czapla Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Bo Zebra, to straszna maruda jest:lol: , chyba nawet gorsza ode mnie ( musze sie pocieszyc;) ) A do tego "braudagi" maja swoisty typ, i albo sie on podoba albo nie - to juz wola sedziego.Roznice widac wyraznie na zdjeciach gdzie Queen stoi obok rosyjskich (hmm lotewskich chyba) kerraczek. Choc trzeba przyznac, ze jedna mi sie bardzo podoba (na czarnej ringowce). O wygladzie Queen nie bede sie rozwodzic, moge po raz kolejny powtorzyc, ze tak mnie zauroczyla, ze kupilam Sasanke:loveu:
Zebra Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Oj, Czapla, maruda, maruda, ......no cóż, ja poprostu znam doskonale wady i zalety mojej Queen i.......poczekam teraz żeby się wybarwiła(nożyczki juz przygotowane na sobotę). Suczki były z Ukrainy, obydwie sa Ch UKR, BLR, LTV i teraz PL, pierwsza ta jasniejsza top Galaktika Kerry Land, bardzo ładna suka i super temperament, druga to Dolly Kerry Land, taka bardziej brazowa, osobiscie - nie podobała mi się wcale, sędzinie równiez nie, ale ta suka była dość tłusta i mało elegancka. Tak wogóle, to wielki dzięki TUATHADEA. Majaa, postaram sie wysłac Ci jakies zdjątka mojej starszej suni, ale ona juz dośc mało przypomina kerraka, w związku z brakami w sierści i wiekiem.
Zebra Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 A tak wogóle to juz nie moge doczekac sie klubówki:lol: :crazyeye:
czapla Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 No jeszcze miesiac do klubowki, ja musze zglosic, bo w koncu przegapie i dopiero bedzie. No i zglosze chyba cala trojke, Lucynie mialam juz odpuscic, ale ona tak bardzo lubi sie pokazywac, ze chyba zrobie jej przyjemnosc:lol: Zebra - bedziesz miala duzo roboty, bo i TuathaDea zapowiada sie ze swoimi dziewczynami do zrobienia;) No i o wadach Queen nie rozprawiaj, dobrze, ze je znasz, ale trzeba wychwalac jej zalety!:loveu:
Nitencja Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Queen z wiekiem coraz lepsza. Jak to wino :) .... Zebra trzymam kciuki. A narzekac trzeba :) U mnie w domu jak zaczne narzekac na swoje psyto wszyscy uciekaja - nie wiem dlaczego
czapla Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 U mnie podobnie:lol: Zawsze jednak mozna blizniemu udzielic dobrych rad;)
Flaire Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Nitencja napisał(a):A narzekac trzeba :) U mnie w domu jak zaczne narzekac na swoje psyto wszyscy uciekaja - nie wiem dlaczegoA ja swoim psom "w pysk" nie narzekam. Narzekam na nie tylko Zaufanym Osobom, ale tak, żeby psy nie słyszały ;) . Mogłoby im się zrobić przykro, albo mogłyby pomyśleć, że nie są naj naj naj! :evil_lol:
Nitencja Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 A ja moim czasem przygaduje zeby nie popadly w samozachwyt :angryy: bo niby co jak ksieciunio jest pierwszym i jedynym walijczykiem ze Zw. Ml.Swiata i tyloma championatami to ma myslec ze juz 8 cud swiata z niego ..... trzeba je czasem na ziemie sprowadzac. No Matisse to na razie podbudowuje bo on jeszcze nic nie zdobyl :razz:
Flaire Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Nitencja napisał(a):A ja moim czasem przygaduje zeby nie popadly w samozachwyt :angryy: bo niby co jak ksieciunio jest pierwszym i jedynym walijczykiem ze Zw. Ml.Swiata i tyloma championatami to ma myslec ze juz 8 cud swiata z niego ..... Może to dlatego, że to chłop. ;) Bo kobieta to by pomyślała - no tak, gdy byłam piękna i młoda i Mł. Zw. Świata, to mnie kochali, a teraz, gdy się postarzałam, to już sobie nowe i czarniejsze sprawili... ;)
Nitencja Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 no to chyba ze taka baba ma kompleksy ;-) ...Moze tez pomyslec:ie zaszlam w ciaze to kupili mloda i moze ladniejsza...... ;)
Flaire Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 No właśnie - dlatego Misi ciągle powtarzam, że jest naj, naj, naj! I to działa! :crazyeye: Jak tylko dostała ksywę "Błyskawica" to na torze agility powera dostała! :evil_lol: :roflt:
Nitencja Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 no to cieszy :) Moje po prostu wiedza jaka maja klase :loveu:
Flaire Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Nitencja napisał(a):Moje po prostu wiedza jaka maja klase :loveu:Może z małą też tak będzie - bo ona straszna rozrabiaka jest. A Misia jest słodzielec-myśliciel, ambitna i smutnieje, jak uważa, że coś jej nie wychodzi tak jak powinno. Na szczęście do szczeniaka przyzwyczaja się szybciutko. :loveu:
kela Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Dopiero wczoraj wieczorem przeczytałąm o losach Drenia. Całą noc zastanawiałam się jak mogę pomóc. Niestety zabranie go do siebie nie jest możliwe, ponieważ mam w domu 30-miesięcznego dominanta, nietolerującego innych psów z powodu pogryzienia i 10-letnią kotkę. Mieszkam w bloku, no i co gorsze mam ostatnio problemy ze zdrowiem. Ze swej strony mogę jedynie wobec powyższego oferować pomoc finansową jeśli taka się przyda. Znam dobrych wetów, mieszkam w W-wie i wim wiele o rasie, ponieważ przez wiele lat ( choć już dawno) byłam ich posiadaczką. Pozdrawiam - Ela, Szon i Amanda
czapla Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Witaj Kelu - dzieki za dobre checi, na razie chyba nic Dreniowi nie dolega na szczescie. Zobaczymy co z tymi uszami, bo jesli nie chce dac sie do nich dotykac, to moze sie cos dziac w srodku. Jemu najbardziej potrzebny jest po prostu dom... Flaire - a czy Misi wogole co kolwiek nie wychodzi? Przeciez ona i piekna i madra jest!:loveu: Ja tam swoim nieraz ublizam z premedytacja, ale jakos nie wierza mi, ze mowie serio:lol:
Nitencja Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 no bo te nasze psiury wiedza ze nie wymienimy je na zadny inny nowy model :) nawet jak ponarzekamy :cool3:
Flaire Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='czapla']Flaire - a czy Misi wogole co kolwiek nie wychodzi? Przeciez ona i piekna i madra jest!:loveu: No ona myśli, że jej nie wychodzi. :-( Ale ja jej mówię, że i tak jest naj! :-) A tylko ciuchutko na uszko osobom zaufanym, takim, które jej nie powtórzą, mówię, jak jest. Tobie też. ;-)
czapla Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 No ja Misi na pewno nie powtorze, ona tak wrazliwa i uczuciowa jest, zeby sie przejela.:cool3: Na moja Lucysie to dziala mobilizujaco - jak jej tak nagadam, ze stara jest i do niczego sie juz nie nadaje, to ona sruuuu BISa wygra:lol: Przekorne to moje dziewcze i o zadnej wymianie nie ma mowy, no najwyzej powiekszam stado,zeby dziewczynie smutno nie bylo;)
Devis&Marta Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Witam wszytskich po dlugiej nieobecnosci:multi: musialam sie od nowa rejestrowac bo w ogole sie nie moglam dostac na forum:( Devisek jak zwykle jezdzi na zawody i pokazy, za dwa tygodnie czekaja nas zawody agility w czechach. Czapla pisalam ci maila, adres wzielam z Twojej strony ale zadnej odp nie dostalam, masz jakis inny? kto zainteresowany to zapraszam do obejrzenia zdjecia z pokazow, ktore odbyly sie w zeszlym tygodniu na wystawie w rzeszowie http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3148491.html Pozdrowionka Marta
czapla Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 kurcze, odpisywalam Ci od razu jak tylko dostalam wiadomosc:crazyeye: Nie wiem, czemu nic nie dostalas, hmmm dziwne, czyzby moja poczta sie wypiela? I na dodatek mam to w wyslanych, z tym ze wysylalam z pracy, a tamten komp to jakis jest dziwny. No ale dobrze, ze juz jestes z powrotem na forum:p Gratulacje wystepu, to zawsze nowe doswiadczenie, no i zycze powodzenia na zawodach. Czekamy na relacje.
Devis&Marta Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 no niestety odpowiedzi nie dostalam, ale jakos sobie poradzilam:)
czapla Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Sasanka przezyla swoj debiut w Bydgoszczy:cool3: Zachowywala sie w miare poprawnie,niczego glupiego nie zrobila, dala sie ustawic do opisu, czyli wszystko ok. Dostala ocene wybitnie obiecujaca i sedzinie sie bardzo podobala. Podobniez pieknie sie porusza, choc troszke kicala czasami;) , ale generalnie bylo niezle. Na BIS szczeniat jednak nie zostalismy - moj TZ uznal, ze nie bedzie tam siedzial 5 godzin:shake: - ach te chlopy!
zadziorny Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Te chłopy to jednak bardzo praktyczne som :evil_lol: :cool3: ;)
Majaa Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Czapla - gratulacje No widzisz :multi: Jak Sasanka chce to potrafi ;) Były jeszcze jakieś kerraki?
Nitencja Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Czapla to dla tego chlopy zostaja w domu :-D
Recommended Posts