kela Posted December 21, 2005 Author Posted December 21, 2005 Szon był ...leczony podobno na dysplazje.... Od zeszłego roku coraz częściej utykał na tylnią łapę. Weci z uporem godnym lepszej sprawy jeden za drugim twierdzili, że to nieoperacyjny przypadek dysplazji. W końcu przy okazji rozmów ze znajomymi i na forum porównałam dolegliwości Szona z innymi podobnymi i trafiłam do dr. Janickiego. W piątek była konsultacja i badanie, we wtorek operacja /dwa tygodnie temu/ Wczoraj Szoniasty był na konsultacji i miał zdejmowane szwy. Odetchnęłam z ulgą, ale pierwsze dni po operacji pilnowałam go w dzień i noc, by sobie nie uszkodził łapy, opatrunku i nie rozerwał szwów, które zostały na wierzchu.Teraz jak pisałam przed nami okres rehabilitacji, no ale dr pocieszył nas, ze teraz ta noga będzie mocniejsza.
czapla Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 To smutne, ze weci sie tak dlugo nie poznali i Szon meczyl sie zamiast dawno to miec za soba...No ale pocieszajace jest to, ze teraz bedzie juz tylko lepiej:-D A moja mala cholera wlazla dzis do sypialni...(oczywiscie tam psom nie wolno!) - znaczy sie wlazla, to zle powiedziane:lol: - wbiegla galopem, wskoczyla na mnie, odbila sie i szybko z powrotem zanim zdazylam zareagowac:lol: A to dlatego, ze budzik nie dzwonil (dzis szlam do pracy troszke pozniej i mialam nadzieje na dluzsza nocke:nonono2: ), a pora byla najwyzsza na siku - zwierzyna juz wie, ze siku na przedpokoju jest be, wiec trzeba sobie jakos radzic. Mokka i Zadziorny moga juz byc spokojni - moja psica nie da meczyc swojego pecherza;-)
zadziorny Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Cwana bestia :lol:. I kto to powiedział, że nasze piesy nie są mądre :roll: :lol: ;-)
czapla Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 No wlasnie, kto? Chyba nie ja hmm, jakos sobie nie przypominam. Uzywalam wiele epitetow - niedobre, niegrzeczne, niewychowane itp, ale w ich osobnicza madrosc raczej nie watpie - calkiem niezle kombinuja i nawet w dosc dziwnych sytuacjach potrafia sobie poradzic. Tak, mozna im wiele zarzucic, ale na pewno nie brak rozumku:lol: ,choc jak czasami patrze na Niunia, to mam watpliwosci:lol: - zrobilam mu wczoraj fotke jak adoruje swoja ukochana szczotke kibelkowa:lol: . Jesli TuathaDea bedzie mily, to moze ja wstawi:-D
TuathaDea Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 borsaf napisał(a):TuathaDea bądź miły, plisss byłbym chętnie, ale mam jakiś problem z wrzuceniem fotek na serwer:sadCyber:
czapla Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Buuuu a juz myslalam, ze ukochana Niuniaska nie bedzie taka anonimowa:lol:
czapla Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 No prosze, a jednak sie udalo:-D Szkoda, ze nie widac jego miny:lol:
aga_ostaszewska Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 :-D No nie powiem, piękna na ukochana Niunka... no i ten jej kolor... wpatrzony ni czym w cud swiata!
Flaire Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 aga_ostaszewska napisał(a): no i ten jej kolor... Niunio dba o to, żeby potomstwo było naprawdę błękitne, jak wzorzec przykazał ;-).
czapla Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Taaaak, nasmiewajcie sie z biedaka, a on nawet nieswiadom tego, ze ma ciut nierowno pod sufitem:lol: ;-)
zadziorny Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Dlaczego zaraz nierówno :roll:. Nie wiesz, że miłość jest ślepa :question: :lol: ;-)
zadziorny Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 Wszystkim dogomaniakom i ich pupilom życzymy wesołych, zdrowych, pogodnych i pełnych ciepła rodzinnego Świąt Bożego Narodzenia oraz wielu wspaniałych prezentów pod choinką :x-mas: :x-mas: :x-mas: Gaja, Trudzia i zadziorny
TuathaDea Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia /to dla Saxanki szczególnie :jumpie: /, dużo ciepła rodzinnego, żebyśmy wszyscy spędzili miło ten wigilijny wieczór w otoczeniu ukochanych osób / no i dajcie Niunkowi może pod choinkę tę szczotkę, co?? :thinkerg: Przecież to Wigilia !!!:x-mas: / Żeby te nasze święta przyniosły usmiech na naszych i psich pycholkach!:lol:
czapla Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Dolaczam sie do zyczen spokojnych i radosnych swiat Bozego Narodzenia dla wszystkich dogomaniakow, samych szczesliwych dni z naszymi czterolapymi potworami:p Niunio szczotki nie dostal, ale i tak mysle, ze byly szczesliwe zujac kurze lapki:Dog_run: A ja dzis siedze w pracy...:sad:
TuathaDea Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 [quote name='czapla']ale i tak mysle, ze byly szczesliwe zujac kurze lapki ... i nosząc mikołajowe czapki :x-mas:
aga_ostaszewska Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 TuathaDea: Cudne foty... takie czarne asfalty i czerwone czapy! Swietnie sie prezentuja!
czapla Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Czapka juz nie jest taka ladna hmmm:mdrmed: No i tylko Niunio usiedzial z nia na glowie, wiec z przydzialu robil za mikolaja, suczyce od razu pozbywaly sie nakrycia glowy - moze gdybym im jakas korone zalozyala, to by zdanie zmienily:mdrmed:
czapla Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Moje male nic dobrego zyskalo nowe imie - z Saxanki stala sie Sasanka - prawda, ze slicznie? tak wiosennie;) A tak wogole, to jakos mniej broi - chyba mi sie suka starzeje:lol: , no chyba, ze wyeliminowalam juz wszystko co bylo godne zniszczenia:multi:
Flaire Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 czapla, niedawno dowiedziałam się o sklepie, gdzi mają między innymi szcztoki klozetowe za 800 zł - to na wypadek, gdyby Niunio potrzebował narzeczonej z królewskim pochodzeniem. ;-)
czapla Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 O rany, on moze taka bylby zainteresowany, ale zasobnosc mojej kieszeni mowi zdecydowane NIE:lol: A poza tym on jest staly w uczuciach;) :lol:
zadziorny Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 No widzisz :roll:. Tyle dobrego możesz o nim powiedzieć, a nadal bronisz mu tej miłości :wink: :lol:
czapla Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Ja wiele rzeczy dobrych widze w moim Niuniusiu i zazdrosna jestem o jego uczucia strasznie i wlasnie dlatego jeszcze szczotka stoi na swoim miejscu;) - z zadna szczotka zdradzac mnie nie bedzie:mad: ;)
Recommended Posts