Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez sobie przejrzalam, no i chyba raczej wyrusze na wschod..., tam raczej niczego ciekawego (a moze same ciekawe rzeczy sie przytrafia?)nie mozna sie spodziewac.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
Właśnie sobie przejrzałam program sędziowania jednej z ich "międzynarodowych" wystaw. Wszyscy sędziowie oprócz trzech są z Czech. A ta trójka obcokrajowców - ze Słowacji. Całe szczęście, że Chechosłowacja na dwa kraje się podzieliła, bo gdyby nie to, to dopiero by była "międzynarodówka"!

A nasz Poznań?

chyba raczej wyrusze na wschod..., tam raczej niczego ciekawego (a moze same ciekawe rzeczy sie przytrafia?)nie mozna sie spodziewac

Jak to? A Volkova?

Ja to na wschód co prawda na wystawy jeszcze nigdy nie jeździłam ale sama to doradzałabym Belgię, Francję. Tam zobaczyć kerraka rzadka rzecz, dwa w rasie to już ho,ho. A na Słowacji z osiem.

BTW Jak w prosty sposób w jednym poscie umieścić dwa cytaty?

Posted
Właśnie sobie przejrzałam program sędziowania jednej z ich "międzynarodowych" wystaw. Wszyscy sędziowie oprócz trzech są z Czech. A ta trójka obcokrajowców - ze Słowacji. Całe szczęście, że Chechosłowacja na dwa kraje się podzieliła, bo gdyby nie to, to dopiero by była "międzynarodówka"!

A nasz Poznań?

sortis, ja nigdzie nie twierdzę, że u nas zawsze lepiej, a szczególnie na temat Poznania już się wypowiadałam w innym topiku. Ale na tych polskich wystawach, na których byłam (Warszawa, Łodź, Sopot), było zdecydowanie lepiej. W ogóle bez porównania.
Posted
Ale na tych polskich wystawach, na których byłam (Warszawa, Łodź, Sopot), było zdecydowanie lepiej. W ogóle bez porównania.
W tym roku w Warszawie, wybór Angielki jako sędziny PONów był szczególnie ciekawy :lol: :lol: :lol: . Już za brakło im ras dla tych zagranicznych sędziów, czy co??? :wink:
Posted

Najlepszego i dużo smakowitości dla NIUŃKA noel_94.gif z okazji ukończenia 3 latek życzy sunia Kiri :wink: :D1008-013-62-1068.gifi ja też :D

Posted

To ja też się dołączam do życzeń! Oby jak najwięcej sukcesów wystawowych, pięknych potomków (a napewno będą:)), beztroskiego życia :D No i będę trzymać kciuki za Bratysławe.

Posted

Dziekuje w imieniu Niunia za zyczenia urodzinowe :D - wysciskalam brudasa mocno, dostal fajne zabawki (kawal liny i kolejna pilke - juz jest dziurawa :lol: )no i calkiem sluszna porcyjke wolowinki.

Lana tez obskoczyla, zeby jej przykro nie bylo - w koncu jak przyjecie, to przyjecie! :D :D :D

Posted

Czapla! Uściskaj urodzinowo od nas Niunia!!!!!

Życzymy mu długich, długich lat i samych przyjemności w życiu

!!!

Lanusię też ucałuj tak, aby nie było jej przykro!!

POZDROWIENIA ELA, SZON, AMANDA!!!!!

Posted

Właśnie rozmawiałam z p.Kicińskim i Niunio będzie miał 1 konkurenta mniej :) Nie zdołam wziąść do wystawienia Larrego, jednak napewno zawitam na ring KBT pokibicować :wink:

Posted

No coz przezyje jakos zmniejszenie konkurencji :lol: , ale mam nadzieje, ze jak dojade i zobaczysz kogos z kerrakiem, to zaczepisz i sobie pogadamy :lol:

Posted

Ja będę mieć na sobie biała marynarke, co trochę wyróżnia w tłumie :wink: Troche mi szkoda tego występu z Larrym, ale najwyżej go sobie wezmę na Zieloną Górę :)

Posted

Bede wiec wypatrywac bialej marynarki. Ja jeszcze nie wiem jakie ubranko zaloze, ale mam nieco wiecej niz przecietna kobieta wzrostu i okulary na nosie :D

kela - a ty nie namowisz swojej drugiej polowki na zwiedzanie Sopotu?

KIRI - mam nadzieje, ze tez uda nam sie spotkac i koniecznie zabierz ze soba syna :D

Posted

chyba w sobote :hmmmm: gdzies juz widzialam rozpiske, ale nic juz nie pamietam :oops: Zaraz poszukam sopockiej strony, to sie upewnie i napisze.

Posted

A jeszcze mi sie przypomnialo - wczoraj przyszli do mnie ludzie, ktorzy maja kerraka w wieku Niunka, ale nie wystawiali go wogole. Powiedzieli, ze jest strasznie zapuszczony i poprosili o pomoc - beda u mnie w sobote, az jestem ciekawa co to za potwor! Postaram sie zrobic pokazowke pielegnacji na moja strone - takiego modela wlasnie szukalam :D , bo na moich to efekt jest malo spektakularny :lol:

Z tego co pamietam to Larrego ma w rodowodzie.

Posted

Bardzo prawdopodbne, że jest z hodowli. P.Andrzej wspominał mi jak to psy od nich chociaż dobre eksterierowo są nieco zapuszczone i nie wystawiene. W sumie rozumiem go - szkoda jak ładny pies nie jest pokazywany :wink:

Co do strzyżenia - widzę że jesteś profesjonalistką :wink: Ja narazie głównie przygotowywam psy ze strony kosmetycznej. Chociaż od września prawdopodobnie będę 'doskonalić się' w salonie;)

Posted

Nie robilam zdjec temu piechowi, bo bym musiala zatytulowac - "tak nie powinien wygladac kerry blue" :-? Jak go zobaczylam, to zalamalam rece :o Nie wiem, czy jest ktos w stanie wyobrazic sobie kerraka nie strzyzonego przez dwa lata, biegajacego po podworku w trakcie budowy - caly byl w ok.30 cm dredach...Odchlewilam go gruntownie i nawet nie jest calkiem lysy! Nie bylo to jednak ani dla niego ani dla mnie mile przezycie. Byla to ciezka pieciogodzinna praca uf, ale nawet przypomina kerraka i jesli beda o niego dbali, to po jakichs 3 strzyzeniach powinien wygladac niezle. Jego rodzice to: Larry z Piwolandu i Jessi Lady Vaksam. Pies jest calkiem ladny, mocny i proporcjonalny, ale na moj gust nieco za jasny. Jednak to tylko kwestia gustu.

• 2 weeks later...
Posted

WITAM WSZYSTKICH SYMPATYKÓW KERRY BLUE TERRIERA TEZ WRAZ Z ŻONĄ JESTEŚMY SZCZĘŚLIWYMI POSIADACZAMI JAGI TYLKO KUPIONEJ U "KONKURENCYJNEJ FIRMY" MAMY JEDNĄ PASJE I POWINNIŚMY TRZYMAĆ SIE RAZEM CO W PRAKTYCE NIE WYGLĄDA NAJLEPIEJ JESTEM CIEKAWY JAK POSZŁO W SOPOCIE JA NIE POJECHAŁEM BO JAGA MA KOBIECĄ CHOROBE ALE JEŻDZIMY DUŻO I PEWNIE GDZIEŚ SIĘ SPOTKAMY POZDRAWIAM

• 2 weeks later...
Posted

Myślę, że w Sopocie Camry wziął rase, tylko nie wiem jak na BOG. Akurat w sobotę byłam krócej niż w niedz. Miałam okazję zobaczyć Camrego na tej wystawie i przedewszystkim jestem ciekawa jak poszło w Bratysławie :)

A póki co wrzucam fotki z Ustronia z Larrym. Mam nadzieje, że od marca będę miała okazje najczęsciej prezentować swojego psa.

_318765_n.jpg

_318772_n.jpg

Staram się nie traktować hodowli jak konkurencyjne firmy. Zawsze jest troszkę rywalizacji, ale masz racje Kerry - to przedewszystkim powinna być pasja, która łączy a nie dzieli. I tak nie jest źle, bo wśród hodowców kerry blue nie ma takiej zawiści co w innych rasach.

Posted

czapla, gdzie Ty się podziewasz i dlaczego nic się nie chwalisz??? Oj, będziesz miała duuuuużo zaległości do opisania jak wrócisz...

:nono:

Posted

No juz jestem :D W Sopocie bylo calkiem fajnie - piekne miejsce, pogoda nawet dopisala, tylko konkurencji praktycznie zadnej :( Niunio jak KaSiAs mowila wzial rase, ale na grupie juz nie powalczyl.

Spotkalam paru dogomaniakow, ale KIRI wsrod nich nie bylo :(

A do Bratyslawy w koncu nie pojechalam... Przyjechala moja przyjaciolka z dalekiego swiata i byla w kraju tylko tydzien, wiec chcialam sie nia nacieszyc, bo teraz nie wiadomo kiedy sie spotkamy...

I teraz znow musze poszukac jakiejs fajnej wystawy, zebrac sie do kupy i wyruszyc.

kerry - napisz cos wiecej o swojej Jadze :D

Posted

Czapla - szkoda troche tej Bratysławy - może wreszcie coś polskiego by zabłysnęło zagranicą. Mimo wszystko gratuluję kolejnego Caciba do int.championatu;) W Sopocie w niedz. wystawiałam pudla, zdobyliśmy res.Caciba. Potem pomagałam troche przy naszych konkurentach - pies dostał BoB, BoG III i Naj Para III :wink: Ale jakiekolwiek gratulacje należą się właścielom :wink:

W piątek dzwoniłam do Braudagu i zostałam 'mile' zaskoczona że po suke nie jestem pierwsza na liście:-? Teraz się o tym dowiaduje - nie wiem jak to będzie.

Podkusiłam się napisać maila do Dinnyesvarosi. Mają aktualnie szczeniaki z fajnego skojarzenia po Enniskeen(podobnie jak Jacquelline) i po ICh, HCh TERCIOPELO AZUL De La Cadiera - jest ona matka m.in. Dinnyesvarosi Bad-Boya - zdobywcy res.Caciba w zeszłym roku na europejskiej.

Posted

No coz, nie wszystko sie w zyciu uklada, tak jak sie planuje. Tez zaluje tej Bratyslawy, ale bardziej bym zalowala, gdybym sie nie spotkala z przyjaciolka. Niunia mam na codzien i wiem, ze jest sliczny i kochany i nie musze nikomu udowadniac, ze jest najlepszy - wystawy to tylko ekscytujacy dodatek do mojego zycia :D

A w sobote bylismy w Bydgoszczy na pokazach agility! Odbyl sie tam piknik na zakonczenie lata i byly pokazane rozne uzytkowosci psow, a wiec i pies policyjny, dogoterapia i agility - bylo bardzo milo i sympatycznie - nasze psy pobiegaly na obcym torze i przy publicznosci, a to bardzo wazna sprawa :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...