clockwork Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 jako wstęp przytocze smsa jakiego dziś dostałam od znajomej "Madziu- mamy w domu psa- dziś w pracy jakiś gość poprosił mnie o popilnowanie torby- już sie po nią nie zgłosił, okazało sie że wewnątrz jest parotygodniowa suczka" zaznaczę że w domu jest roczne, raczkujące dziecko, a pies nie jest zapewne szczepiony i odrobaczony. Rodzina ledwo wiąże koniec z końcem, i komplet szczepień odrobaczeń i utrzymanie psa jest dla nich WIELKIM WYDATKIEM!!!! Pies nie może zostać u nich przedewszystkim z uwagi na dziecko. Sunia trafiła do nich tylko i wyłącznie dzięki wielkiemu sercu Basi, bo jak napisała- "mogłam ją tam zostawić, ale serce by mi pękło!!!! POMÓZ PROSZE!!! DOM POTRZEBNY NA JUż!!!!!!!!" Dziś pojadę porobić fotki, bo na razie dostałam 3 ale jakość jest nienajlepsza... mogę też pokryć jakąś część kosztów dokarmiania suni. Quote
Samturia Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Jezuuu.... :mad: przecież ja widziałąm tą suczke! :mad: :angryy: na targu! stał facet, powiedział że bierze ją jakaś babka pracująca na targu! miał przy sobie torbe! Coś z różowym chyba była.... Sunia jest najprawdopodobniej ODROBACZONA.... nie wiadomo czy facet mówił prawde... jak to dobrze, że się przy nim zatrzymałąm i chwilke pogadałam! :mad: Quote
syla00 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 śliczne maleństwo:loveu: A pomysłowość ludzka z pozbywaniem się niechcianych zwierząt już po prostu nie zna granic:mad: Quote
Samturia Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Najlepsze jest to, że facet ma jeszcze jednego szczeniaka w domu... taże w prezeciągu tygodnia może satać na targu!!! Quote
Rybc!a Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Jaka śliczna ;) Powinna szybciutko znaleźć dom, proponuję zrobić Allegro, kupiępsa.pl, alegratkę i kupsprzedaj. Mogę pomóc w trzech ostatnich wymienionych. Quote
Alicja Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='Samturia']Najlepsze jest to, że facet ma jeszcze jednego szczeniaka w domu... taże w prezeciągu tygodnia może satać na targu!!!to można faceta przypilnować , chociaż nie sadzę ze po takim numerze pokaże się w tym samym miejscu .... Quote
clockwork Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 [quote name='Rybc!a']Jaka śliczna ;) Powinna szybciutko znaleźć dom, proponuję zrobić Allegro, kupiępsa.pl, alegratkę i kupsprzedaj. Mogę pomóc w trzech ostatnich wymienionych. z góry dziękuję... dziś pojade do znajomej z żarełkiem dla małej i porobie parę lepszych zdjęć. BARDZO BYŚMY PROSIŁY O OGŁOSZENIA GDZIEKOLWIEK!!! ale oddamy go w bliskich okolicach Jastrzębia- z osobistym odbiorem i TYLKO do dobrego domu. [quote name='Alicjarydzewska']to można faceta przypilnować , chociaż nie sadzę ze po takim numerze pokaże się w tym samym miejscu .... no i co to da.... co?? mam go opluć?? bo przecież co mu możemy zrobić?? oddać?? do jej odrąbie głowe w lesie i tyle .. SZUKAMY DOMKU!!!! a pana niech..... :angryy: Quote
Alicja Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='clockwork'] no i co to da.... co?? mam go opluć?? bo przecież co mu możemy zrobić?? oddać?? do jej odrąbie głowe w lesie i tyle .. SZUKAMY DOMKU!!!! a pana niech..... :angryy::shake:nie Madziu ....ostrzec innych w razie gdyby pan sie pojawił przed tym że ten szczeniaczek który został w domu tez może zostać podrzucony jak suńka ....jak zrobił to raz może zrobić po raz drugi ...tylko to 2 maleństwo może nie trafić tak dobrze ...a skoro Santuria go widziała może spojrzeć od czasu do czasu... Quote
basienka22 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Wątpie by był znow w tym miejscu bo sama bym mu nagadała za to co zrobił.Dobrze ze sunia trafiiła do mie a nie w inne niepowołane ręce.:placz: Quote
basienka22 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 ALicja ja tam pracoje wiec sobie go przypilnoje.Jestem tam codziennie wiec niebedzie z tm zadnego problemu.:mad: :mad: Quote
clockwork Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 [quote name='basienka22']Wątpie by był znow w tym miejscu bo sama bym mu nagadała za to co zrobił.Dobrze ze sunia trafiiła do mie a nie w inne niepowołane ręce.:placz: barabara.... dobrze Ci z oczu patrzyło... wiedział gdzie ją oddać.... szkoda qrde tylko że nie zapytał co dalej?? że nie wiedział że u ciebie zostac nie może!!!! SZUKAMY DOMKU!!!! DOM PILNIE POTRZEBNY NA WCZORAJ!!! Quote
kingilka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Jaki pawian... Marta powiedziała ze tez ma karme dla szczeniaków, i mogla by dać. ma Acanę. Quote
Alicja Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='basienka22']ALicja ja tam pracoje wiec sobie go przypilnoje.Jestem tam codziennie wiec niebedzie z tm zadnego problemu.:mad: :mad:wiem ...kija pożyczę ...mam w domu ....:razz: póki co Madzia jutro dostanie dla malej mięsko i tabletkę ...więcej nie mogę ...choć to nic w porównaniu z tym jakby dać domek .......... Quote
basienka22 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Wszystko się przyda i bardzo ale to bardzo dziękuję!:modla: :modla: Quote
MARCHEWA Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Jeżeli ci ludzie,u których jest suczka nie mogą jej zatrzymać,mogę ją zabrać na tymczas,ale pod jednym warunkiem,że kiedy nie znajdę dla niej domu do 6 sierpnia,to ktoś ją weźmie na 2 tygodnie,bo 6-tego wyjeżdżam i mam już kupiony bilet lotniczy i nie mogę tego odwołać,a teściowa z takim maluchiem i moim zoo nie zostanie!!! Quote
clockwork Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 [quote name='MARCHEWA']Jeżeli ci ludzie,u których jest suczka nie mogą jej zatrzymać,mogę ją zabrać na tymczas,ale pod jednym warunkiem,że kiedy nie znajdę dla niej domu do 6 sierpnia,to ktoś ją weźmie na 2 tygodnie,bo 6-tego wyjeżdżam i mam już kupiony bilet lotniczy i nie mogę tego odwołać,a teściowa z takim maluchiem i moim zoo nie zostanie!!! Marchewa!! spadłaś mi z nieba!!!! tylko rozpatrujemy opcje- co jak nie znajdziemy domku do czasu twojego wyjazdu?? Quote
MARCHEWA Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='clockwork']Marchewa!! spadłaś mi z nieba!!!! tylko rozpatrujemy opcje- co jak nie znajdziemy domku do czasu twojego wyjazdu?? musicie coś uzgodnić,bo ja muszę mieć pewność,że mam na kogo liczyć w sierpniu Quote
clockwork Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 czy w razie tfu tfu... czego ktoś z dogomaniaków zadeklarowałby pomoc i przygarnął sunie na czas wyjazdu Marchewy??? DECYZJA MUSI BYć na 100% Marchewa to jak na razie nasza jedyna deska ratunku!!! w przeciwnym razie sunia może trafic do schronu, a tam nie ma szans na przetrwanie. Byłam dziś w Jastrzębskim schronie- widziałam te psiaki :placz::placz::placz: POMóżCIE!!! PROSZE!!!! Quote
kingilka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 MARCHEWA napisał(a):musicie coś uzgodnić,bo ja muszę mieć pewność,że mam na kogo liczyć w sierpniu a którego wracasz? Quote
MARCHEWA Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 kingilka napisał(a):a którego wracasz? nie bedzie mnie od 06 do 19 sierpnia Quote
basienka22 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Wolałabym zeby juz dzisiaj jej niebyło bo mała ja zamęczy a przy niej niema spokojnego zycia.NO ale jesli niema jak narazie takiej opcji to musze dac sobie jakos rade.PROSZE POMOZCIE!!!:placz: :placz: :placz: Quote
MARCHEWA Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 za godzine razem z clockwork pojedziemy po sunię,która będzie u mnie na tymczasie,mam nadzieję,że sunia szybko domek znajdzie,a jak nie,to,że nie zostaniemy same i dogomaniacy pomogą Quote
clockwork Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 [quote name='MARCHEWA']za godzine razem z clockwork pojedziemy po sunię,która będzie u mnie na tymczasie,mam nadzieję,że sunia szybko domek znajdzie,a jak nie,to,że nie zostaniemy same i dogomaniacy pomogą oczywiście że jak zwykle liczymy na pomoc dogomaniaków. :loveu::loveu::loveu: Marchewa- dzięki ci z całego serducha!!!! jak zwykle kolejna psina znalazła w Tobie nadzieje na lepsze jutro!!! nie wiem jak Ci dziękować :Rose: liczę że szybciutko znajdzie sie chętny na szczeniorka :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts