Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dżemik został zabrany z miejsca, gdzie nikt o niego nie dbał.
Wypatrzył go mój TZ niedaleko swojej pracy, chodził tam chyba już rok i wykłócał się o poprawienie warunków, wypuszczanie z kojca, regularne karmienie psiaka. Zanosił mu jedzenie.
Tak się jednak stało, że sytuacja się nie poprawiła, ale pogorszyła.
Dwa dni temu właścicielka podpisała zrzeczenie się psa, maluch pojechał do Ani Stonki na DT. Dostał nowe imię, teraz nazywa się Dżemik.
U Ani jest bezpłatnie, ale potrzebne wsparcie na odrobaczenie, odpchlenie, szczepienie (nigdy nie miał), kastrację i chociaż trochę karmy :modla:

Poczekamy kilka dni, żeby zobaczyć jaki jest i będziemy szukać domu!
Prosimy o pomoc!

dzemn1.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/1cBQw3LQHe4kL6DD2QTV66B5Gg2E62SjUni5VrY_RUE=w640-h426-no

Edited by Ajula
Posted (edited)

Psiak jest sympatyczny, TZ mówi, że nigdy nie okazywał ani grama agresji. Wesoły fajny psiaczek. Po przywiezieniu do Ani jednak reagował bardzo nerwowo na psy, nie ma co się dziwić, był bardzo zestresowany. Ale z suniami chciał się zakolegować. Szczególnie ze Stelcią Dwunóżką, zresztą zna ją od dawna, mieszkali w jednej zagródce u tych ludzi :roll:
Ania zobaczy jak on się zachowuje na codzień, czy niechęć do dużych psów jest stała, czy to tylko tak na początek ze strachu było.

Dżemik jest taki wielkości jamnika.

Edited by Ajula
Posted

Prześliczny psiaczek. Na pewno szybko znajdzie się ktoś, kto zapragnie go adoptować :)
Przykro mi, że nie mogę pomóc finansowo.

Posted

Mam nadzieję, że ktoś go pokocha. Od szczeniaka siedział w zagródce, nawet bramki w niej nie było :roll: Jak TZ wymógł na ludziach, żeby chociaż trochę go wypuszczali na podwórko, to podnosili go przez siatkę.
Jak czytam, że Stonka piszę o nim "całuśnik", to się cieszę jak głupia, bo tam na pewno nikt go nie całował.

Posted

wieści od Ani:
[FONT=Helvetica]Dżemik wykąpany, wypachniony, wyodżywkowany, nie ma żadnych problemów. No może trochę Stelkę molestuje ale myślę że po kastracji mu przejdzie. Zasczepiony na wściekliznę, kastracja za jakieś 10 dni

To jest bardzo piękny piesek :loveu:

[/FONT]

Takie piękne oczy :loveu:

Posted

Jestem i ja u Dżemika - szorpate są moją miłością
Myślę, że warto "podesłać" go do SOS dla Jamników, może wydarzenie na fb?
To młody, śliczny psiak powinien szybko znaleźć domek

Posted

Dziś rozmawiałam z Anią, mówi, że Dżemik jest cudowny i kochany :loveu: wczoraj zaszczepiony na wściekliznę, za 10 dni kastracja.
Już go jakaś Ani koleżanka zgłosi na forum jamniczym. Na fb jest na profilu Stonki hotelu.
Ja w niedzielę wyjeżdżam na tydzień do pracy, więc nic nie będę rozkręcać bo i tak tego nie dopilnuję. Jak wrócę to wykupię mu ogłoszenia na jakimś bazarku.

• 2 weeks later...
Posted

nie mogłam się tu zalogować, teraz nie mogę się w niczym połapać  :nonono2:

Dżemik ma się bardzo dobrze, kastracja będzie w czwartek.

Jest kochany i grzeczny, bardzo lubi wylegiwać się ze Stellą na kanapie :)

Był już jeden telefon o niego, Ania była zadowolona z rozmowy, ale trzeba pomyśleć ostrożnie nad tym domem, bo Pani ma dwie duże świnki morskie i nie wiadomo, jak Dżemik będzie na nie reagował. Jeszcze chwilę poczekamy i pomyślimy.

Teraz zobaczę czy uda mi się wstawić nowe zdjęcia..... ooo udało się...

śliczny piesek  :iloveyou:

dzemn1.jpg

dzemn2.jpg

Posted

skoro się udało wstawić, to mam jeszcze dwa

to chyba mieszanka jamnika z yorkiem, Ania mówi, że na połowie ciałka ma sierść szorstką jak jamniki szorstkowłose, a druga połowa - włos mięciutki i jedwabisty jak u yorków :D

dzemn3.jpg

kochany :)

dzemn4.jpg

• 2 weeks later...