Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słyszałam właśnie o tym i powiem szczerze, że jestem w szoku... Nigdy bym nie pomyślała, że te kiedyś kłębki strachu będą w stanie zdominować innego psa. Ale najwyraźniej już na tyle przyzwyczaiły się do rzeczywistości schroniskowej, że czują się pewnie i bronią swojej pozycji. Mam nadzieję, że u Sparrowa będzie mu lepiej ;)

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sparrow jest bardzo gościnny i razem z Karatem razem jedzą ;)

Karat dzisiaj miał okropną biegunkę. Nie wiem czy to przez jedzenie, czy czemu, ale był bardzo smutny cały dzień. Zostało to już zgłoszone pani Ani i powiedziała, że da mu suchą karmę i zobaczy jak będzie po tym. Do tego też wymiotował. Wydaje mi się, że połyka parówki w całości i to dlatego, więc muszę mu dawać coś innego - jakieś ciasteczka np.

Pomimo tego wszystkiego Karat dzisiaj zaczął podawać łapę i z dnia na dzień lepiej reaguje na imię ;) Coraz lepiej też idzie mu pokonywanie tory agility. Do tunelu co prawda nie chce wejść, przy próbach zachęcenia go warczy, ale wszystkie hopki, kółko, slalom i nawet huśtawkę ładnie pokonuje :)

Posted

Ania, pokaż Karatowi, o co chodzi z tunelem  :eviltong: Może za Tobą pójdzie ;)

Beata, aż tak poświęcać się nie będę :D Jak nie chce, to nie :D

Posted

Jest ogłaszany. Ja słyszałam, że powyżej 10 kg i 40 cm to już pies średni. Może ktoś jeszcze wypowie się na ten temat? Jeśli więcej osób twierdzi, że to jednak mały pies to to zmienię.

Posted

Karat dzisiaj już zdecydowanie weselszy :) Najpierw byliśmy na krótkim spacerku, a potem poszliśmy na wybieg. Bardzo ładnie pokonuje tor agility i raz przeszedł dzisiaj tunel. ;) Powtórzyliśmy też komendy. Łapkę daje mi czasem nawet bez komendy. Szybko się chłopak uczy :) Czasem tylko nie chciał do mnie przyjść, bo był zapatrzony w Marcina który miał parówki :D

Posted

Dzisiejszy spacer odbył się bez większych nowości, w towarzystwie Vity. Dobrze się ze sobą dogadują po prostu nie wchodząc sobie w drogę :) Niestety jak próbowałam w jej obecności nagrodzić Karata i Vita podbiegała czując smakołyk to Karat się wycofywał. Chociaż tyle dobrze, że nie jest zazdrosny o jedzenie :)
Jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć :)

DSC_4092.JPG

Tu znowu wygląda jak szczeniaczek :loveu:

DSC_4093.JPG

DSC_4123.JPG

DSC_4126.JPG

Posted

Mnie zawsze rozśmiesza jak siada, bo wtedy widać jakie ma masywne łapy w stosunku do swojej wielkości i wydaje się być takim szczeniaczkiem, z którego wyrośnie duży pies :D

Posted

Karat dzisiaj był w bardzo kiepskim stanie :( Za pierwszym razem jak podeszłam do niego do boksu, wieszając wizytówki to jakby spał w posłaniu. Jak go zawołałam to otworzył oczy ale nic poza tym. Potem wzięłam Vite i poszłam znowu do niego, ale podniósł tylko głowę. Nawet parówki go nie zainteresowały, które zawsze chętnie jadł :( Potem odłożyłam Vitę i poszłam znów do niego. Weszłam do boksu, ale jedyne co to usiadł, a i to nie na długo. Był bardzo wystraszony. Jakkolwiek się nie ruszyłam, to się wzdrygał. Potem jak wychodziłam to jeszcze raz do niego zajrzałam i trochę mnie pocieszył fakt, że leży już w innym miejscu, bo to znaczy, że wstał, ale nie podniósł się w ogóle. Ciągle leżał :(
Pani Mirka mówiła, że wczoraj jeszcze taki nie był, zachowywał się normalnie. Jutro ma powiedzieć o tym weterynarzowi. Oby pamiętała...

Posted

Nie licz na to, że zapamięta... Koniecznie zadzwoń do P.Ani. Takie zachowanie nie wróży dobrze :(

Mówisz, że nie mam się co łudzić? :( Tak myślałam... Jeszcze przy wyjściu zapytałam, czy będzie pamiętać. Powiedziała, że tak, ale zbyt przekonujące to nie było...

Posted

Dzisiaj po 7 dostałam smsa od pani Ani, że Karat już nie żyje. Nie wiadomo dokładnie co było przyczyną. Być może skręt żołądka, a może zawał. Niech mu będzie dobrze za TM.

Posted

Szkoda,że czekał na pomoc tak długo,gdyby zareagowano natychmiast być może by żył.

Karaciku biegaj zdrowy i szczęśliwy po zielonych łąkach.

Weszłam na 1 stronę i przeczytałam,że on miał dopiero 5 lat.