Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A ja niestety nie moglam spedzic tego dnia z moimi Kerruskami:placz:Ale w srode juz to nadrobie:cool3:Tak czy inaczej zdrowie wszystkich Kerry zostalo skropione Guinessem:multi:
Jutro juz dojde do skladu i ladu;)

Posted

No i sa zdjecia :multi: . No to teraz jak (laicko) patrze na tego psa z otwartej to rzeczywiscie wydaje sie 'suchy' i troche jak zyrafa wyglada :evil_lol:

Posted

Piesek z otwartej zupelnie nie w moim typie - szczudlowaty na lapach, suchy/drobnokoscisty, no i chyba sporo przerosniety (stoja z Filipem w jednej prawie lini i jest wyraznie wyzszy, a Filip nie jest malym psem). Poza tym wlos ma bardzo lekki i bardzo jedwabisty i nie ma go za wiele, wiec ladna fryzure z tego stworzyc, to wyczyn nie lada.
Filipek jak zawsze mi sie podoba, choc uwazam, ze na zywo duzo zyskuje i jak wiecie mam do niego osobisty stosunek;) - nie zmienia to jednak faktu, ze uwazam go za najlepszego kerraka jakiego me oczy widzialy.

Posted

Słońca, szczęścia, pomyślności,
w pierwsze święto dużo gości,
w drugie święto dużo wody-
to dla zdrowia i urody!
Mnóstwo jajek kolorowych,
Świąt Wesołych oraz zdrowych!

Życzy Florka i hod.XYZ:)

Posted

Jak pies z kotem.
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/93cc7faabe21e6f8.html"][IMG]http://images27.fotosik.pl/184/93cc7faabe21e6f8med.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6249967f52444663.html"][IMG]http://images29.fotosik.pl/185/6249967f52444663.jpg[/IMG][/URL]

Posted

:shake:Taaa,bardzo znajome te zdjecia:razz:Ale co za wstyd!!!!Zeby kerry z kotem?!:angryy:Toz,to przecie od dawna wiadomo,ze kerry "posiadaja pewna sklonnosc do zmniejszania populacji kotow".A tu,prosze,no nie:mad:Ale Tytus jak na hippisa przystalo przyjmuje wszystko ze spokojem :multi:
A czy cos o Katowicach wiadomo?

Posted

kerry82- dzieki za propozycje:lol:!!- niestety mam narazie ukochanego ,,olbrzyma,,-57-kg cane corso i kotkę perską.Kiedyś miałam keraczki - najpierw sunię, a potem przystojnego kawalera, ale to było tak dawno.... - niestety!:placz:.Potem przez dłuższy czas nie miałam warunków na to, aby mieć psa.Po tym jak zapadła rodzinna decyzja o zakupie psa, to bardzo,bardzo blisko było do kupienia właśnie kerraczka, ale w ostateczności przeważył głos moich mężczyzn plus olbrzymie zauroczenie szczególnie mojego męża do cc i dlatego dalej muszę jedynie podziwiać inne- nie swoje kerraczki!:cool3:

Posted

Kela-ja Cie rozumiem i wierze,ze kiedys przyjdzie czas na posiadanie i uroczego cc i Kerruska.Przyznam sie,ze sama bylam zafascynowana Majorkami Cane Corso(znajomi),ale poniewaz w domu Kerraki biegaly nie smialam nawet zmieniac tego.Ale tez zawsze moge popatrzyc na inne rasy,choc w sercu zawsze Kerry:cool3:

Posted

UTAAP - super relacja! i gratuluje wystepu:multi:
A ja w niedziele bylam w Legionowie na wystawie, bez psow i wygralam BOB!:lol: to ci dopiero osiagniecie:lol:

Posted

Witam.
I ja tez sie dolaczam do zlozenia UTAAP podziekowan i gratulacji za bardzo sympatyczna relacje.No i oczywiscie lokata faktycznie bardzo satysfakcjonujaca.:multi:No w koncu cos sie dzieje.Eh....Co bysmy zrobili gdzyby ta mlodziez nie siedziala na Wyspach:-(
Widze,ze faktycznie tam gdzie Filipek,tam nie ma Amadeusa...Juz tez ktos mi o tym mowil,ale nie pamietam.W kazdym badz razie moze chodzi o nie robienie sobie konkurencji,bo i ja sie zgodze,ze ze zdjec wynika,ze Amadeus jest chyba nieco ladniejszy od Filipka.Kwestia gustu pewnie...
I tez dzieki Kerry82 za interesujace posty o Kerry,bo w koncu po to jest forum,zeby czlowiek sie dowiadywal jak najwiecej o rasie...No,chyba,ze sie myle,to prosze mnie poprawic:oops:
Czapla-wszyscy wiedza,ze Ty utalentowana kobieta jestes,,,To przyznaj sie,czyjego psa wystawialas i jakiej rasy;)Bo sam jestem ciekaw,jak mozna uzyskac BOB bez psa,no...Chyba,ze Pani Czapla siebie wystawila...Rozumiem,ze w klasie Championow...
Acha i jeszcze troszke o wzorcu i walkach z borsukami,wydrami itp.Dlatego Kerry ma byc psem o silnej i zwartej budowie ciala o odpowiednich proporcjach...A mysle,ze w dzisiejszych czasach malo ktory kerry by sobie poradzil...Pamietam CZAKA GoKaIBe...Piekny,mocny pies z dyplomem uzykowosci,no,ale ten to mial sie czym pochwalic.I jak widzialem Tytusa w Glogowie,to mysle,ze tez by sobie poradzil,piekny pies tzn.Wurgatsch mi powiedzial,ze w oipsie mu wlozyl Teufel:diabloti:W koncu terrier:multi:Natomiast mocno obawiam sie,ze piesek Pani Ś.-Bhelliom by mial marne szanse.Jeszcze raz napisze-to nie pies!!!!!Nawet suki sa potezniejsze...
Spadam do pracy!Piszcie

Posted

[quote name='czapla']
A ja w niedziele bylam w Legionowie na wystawie, bez psow i wygralam BOB!:lol: to ci dopiero osiagniecie:lol:

A oto i dowód :lol:

Posted

Jakos wszystkich zamurowalo:roll: czyzbym tak zle pokazala ta dziewczyne?:roll:
ja jak zwykle nie mam czasu, ale obiecuje ze sie poprawie:cool1:

Posted

No super. Ładna dziewczynka. Może coś więcej o niej napiszesz. Kto papa i mama i skąd to dziewuszysko jest.
Chciałem wstawić fotki od Marmura, ale operator coś się zaciął.
Jutro to zrobię.

Posted

Ja nie bardzo lubie jak psy sa pokazywane w taki sposob, ze przednie lapy stoja na ziemi bardziej do przodu niz pies, a tylne bardziej do tylu, tak ze gdyby przedluzyc linie lap od ziemi w gore to wyszedlby trojkat (nie wiem czy dobrze wytlumaczylam :roll:...). Mysle ze tak jest malo naturalnie...ale czy zle czy dobrze to nie wiem, bo ja specem od wystawiania nie jestem :eviltong:. Podoba mi sie natomiast mina Czapli - taka 'pewna' :razz:

A suczka ladna i tez chetnie dowiedzialabym sie o niej wiecej.

Jesli moje wczesniejsze zdjecia kerry z National Terrier nie wyswietlaja sie zbyt dobrze to tu sa linki do albumow:
Kerry: http://utaap.fotosik.pl/albumy/409288.html
BIS(kerry tez tam jest pare razy): http://utaap.fotosik.pl/albumy/408367.html
Softy 'w przygotowaniu' ;)

Posted

[quote name='swallow']A oto i dowód :lol:

http://i135.photobucket.com/albums/q148/ewacybulska/wystawa%20legionowo%202008/23kerryorhidnight.jpg
Widzialam tez fotki z wystawy w Legionowie na innym forum gr.3 FCI :evil_lol: i w porownaniu do wlascicielki suczki- Czapla, robisz to zawodowo, z tym trza sie urodzic, mysle, ze jak Ci sie znudzi wystawianie wlasnych to niezle sobie dorobisz jako spec od handlingnu, masz to cos:cool3:,elegancja handlerki niepostrzeżenie udziela sie psom:)

Posted

Ja sie rowniez dolaczam do UTAAP i Gokaiby,ze dobrze by bylo dowiedziec sie czegos wiecej o suczce,bo bardzo ladna.Jedynie jak dla mnie ciut szujka za krotka,ale ogolne wrazenie bardzo pozytywne.
I tez pojde sladami UTAAP i wlasnie chyba troszeczke jest rozciagnieta...:roll:Przednie lapki za bardzo sa wysuniete do przodu,co tez delikatnie wydluza sylwetke.Przod powienien byc rowno z klatka piersiowa i wtedy kerry(jak i kazda inna rasa)stoi jak Bozia przykazala:cool3:
UTAAP wlasnie pisalam do "Edbrisow",zeby zorganizowali jakies zdjecia softow z National,bo sa poszukiwane przez wlascicielke jednego z wystawianych softow na tej wystawie;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...