Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno sędzina szczególną uwage skupiała na głowie i osadzeniu ucha. Ważny też był temperament. Publiczności bardzo się niespodobało ustawienie psów w klasie otwartej. Hiszpan bardzo kiepsko sie poruszał. Widziałem tego psa i muszę potwierdzić. Nogi przód i tył krzyżuje. Taki nieskoordynowany. Opinia o sędzich z Wysp Brytyjskich, jest taka, że mało zwracają uwagę na ruch. Pamiętam zaszokowanie Rosjan na "Monoparodce", jak Irlandczyk ocenił psy w statyce.
Dlatego doświadczeni hodowcy wiedzą co pokazywać u różnych sędziów, bo znają ich preferencje.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fakt, ja też kiedyś widziałam ocenę kerry przez Irlandczyka - dla niego ruch, to było chodzenie po ringu jak ze szkocikiem, albo yorkiem, psy które miały długi wykrok naprawdę miały kłopot z chodzenie, poprostu drobiły i co kawałek przystawały, o zdziwieniu właścicieli już nie wspomnę.

Posted

czapla napisał(a):
No na spoznienie to bym raczej nie liczyla, bardziej na "nieswiadomosc" sedziego - mi sie kiedys taki trafil, ubaw byl po pachy:lol:

o takiego sędziego będzie chyba trudno,ale jak widze z twoich doświadczeń "można trafić"

Posted

ano mozna - taki "nieswiadomy" wykrzyknal charoszyj temperament! i Lucys ku zdziwieniu gawiedzi wygrala rase:lol: Miny konkurencji nie zapomne chyba do konca zywota:cool3:

Posted

Czy ktoś się do Krakowa wybiera?
zdjęcia trzebaby porobić i relację zdać:razz: , fajna stawka będzie, jest zgłoszonych 6 kerraków
-jeden piesek w pośredniej z Ukrainy z hodowli Kerry Land
-dwa pieski w otwartej : znajowy faworyt ze Sczecina i w konkurncji Kerrydom Court HARDY, noooo, będzie co porównywać
-dwie dziewczynki w otwartej suczka z Ukrainy z hodowli Kerry Land i druga chyba z Łotwy
- i w championach Graciosa
No ciekawe kto rase weźmie:lol:

Posted

Popatrzyłem na obsadę sedziowska i chyba znam zwycięzcę rasy. Spraw boże żebym się pomylił.:diabloti: Na razie trzymam kciuki za URSUSA.
Okazało się, że tatuś Zwycięzcy Europy, PERSIBLU TAKE THAT, jest dziadkiem naszych keraczków. No, niebieska skóra i krew błękitna.

Posted

Hardy lady pies - elegancki, efektowny, wybarwiony i na pewno bedzie swietnie przygotowany i prezentowany; mysle, ze ma duze szanse na wygrana.
W kazdym razie czekamy na relacje:p

Posted

co tam Kraków w Szczecinie myslę, że sie "porobiło"
URSUS Celtic Gokaiba Zw.Mł,Zw.Rasy i my mamy kolejnego championa:loveu:
w konkurencji wiecie kto był ale przypomne
Bhelion BANDERAS ONTARIO otwarta
GABI-GEIRA LADY Vaksam otwarta
może nie na temat ale

macanie "cipuna"

no wiecie kto to

GABI -GEIRA

URSUS jak sie dowiedział:cool3:

potem było tak

cipun z laską

Posted

KERRY- gratulacje:multi: :laola: ,
czyli jednak można;) i oczywiście wielkie myzianko dla Ursusa i całusek od Qu (też dla niego). Relacja foto bardzo fajna, mało widac różnice w strzyżeniu Ursusa i młodego Bhelina, a powinienes podkreslić ta różnice bo jest duża!!!! Suczka bardzo fajna i ma cudną ciemna główkę, jak sadze to ona skończyła dorosły championat a Twój Ursus młodziezowy, gratulacje jeszcze raz.
To teraz podtrzymuję swój typ na Kraków:evil_lol:

Posted

[quote name='Zebra']KERRY- gratulacje:multi: :laola: ,
czyli jednak można;) i oczywiście wielkie myzianko dla Ursusa i całusek od Qu (też dla niego). Relacja foto bardzo fajna, mało widac różnice w strzyżeniu Ursusa i młodego Bhelina, a powinienes podkreslić ta różnice bo jest duża!!!! Suczka bardzo fajna i ma cudną ciemna główkę, jak sadze to ona skończyła dorosły championat a Twój Ursus młodziezowy, gratulacje jeszcze raz.
To teraz podtrzymuję swój typ na Kraków:evil_lol:
dla nas to znczy więcej niz BIS ,moze lepiej nic .....a zreszta co wam bede żałował

tak przy okazji Wielkie podziękowania dla pana Irka Białęckiego,Zygmunta Szyndlera i dla mojej małżonki to ich zasługa,ja tu tylko czasem coś napisze i fote strzele

a "cipulek" tak wygladał na grupie

Posted

Kerry - ogromne gratulacje dla Ursusa!!!!:multi: (a widzisz, czasami sie trafiaja nieuswiadomieni:lol: ) Mlody wyglada na tych fotkach REWELACYJNIE! Super piesek, pieknie przygotowany i prezentowany - az milo popatrzec:loveu:

Posted

Ogromne gratulacje dla URSUSA:razz: :megagrin: . Trzeci championat w miocie a pozostałe zaczęły. Piesek w Niemczech nawet ma certyfikaty na krajowego i klubowego championa. I co ważne, wszystkie badania na choroby dziedziczne i dysplazje łokci i bioder są super. Niemcy wszystko badają. W lipcu ma dostać jakąś licencję sportową. Za bardzo się na tym nie znam.
Pozdrawiam Wszystkich i obstawiam mimo wszystko Kraków. Raczej zgodnie z przewidywaniami.
Z tego co wiem, mało co, URSUS za sprawą gospodarza ringu, nie wziął by udziału w porównaniu o rasę. Interwecja Kerrego była konieczna. Nas to spotkało w Lesznie, gdzie sędzia po wyborze Naj. Juniora w rasie, podziękował juniorom i nie wziął do porównania UPI. Trzeba pilnować regulaminu. Myślę, że tego dnia UPINKA dużo lepiej się prezentowała i biegała.

Posted

[quote name='kerry']co tam Kraków w Szczecinie myslę, że sie "porobiło"
URSUS Celtic Gokaiba Zw.Mł,Zw.Rasy i my mamy kolejnego championa:loveu:
w konkurencji wiecie kto był ale przypomne
Bhelion BANDERAS ONTARIO otwarta
GABI-GEIRA LADY Vaksam otwarta
może nie na temat ale

macanie "cipuna"

no wiecie kto to

GABI -GEIRA

URSUS jak sie dowiedział:cool3:

potem było tak

cipun z laską

Co za takiy pes est na foto 2, 3?
Koleynemu championu - :multi:

Posted

[quote name='gokaiba']Na foto 2,3 jest pies URSUS CELTIC Gokaiba, ur. 16.04.2006. Ojciec: Int.CH.Torum's SMOKY CHILSHOLM, mama: Int.Ch. SYMPATHIA Ave Kupidon[/quote]
Dzen'kue bardzo! Ya mam suku ot Torum's S Ch:lol: i Ursus :lol: spodobalsi.

Posted

Witam. Jak tam przygotowania do Krakowa? Zebra, wystawiasz?
Czekamy na bardzo obszerną relację i fotki z wystawy. Tak sobie myślę, że dobrze by było, zwyczajem niemieckim, znać opisy piesków z wystaw.
Mogło by takie upubliczenie dać do myślenia wypisującym oceny. A jest o czym mówić. Nasz CZAK w wieku 9 miesięcy od jednego pana ma piękny opis, jednak z zaznaczeniem, że nie może mu dać Zw. Młodzieży bo jest jeszcze czarny:mad: . Nie przeszkadzało to jednak 2 tygodnie później w otrzymaniu przez CZAKA we Wrocławiu BISa :multi: .

Posted

No niestety, nie jade do krakowa, jestem tam co roku na wystawie, ale chyba nigdy nie wystawiałam tam zadnego swojego psa, z prostej przyczyny, zawsze na Kraków mamy regularną cieczkę i to jakoś tak fajnie u obydwu dziewczynek było:evil_lol: .Poza tym wyjeżdżam w piątek na krótki wypoczynek nad morzem połączony z miłym spędzeniem czasu w towarzystwie Czapli i jej stadka. Już próbowałam namawiać różne osoby żeby nam zdały relację z Krakowa, zobaczymy co z tego wyjdzie, może ktoś pstryknie kilka fot...

Posted

Zebra napisał(a):
No niestety, nie jade do krakowa, jestem tam co roku na wystawie, ale chyba nigdy nie wystawiałam tam zadnego swojego psa, z prostej przyczyny, zawsze na Kraków mamy regularną cieczkę i to jakoś tak fajnie u obydwu dziewczynek było:evil_lol: .Poza tym wyjeżdżam w piątek na krótki wypoczynek nad morzem.......

gdzie jedziecie dziewczyny?
może Ustka?

Posted

Czapla to juz chyba pojechała, a to ona organizuje ten wyjazd, miejsce gdzies koło Gdańska.....ale za diabła nie pamiętam jak sie nazywa:evil_lol:

Posted

Witam serdecznie.
Ja jestem jasnowidzem. Znowu przepowiedziałem BOBa w Krakowie.Sędziowanie było przewidywalne i nawet obecność Torums'a SCRAFT MICHAELA nie mogłaby wzruszyć wyboru:mad: .Tak musiało być i już.:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
Jak ktoś może, to niech publikuje na forum opisy "cudeńka". Pośmiejemy się i może ktoś się zawstydzi z powodu opisu.:oops: :oops: :oops:

Posted

gokaiba napisał(a):
Witam serdecznie.
Ja jestem jasnowidzem. Znowu przepowiedziałem BOBa w Krakowie.Sędziowanie było przewidywalne i nawet obecność Torums'a SCRAFT MICHAELA nie mogłaby wzruszyć wyboru:mad: .Tak musiało być i już.:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
Jak ktoś może, to niech publikuje na forum opisy "cudeńka". Pośmiejemy się i może ktoś się zawstydzi z powodu opisu.:oops: :oops: :oops:

chyba wiem jak to było poprostu nikt więcej nie przyjechał do Krakowa i "cudeńko" było w rasie same:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...