Zebra Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Dzięki Gokaiba za wstawienie wyników. Wiem tylko ż ejest zgłoszony Bheliom El Nino do klasy Champion i Judith Absolut Triumf chyba do championów.
Zebra Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 No fakt, chociaż miałam nadzieję, ze sama wpiszesz Lucynkę. W takim razie jeszcze wiemy ze będzie TuathaDea z Beltkiem i Kerry, ale nie wiem z kim i młody piękniś z Dvomaro:lol:. ale reszta to tajemnica....
kerry Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Kerry wiadomo z Ursusem,,jest jeszcze Gabi Geira chyba w otwartej,reszta to raczej tajemnica
Majaa Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Zebra napisał(a):Aha, jeszcze jedno, bardzo mi przykro że na naszej klubówce nie ma ani jednego kerraczka w szczeniakach, o klasie BABY już nie wspominając:roll: Hehe Że niby klasę baby powinnam obstawić ? :cool3: A proszę bardzo..... Chętni do wystawiania jacyś są?
dorota07 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 z takimi galantymi brzdącami to i ja też pójdę:cool3::cool3::cool3::multi::multi::multi:
Zebra Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Maja- wszystcy jesteśmy z Tobą i Towimi słodkimi maluchami, pisz o nic dużo, czekamy na relacje, a jednym tępakiem się nie przejmuj:evil_lol:. Będzie dobrze, jak ci tych dzieci nie powyrywamy z rąk:multi:, tylko pamietaj że obiecałaś pokazać maluchy przd odbiorem nowych włąścicieli;)
gokaiba Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Maluchy zapewne znajdą zacne domy. Majia, trzymam kciuki bo wiem co to znaczy takie zbzikowane towarzystwo. Są kochane ale czasami.....uff:diabloti::diabloti::diabloti:. Apel do wszytkich - szukajcie chętnych. Proszę nie kierować się własnym interesem:mad::mad::mad:, tylko pomagajmy sobie nawzajem. Maluchy są bardzo ładne i widać zdrowe! O odpowiednią socjalizację zapewne Majia zadbała należycie.
gokaiba Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Moja uwaga. Majaa postaraj się zrobić dobre zdjęcia i zamieszczaj gdzie się da. Maluchy zapewne podrosły i są piękne.
Majaa Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Oczywiście na Poznań zgłoszenie nie zostało przyjęte, ale to nie znaczy, że się nie spotkamy :cool3: Czapla, Zebra, Dorota07 do miziania na "dłuuuuższe chwile" też się łapiecie ? ;) Bo jak tak, to nie wykluczone, że towarzysko się spotkamy w Poznaniu nie tylko my, ale i szczylki ze mną też. A jak będziemy wszyscy grzeczni ;), to może i niespodziewankę na polskim "rynku" kerrakowym ściągnę do Poznania również czysto towarzysko (Zebra wie o jakim psie mówię:cool3:, bo chyba nikt nie wiedział z nas, że pies z tej hodowli do Polski niedawno trafił, no chyba, że się mylę ....:roll:) Zebra napisał(a):Maja- wszystcy jesteśmy z Tobą i Towimi słodkimi maluchami, pisz o nic dużo, czekamy na relacje, a jednym tępakiem się nie przejmuj:evil_lol:. gokaiba napisał(a):Maluchy zapewne znajdą zacne domy. Majia, trzymam kciuki bo wiem co to znaczy takie zbzikowane towarzystwo. Są kochane ale czasami.....uff:diabloti::diabloti::diabloti:. Apel do wszytkich - szukajcie chętnych. Proszę nie kierować się własnym interesem:mad::mad::mad:, tylko pomagajmy sobie nawzajem. Maluchy są bardzo ładne i widać zdrowe! O odpowiednią socjalizację zapewne Majia zadbała należycie. Dzięki za te słowa i kciuki .... Powiedziałabym, że się nie martwię (choć skłamałabym), bo to nie jest tak, że nie ma żadnego zainteresowania... Jest ! I jakbym chciała "pchnąć" szczeniaki w bylejakie ręcę, wszystkie lub prawie wszystkie byłyby już w nowych domach (bo papiery przecież są niepotrzebne:angryy:). Przerażające jest to, że na niektóre ogłoszenia odpowiadają ludzie, którzy nie wiedzą, co to za rasa (powtórzyć nazwy nie potrafią:angryy:) , ale jak nie gubi sierści, to cyt. np. "to się jak york będzie sprzedawać" Tylko zostaje to jedno "ale" ..... za bardzo doceniam kbt, żeby zejść do poziomu towaru .... a dodając jeszcze znajomość "psiego rynku" i psiej rzeczywistości ..... Ehhh ... Miałam nawet propozycję kupna całego miotu :crazyeye:! Tego w najgorszych snach się nie spodziewałam :-(:shake: Wniosek - ktoś moze próbować, choć wszyscy wiemy, że to niełatwe(niezależnie od efektów tych prób, wolę dmuchać i na zimne, i na gorące) znów wypromować tą rasę tak, jak sznaucery czy yorki. W środę dopiero odebrałam przydomek hodowlany, metryki mają być w przyszłym tygodniu, choć widzę to w kategoriach czarnego humoru ... bo Pani i tak nie rozumiała, że Amikowego tatuażu bukwami i tak nie uda jej się wpisać do programu...no ale najpierw trzeba wiedzieć co to są bukwy .... Słowo cyrulica też wydawało się jakieś takie ... no nazwijmy to: "obce" I w sumie nie wiem, czy to śmieszne, czy żałosne :shake: Co do "tępaka", Zebro, uświadomiłam sobie dużo w trakcie rozmowy z Tobą , nie mówiąc o tym, że jak sobie poukładałam całość i "moją przeszłość/doświadczenie" na spokojnie, w całkiem prywatnej łepetynie, to mi właśnie wyszło, że jeśli się nie mylę, to jest to właśnie etap, cytując za Nałkowską: "Jest granica, której przekraczać nie wolno" /ja chyba jednak bardzo naiwna jestem w niektórych zakresach, choć Ziembiewiczem chyba nie jestem/
gokaiba Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 A i tak mimo złej pogody humor mi poprawił Beltek, ślipiąc na mnie oczkiem z kalendarza. Keraki sporo straciły na popularności bo okryły się złą sławą psów nadpobudliwych i agresywnych. Za mało uwagi w hodowli przykładano do psychiki. Teraz do nas należy pokazanie, że kerry są naprawdę super.Tak przywiązanych i kochających właściciela psów często się nie spotyka. Wczoraj nawet przebaczone zostało przystrojenie domu w puch kaczy(nie jest to złamanie ciszy wyborczej) całego domu. Jak tylko zrobiły swoją niewinną minę, złość minęła.
Zebra Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 No właśnie, dobrze że Gokaiba przypomniał, mnie również każdego poranka wita mordka Beltka:lol:, no to kolejno, przyznawać się , kto ma Beltka na ścianie?;) Maja, ja tam chętna jestem zawsze, może z wyłączeniem tych momentów, kiedy Czapla stwierdzi że ma " stresa" przedwystwowego i wsadzi mi do ręki nożyczki i karze ogladnąć z każdej storny piękną Lucynkę:evil_lol:, ale poza tymi momentami , prosze bardzo, dawaj maluchy, pewnie państwo TuthaDea też nie odmówią:cool3:, może i Kerry dołączy się do miziania..... No to nasze spotkanie juz za niecałe 3 tygodnie, ehhh, może i tym razem czas szybko zleci, ..oczywiście czas do wystawy, a nie na niej.
kerry Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Zebra napisał(a): może i Kerry dołączy się do miziania..... a co ja od macochy i Kerry i Kerrowa sie podlączy:roll:
Majaa Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 wychodzi na to, że szczeniat mi zabraknie do miziania :cool3: Zawsze mogę zabrać jeszcze co nieco z bezdomniaków :evil_lol: A całkiem poważnie postaram się przybyć do Poznania - lokum zarezerwowane już ! Dzisiaj szczylkowo zostało wyprane ku ogólnemu niezadowoleniu (choć to chyba oczywiste:cool3:) No i uczymy się chodzić na smyczy , co generalnie ;) wygląda tak, że ja nauczam, a szczylkowo patrzy na mnie jak na idiotkę, ale postępy widać
kerry Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Zebra napisał(a): no to kolejno, przyznawać się , kto ma Beltka na ścianie?;) mnie wystarczy nie do konca swiezy oddech Ursusa ,każdego poranka
Zebra Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 W raciborzu rasę wziął Bheliom Belmondo p.Sivkovej, wystawiana była także Una p.Gebler - od Gokaiby- oraz Graciosa, wyników suczek narazie nie znam.
gokaiba Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Witam UNA CELTIC Gokaiba, CWC GRACIOSA Kerrydom Court, CWC, N.D.S.wR.
czapla Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Dawno mnie tu nie bylo, znaczy sie staram sie czytac co piszecie, ale czasu nieco malo, a i ostatnio chorobsko mnie dopadlo, na szczescie juz jest duzo lepiej choc z chusteczka sie nie rozstaje i na dodatek zoladek chyba sobie popsulam antybiotykiem, bo cos mnie boli okrutnie trzeci dzien:shake: - ale mam nadzieje, ze mi przejdzie i do Poznania dotre w przyzwoitej formie:p I nie pojechalam na zawodu agility do Pruszkowa:-( No i jeszcze nasuwa mi sie jedno - bardzo mnie martwi postawa jednego pana...Dla mnie karygodne jest zniechecanie do kupna szczeniecia w jednej hodowli, bo sie planuje miot w przyslosci i chce sie zwerbowac potencjalnych nabywcow, a laikom latwo jest wcisnac, ze ktos tam sie nie zna i jego psy sa nie takie, a MOJE sa najlepsze - my tu wiemy, ze sa raczej przecietne, ale odbiorca bedzie wierzyl w uczciwosc i kompetencje wieloletniego hodowcy i w sumie tak powinno byc, choc w tym wypadku niestety....:shake::-(
Zebra Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Czapla, Ty to mądra kobieta jesteś:lol: Według mnie, to na naszym forum jest kilku doświadczonych wieloletnich hodowców i nie wiem, dlaczego tylko jeden, na dodatek wybiórczo bywający, miałby uważać się za tego naj... znawcę od rasy? Część z nas ma kontakty z zagranicznymi hodowcami i sędziami, jeździmy na zagraniczne wystawy, chociażby po to, żeby popatrzeć i włąściwie znakomita większośc z nas ma te swoje kerry tak dla pasji, a nie dla zarobku:evil_lol:
kerry Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 moje drogie panie dawno,dawno temu,nie nikt inny jak WY same tę gwiazde wykreowałyście i teraz to sie w jakis sposób mści,zreszta co tu dużo mówić,jego pomysłem było też opowiadanie wolnym słuchaczom ,że dzieci Czaka rodza sie z niepełnym uzębieniem,a ja sam słyszałem kiedys w Sopocie,że syn Czaka został przefarbowany do wystawy,uczestniczyłem w tej rozmowie i pewnie wiele innych herezji ów gość głosił,a to tylko po to,zeby pozbyc sie własnego miotu,no niestety Pan sobie musi przygotować przyszłych nabywców
Zebra Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Kerry, ja poproszę, o pokazanie, w którym to miejscu ja tego Pana wykreowałam?
Zebra Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Nie jestem złośliwa, tylko chciałąbym wiedzieć w któym momencie życia opętał mnie jakiś obłęd, to przeanalizuję sobie inne decyzje z tego okresu, bo może i gdzie indziej walnęłąm jakieś głupstwo:shake:
gokaiba Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Mam taką propozycję. Musimy zapromować keraki bardziej. Udowodnić, że nie są to agresywne indywidua, tylko super pieszczochy. Wielu chętnych na keraki zdecydowało się na softy ze względu na legendarny "charakterek" keraczków. Super że biegają w agility, biorą udział w dogoterapii. Ale trzeba to pokazać szerzej aby dotarło to do wielu odbiorców.Zalety kerry znamy, nie gubią sierści, bardzo inteligentne bardzo przywiązane do właścicieli itd. Jak nam się uda, kerry będą znajdowały wielu nabywców. Wtedy nie będzie tak ostrej PiSowskiej rywalizacji. Pamiętajmy, że tylko niektóre idą na ringi wystawowe. Keraki z dobrą psychiką będą znowu bardzo popularne:multi:.
Recommended Posts