gokaiba Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Podobno sędzina szczególną uwage skupiała na głowie i osadzeniu ucha. Ważny też był temperament. Publiczności bardzo się niespodobało ustawienie psów w klasie otwartej. Hiszpan bardzo kiepsko sie poruszał. Widziałem tego psa i muszę potwierdzić. Nogi przód i tył krzyżuje. Taki nieskoordynowany. Opinia o sędzich z Wysp Brytyjskich, jest taka, że mało zwracają uwagę na ruch. Pamiętam zaszokowanie Rosjan na "Monoparodce", jak Irlandczyk ocenił psy w statyce. Dlatego doświadczeni hodowcy wiedzą co pokazywać u różnych sędziów, bo znają ich preferencje.
Zebra Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Fakt, ja też kiedyś widziałam ocenę kerry przez Irlandczyka - dla niego ruch, to było chodzenie po ringu jak ze szkocikiem, albo yorkiem, psy które miały długi wykrok naprawdę miały kłopot z chodzenie, poprostu drobiły i co kawałek przystawały, o zdziwieniu właścicieli już nie wspomnę.
kerry Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 czapla napisał(a):No na spoznienie to bym raczej nie liczyla, bardziej na "nieswiadomosc" sedziego - mi sie kiedys taki trafil, ubaw byl po pachy:lol: o takiego sędziego będzie chyba trudno,ale jak widze z twoich doświadczeń "można trafić"
czapla Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 ano mozna - taki "nieswiadomy" wykrzyknal charoszyj temperament! i Lucys ku zdziwieniu gawiedzi wygrala rase:lol: Miny konkurencji nie zapomne chyba do konca zywota:cool3:
Zebra Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Czy ktoś się do Krakowa wybiera? zdjęcia trzebaby porobić i relację zdać:razz: , fajna stawka będzie, jest zgłoszonych 6 kerraków -jeden piesek w pośredniej z Ukrainy z hodowli Kerry Land -dwa pieski w otwartej : znajowy faworyt ze Sczecina i w konkurncji Kerrydom Court HARDY, noooo, będzie co porównywać -dwie dziewczynki w otwartej suczka z Ukrainy z hodowli Kerry Land i druga chyba z Łotwy - i w championach Graciosa No ciekawe kto rase weźmie:lol:
gokaiba Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Popatrzyłem na obsadę sedziowska i chyba znam zwycięzcę rasy. Spraw boże żebym się pomylił.:diabloti: Na razie trzymam kciuki za URSUSA. Okazało się, że tatuś Zwycięzcy Europy, PERSIBLU TAKE THAT, jest dziadkiem naszych keraczków. No, niebieska skóra i krew błękitna.
gokaiba Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Oczywiście o krakowskiej. Może będziemy obstawiać?:crazyeye:
Zebra Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 No moze być różnie, ja stawiam na Hardyego:evil_lol: (jakkolwiek należy to odmienić)
czapla Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Hardy lady pies - elegancki, efektowny, wybarwiony i na pewno bedzie swietnie przygotowany i prezentowany; mysle, ze ma duze szanse na wygrana. W kazdym razie czekamy na relacje:p
kerry Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 co tam Kraków w Szczecinie myslę, że sie "porobiło" URSUS Celtic Gokaiba Zw.Mł,Zw.Rasy i my mamy kolejnego championa:loveu: w konkurencji wiecie kto był ale przypomne Bhelion BANDERAS ONTARIO otwarta GABI-GEIRA LADY Vaksam otwarta może nie na temat ale macanie "cipuna" no wiecie kto to GABI -GEIRA URSUS jak sie dowiedział:cool3: potem było tak cipun z laską
Zebra Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 KERRY- gratulacje:multi: :laola: , czyli jednak można;) i oczywiście wielkie myzianko dla Ursusa i całusek od Qu (też dla niego). Relacja foto bardzo fajna, mało widac różnice w strzyżeniu Ursusa i młodego Bhelina, a powinienes podkreslić ta różnice bo jest duża!!!! Suczka bardzo fajna i ma cudną ciemna główkę, jak sadze to ona skończyła dorosły championat a Twój Ursus młodziezowy, gratulacje jeszcze raz. To teraz podtrzymuję swój typ na Kraków:evil_lol:
kerry Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [quote name='Zebra']KERRY- gratulacje:multi: :laola: , czyli jednak można;) i oczywiście wielkie myzianko dla Ursusa i całusek od Qu (też dla niego). Relacja foto bardzo fajna, mało widac różnice w strzyżeniu Ursusa i młodego Bhelina, a powinienes podkreslić ta różnice bo jest duża!!!! Suczka bardzo fajna i ma cudną ciemna główkę, jak sadze to ona skończyła dorosły championat a Twój Ursus młodziezowy, gratulacje jeszcze raz. To teraz podtrzymuję swój typ na Kraków:evil_lol: dla nas to znczy więcej niz BIS ,moze lepiej nic .....a zreszta co wam bede żałował tak przy okazji Wielkie podziękowania dla pana Irka Białęckiego,Zygmunta Szyndlera i dla mojej małżonki to ich zasługa,ja tu tylko czasem coś napisze i fote strzele a "cipulek" tak wygladał na grupie
czapla Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Kerry - ogromne gratulacje dla Ursusa!!!!:multi: (a widzisz, czasami sie trafiaja nieuswiadomieni:lol: ) Mlody wyglada na tych fotkach REWELACYJNIE! Super piesek, pieknie przygotowany i prezentowany - az milo popatrzec:loveu:
gokaiba Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Ogromne gratulacje dla URSUSA:razz: :megagrin: . Trzeci championat w miocie a pozostałe zaczęły. Piesek w Niemczech nawet ma certyfikaty na krajowego i klubowego championa. I co ważne, wszystkie badania na choroby dziedziczne i dysplazje łokci i bioder są super. Niemcy wszystko badają. W lipcu ma dostać jakąś licencję sportową. Za bardzo się na tym nie znam. Pozdrawiam Wszystkich i obstawiam mimo wszystko Kraków. Raczej zgodnie z przewidywaniami. Z tego co wiem, mało co, URSUS za sprawą gospodarza ringu, nie wziął by udziału w porównaniu o rasę. Interwecja Kerrego była konieczna. Nas to spotkało w Lesznie, gdzie sędzia po wyborze Naj. Juniora w rasie, podziękował juniorom i nie wziął do porównania UPI. Trzeba pilnować regulaminu. Myślę, że tego dnia UPINKA dużo lepiej się prezentowała i biegała.
Pagan Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='kerry']co tam Kraków w Szczecinie myslę, że sie "porobiło" URSUS Celtic Gokaiba Zw.Mł,Zw.Rasy i my mamy kolejnego championa:loveu: w konkurencji wiecie kto był ale przypomne Bhelion BANDERAS ONTARIO otwarta GABI-GEIRA LADY Vaksam otwarta może nie na temat ale macanie "cipuna" no wiecie kto to GABI -GEIRA URSUS jak sie dowiedział:cool3: potem było tak cipun z laską Co za takiy pes est na foto 2, 3? Koleynemu championu - :multi:
gokaiba Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Na foto 2,3 jest pies URSUS CELTIC Gokaiba, ur. 16.04.2006. Ojciec: Int.CH.Torum's SMOKY CHILSHOLM, mama: Int.Ch. SYMPATHIA Ave Kupidon
Pagan Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='gokaiba']Na foto 2,3 jest pies URSUS CELTIC Gokaiba, ur. 16.04.2006. Ojciec: Int.CH.Torum's SMOKY CHILSHOLM, mama: Int.Ch. SYMPATHIA Ave Kupidon[/quote] Dzen'kue bardzo! Ya mam suku ot Torum's S Ch:lol: i Ursus :lol: spodobalsi.
gokaiba Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Priviet Pagan. Mozesh postavit foto Tvoih sabak? Gokaiba
gokaiba Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Witam. Jak tam przygotowania do Krakowa? Zebra, wystawiasz? Czekamy na bardzo obszerną relację i fotki z wystawy. Tak sobie myślę, że dobrze by było, zwyczajem niemieckim, znać opisy piesków z wystaw. Mogło by takie upubliczenie dać do myślenia wypisującym oceny. A jest o czym mówić. Nasz CZAK w wieku 9 miesięcy od jednego pana ma piękny opis, jednak z zaznaczeniem, że nie może mu dać Zw. Młodzieży bo jest jeszcze czarny:mad: . Nie przeszkadzało to jednak 2 tygodnie później w otrzymaniu przez CZAKA we Wrocławiu BISa :multi: .
Zebra Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 No niestety, nie jade do krakowa, jestem tam co roku na wystawie, ale chyba nigdy nie wystawiałam tam zadnego swojego psa, z prostej przyczyny, zawsze na Kraków mamy regularną cieczkę i to jakoś tak fajnie u obydwu dziewczynek było:evil_lol: .Poza tym wyjeżdżam w piątek na krótki wypoczynek nad morzem połączony z miłym spędzeniem czasu w towarzystwie Czapli i jej stadka. Już próbowałam namawiać różne osoby żeby nam zdały relację z Krakowa, zobaczymy co z tego wyjdzie, może ktoś pstryknie kilka fot...
kerry Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Zebra napisał(a):No niestety, nie jade do krakowa, jestem tam co roku na wystawie, ale chyba nigdy nie wystawiałam tam zadnego swojego psa, z prostej przyczyny, zawsze na Kraków mamy regularną cieczkę i to jakoś tak fajnie u obydwu dziewczynek było:evil_lol: .Poza tym wyjeżdżam w piątek na krótki wypoczynek nad morzem....... gdzie jedziecie dziewczyny? może Ustka?
Zebra Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Czapla to juz chyba pojechała, a to ona organizuje ten wyjazd, miejsce gdzies koło Gdańska.....ale za diabła nie pamiętam jak sie nazywa:evil_lol:
gokaiba Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Witam serdecznie. Ja jestem jasnowidzem. Znowu przepowiedziałem BOBa w Krakowie.Sędziowanie było przewidywalne i nawet obecność Torums'a SCRAFT MICHAELA nie mogłaby wzruszyć wyboru:mad: .Tak musiało być i już.:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Jak ktoś może, to niech publikuje na forum opisy "cudeńka". Pośmiejemy się i może ktoś się zawstydzi z powodu opisu.:oops: :oops: :oops:
kerry Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 gokaiba napisał(a):Witam serdecznie. Ja jestem jasnowidzem. Znowu przepowiedziałem BOBa w Krakowie.Sędziowanie było przewidywalne i nawet obecność Torums'a SCRAFT MICHAELA nie mogłaby wzruszyć wyboru:mad: .Tak musiało być i już.:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Jak ktoś może, to niech publikuje na forum opisy "cudeńka". Pośmiejemy się i może ktoś się zawstydzi z powodu opisu.:oops: :oops: :oops: chyba wiem jak to było poprostu nikt więcej nie przyjechał do Krakowa i "cudeńko" było w rasie same:lol:
Recommended Posts