Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O jejku skąd macie taką ładną pogodę??? U nas tak ponuro, chłodno, wiatr wieje... :( :(

W słoneczku już w ogóle Szanti pięknie wygląda!

max. 5 zdjęć w poście. ;)

Posted

U mnie znów mieli Sukę z rodowodem FCI ale psa, którego dał im znajomy bo miał za dużo..i bum, co roku jakiś miocik jest...

:question: Super

To może niech wysterylizują tego psa ? :motz:

Posted

mnie tego nie mów ;)

Gdybym wiedział, że to pseudohodowla to bym psa wziął ze schroniska ale co zrobić... mądry Polak po szkodzie.

Z tego co widzę, od czasu jak mamy małą, to żadnych miotów nie mają, więc chyba zaprzestali .

Posted
acDWPr1.jpg
7bnjL4n.jpg
SKmI7Jq.jpg
7Hu2liR.jpg
i5p9YSk.jpg
Szanti i zima :D
Reakcja na śnieg praktycznie zerowa. Tylko próbowała go zjadać i łapać kulki śniegowe jak jej rzucaliśmy, a jakże było wielkie zdziwienie jak kulka spadała i znikała to szukała jej uparcie :D
Posted

NIe musi sterylizować, jak nie chce - wystarczy że upilnuje i nigdy nie dopuści do rozrodu suczki ;) A młoda jest fajna, podoba mi się.

Posted

Będzie sterylizowana po dwóch cieczkach :)

Jesteś z Krakowa, prawda? Poznaje po wybiegu ;) Masz już upatrzony gabinet na sterylke? Bo ja już tak przyszłościowo o kostracji myślę.
Posted

Jeszcze nie. Będę się nad tym zastanawiać tuż przed sterylizacją :) Teraz myślę o tym by w 8 miesiącu prześwietlić jej drugi raz biodra czy wszystko funkcjonuje prawidłowo i pójdzie na zabieg usuniecia grudek z trzeciej powieki.

Posted

Zmiany dysplastyczne powstają w okresie rozwoju układu kostnego. Wstępne badanie w tym kierunku wykonuje się, kiedy pies ma 3-4 miesiące, następnie 6-9 miesięcy, jednak dopóki pies nie osiągnie dojrzałości fizycznej ( 2 lata) nie może zostać uznany za wolny od dysplazji.