Patrycja* Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Słyszałam właśnie o tym i powiem szczerze, że jestem w szoku... Nigdy bym nie pomyślała, że te kiedyś kłębki strachu będą w stanie zdominować innego psa. Ale najwyraźniej już na tyle przyzwyczaiły się do rzeczywistości schroniskowej, że czują się pewnie i bronią swojej pozycji. Mam nadzieję, że u Sparrowa będzie mu lepiej ;) Quote
kicia1616 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Biedak musiał spać na zewnątrz, oby Sparrow był bardziej gościnny ;) Quote
choba Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 trzymam kciuki za gościnność Sparrowa ;) Quote
aniah Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 Sparrow jest bardzo gościnny i razem z Karatem razem jedzą ;) Karat dzisiaj miał okropną biegunkę. Nie wiem czy to przez jedzenie, czy czemu, ale był bardzo smutny cały dzień. Zostało to już zgłoszone pani Ani i powiedziała, że da mu suchą karmę i zobaczy jak będzie po tym. Do tego też wymiotował. Wydaje mi się, że połyka parówki w całości i to dlatego, więc muszę mu dawać coś innego - jakieś ciasteczka np. Pomimo tego wszystkiego Karat dzisiaj zaczął podawać łapę i z dnia na dzień lepiej reaguje na imię ;) Coraz lepiej też idzie mu pokonywanie tory agility. Do tunelu co prawda nie chce wejść, przy próbach zachęcenia go warczy, ale wszystkie hopki, kółko, slalom i nawet huśtawkę ładnie pokonuje :) Quote
choba Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Ania, pokaż Karatowi, o co chodzi z tunelem :eviltong: Może za Tobą pójdzie ;) Quote
aniah Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 Ania, pokaż Karatowi, o co chodzi z tunelem :eviltong: Może za Tobą pójdzie ;) Beata, aż tak poświęcać się nie będę :D Jak nie chce, to nie :D Quote
azalia Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Czy Karacik jest ogłaszany? Piszcie w ogłoszeniach,że on jest mały,a nie średni. 11kg,to mały piesek,a ludzie zdecydowanie wolą małe psy. Quote
aniah Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 Jest ogłaszany. Ja słyszałam, że powyżej 10 kg i 40 cm to już pies średni. Może ktoś jeszcze wypowie się na ten temat? Jeśli więcej osób twierdzi, że to jednak mały pies to to zmienię. Quote
maciaszek Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 40 cm to moim zdaniem pies średni. Quote
aniah Posted October 2, 2014 Author Posted October 2, 2014 Karat dzisiaj już zdecydowanie weselszy :) Najpierw byliśmy na krótkim spacerku, a potem poszliśmy na wybieg. Bardzo ładnie pokonuje tor agility i raz przeszedł dzisiaj tunel. ;) Powtórzyliśmy też komendy. Łapkę daje mi czasem nawet bez komendy. Szybko się chłopak uczy :) Czasem tylko nie chciał do mnie przyjść, bo był zapatrzony w Marcina który miał parówki :D Quote
aniah Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Dzisiejszy spacer odbył się bez większych nowości, w towarzystwie Vity. Dobrze się ze sobą dogadują po prostu nie wchodząc sobie w drogę :) Niestety jak próbowałam w jej obecności nagrodzić Karata i Vita podbiegała czując smakołyk to Karat się wycofywał. Chociaż tyle dobrze, że nie jest zazdrosny o jedzenie :) Jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć :) Tu znowu wygląda jak szczeniaczek :loveu: Quote
aniah Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Mnie zawsze rozśmiesza jak siada, bo wtedy widać jakie ma masywne łapy w stosunku do swojej wielkości i wydaje się być takim szczeniaczkiem, z którego wyrośnie duży pies :D Quote
aniah Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Karat dzisiaj był w bardzo kiepskim stanie :( Za pierwszym razem jak podeszłam do niego do boksu, wieszając wizytówki to jakby spał w posłaniu. Jak go zawołałam to otworzył oczy ale nic poza tym. Potem wzięłam Vite i poszłam znowu do niego, ale podniósł tylko głowę. Nawet parówki go nie zainteresowały, które zawsze chętnie jadł :( Potem odłożyłam Vitę i poszłam znów do niego. Weszłam do boksu, ale jedyne co to usiadł, a i to nie na długo. Był bardzo wystraszony. Jakkolwiek się nie ruszyłam, to się wzdrygał. Potem jak wychodziłam to jeszcze raz do niego zajrzałam i trochę mnie pocieszył fakt, że leży już w innym miejscu, bo to znaczy, że wstał, ale nie podniósł się w ogóle. Ciągle leżał :( Pani Mirka mówiła, że wczoraj jeszcze taki nie był, zachowywał się normalnie. Jutro ma powiedzieć o tym weterynarzowi. Oby pamiętała... Quote
azalia Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Biedny Karacik,oby to nie było nic poważnego. Quote
Patrycja* Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Nie licz na to, że zapamięta... Koniecznie zadzwoń do P.Ani. Takie zachowanie nie wróży dobrze :( Quote
choba Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Biedny Karacik, wyglądał naprawdę marnie... :( Quote
aniah Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Nie licz na to, że zapamięta... Koniecznie zadzwoń do P.Ani. Takie zachowanie nie wróży dobrze :( Mówisz, że nie mam się co łudzić? :( Tak myślałam... Jeszcze przy wyjściu zapytałam, czy będzie pamiętać. Powiedziała, że tak, ale zbyt przekonujące to nie było... Quote
aniah Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Napisałam do pani Ani. Ma jutro poprosić lekarza, żeby zobaczył co z nim. :( Quote
Patrycja* Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 No i dobrze. Trzymam mocno kciuki za chłopaka! Co do łudzenia się to nie będę się nad tym rozwodzić, bo musiałabym użyć niecenzuralnych słów... Quote
azalia Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Szkoda,że Karacik jeszcze czeka na pomoc.Ludzie są nieodpowiedzialni,nie rozumieją że pies cierpi. Quote
aniah Posted October 10, 2014 Author Posted October 10, 2014 Dzisiaj po 7 dostałam smsa od pani Ani, że Karat już nie żyje. Nie wiadomo dokładnie co było przyczyną. Być może skręt żołądka, a może zawał. Niech mu będzie dobrze za TM. Quote
kicia1616 Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Tak mi przykro, on był takim fajnym psiakiem :( Quote
azalia Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Szkoda,że czekał na pomoc tak długo,gdyby zareagowano natychmiast być może by żył.Karaciku biegaj zdrowy i szczęśliwy po zielonych łąkach.Weszłam na 1 stronę i przeczytałam,że on miał dopiero 5 lat. Quote
Recommended Posts