sylwija Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 (edited) robocze imię - Batik BARDZO AWARYJNIE u mnie na dt - proszę, żeby ktoś się nim zaopiekował ============== Psiak porzucony 2 tygodnie temu przez właścicieli.. jak samochód się zatrzymuje, podbiega z nadzieją.. Koczuje przy drodze krajowej Warszawa-Sandomierz, jest niebezpiecznie, duży ruch, TIRy, duże prędkości Piesek jest nieduży, wychudzony, (waży pewnie jakieś 12 kg, docelowo może 15 powinien) jest łagodny, spokojny. Bardzo smutny :( gdyby ktoś mógł się nim zaopiekować, mogę go podwieźć do Warszawy, Kozienic, Warki, Góry Kalwarii, Piaseczna. proszę o pomoc dla niego, bardzo się boję, że nie zobaczę go już kolejnego dnia.. mój telefon 514045805 wydarzenie na FB - https://www.facebook.com/events/1374559739500834/?source=1 Edited September 4, 2015 by sylwija Quote
malagos Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Zapiszę sobie wątek. Śliczny psiaczek... co powiedział wet? Quote
sylwija Posted September 4, 2014 Author Posted September 4, 2014 wczoraj po drodze do pracy, wzięłam psiaka i zawiozłam do lecznicy, teraz jest AWARYJNIE bardzo u mnie na dt - ze względu na zagrożenie życia, bo absolutnie nie powinnam mieć kolejnego zwierzaka w domu. bardzo proszę o pomoc dla niego, może jakaś organizacja wzięłaby go pod opiekę? jest młody, ma niewiele ponad rok - zęby bialutkie bardzo zapchlony i zarobaczony, ale od razu miał podane odpowiednie preparaty, zaraz też załączę wyniki badania krwi nie stać mnie na utrzymanie kolejnego psiaka - dług w lecznicy 112 zl.. Quote
sylwija Posted September 4, 2014 Author Posted September 4, 2014 wyniki psiak jest w całkiem niezłej kondycji, przez te dwa tygodnie dokarmiała go Pani z pobliskiej posesji, tez się codziennie zastanawiała, czy znów przyjdzie, bo tam okolica niebezpieczna - samochody, dużo TIRów, i nawet nie zwalniają.. psiak ma powiększone węzły chłonne w pachwinach, poza tym sierść w kiepskim stanie, słaba i brudna, ale kąpać można po 48 godz. od zakroplenia preparatu na pasożyty zewnętrzne no i jeszcze przez dwa dni trzeba podać odrobaczenie. odbiegające od normy wyniki i powiększone węzły - przyczyna może być w zarobaczeniu i waga - 14kg Quote
faith35 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Mogę wziąć psiaka na domowy hotelik... Quote
Jo37 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Był taki wątek - kudłacze w potrzebie. Postaram się odszukać. Quote
Marysia R. Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Ależ cudny psiak. Może warto go od razu ogłosić, a nuż znajdzie się DS? Jo37 napisał(a):Był taki wątek - kudłacze w potrzebie. Postaram się odszukać. Tutaj jest: http://www.dogomania.pl/forum/threads/146370-Kud%C5%82acze-w-potrzebie-w%C4%85tek-dyskusyjny-PROSZ%C4%98-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJ%C4%98%C4%86 Quote
malagos Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Ogłaszajcie go, bo kasy na płatny dom tymczasowy to nie zbierzemy... Quote
Marysia R. Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Mogę mu wykupić pakiet na bazarku. Quote
Livka Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Przyczłapałam do psinki - jaka chudzinka :( Quote
sylwija Posted September 4, 2014 Author Posted September 4, 2014 Przepraszam, że nie pisałam, ale mam dzisiaj duże kłopoty z internetem Batik jest milutki. Rufolf go nie zjadl ;) Ma słabą sierść, ale dobry apetyt postaram się ladne zdjęcia i wykąpać go bo ogloszenia to dobry pomydl bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc jutro napiszę wiecej Quote
sylwija Posted September 5, 2014 Author Posted September 5, 2014 faith35 napisał(a):Mogę wziąć psiaka na domowy hotelik... psiak prawdopodobnie przejdzie pod opiekę pani Ireny Karcz, zapytam bo ja to całkiem nie mam pieniędzy :( Marysia O. napisał(a):Mogę mu wykupić pakiet na bazarku. ślicznie dziękuję, dzisiaj wieczorem albo jutro rano będzie miał kąpiel, wtedy ładniejsze zdjęcia dostarczę ;) a dzisiaj postaram się wrzucić z wczoraj, żeby pokazać choć trochę chłopaka Quote
sylwija Posted September 5, 2014 Author Posted September 5, 2014 Pani Irena Karcz - telefon 500181920 Pani przejmie nad nim pełną opiekę - poszukuje pilnie DT, hotelu - domowego najchętniej faith35 - byłabym wdzięczna, jakbyś się skontaktowała bezpośrednio :) już opieka weterynaryjna, socjalizacja, adopcja - nad wszystkim pieczę będzie trzymać p.Irena :) Quote
sylwija Posted September 6, 2014 Author Posted September 6, 2014 http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1669615 mam straszne kłopoty z internetem, więc tylko link do albumu, od wczoraj próbowałam wrzucić zdjęcia.. dzisiaj Batik został wykąpany, więc troszkę przejaśniał - na pewno ładniejsze zdjęcia mu zrobimy, ale to już jutro Jest przesympatyczny, dobrze się odnajduje wśród psów, do nas bardzo się przymila, miziałby się i bawił :) na pewno nie był bity - nie ma charakterystycznych zachowań w ogóle nie wygląda, żeby miał za sobą jakieś traumatyczne przejścia - poza wywózką i porzuceniem.. ale czuje się dobrze i może już nawet nie pamięta, potrafi się cieszyć z tego, co ma :) Quote
Marysia R. Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Cudny jest:) Wykupiłam pakiet ogłoszeń tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/256729-OGŁOSZENIA-!!!-20-ogłoszeń-za-2-50-!-dla-mestudio-i-Wierki-do-13-09-g-23-00 Trzeba przesłać następujące dane a maila: kejciu@tlen.pl [SIZE=2]"tytuł ogłoszenia, tekst, fotki, mail, tel., miasto i woj na jakie ogłaszać" A w tytule maila wpisać "Batik od Marysia O." Quote
sylwija Posted September 6, 2014 Author Posted September 6, 2014 Dziękuję :) Coraz pewniej się czuje i tak: Obszczekal rowerzystów Obszczekal wędkarza W samochodzie pcha się do przodu i chce się czulic.. Quote
bric-a-brac Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Zapisuję. Nie ma traumy - adopcyjny, radosny, młody psiak. Dt już jest u tej Pani wspomnianej, czy to awaryjno-chwilowe? Quote
azalia Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Bardzo ładny,młodziutki piesio. Ta Pani Irena to chyba z nieba mu spadła. Quote
sylwija Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 Awaryjnie jest u mnie pani Irena szuka mu dt/hotelu i wtedy przejmie nad nim opiekę Quote
Gusiaczek Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Piękniś z niego jest, kolejna wakacyjna tragedia .... w większości tych "domów" są dzieci ... patrzą na to ?, wiedzą, że tak"można"? pewnie tatuś/mamusia sami jadą w las i po kłopocie:angryy: Sylwia jesteś przekochana Quote
Ty$ka Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Zapisuję. Podobnego miałam mieć na tymczasie, ale nie daje się złapać. Quote
sylwija Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 próbuJĘ ZDJĘCIA Wrzyucić na fotosik, ALE zobaczymy, czy się uda a na razie radośnie pozdrawiam :) Quote
Ellig Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Witaj psiaku! Piękny jesteś, obyś szybko znalazł dom!:) Quote
Recommended Posts