam schodów musi być dużo :( a my mamy Księcia, co to za schodami nie przepada. Ale park...oj, to byśmy wszyscy kcieli-tam dopiero można pobiegać BEZPIECZNIE jak to Hopiak mówi. 100 kolegów? nie lubisz Hopiaka Rufus, czy jak? i nas? wiesz jak trudno się do głaskania dopchać? aa..służba..no, chyba,że do głaskania, karmienia i na rączkach noszenia-to taak :D

Bilbo o parku własnym marzący...

Posted

Guś bez przerwy  chce mnie zagłaskać, a ja NIE LUBIĘ, nie chcę być dotykana, głaskana

póki nie dam znać, że można .....

ona też małopieszczotliwa i nie kuma, zaraza jedna!

Tv dla nas to przeżytek ;)

Guest Elżbieta481
Posted

Hejka!

Pewnie,że Was lubię,ale,ale,ale.....Taki budynek,taki ogród.....Można się zadumać,a wszystko przez dużą..Opowiadała-słyszałem dużemu jak pasjonowała się historią Francji i Wielką Rewolucją i hasłem,,ludzie są równi,,..Nie ma równości..Biedny człowiek jest biedny,a bogacz bogaczem i kropka..Tyle tylko,że ta setka psów ma naprawdę bajeczne warunki...Jaka sierść,jak wspaniale utrzymane..Błyszczą się..Te psy wybiegane,mające ludzi do opieki,te witaminy,te mikroelementy czy coś..Mają tak dobrze,a inne psy?Głodne,bite,kopane,samotne...Nie ma sprawiedliwości ani dla psów ani dla ludzi..To i smutno.

smutny Rufusik 

Posted

Najwięcej niesprawiedliwości jest dla Ogonków, pod dostatkiem, że tak powiem.

Milczą w cierpieniu.

Dzisiaj rano miałam spotkanie:

stoi bezdomny, którego ubrałam, karmiłam (jeszcze wybrzydzał, że parówek nie lubi)

a on na Ovke pluje!

- to ja ciebie ubieram, żywię, a ty na mojego psa plujesz??!!?? łachudro!

- przepraszam, ślepy jestem, nie widziałem

On taki ślepy, jak ja księżna jakiegoś jorku!

Chciał napluć, bo moje sucze ma lepiej od niego?, nie musi  żebrać ?

Przykra decyzja, ale bezwzględna - ludziom pomagać nie będę,

bo, nie wiedzieć czemu, sensu w tym już nie widzę.

• Upvote 1
Guest Elżbieta481
Posted

A dlaczego pluje na Ovkę?

Ludzie są naprawdę przedziwni..

--------------------

Parę dni temu jak szedłem z dużą to mijający nas osobnik wrzasnął,że smród,bo pies śmierdzi..Duża też zaczęła krzyczeć,ale..żeby pluć?

Ludzie są przedziwni..

zdumiony Rufusik

Posted

A nam to kiedyś taka jedna (Pani?) powiedziała, że psy są brudne i brud roznoszą 0bully.gif. Na to duża jej powiedziała, że my to częściej jesteśmy w wannie niż ona i nie wiemy dlaczego ta kobieta się wściekła niewiem.gif, przecież powinna się cieszyć, że my to takie czyściochy jesteśmy 0laughing.gif

Posted

Bo człowieki różniste som...dobrzy,źli i neutralni. Jeden kopnie, drugi przejdzie obojętnie, a trzeci pogłaska, nakarmi, przytuli...zabierze do domu...

My poznaliśmy chyba wszystkie typy-obaj przemierzaliśmy różne ścieżki...

Blacky nie lubi obcych, ząbkami kłapie...po chwili, jak zobaczy,że obcy nie bije i rękę wyciąga żeby dać smaczka, pogłaskać, to przytutula się, w oczka zagląda...

O mnie Hopiak mówi,że "cygański pies" jestem,że lezę do każdego-i że to źle. Wiem przecież, nie raz i nie dwa ktoś mnie kopnął :( no ale...ludzi i tak koffam...a Hopiak mnie obroni-no nie?

Bilbo pewny siebie jak mało kto

Posted

Też kiedyś - z wielką pomocą znajomych i przyjaciół - pomogłam ludziom i mocno wierzyłam, że dzięki temu uwierzą w siebie i zaczną nowe, lepsze życie. Ale oni wierzyli tylko alkohol, a nas wykorzystali, oszukali i jeszcze mieli czelność dzwonić po dalszą pomoc, gdy na własne życzenie znowu znaleźli się na dnie.
Niestety, dzięki temu doświadczeniu nie zamierzam więcej pomagać ludziom, choć pewnie niejednemu warto...

Psu pomogę to wiem, że tego nie zmarnuje. Tylko potem znaleźć człowieka, który tego nie zmarnuje - to jest nie lada wyzwanie!

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Też kiedyś - z wielką pomocą znajomych i przyjaciół - pomogłam ludziom i mocno wierzyłam, że dzięki temu uwierzą w siebie i zaczną nowe, lepsze życie. Ale oni wierzyli tylko alkohol, a nas wykorzystali, oszukali i jeszcze mieli czelność dzwonić po dalszą pomoc, gdy na własne życzenie znowu znaleźli się na dnie.
Niestety, dzięki temu doświadczeniu nie zamierzam więcej pomagać ludziom, choć pewnie niejednemu warto...

Psu pomogę to wiem, że tego nie zmarnuje. Tylko potem znaleźć człowieka, który tego nie zmarnuje - to jest nie lada wyzwanie!

... ja mam bardzo podobne doświadczenia!  smutne to jest... ale niestety prawdziwe!

Posted

Hope mam troche pieluch nazbieranych dla czarnuszka - wybiera się ktoś do ciebie?od razu bym płyty i kasety podała z bazarku:)

ulv się do mnie wybiera, tylko chyba jeszcze nie wie kiedy ;) a pamporki potrzebne-staram się jak najrzadziej zakładać-raz,żeby się nie odparzył,a dwa...chyba bardziej się pilnuje bez gatek? mam nadzieję,że jak już w końcu zrobi się ciepło, to i surkanie się albo skończy albo ograniczy. Bo Dziadek doskonale wie,że sika. Im więcej jesteśmy na dworze tym więcej załatwia się tam (może dlatego,że za kazdym razem ciacho dostaje?)

Posted

O-i tu pochwalę Dziadeczka :D super madry facet z niego-wczoraj był na dworze bez smyczy i ani raz nie spróbował uciec :) bardzo się pilnuje, gdzie ja tam on. I chyba...woli być na smyczy? boi się,że się zgubi? Nic to-poćwiczymy odwagę :)

No i pokochał Księcia całym serduszkiem-nie gniewa się za nic-za nadepnięcie, za to,że Ksiąze go w paszę zamiast piłki złapie-taaaki zachwyt w oczętach!  

No i nauczył się pięknie skupiać uwagę (pewnie nie tyle na mnie jako na mnie ale raczej na mnie-władcy ciasteczek). Spróbujemy się pouczyć podstawowych komend :D

Posted

Widziałam już fotki na fb !

mam więcej, tylko dzisiaj już padam, jutro wkleję :) 

na zaostrzenie apetytu wkleję jedno, kilka jest u Bulba (pozują w duecie)

10996796_866426183399417_414224068508782

• 2 weeks later...