Zebra Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 To ja już po wystawie, zmokłyśmy z Czapla niesamowicie, ale mimo wszystko warto było pojechać, niezły wysyp kerry;) , no i oczywiscie, barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdzo miłe spotkanie. Na Radom ekipa sie zwiekszyła i pewnie będzie jeszcze fajniej:lol: . A teraz troszke wyników: Klase championów w psach wygrał czeski pies, ale nie mam katalogu i nie napisze jaki, z hodowli Frajamiro, drugi Gio Grano Kerrydom, trzeci Larry z Piwolandu, czwarty champion z Łotwy, ale trzeba przyznac, że kompletnie nie przygotowany do wystawy. Mieszko naszej znajomej Żanety dostał doskonała ocenę, bardzo ładny opis i Zw.Mł. W suczkach w klasie posredniej pokazała się nareszcie długo przeze mnie wyczekiwana sunia p.Sołtan równiez z hodowli Kerrydom, ocena doskonała, CWC, oraz w klasie championów Graciosa Kerrydom, która wygrała suki. Ogólnie było bardzo miło i towarzysko tylko pogoda nam nie dopisała, czeski pies naprawde piękny, w moim wymarzonym kolorze, zasłużenie wygrał rasę.
zaneta Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Dzięki Zebra i Czapla za wsparcie w starcie. Okazałyście się najbardziej nieustraszonymi zawodniczkami,:multi::multi:, bezinteresownie stanęłyście na ringu - bez szans na medale i CACIBY w tym rozdaniu. Ale nadgonicie póżniej... Pogoda popsuła nam szansę na milszą dłuższą rozmowę bo ja całkiem przemokłam i nie wyobrażam sobie, jak Wy sobie poradziłyście z drogą ! Wyłączyłam chyba wtedy myślenie i teraz jeszcze raz dziękuję i przepraszam, że tak szybko się jakoś rozstałysmy ale Mieszko też się trząsł z zimna i zdenerwowania :shake:.
zaneta Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Zwyciężył klasę Czech - Hallord Frajamiro. BYło razem 7 keraczków, Mieszko wypadł dobrze na swej pierwszej wystawie, więc możemy jeszcze powalczyć o uznanie w przyszłości. Bardzo mi było przykro, że sromotną klęskę ponióśł taki piesiu z Łotwy, którego prezentowała młoda dziewczyna, nie rozumiała po polsku a słabo po rosyjsku ale mówiła,że jechała z nim 3 dni i się spóżniła na koniec i nie zdążyła przygotować i on rzeczywiście wyglądał ''cieńko".:-(
zaneta Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 [TO ja mam jeszcze pytanie - kiedy ta wystawa w Radomiu i czy można jeszcze wysłać zgłoszenie? ale właściwie po co ? i tak w młodzieży nie liczą się te wystawy ? więc może tylko towarzysko jak dziś Dziewczyny ?:loveu:
Devis&Marta Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 gratulacje dla wszystkich! w taka pogode i tyle wytrzymac, no niezle! Tatus Deviska dopiero trzeci, ale za to mamusia pierwsza:multi: Faktycznie szkoda tego psiaka z Lotwy, takie poswiecenie! Zebra a moze by tak zaczac na zawody jezdzic to czesciej bysmy sie widzialy:lol: jeszcze raz gratuluje wytwalosci
czapla Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 No, ja juz odespalam, pogoda fatalna i to zdecydowanie przeszkadzalo cieszyc sie spotkaniem i widokiem psow. Wszyscy przemoknieci szybko zwijali sie do domow i nie bardzo zdazylismy sobie pogadac. Jednak i tak uwazam, ze bylo warto. Czeski pies wygladal swietnie, do tego byl bardzo milutki (dostalysmy z Zebra od niego duzo buziorow, ale ciiii zeby nasze psy nie uslyszaly o zdradzie;) ) i jego panstwo, tez mili, zamienilismy pare slow po czesko-polsku:lol: Zaneta - wystawa w Radomiu jest 21 maja, a zgloszenia przyjmuja do 3 maja, wiec jesli chcesz pokazac maluszka, to jeszcze zdazysz. Wystawy w szczenietach co prawda nie daja nic wymiernego, ale zarowno Ty jak i pies zdobywacie doswiadczenie, ktore pomaga w starszym wieku, gdzie ocena juz sie liczy. Co kolwiek jednak postanowisz, czy zglosisz czy nie, licze na spotkanie:multi: Moze pogoda bedzie przychylniejsza do spotkania.
czapla Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Zebra mi uswiadomila, ze przeciez Mieszko szedl w mlodziezy, wiec jak najbardziej trzeba go pokazac, masz zwycieztwo mlodziezy z miedzynarodowki, wiec jeszcze dwie wystawy krajowe i bedziesz miec championa mlodziezy - z tego powodu chociazby zglaszaj do Radomia! Mam pare fotek z Opola, ale TuathaDea na wyjezdzie, wiec nie mam kogo prosic, zeby wstawil:roll:
Majaa Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Nio to wystawa udana była Gratulacje dla wszystkich za zwycięstwa i wytrwałość W taką pogodę!!! I rzeczywiście kerraków troszkę było :) A Marto jak tam Twoje i Twojego psiaczka występy?
Devis&Marta Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 a my to dopiero bedziemy w Lodzi wystepowac, a potem w Plocku na zawodach:lol: ostatni weekend czerwca jedziemy na zawody obedience do Krakowa wiec moze Maja przyjedziemy w odwiedziny:cool3:
zadziorny Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Szanowne czapla i Zebra :roll:. Ładnie to tak :shake:. Być na wystwie w Opolu, widzieć mnie i bosa i nawet się nie przywitać, nie ujawnić :hmmmm: :niewiem: :mad:. Żeby mi się to więcej nie zdarzyło :shake: :nono:
czapla Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Szanowny panie Zadziorny - nastepnym razem, to chyba sobie nasmaruje drukowanymi literami na czole wysmaruje CZAPLA:lol: ;) A tak serio, to strasznie zaluje, ze sie nie poznalismy:-( tym bardziej, ze przynajmniej przy ringu serdelkow musielismy sie widziec, bo zlapaliscie mnie aparatem. No coz, moze nastepnym razem. Czasem nie wybieracie sie do Radomia?
zadziorny Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Nie, ale będziemy w Łodzi :lol: :multi:. Pierwszy raz widzieliśmy się, kiedy wchodziliśmy około godz. 10:00 do hali :roll:. Przywitaliśmy się wtedy z Flaire i z Apcią, a Ty byłaś zajęta rozmową z Zebrą :cool3: ;)
czapla Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 zapewne bardzo bardzo zajeta, bo dopiero co Zebra dotarla, wiec geby nam sie niezamykaly:lol: A w Lodzi niestety nie bede, bo sa zawody agility w Plocku i bede szalec na torze z Niuniem:razz:
Devis&Marta Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Zadziorny ale zato ja bede w sobote:lol: jak cos to bede skakac z moim psem gdzies kolo ringu glownego
zadziorny Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Wstawiam fotki zrobione przez czaplę w Opolu :lol:. Zwyciezca Rasy - Harold Fajamiro :loveu:: suczka z klasy pośredniej z hodowli Kerrydom :loveu::
Devis&Marta Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 alez tu cisza:shake: wszyscy na weekend wyjechali czy co? jesli ktos ma ochote w Lodzi pocwiczyc na agility to zapraszam kolo ringu glownego bo taka atrakcja jest tez przewidziana- Maja to glownie od Ciebie bo chcialas cos pocwiczyc:cool3:
zaneta Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Marta- proszę napisz o której możemy tam się spotkać a kiedy Wy będziecie sie prezentować? Mój mąż chciałby Cię poprosić o pomoc w nauce- jak pozwolisz to trochę sfilmuje Wasz występ i zacznie ćwiczyć z Mieszkiem na swojej wsi. Chce też zrobić sobie sam tor przeszkód a nawet już zaczął jakieś kładki i płotki ale nie wie, co właściwie potrzeba. Czy są jakieś podręczniki do tego, czy koniecznie trzeba chodzić na kurs? Pozdrawiam teraz z Jury, gdzie jest pięknie i cicho i dużo miejsca do biegania dla piesów
Devis&Marta Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Zaneta ja bede tam jakos od 9, co chwila cos sie bedzie dzialo, sa to pokazy obok ringu glownego, rozstawiamy tor,biegamy, robimy sztuczki i inne rzeczy, nie wiem dokladnie jaki rozklad bedzie, ale zawsze cos sie bedzie dzialo+ obowiazkowa godzina dla chetnych na cwiczenia, moge wtedy zajac sie waszym psiakiem z wami, pokazac pare rzeczy, to samo dotyczy Maji bo tez chciala pocwiczyc, jestem do dyspozycji, jesli chodzi o nagrywanie to nie ma problemu, bedzie sie dzialo!:lol: jesli chodzi o budowe toru to przeszkody najlepiej juz sobie przepisowe zrobic, po angielsku sa ksiazki jak tor zbudowac, wiem ze Maja juz sobie pare rzeczy zrobila wiec mozecie podpytac, jesli chcecie wymiary przeszkod to na www.agilitydeluks.republika.pl , zobaczycie tez z reszta nasze przeszkody i moze to wam pomoze, a ksiazek po polsku nie ma wogole odnosnie agility bo nie chca wydac:( jest pare stron w "kazdy pies to potrafi, sport z psem", ale ta ksiazke to juz chyba tylko uzywana sie kupi na allegro, natomiast po angielsku cala masa! Jesli chodzi o trenowanie to ja moge pare rzeczy podpowiedziec i cwiczyc mozna samemu-zawsze sie mozemy porozumiec przez internet, ale cwiczenie na innych terenie i z innymi psami jest niezbednym elementem jesli sie chce startowac, jesli Mieszko ma tylko biegac dla poprawienia kondycji to tor przy domu jest jak najbardziej ok, wszytsko powiem w Lodzi jesli jestescie zainteresowani, Kerraki do boju! narazie na zawodach w Polsce startuje moj Devis, Czapli- Niunio i Andrzeja sunia- nie wiem jak sie nazywa, wiec czekamy na nastepnych, niech wiedza ze tez mamy madre psy:loveu: a jak Mieszko w stosunku do innych samcow? Czapla napisala ze na zaowdach zawalu dostanie jak bedzie sciagac Niuniowi kaganiec, ale bedzie dobrze!!!!!:multi:
borsaf Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Czytam sobie o tych keraczkach i przypomniałam sobie, że będąc we Wrocławiu widziałam na terenie blokowiska ogrodzony tor przeszkód dla psów. Były tam jakies kładki, hopki różniaste itp, tylko tunelu nie bylo. Ktoś tam pomyślał o pieskach. Niestety, nigdy nie widziałam, żeby na tym ktos ćwiczył. Przeważnie widziałam tam ONki puszczone luzem i nudzące się, kiedy ich pancie gadały. No, to Polska własnie!
Devis&Marta Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Borsaf to zapraszam na Partynice nastepnym razem, nasze psy sie nie nudza:evil_lol:
borsaf Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Partynice to chyba daleko, bo córka mieszka na Krzyki-Gaj, na Orzechowej. Jak będe we Wrocławiu następnym razem sprobuje tam dotrzeć.
Devis&Marta Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 nie tak daleko, Wroclaw maly jest wiec to ok.15minut samochodem
Zebra Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Witam wszystkich po długim weekendzie, ja mam blisko bieszczady, znaczy dośc blisko i po wspaniałej wyprawie do Opola pojechałam sobie do męża na Werlas, znaczy w dzicz:evil_lol: . Wystawę w Opolu napewno bedę miło wspominać, mimo że zmokłam okrutnie, ale spotkanie z Czapla zawsze jest miłe, nawet w deszczu:cool3: . Żaneta - miło było Cie poznac i mam nadzieję że dojdzie do ponownych spotkan, chociażby właśnie w Radomiu................ Bardzo przepraszam z kim nie zobaczyłam się osobiście i nie poznałam, to chyba faktycznie przez ten deszcz, ale sezon sie zaczął i napewno gdzieś sie zobaczymy, ja jade do Krakowa- jak zwykle - chyba, więc może tam:evil_lol:
Majaa Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Ojj Jak ja żałuję, że w Opolu nie byłam Tyle się działo :cool3: Do Łodzi postaram się dotrzeć jak najszybciej i stawić się ok. 9 koło ringu głównego, choć i tak nie poćwiczę W ogóle to nie wiem, jak z tą Łodzią będzie:roll: Na dzień dzisiejszy jadę mimo kłopotów zdrowotnych w rodzinie i skręconej mojej własnej kostki (znowu :placz: ) Ale do tego wiozę pieska do adopcji do Łodzi i nie wiem, czy się nie zagubię w tym mieście, którego od lat pojąć jakoś nie mogę ;) Ale dzięki za pamięć Marto! Mam nadzieję, ze i tak się spotkamy Wszyscy obecni kerakomaniacy! A czy ktoś zna plan sędziowania na sobotę?
Recommended Posts