Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tydzien temu przyprowadzil go pewien pan-piesek grzecznie wszedl za nim bez smyczy do schroniska.Otoz pan podobno przyjechal z rodzina z weekendu,a na jego balkonie podobno siedzial ten wlasnie pies.
Nie wiadomo,jak wskoczyl na wysoki balkon,ale juz tyle historii slyszalam od ludzi oddajacych psy,ze trudno mi ocenic,czy to prawda czy bajka.
Piesek zostal oddany do schroniska.Jest...CUDOWNY!
W schronisku byl wyskubany i ufryzowany-efekt na zdjeciach.Bardzo grzecznie znosi zabiegi pielegnacyjne i w ogole mozna o nim powiedziec duzo pozytywnych rzeczy.Przymilny,posłuszny,malutki,sliczny,cichutki i czysciutki.Za tydzien konczy mu sie kwarantanna i powienien od razu isc do domu.
A imie-wiadomo skad:) balkon,kochany piesek,to samo poszło-Romeo...

Posted

Wyglad psa nic a nic sie nie liczy-wcale.Wiecie,nikomu nie zalezy na ladnym psie.Pies ma byc madry i wierny.
Jaaaaaaaaaaasne i wlasnie z tego powodu mialam juz dzis 3 telefony o pieska :diabloti:
Ale lojalnie kazdego uprzedzam,ze zeby piesek wygladal tak jak na zdjeciu-musi co 2 miesiace chodzic do fryzjera.Zeby potem nie bylo,ze zbrzydł.
w czasie pisania tego postu mialam czwarty telefon

Posted

Dostałam kolejnego maila, od Pana, który ma dylemat, bo na jednym zdjęciu jest jasny, a na drugim ciemniejszy. To jaki on jest? :evil_lol:

Betbet, chcieć to móc! A Ty sprytna dziewczyna jesteś ;)

Posted

blahaaa wiedziałaaaam nie da radyyyyyy. nie no dawno nic nie podbiło tak mojego serca. i to nie to że ejst śliczny, on wygląda jak coś co chodziło mi po głowie...ooooo nie mogeeeeee Ciotki w Najlepsze ręce Najlepszeeeee:-( :-( :-(

Posted

[quote name='akucha']Dostałam kolejnego maila, od Pana, który ma dylemat, bo na jednym zdjęciu jest jasny, a na drugim ciemniejszy. To jaki on jest? :evil_lol:

hihihihih,przod jasny,tulow bezowy.Ale trudne.

Wiecie Ciotki,to troche podpucha,bo na fotkach on zostal specjalnie ulizany i uczesany,w realu ma bardziej "szorstki" wyglad.

Posted

Wiolu, czy ktoś do Cię dzwonił. Bo ta pani odpisał mi raz jeszcze. Chyba piesek wpadł jej w oko, zaprosiłam na wątek, gdyby chciała popytać.

Betbet, szkoda, no...

Posted

hm to ja mam tylko niesmiałe pytanie:

ile on ma? czy jest szczekliwy? czy będzie mozna sprawdzić reakcję na inne zwierzęta i dzieci (tzn nowe osoby?)

Udało mi się tyle ustalić z rodziną, że sytuacja jest o tyle komfortowa, że ja mogę go zabierać do pracy, a na studiach generalnie jest nas 3 i zazwyczaj któraś jest w domu. Do radia mogłabym go zabierać bez problemu, nie wiem jaką znajdę pracę, czy znów będę pilnować dzieci- jesli tak, to na ten czas musiałby zostawać w domu.

Nie chciałabym go skrzywdzić, czyli wziąć a potem okazałoby sie, że nie sprostam opiece, że byłby w domu sam, że coś.
Problem tu w Świnoujściu, bo Mama jest alergiczką i nie wiadomo jak zareagowałaby na jego sierść. Ja też mam uczulenie ale nie na każdego psa. W związku z czym nie wiadomo czy byłabym idealną potencjalną właścicielką:-(

Zresztą na pewno zgłosi się tysiąc osób z lepszymi kwalifikacjami na Romencia...

Posted

Betbet,Kochana Ciotko.Kazdy pies miałby u Ciebie raj.Kazdy.I kazdego dostalabys z podziekowaniem,bo jestes idealna wlascicielka.
Ale Twoja alergia...mysle,ze nie mozna ryzykowac.Gdy pomysle,jak odchorowalas połgodzinna zabawe z naszymi psami na powietrzu :shake: