Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Karata wszystko w porządku. Sprawdziłam wczoraj jak reaguje na koty i mnie bardzo dziwił, bo ich nie atakował. Tylko spokojnie wąchał a nawet chciał się z nimi bawić :) Jak kotka go uderzyła łapą w pysk to nadał merdał ogonem :D Mam nadzieję, że pani, która do mnie pisała, jeszcze się odezwie ;) Wczoraj po spacerze Karat wyglądał koszmarnie. Taki cały mokry, z trawą, liśćmi i wieloma kołtunami. Znowu będę musiała kudłacza wyczesać. :D

Posted

Dzisiaj po raz pierwszy zawędrowaliśmy na Borki. Na szczęście Karat wody się nie boi i chętnie wszedł do niej łapami. Po spacerze poszliśmy jeszcze na wybieg. Trochę zaczął się uczyć toru agility - kilka razy przeskoczył hopki, kółko i raz przeszedł huśtawkę ;) Lepiej też reaguje na swoje imię, coraz lepiej wychodzi nam siad i leżeć. Niestety łapy nie podaje, ale będziemy nad tym pracować ;)

A tu zdjęcia z dzisiaj: 

DSC_3991.JPG

DSC_4001.JPG
DSC_4013.JPG
DSC_4034.JPG

DSC_4036.JPG

DSC_4042.JPG

Posted

Opis i fotka zmienione.

Dodałam Karata na stronę Fundacji i na katowicki wątek :).

Nie wiem dlaczego, ale gdy chce kliknąć na stronie schroniska na Karata to mi się nie wyświetla opis. :( Wszystkie inne psy "działają", a on nie :(

Posted

Dzisiaj zostaliśmy z Karatem w schronisku. Wyczesałam znów chłopaka i wyszedł z niego cały woreczek sierści :D Coraz bardziej się otwiera i zaczyna się do mnie przywiązywać. Jak zostawiłam go z Marcinem i poszłam po szczotkę, to gdy tylko mnie zobaczył zaczął do mnie ciągnąć. Jest cały taki radosny i kochany  :loveu:

Posted

Karat od dzisiaj mieszka razem z Romą i Alkiem. Na razie się z nimi dogaduje, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów :)
A Karatowe ząbki po dwóch dentastixach wygladają już dużo lepiej, oby więcej nie wyglądały tak źle.

Posted

Jak byłam u nich po Twoim wyjściu też było w porządku. Wzięłam Romę i Alka na chwilę i muszę się przyznać, że zapomniałam zamknąć boks, bo Karat był na dworze, a mi wyleciało z głowy, że on już  tam jest... Na szczęście za niedługo wróciłam i Karat wskoczył za mną do boksu za kurzą łapą :)

Posted

Obiecuję, że to się więcej nie powtórzy! Oczywiście, że dał. Bez problemu wskoczył - nawet dwa razy tylko za pierwszym razem mi zwiał ;) i jako moje zadośćuczynienie, że o nim zapomniałam dostał ode mnie tę kurzą łapę, którą go tak kusiłam do boksu :D

Posted

Karat niestety nie może być razem z Rudzielcami w boksie. Albo się ich boi, albo go zdominowały, w każdym razie Karat ciągle siedział na dworze i trzeba było go tam karmić, bo nie chciał przyjść do miski. Pani Ania go dała do boksu po lewej stronie w siódemce, ale ze względu na remont nie mógł wychodzić na dwór. Teraz siedzi razem ze Sparrowem i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze :) trzymajcie kciuki za biedaczka ;)