Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam pytanie czy jest tutaj ktos kto miał doga z rakiem kosci, mam kilka pytan dotyczacych tego przykrego tematu, niestety i mnie to nieszczęscie dopadło. Czy pies o takich gabarytach jest w stanie poradzic sobie bez przedniej konczyny? Słyszałam ze jak sie to cholerstwo uaktywni i zacznie rosnąć to juz leci to błyskawicznie, mam nadzieje ze nie jest to prawda... bede wdzięczna za wszelkie sugestie odnosnie postepowania i pielegnacji psa z takim schorzeniem oczywiscie jestesmy pod opieką weterynarza ale rady hodowców sa bezcenne czasami
pozdrawiam

Posted

kochana niestety rak kosci gnebi duze rasy, bernandynka mojego taty biegnac złamała noge , normalnie dla wszytkich to był szok,
wtey padła diagnoza rak kosci
nieststy pies juz był wiekowy i to była przednia konczyna, trzebabyło ja uspic , wet nie dał szans
to temat rzeka..

Posted

szachrajka napisał(a):
kochana niestety rak kosci gnebi duze rasy, bernandynka mojego taty biegnac złamała noge , normalnie dla wszytkich to był szok,
wtey padła diagnoza rak kosci
nieststy pies juz był wiekowy i to była przednia konczyna, trzebabyło ja uspic , wet nie dał szans
to temat rzeka..

Współczuje, że temat rzeka to ja wiem, tyle ze nie chcę sobie poplotkowac przy herbatce mam pare konkretnych pytan, nie dotyczą one niestety sukcesów hodowlanych,stąd moze brak zainteresowania tematem.

Posted

niepowinnaś tak surowo sądzić, to że niema tu ruchu, nie znaczy że nikt niezagląda i niewspółczuje!, pewnie większość niema zupełnie o tym pojęcia i ci poprostu niepomoże, poza tym na dogo jest mało ludzi ostatnio, spróbuj z tym tematem na molosach, tam napewno ktoś kompetentny się odezwie, są i weci i hodowcy. Tutaj raczej zwykli posiadacze psów niesiedzący w temacie.:roll:

Posted

Glutofia napisał(a):
Witam
Mam pytanie czy jest tutaj ktos kto miał doga z rakiem kosci, mam kilka pytan dotyczacych tego przykrego tematu, niestety i mnie to nieszczęscie dopadło. Czy pies o takich gabarytach jest w stanie poradzic sobie bez przedniej konczyny? Słyszałam ze jak sie to cholerstwo uaktywni i zacznie rosnąć to juz leci to błyskawicznie, mam nadzieje ze nie jest to prawda... bede wdzięczna za wszelkie sugestie odnosnie postepowania i pielegnacji psa z takim schorzeniem oczywiscie jestesmy pod opieką weterynarza ale rady hodowców sa bezcenne czasami
pozdrawiam

Glutofia - ja znam osobę która kiedyś (dawno temu) miała doga z tą przypadłością... Odezwij sie do mnie na maila primonogero@interia.pl postaram się skontaktować Cię z Tą osobą... Może będzie coś mogła Ci doradzić :(
Ja osobiście jestem w tym temacie zielona...