Betbet Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 no zoabczymy. tak jak napisałam w pw gdybyśmy tu wszystko obgadali i wyszłoby że układa się każdy punkt w całość i całość jest ZA, to ja bym jechała do Gdańska sprawdzić reakcje. miałam Maxa u siebie w DT, spał ze mną i zero uczulenia. tu mam 2 psy i kota. jeden pies faflunowaty troche mnei uczula, drugi nie. nie ma normalnie reguły. uczulają na pewno boksery i tego typu śliniaki wszelkie. jeszcze jest trochę czasu. nie stawię się w kolejce po niego nie mając 100% pewności że wszyscy beda szczęśliwi, a pies najbardziej Quote
roszko Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Witam, to ja pisałam maile do "akucha". Bardzo ujęło mnie w tym piesku jego zachowanie (opisane w ogłoszeniu). Właśnie szukam jakiegoś psiaka i muszę brać pod uwagę to, że mieszkam w bloku - duży pies męczyłby się oraz to, że mam dzieci. Wybór nie jest łatwy, na rasowego pieska mnie nie stać, a szczeniaczki z ogłoszeń na ogół nie wiadomo na jakie "stworzonka" wyrosną. Chodzi tu głównie o wielkość. Miałam już na oku szczeniaka od niewielkiej suczki ale właściciel podejrzewał, że ojcem może być nawet husky. Inne niby małe ale z jakimiś dziwnie grubymi łapkami. Jeszcze inne trochę starsze, agresywne... I co tu zrobić, Romeo byłby idealny? Quote
roszko Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Dodam jeszcze, że nie pracuję a dzieci są już na tyle duże, że nadszedł czas na upragnionego pieska. Jesteśmy spokojną rodzinką, mamy działkę, gdzie moglibyśmy zabierać Romea... Quote
brazowa1 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Witam:) w schronisku w Sopocie sa teraz dwa maluchy tricolorowe.Nie beda wielkimi psami,przynioslo je dziecko (matka wyslala dziciaka,rozumiecie? Bo chciala uniknac odpowiedzialnosci) Romeo jest wspaniały,swietnie go odbieram,ale dzieci,a dorosły,to zupełnie inna specyfika.Tu pies musi zniesc o wiele wiecej. O pieskach dorosłych ,prawie nigdy nie wiemy,jaki jest wobec dzieci.Rzadko ktos przychodzi,oddaje psa i mowi-mamy dzieci,on uwielbia dzieci.Wiec zawsze jest to jakies ryzyko i ogromna rola rodzica,zeby wszystko przewidział.Bo nikt na to gwarancji nie da. tzn-my mamy sunie,na ktore dalabym gwarancje,bo byly cudowne podczas strzyzenia maszynka i sa stabilnymi,madrymi suczkami,sprawdzonymi w ekstremalnych warunkach :) i maja u mnie strzyzenie do konca zycia ;) jest sunia-jeszcze u wlasciciela,ktora w jakis sposob sprawdzona jest-z dziecmi chowana.Wielkosci Romeo w typie jack russel teriera,ale o borderkowym umaszczeniu.Tez z Gdanska, gdybys chciala zerknac na fotki-napisz do mnie prosze maila:brazowa1@wp.pl z tym,ze ona niewytrymowana,a przydaloby jej sie. Quote
deedee77 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 A dzieci za bramą robiły głupie miny i cieszyły że się udało.... Romeo to cudowny, spokojny, grzeczny pies jest po prostu niesamowity!!!!! Quote
Agnie Koty Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 rzeczywiście przystojniacha choć to Julia na balkonie stała... Ale to wersja dogomaniacka,:evil_lol: "Romeo! Czemuż ty jesteś Romeo? Wyrzecz się ojca i odrzuć nazwisko Lub, jeśli nie chcesz, powiedz, że mnie kochasz, A ja wyrzeknę się swojego rodu." Quote
ala35 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Oj dużo bym dała , żeby po powrocie do domu zastać na balkonie takie cudo! Gdyby nie mój lipcowy wyjazd , stanęłabym do konkursu na właściciela. Mam nadzieję , że Brązowa opisze nam laureata , to przecież musi być ktoś z najwyższej półki .;) Quote
brazowa1 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 ala35,jezeli szukasz pieska,to po powrocie zapraszamy :) cos rownie pieknego wynajdziemy :) Quote
deedee77 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Oj tak na pewno, chociaż Romeo to naprawdę wyjątkowy chłopak!!!!! Quote
Betbet Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 to jest straszne co się we mnie dzieje. powstrzymuje mnie jedno: nie jestem w stanie rpzewidzieć jak moje życie potoczy się po zakończeniu studiów. co wymusi na mnie to chore panstwo, gdzie pojde do pracy, czy dostane robote w zawodzie czy bede sie tułać...czy w tym wszystkim nie ucierpi pies... Quote
brazowa1 Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 Bo Ty jestes rozwazna i madra kobieta Betbet. Quote
akucha Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Romeo z ogłoszeń zdjęty!!! Betbet, Ty nigdzie nie wyjeżdżaj, takie mądre baby to muszą tu zostać!!! Quote
brazowa1 Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Romeletto mial wczoraj goscia.Mila pani z panem,piesek wysciskany.Do tego dłuuga lista rezerwowa :) Smielismy sie,ze piesek jest "akurat" dla kobiety,bo ladny;ale i męzczyzna nie bedzie sie wstydzil isc z nim na spacer,bo jednak terierek. A co by bylo,gdyby babce spodobal sie biały pudelek? :evil_lol: Quote
Betbet Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 och Romeo moj Ty Romeo niech Ci sie trafi tam jakas dobra babeczka z paneczkiem:placz: :placz: Quote
brazowa1 Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 popatrzcie: a oto lucas terier,z rodowodem Quote
Recommended Posts