Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masz teczki ale jak wiemy w Glogowie byla powodz i teczki zamokly mogly pewne dane wyparowac a kto to Zyrafa jawiem i pewnie Ona, wymyslilem dla niej taki pseudonim niech poglowkuje troche .

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

interkerry napisał(a):
Masz teczki ale jak wiemy w Glogowie byla powodz i teczki zamokly mogly pewne dane wyparowac a kto to Zyrafa jawiem i pewnie Ona, wymyslilem dla niej taki pseudonim niech poglowkuje troche .

W Głogowie była powódź, ale tylko w prawobrzeżnej części miasta a archiwum jest po lewej stronie. A dane w teczkach nie znikają w wyniku powodzi, tylko w inny sposób. Trzeba spytać o to, miłościwie nam panującego J.K. Prawda jaki piękny historyczny skrót. Film można nakręcić J.K. II.

Posted

Witam.
Wystawa w Chorzowie:
UNA CELTIC Gokaiba - BOB, CWC, N.S.w R.-sędzia: Lesi Tchistjakova
Wystawa w Zielonej Górze - BOB, CWC, N.P.w R. - TYTUS Gokaiba
Najlepsza Suka w Rasie - UPI CELTIC Gokaiba
CWC - GABI GEIRA Lady Vaksam
CWC - SYMPATHIA Ave Kupidon
Sędziowała Pani Marlena Jakubowska. Wybór BOB zajął jej sporo czasu, ale ostatecznie wygrał niegrzeczny TYTUS, chyba za "niesamowicie długą szyję" .
Niestety, na grupę nie zostaliśmy. Musiałem wracać bo syn zerwał wiązadła w kolanie.

Posted

Witam towarzystwo, wystawa w Przemyślu:
Hardy : CWC, BOB, BIG na tym koniec, bo sędzina wybierająca BIS nawet w kierunku Hardego nie popatrzyła.
Właściciele Hardego nie mogli mi wysłać e-milem opisu z Krakowa, więc przywieźli go do Przemyśla, niestety nie odpisałm dokładnie, ale opis był krótki i brzmiał mniej więcej tak: Proporcjonalny zwarty pies, o dobrej głowie, dobrej długości szyja, dobry ruch, chociaż zbyt szeroko stawiane tylne kończyny!! w górnej granicy wzrostu.
ocena Bardzo Dobra kto sędziował - wiemy.
Interkerry, na szczęście nie tylko ja byłam na tej wystawie i nie tylko moje zdanie padło jako opinia, wszyscy którzy stali obok ringu i obserwowali ocenę byli zbulwersowani, a słyszeć to ja słysze dobrze i nic nie musze udawać, odległość pomiędzy naszymi dziewczynami była napewno dość duża, bo ja wzięłąm pod uwagę opinie na jej temat które słyszałm wczesniej, a sama też widziałąm jej zachowanie na innych wystawach, i w związku z tym wcale nie starałam się bieć zaraz za ogonem Graciosy, bo wojna do nicZego nie byłą mi potrzebna, zresztą myślę, że moje dobre intencje pokazałam odrzucając swoją Qu na bok, kiedy została ugryziona i łapiąc graciosę żeby dalej się nie gryzły, a przecież mogłąm swoją sucz puścić, tylko po co, chociaż wiem, ze część z nas tak by pewnie zrobiłą, bo rosjanie lubią " nabuzowane" psy na ocenie, ale ja nie cierpię kiedy psy się gryzą. Co do odelgłości to polecam pooglądanie zdjęć z tej wystawy na których widać w jakiej odległości biegłam, dodam, ze Pana suka nie odwinęła się ani razu podczas biegu natomiast wyrwała się w czasie ustawiania, co jak dla mnie jest brakiem kontroli nad psem na ringu, każdemu wolno mieć swoje zdanie , więc mi także, zresztą wyraziłąm je głośno na ringu kiedy Pan zaczął mnie ochrzaniać za zaistaniałą sytuację. Dodam tylko że takie zachowanie na rigu powtórzyło się również np. na wystawie Wałbrzychu, Pana suka się nie wyrwała, ale barzdo niewiele brakowało.
Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś jeszcze teraz odważy się napisać cokolwiek co niebyłoby mile widziane...............
Jeżeli "przezwisko" Żyrafa ma być do mnie, to proszę, bardzo, dlaczego to nie wiem, ale i Zebra i Żyrafa to piękne zwierzęta, więc nie zamierzam sie obrażać:lol:

Posted

Ha, ale awantura. Dajcie sobie buzi i po sprawie.
Zebra, kto wybierał grupę w Przemyślu?
Opis Hardego naprawdę na bardzo dobrą:angryy::angryy: Normalnie wstyd. Ale trzeba zrozumieć, że "ktoś" musiał wygrać.
Czapla, zdjęcia tak obiecywane kiedy będą?
W Zielonej Górze miałem mały problem, bo jakieś dzieciaki przed wejściem na ring upodobały sobie TYTUSA, robiły z nim zdjęcia, miziały go. A bykowi się to bardzo podobało i na porównanie nie za bardzo chciało mu się wychodzić. Milej mu było za ringiem. Dla moich wieśniaków, najlepiej by było, gdyby późno wychodziły na ring trochę zmęczone, bo inaczej je rozsadza energia. Normalnie wstyd mi za takie zachowanie.

Posted

Eeeeeee, bez przesady, to nie awantura, przynajmniej nie z mojej strony;), ale buzi takze nie zamierzam dawać i to nie tylko Interkerry, innym tez nie, ale waszym kerraczkom jak najbardziej:multi:.
Grupę w Przemyślu wybierała p.Chwalibóg, (chyba) bo ja już wracałm do domku, ale jak dostałam od znajomych telefon, ze Hardy wziął BIG, to wróciłam na wystawę, daleko nie miałam, bo pojechaliśmy z moim TZ na pyszne lodziki które są właśnie w centrum Przemyśla, byliśmy więc najedzeni i wypiliśmy pyszną mniam, kawkę, więc powrót był możliwy. Chciałam pokibicować ślicznemu piesiutkowi, ale niestety nic to niedało, BIS-a wybierała chyba p.Junikiewicz , wygrał jakiś molos....Mastif hiszpański

Posted

Coz, musze stwierdzic, ze Hardy na zywo duzo zyskuje - ma wlasnie to cos co lubie w kerrakach i mnie zachwyca, niezwykla dynamika, ekspresja. A na tej fotce, to jakos tak te futro wyglada na nierozczesane, zeby nie powiedziec nieswieze...Znow mi emotki nie wchodza

Posted

Witam. Bardzo dziękuję Pani Małgorzacie Pawlak za zrobienie kilku fotek na ringu i Kerry za wstawienie na Forum. Niestety, jak się wystawia 3 psy, to nie ma szans na fotografowanie.Nawet nie brałem aparatu, bo nie miałby kto się nim zaopiekować.
Przepraszm jeszcze raz za fryzurki, ale przed wejściem na ring tak dzieciaki je wyczochrały a najbardziej TYTUSA. Tak ładnie mu rozczesałem mordę a zrobiła się miotła.
Czapla, fotki. Co do Hardego, to jest wina niewłaściwego szamponu i brak odżywki. Ja mam taki problem, że właściwie do każdego psa trzeba stosować inny szampon. Ten co jest doskonały dla Duni to u Tytusa po tym samym włos jest matowy. Tytus najlepiej wygląda jak go zmoczy deszcz. Osobiście jestem przeciwnikiem stosowania lakierów i innej chemii.

Posted

Kerry, super ze dajesz się zatrudniać:lol:, dzięki temu widać kerraczki na forum, a nie tylko nasze dyskusje;). Gokaiba, za co Ty przepraszasz, twoje psy wygladają normalnie, ja tam nic nie widzę złego we fryzurach, ale wypatrzyłam w tle chyba suczkę p.Paszczuk?
Hardy ma bardzo fajną sierść, znacznie jaśniejszą w rzeczywistości , ale gęstą i mięciutką do tego. Zdjecia niestety nie oddają urody naszych piesków, ja mam zawsze wrażenie, ze mam jakąś paskudę na ringówce:evil_lol:.
Gokaiba, widzę, że też lubisz loczki:multi: u kerraków.

Posted

Tak, w tle stoi GABI GEIRA Vaksam Pani Paszczuk. W zasadzie, to lubię naturalnie falujący włos u kerry. Rozczesywanie takie na pudla jest efektowne ale trochę niewłaściwe dla rasy. Po wyszczotkowaniu czeszę rzadkim grzebieniem. Jest to sposób na dłuższe utrzymanie szaty po wystawie. Takie napuszenie po kilku dniach robi się paskudne i sylwetka keraka jest mocno nieciekawa.
Moie keraki nie mają mocno skręconego włosa. Raczej falujący.

Posted

Czy rozmowa z p.Paszczuk poszła dobrze?;)
Co do napuszonego włosa, to chyba dużo jednak zależy od skrętu, moja mała ma także mniej skręcony włos, ale po takim napuszeniu wygląda całkiem dobrze przez dłuższy czas, za to Czapli Saxanka ma superkowy włos i po napuszeniu to nawet pewnie mokra trawa jej niestraszna:lol:, ja pamiętam ile się musiałm męczyć z włosem mojej Amy która miała włos taki falowany, właściwie bez skrętu, ojj, tak zrobić fryzurkę, to było coś, a łapki po porannej przebieżce przez łączkę były do poprawki, a właściwie do robienia od nowa:angryy:.

Posted

Ojjj, coś ucichło na forum...
Sa już podane stawki na Wrocław, Gokaiba chyba zgłaszałeś tam swoje psy, a moze wiesz jakie jeszcze będą, bo nawet sporo kerraków się tam pokaże (jak na nasze ringi oczywiście).

Posted

Witam. Skład na Wrocław.
Psy-
Mł. GRAND IMPRESARIO Dvomaro
Otwarta- DISCOVERY z Płockiego Wzgórza
TYTUS Gokaiba
Championów
DAKAR BOY Vaksam
HARDY Kerrydomcourt
Weterany
LARRY z Piwolandu
SUKI
Pośrednia
GRANDI Lady Vaksam
UPI CELTIC Gokaiba
Championów
GRACIOSA Kerrydomcourt
Tylko nie wiem jak to się stało, że GRANDI Lady Vaksam jest w klasie pośredniej. Urodziła się 16.05.2005
Faworyt pewnie wyjedzie do Tulln. Sędziuje Węgierka to ma szanse.

Posted

A faworyt to który? Bo chyba kogo innego na tym forum tak nazywamy;).
Co do suczki w klasie pośredniej, no cóż, czasem zdażają się takie sytuacje, ale myślę, ze należy je wcześneij wyjaśniać, a nie zostawiać na ostatni moment, szczególnie, ze w klasie otwartej jak widzę nie ma zadnej suczki, moze lepiej pomóc oranizatorm i wykonać telefon, bo potem na miejscu będzie zamieszanie.
Faworyt jedzie do Tulln, potwierdzili:lol:.

Posted

A tak mi się wydaje, że nie tylko "faworyt" próbuje zablokować moim pieskom drogę do championatu. Ale takie sa chytrości starych wyjadaczy.
Miło by było, jak by się udało, ale świat z tego powodu się nie zawali. Teraz wszystko w czterech łapkach.:multi:Ciekaw jestem tylko zachowania Tytusa. Może nie będzie taki impulsywny i się ładnie zaprezentuje.
W konkurencji w Tulln będą naprawdę topowe kerry ale właściciele liczą się z tym, że mogą układowo przegrać.

Posted

No to ciekawe kto komu zablokuje drogę w Kielcach, bo faworyt także tam jest zgłoszony, bedzie tam kończył Ch.PL. ( takie są plany)
A teraz proszę bardzo chwalić się kto zgłosił do Poznania, no chyba że to jakaś tajemnica:loveu:????

Posted

Halo.
Do Poznania nie mogę jechać. Mam zbyt duże zlecenie w firmie i nie tylko chodzi o kasę, ale o umowy. Zebra, jak to "faworyt" będzie kończył championat w Kielcach? W/g moich obliczeń, to już ma.

Posted

Gokaiba, Championat Polski w Kielcach wychodzi mu 7 m-cy:lol:
Z tym spotkaniem to zobaczymy jak wyjdzie, staram się, ale moze być różnie... a co reszta nie jedzie, czy juz teraz jak mówiłam nikt nie zechce nic napisać?

Posted

Zebra napisał(a):
Gokaiba, Championat Polski w Kielcach wychodzi mu 7 m-cy:lol:
Z tym spotkaniem to zobaczymy jak wyjdzie, staram się, ale moze być różnie... a co reszta nie jedzie, czy juz teraz jak mówiłam nikt nie zechce nic napisać?

melduje posłusznie,że jedziemy do Poznania chyba na 2 dni:razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...