Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no zoabczymy. tak jak napisałam w pw gdybyśmy tu wszystko obgadali i wyszłoby że układa się każdy punkt w całość i całość jest ZA, to ja bym jechała do Gdańska sprawdzić reakcje.

miałam Maxa u siebie w DT, spał ze mną i zero uczulenia. tu mam 2 psy i kota. jeden pies faflunowaty troche mnei uczula, drugi nie. nie ma normalnie reguły. uczulają na pewno boksery i tego typu śliniaki wszelkie. jeszcze jest trochę czasu.

nie stawię się w kolejce po niego nie mając 100% pewności że wszyscy beda szczęśliwi, a pies najbardziej

Posted

Witam, to ja pisałam maile do "akucha". Bardzo ujęło mnie w tym piesku jego zachowanie (opisane w ogłoszeniu). Właśnie szukam jakiegoś psiaka i muszę brać pod uwagę to, że mieszkam w bloku - duży pies męczyłby się oraz to, że mam dzieci. Wybór nie jest łatwy, na rasowego pieska mnie nie stać, a szczeniaczki z ogłoszeń na ogół nie wiadomo na jakie "stworzonka" wyrosną. Chodzi tu głównie o wielkość. Miałam już na oku szczeniaka od niewielkiej suczki ale właściciel podejrzewał, że ojcem może być nawet husky. Inne niby małe ale z jakimiś dziwnie grubymi łapkami. Jeszcze inne trochę starsze, agresywne... I co tu zrobić, Romeo byłby idealny?

Posted

Dodam jeszcze, że nie pracuję a dzieci są już na tyle duże, że nadszedł czas na upragnionego pieska. Jesteśmy spokojną rodzinką, mamy działkę, gdzie moglibyśmy zabierać Romea...

Posted

Witam:) w schronisku w Sopocie sa teraz dwa maluchy tricolorowe.Nie beda wielkimi psami,przynioslo je dziecko (matka wyslala dziciaka,rozumiecie? Bo chciala uniknac odpowiedzialnosci)

Romeo jest wspaniały,swietnie go odbieram,ale dzieci,a dorosły,to zupełnie inna specyfika.Tu pies musi zniesc o wiele wiecej.

O pieskach dorosłych ,prawie nigdy nie wiemy,jaki jest wobec dzieci.Rzadko ktos przychodzi,oddaje psa i mowi-mamy dzieci,on uwielbia dzieci.Wiec zawsze jest to jakies ryzyko i ogromna rola rodzica,zeby wszystko przewidział.Bo nikt na to gwarancji nie da.
tzn-my mamy sunie,na ktore dalabym gwarancje,bo byly cudowne podczas strzyzenia maszynka i sa stabilnymi,madrymi suczkami,sprawdzonymi w ekstremalnych warunkach :) i maja u mnie strzyzenie do konca zycia ;)

jest sunia-jeszcze u wlasciciela,ktora w jakis sposob sprawdzona jest-z dziecmi chowana.Wielkosci Romeo w typie jack russel teriera,ale o borderkowym umaszczeniu.Tez z Gdanska,
gdybys chciala zerknac na fotki-napisz do mnie prosze maila:brazowa1@wp.pl
z tym,ze ona niewytrymowana,a przydaloby jej sie.

Posted

rzeczywiście przystojniacha choć to Julia na balkonie stała...
Ale to wersja dogomaniacka,:evil_lol:

"Romeo! Czemuż ty jesteś Romeo?
Wyrzecz się ojca i odrzuć nazwisko
Lub, jeśli nie chcesz, powiedz, że mnie kochasz,
A ja wyrzeknę się swojego rodu."

Posted

Oj dużo bym dała , żeby po powrocie do domu zastać na balkonie takie cudo! Gdyby nie mój lipcowy wyjazd , stanęłabym do konkursu na właściciela. Mam nadzieję , że Brązowa opisze nam laureata , to przecież musi być ktoś z najwyższej półki .;)

Posted

to jest straszne co się we mnie dzieje.
powstrzymuje mnie jedno:
nie jestem w stanie rpzewidzieć jak moje życie potoczy się po zakończeniu studiów. co wymusi na mnie to chore panstwo, gdzie pojde do pracy, czy dostane robote w zawodzie czy bede sie tułać...czy w tym wszystkim nie ucierpi pies...

Posted

Romeletto mial wczoraj goscia.Mila pani z panem,piesek wysciskany.Do tego dłuuga lista rezerwowa :) Smielismy sie,ze piesek jest "akurat" dla kobiety,bo ladny;ale i męzczyzna nie bedzie sie wstydzil isc z nim na spacer,bo jednak terierek.
A co by bylo,gdyby babce spodobal sie biały pudelek? :evil_lol:

• 2 years later...