Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z moich obserwacji mogę jedynie powiedzieć,że Czika  nie jest psiakiem skaczącym na kraty boksu i ujadającym.

Zazwyczaj przyjaźnie merda i patrzy ale  jak wiecie  to o niczym nie świadczy bo w każdym nowym otoczeniu zachowanie może się zmienić.

Posted

Dostałam sms od Ewu, że jest szansa na dt dla Cziki. Pierwsza dobra wiadomość w tym roku. Mała strasznie zapadła mi w serce. Miesięcznie mogę wygospodarować na Czikę 200 zł ( przelew robiłabym po 10-tym ). Ja też nie znikam z wątku. Trzymam kciuki za pozytywną decyzję.

Posted

To jeszcze jedno pytanie, jak czikunia do innych suczek? Bo ja mam psa Cc, oraz sunie stara ddb, psy moje są cierpliwe,(wytrzymały z żaba :)), ale mimo wszystko z agresorkiem byłoby ciezko:). Ja jak najbardziej wezmę czike na DT, myślałam wprawdzie o Pepie od missieek, ale Pepie krzywda się nie dzieje. Ja do jutra jestem poza domem, odezwę się na wątku jak tylko wrócę. Myślę, że od 15.01 wzielabym ja do siebie. A ile mniej więcej ona waży?

Posted

Aha ew, podaj mi proszę na pw swój telefon i schronisko w którym jest czika. Ja pracuje w Tychach, jeżdżę codziennie do Krakowa, wtedy może jakoś łatwiej by się zagrało transport.

Posted

To jeszcze jedno pytanie, jak czikunia do innych suczek? Bo ja mam psa Cc, oraz sunie stara ddb, psy moje są cierpliwe,(wytrzymały z żaba :)), ale mimo wszystko z agresorkiem byłoby ciezko:). Ja jak najbardziej wezmę czike na DT, myślałam wprawdzie o Pepie od missieek, ale Pepie krzywda się nie dzieje. Ja do jutra jestem poza domem, odezwę się na wątku jak tylko wrócę. Myślę, że od 15.01 wzielabym ja do siebie. A ile mniej więcej ona waży?

Czika siedzi w kojcu z innymi suniami i jest z nimi w dobrych stosunkach:)

Nie wiem ile waży zdecydowanie poniżej 10kg.

Posted

Aha ew, podaj mi proszę na pw swój telefon i schronisko w którym jest czika. Ja pracuje w Tychach, jeżdżę codziennie do Krakowa, wtedy może jakoś łatwiej by się zagrało transport.

Do Tychów bez problemu podrzucę :) Do Krakowa też:)

Podaję już numer:)

Posted

Ja mam trochę wyjazdów po 07.01, ale ok 15go mogłabym ja przechwycic. Jeśli jest szansa zabrać ją na te kilkanaście dni to byłoby super. Przynajmniej bylybysmy pewne ze nic nueoczekiwanego się nie wydarzy. Z transportem to dogadamy, najwyżej gdzieś się spotkamy po drodze, albo w Tychach (a raczej bliżej bierunia bo ja pracuje w tsse).

Posted

Strasznie, strasznie się cieszę, że Czika trafi na DT do Ani! Ze swojej strony obiecuję sesję foto dla Cziki oraz ogłoszenia, jak najintensywniej się da! :)

aha i jeszcze te pieniądze musimy rozdysponować po Żabce, czyli 386,01 zł.

Aniu, proszę podaj wątek tego psiaczka-kudłaczka (jak on ma na imię?)

Proponuję (ponieważ niewiele osób się wypowiedziało póki co na ten temat) poniższe rozdysponowanie środków Żabki:
100 zł dla kudłaczka
100 zł dla Cziki (na karmę, weta, pewnie jakieś szelki/smyczka też się przydadzą)
93 zł dla Chani, która wróciła z adopcji i ledwo wiąże koniec z końcem (hotelik kosztuje 300 zł) wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/137247-korek-w-ds-korachani-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-potrzebujemy-pomocy/
93 zł dla Paryska z tego wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/143154-odebrany-od-w%C5%82a%C5%9Bciciela-parys-szuka-domu-brak-funduszy/page-9

Proszę o zgłaszanie uwag, nie chcę sama decydować.

Posted

Dziewczyny , mam prośbę , niestety z gatunku tych tudnych do spełnienia  ....
W sylwestra trafiła do mnie mała sunia zabrana ze wsi , w najbliższy poniedziałek ma ustaloną sterylkę a potem miała jechać do domu tymczasowego . U mnie jest naprawdę awaryjnie . Dalej już nie jest różowo ..... wczoraj dostała cieczkę więc ze sterylki nici. Jakby tego było mało tam gdzie miała jechać jest niekastrowany samiec i nie ma możliwości izolowania psów . Ja ją nie wyrzucę ale u mnie też rezydent jest pełnojajeczny ......  Sunia jest sliczna , bardzo łagodna , przypomina rosyjskiego toya tylko jest 2 x od niego większa . Trzeba ją pilnować bo tęskni za utraconą wolnością . Może zdarzy się cud i ktoś znajdzie dla niej miejsce ?

10898094_778440015566773_365935054723966

10891797_778439725566802_171209694383619

elaja, i co z tą sunią? Nadal szukasz DT? może zapytamy elik, czy by mogła, ale to pewnie zależy na ile dni jest potrzebne DT? wiem, że zastanawia się, czy nie wziąć Cziki na parę dni (do 15-ego) ale zapytać zawsze można, póki nie ma u niej Cziki ani innego pieska.
Posted

elaja, i co z tą sunią? Nadal szukasz DT? może zapytamy elik, czy by mogła, ale to pewnie zależy na ile dni jest potrzebne DT? wiem, że zastanawia się, czy nie wziąć Cziki na parę dni (do 15-ego) ale zapytać zawsze można, póki nie ma u niej Cziki ani innego pieska.

Tak , nadal sprawa aktualna . Na razie to początki cieczki i nic się nie dzieje ale za 1,5 tygodnia mój Ares ogłosi strajk głodowy i będzie śpiewał serenady pod oknem , a w nocy będzie walił łapą w drzwi aby go wypuścić bo on musi , już , natychmiast pod to nieszczęsne okno . Sunia jest łagodna ale bardzo boi się facetów , obcych ludzi - typowa wiejska suczka , która wie , że gospodarz ma ciężką rękę i z buta przywalić też potrafi. Zgadza się z innymi psami , suczkami , na koty nie zwraca żadnej uwagi. Podobno lubi dzieci .

Na smyczy chodzi ale tak jak każdy pies z łańcucha . Nie umiem powiedzieć na ile zachowuje czystość w mieszkaniu ponieważ ma wogóle problem z załatwianiem własnych potrzeb. Podobnie jak Liska na początku - raz na dzień siku i co drugi dzień koopa . Musi się odblokować a na to potrzeba czasu. Możliwe , że stresuje ją smycz ale jest za mała i bardzo szcupła abym mogła ją puścić luzem na posesji - boję się , że znajdzie miejsce aby sie prześliznąć i zwiać .

Tu z Bellą ze Szczytów 

10620578_782724321805009_225857548765318

10906379_782740478470060_490166095014601

10915219_782740701803371_788402590457937

Posted

A powiedz jeszcze na jak długo to DT potrzebne? Bo rozumiem, że po cieczce będzie mogła jechać do tego wcześniejszego zaklepanego DT, o którym pisałaś tak?

I jaka ona jest duża? Pytam, bo u mnie TZ się nie zgodzi niestety, ale pomyślę czy ktoś ze znajomych nie mógł by jej przetrzymać. Tylko kwestia ile czasu oraz jaka ona jest duża, wolę wiedzieć od razu.

Posted

Na moje oko nie powinna ważyć więcej niż 8-9 kg. Bez problemu można wziąć ją na ręce . 

Jest wykąpana , odpchlona i 1 raz odrobaczona . Miała mieć jutro sterylkę ale wyszło jak wyszło .

Bardzo łatwo można było przeoczyć cieczkę bo sunia jest bardzo czysta i bez przerwy się myje .

Po cieczce raczej na pewno może jechać do dt , a w najgorszym wypadku nawet wrócić do mnie. Chociaż szczerze mówiąć wolałabym dla Belli bardziej przebojową koleżankę - dwa strachulce niczego dobrego od siebie się nie nauczą . Bella przyjechała w połowie listopada jako pies nieobsługiwalny - spanikowana , dzika , gryząca . Do dzisiaj nie chodzi jeszcze na smyczy ( zasługa chwytaka ) i boi się obcych . Wśród swoich to już prawie normalny domowy pies , bawiący się piłeczką i swirujący w śniegu .No i oczywiście wylegujący się w łóżku . Duża zasługa poprzedniej tymczasowiczki .

Posted

No to malutka jest :) A wykazuje cechy uciekinierki? Np z szelek? I do kiedy ten tymczas byłby potrzebny, napisz proszę.

Cieczka trwa 21 dni , Czyli na cały ten okres. Zaczęła się w sobotę . 

Tęskni za wolnością i chyba tym podwórkiem , z którego została zabrana . Ja chodzę z nią tylko po posesji i wtedy nie próbuje wyciągnąć głowy z obroży . Jednak testuje ogrodzenie i tak , szuka wyjścia . Nie mam do niej na tyle zaufania aby ja puścić bez smyczy. 

W dodatku tak jak pisałam wcześniej , obcych ludzi , a szczególnie facetów bardzo się boi .

Posted

Ok czyli najlepiej jakby trafila do kobiety póki co. Mam kogoś na oku, bede rozmawiac i zobaczymy co wyjdzie.

Tylko to jest kolezanka mieszkająca w bloku,wiec musiałaby z nią chodzić na spacery normalne.

Posted

Ok czyli najlepiej jakby trafila do kobiety póki co. Mam kogoś na oku, bede rozmawiac i zobaczymy co wyjdzie.

Tylko to jest kolezanka mieszkająca w bloku,wiec musiałaby z nią chodzić na spacery normalne.

Bardzo dziękuję ! Trzymam kciuki w takim razie . Szelki i obroża pólzaciskowa na początek powinna pomóc opanować sunie.

Aaa , i ona ma podobno na imię .... Pikuś .

( emotki u mnie nie działają od jakiegoś czasu więc niestety nie mogę ich użyć )

Posted

elaja niestety nie udało mi się namówić koleżanki, żeby wzięła do siebie Pikusia(Pikusię) na te kilka dni :( codziennie ją delikatnie wypytywałąm. Ona bardzo kocha psy (mają w domu rodzinnym już staruszka wyrzuconego z auta, zabrali go ze stacji benzynowej), ale mieszka sama w Krakowie i ma średnie warunki - długo pracuje. Próbowałam argumentować, że pomogę ze spacerami itp. ale ona jest bardzo rozsądna i nie dała się przekonać. Nie chciałam też za bardzo naciskać, bo kto wie, może kiedyś sama powie że chętnie pomoże..

Strasznie Cię przepraszam :( Mam nadzieję, że jakoś dajecie radę póki co z izolowaniem Pikusi od Twojego psa.

Posted

W zasadzie nie mam wyjscia , muszę sobie jakoś poradzić .

Doskonale zdaję sobie sprawę , że nie jest łatwo tak na szybko znaleźć dt , a dla suni z cieczką to jeszcze większy problem .

Posted

elaja, co u Pikusi? Myślę o niej codziennie :(

Męczy się bardzo , w zasadzie to w głowie ma tylko jedno - dać nogę i szukać atrakcyjnych kandydatów na tatusiów . Człowiek jej w zasadzie teraz zupełnie nie interesuje . W dodatku nie mogę jej nigdzie zabrać na spacer poza posesję ponieważ zaraz miałybyśmy psie towarzystwo . Pikusia pewnie byłaby zachwycona - ja zdecydowanie mniej .

W dodatku cieczka jest najwyraźniej zaraźliwa - w sobotę dostała Bella . 

Posted

O rany! A kiedy koniec?

Nie znam się na tym wogóle, nawet jak do schronu jechałam to nie chciałam suczki, bo nie wiem czmu ale nie pomyślałam, że przecież będzie wysterylizowana ;) taki matołek ze mnie był te parę lat temu :)