Jouluatto Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Witajcie, Zarejestrowałam się dziś tu bo potrzebuję cudu... W ciągu kilku dni muszę znaleźć miejsce dla pieska, który od kilku tygodni błąka się w małejmazurskiej wsi nieopodal Piszu. Do tej pory dokarmiali go moi sąsiedzi, tak jak i my letnicy, ale kilka dni temu pojechali do domu, a on biedak został. Piesek jest średniej wielkości, utyka na jedną łapkę, mógł być potrącony przez samochód. Mimo niepełnosprawności jest bardzo chętny do zabawy, lubi dzieci i inne psy. Najchętniej zabralibyśmy go ze sobą do Warszawy, ale nie mamy go nawet jak przewieźć. W dodatku za półtora tygodnia wyjeżdżamy na kilka miesięcy do Niemiec i zabranie go ze sobą nie jest możliwe. Za kilka dni wracamy do domu. On z całą pewnością nie da sobie sam rady :( Quote
AgaG Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Cud sam się nie zdarzy. To na pewno. :) Psa można przewieźć każdym środkiem lokomocji np. pociągiem czy autobusem, jeśli się tylko chce :). Wystarczy, iż sprawi mu się dobre szelki, obrożę, smycz, kaganiec, no i bilet oczywiście:) Jeśli Jouluatto zależy Wam na psie, a wyjeżdżacie na kilka miesięcy nie więcej, to może opłacicie mu hotel dla psów na ten czas, gdy Was nie będzie. Quote
gosia7 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Zrób zdjęcia,ogłaszaj psa na gumtree,olx,innych portalach -ale kilka dni to z pewnością zbyt mało na znaleienie domu. Nie zostawiaj tam psa samego(!!!),pies nie da sobie rady bez pomocy człowieka!Zwłaszcza,że do tej pory pomagali mu letnicy.Zabierz go do weterynarza,niech sprawdzi uraz łapy,odrobaczy,zaszczepi-zrób dla niego choć to minimum. Pod W-wą jest psi hotel Arkadia można go tam odpłatnie umieścić na czas Waszego wyjazdu ,w międzyczasie szukać mu domu ,nawet będąc w Niemczech-internet jest wszędzie:)Właścicielka jest b.fajna-napewno ,jeśli znajdziesz kogoś chętnego z ogłoszenia-umówi się z nim i pokaże psa:) Quote
malagos Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 A moze mamy na forum kogoś z dogomanii z tych okolic? Napisz w tytule "Pisz" i daj to na Warmińsko-Mazurskie, nie Mazowsze. Quote
faith35 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Ja mam miejsce w hoteliku... Kwestia dowiezienia psiaka... Quote
Recommended Posts