choba Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Co nowego u Karata? ;) Ps. Naprawione banerki Karata wrzuciłam w tym samym poście, w którym były wstawione ;) U Sparrowa też Quote
aniah Posted September 12, 2014 Author Posted September 12, 2014 U Karata wszystko w porządku. Sprawdziłam wczoraj jak reaguje na koty i mnie bardzo dziwił, bo ich nie atakował. Tylko spokojnie wąchał a nawet chciał się z nimi bawić :) Jak kotka go uderzyła łapą w pysk to nadał merdał ogonem :D Mam nadzieję, że pani, która do mnie pisała, jeszcze się odezwie ;) Wczoraj po spacerze Karat wyglądał koszmarnie. Taki cały mokry, z trawą, liśćmi i wieloma kołtunami. Znowu będę musiała kudłacza wyczesać. :D Quote
aniah Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Dzisiaj po raz pierwszy zawędrowaliśmy na Borki. Na szczęście Karat wody się nie boi i chętnie wszedł do niej łapami. Po spacerze poszliśmy jeszcze na wybieg. Trochę zaczął się uczyć toru agility - kilka razy przeskoczył hopki, kółko i raz przeszedł huśtawkę ;) Lepiej też reaguje na swoje imię, coraz lepiej wychodzi nam siad i leżeć. Niestety łapy nie podaje, ale będziemy nad tym pracować ;) A tu zdjęcia z dzisiaj: Quote
maciaszek Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Maciaszku, prosiłabym o zmianę opisu na stronie schroniska i również zdjęcia :) Opis i fotka zmienione. Dodałam Karata na stronę Fundacji i na katowicki wątek :). Quote
aniah Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Opis i fotka zmienione. Dodałam Karata na stronę Fundacji i na katowicki wątek :). Nie wiem dlaczego, ale gdy chce kliknąć na stronie schroniska na Karata to mi się nie wyświetla opis. :( Wszystkie inne psy "działają", a on nie :( Quote
maciaszek Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Nie wiem dlaczego, ale gdy chce kliknąć na stronie schroniska na Karata to mi się nie wyświetla opis. :( Wszystkie inne psy "działają", a on nie :( Dzięki za info. Już poprawione :). Quote
azalia Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Ale ładny piesio z Karacika. Na 1 zdjęciu wygląda jakby miał popsute ząbki,a może tylko tak na zdjęciu wyszły? Quote
choba Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Wydaje mi się, że to nie tylko na zdjęciu... Mam kilka innych - na tym też tak wyglądają Szeroki uśmiech :D Quote
aniah Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Niestety jest to możliwe, bo on się błąkał długo przed schroniskiem i nie wiadomo co jadł w tym czasie :( Quote
aniah Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Dzięki za info. Już poprawione :). Dziękuję :) Quote
azalia Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Trzymam kciuki za domek dla Karacika,oby się udało. Quote
Patrycja* Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Wczoraj Karacik dostał ode mnie kurzą łapę - tak mnie ujął tymi swoimi oczkami :) Quote
aniah Posted September 14, 2014 Author Posted September 14, 2014 Wczoraj Karacik dostał ode mnie kurzą łapę - tak mnie ujął tymi swoimi oczkami :) Bardzo dziękuję w imieniu Karata ^_^ Quote
aniah Posted September 14, 2014 Author Posted September 14, 2014 Karatowa firmówka :) Dziękujemy :) Quote
aniah Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Dzisiaj zostaliśmy z Karatem w schronisku. Wyczesałam znów chłopaka i wyszedł z niego cały woreczek sierści :D Coraz bardziej się otwiera i zaczyna się do mnie przywiązywać. Jak zostawiłam go z Marcinem i poszłam po szczotkę, to gdy tylko mnie zobaczył zaczął do mnie ciągnąć. Jest cały taki radosny i kochany :loveu: Quote
choba Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Lepiej niech chłopak już idzie do domu i przywiązuje się do swojego właściciela ;) Quote
aniah Posted September 19, 2014 Author Posted September 19, 2014 Też bym chciała, ale pani, która była zainteresowana nadal się nie zdecydowała. Quote
aniah Posted September 20, 2014 Author Posted September 20, 2014 Karat od dzisiaj mieszka razem z Romą i Alkiem. Na razie się z nimi dogaduje, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów :) A Karatowe ząbki po dwóch dentastixach wygladają już dużo lepiej, oby więcej nie wyglądały tak źle. Quote
Patrycja* Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Jak byłam u nich po Twoim wyjściu też było w porządku. Wzięłam Romę i Alka na chwilę i muszę się przyznać, że zapomniałam zamknąć boks, bo Karat był na dworze, a mi wyleciało z głowy, że on już tam jest... Na szczęście za niedługo wróciłam i Karat wskoczył za mną do boksu za kurzą łapą :) Quote
aniah Posted September 21, 2014 Author Posted September 21, 2014 Oj, biedny Karat, ze tak o nim zapominasz :p dal rade sam wskoczyc? Nie rozjechaly mu sie lapki? Quote
Patrycja* Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Obiecuję, że to się więcej nie powtórzy! Oczywiście, że dał. Bez problemu wskoczył - nawet dwa razy tylko za pierwszym razem mi zwiał ;) i jako moje zadośćuczynienie, że o nim zapomniałam dostał ode mnie tę kurzą łapę, którą go tak kusiłam do boksu :D Quote
aniah Posted September 21, 2014 Author Posted September 21, 2014 Dzięki za informację, bo ostatnio jak próbował skakać to mu się nie udało i potem już nie próbowaliśmy ;) Quote
aniah Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Karat niestety nie może być razem z Rudzielcami w boksie. Albo się ich boi, albo go zdominowały, w każdym razie Karat ciągle siedział na dworze i trzeba było go tam karmić, bo nie chciał przyjść do miski. Pani Ania go dała do boksu po lewej stronie w siódemce, ale ze względu na remont nie mógł wychodzić na dwór. Teraz siedzi razem ze Sparrowem i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze :) trzymajcie kciuki za biedaczka ;) Quote
Recommended Posts