Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kup mu lepiej legowisko z materiału. ;)
I dawaj do gryzienia psie kosteczki, żeby miał się na czym wyżyć, to nie bedzie się interesował legowiskiem. No i oczywiście ważne są spacerki i ciekawe zajęcia/ćwiczenia w domu, bo znudzony i niewybiegany pies może po prostu niszczyć z nudów.
Czy to już dorosły pies czy jeszcze szczeniak? :cool3:

Posted

No przepraszam, mój swój koszyk szanuje ;) Zżera tylko rzeczy puchate i włochate, np. moje kapcie ze sztucznym futerkiem. Oczywiście zmieniłam je na zakopiańskie z kożuszkiem (<---- analogia)... :)

Posted

Moja mika tez poryzla swoj koszyk bo byl z wikliny ona gryzje gdy niema nasw domu gdy zostaje sama.Ale kadszyk z materialu nie jest dobry gdyz piesio moze go rowniez pogrysc i to najgorsze moze rozniesc cala wate po domu mopja sunia tak robi z zabawkami.:))

• 2 months later...
Posted

Mój Manio chce gryźć wszystko co mu woada do pyszczka ale czasem uda mi się uprzedzic fakt i rzucić mu jedną z jego zabawek. Jego legowiskiem narazie jest pudełko kartonowe wyłożone kocykiem ale potrafi odsłonić kocyk i jeść pudełko ;) Tylko zabawki odwracają jego uwagę ale trzeba najpierw go nimi zainteresować :)

Posted

Mój Manio chce gryźć wszystko co mu wpada do pyszczka ale czasem uda mi się uprzedzic fakt i rzucić mu jedną z jego zabawek. Jego legowiskiem narazie jest pudełko kartonowe wyłożone kocykiem ale potrafi odsłonić kocyk i jeść pudełko ;) Tylko zabawki odwracają jego uwagę ale trzeba najpierw go nimi zainteresować :)

Posted

Ja swojemu kupiłem legowisko typu kanapa którego nie gryzie. Wiadomo że jak kupisz wiklinowy koszyk to zostanie zjedzony. Polecam szczególnie legowiska Meduzy. Super wykonane.
np: [ciach= mod.] Nie reklamujemy sklepów na forum! ta nadaje się dla spanieli

Posted

Masz rację, te legowiska są naprawdę świetne. :cool3:
Już od dłuższego czasu przymierzam się do kupna bordowego legowiska dla Gingerki. Chyba jej kupię na święta pod choinkę. :evil_lol:
Ale ten rozmiar trochę taki duży (Nr.2 80x65cm). :-o Gingerka ma teraz legowisko 70x50 i w zupełnosci jej wystarcza. Nawet dwa psiaki by się zmieściły jak się zwinie w kłębek. ;)

Posted

Meduza ma świetne legowiska - my mamy dwa,w tym jedno ogromne - i sprawdzają się świetnie.
Asia_pie - nie wiem,czy to nie jest rozmiar mierzony po zewnętrznej,więc biorąc pod uwagę grubość ścianek tego legowiska,to powinno być w sam raz (nie pamiętam jaki nr ma nasze mniejsze - ale wymiarami jest zbliżone)

• 2 weeks later...
Posted

Tak, wogóle to znęcam się nad zwierzętami i ogólnie przynosi mi to satysfakcję i przyjemność.:evil_lol:

Tylko dlaczego współpracuję ze strażą dla zwierząt?:crazyeye:
Nie przyklejaj mi łatki na którą nie zasługuję. OK?

Posted

cockermanka napisał(a):
:evil_lol::roflt::lol!: ..chyba bardzo lubi kąpiel :cool3:

Lubi to mało powiedziane, uwielbia :diabloti:

Blizniak2 napisał(a):
Hehe to go strasz wieczorem, że idzie się kąpać. Jest szansa że ędzie codziennie siedział w ledowisku i może się przyzwyczai.:razz:

Mam nadzieje, że to był żart. Kiedyś ją chciałam nauczyć spać w legowisku, nagradzałam jak tylko do niego weszła i owszem nauczyła się, wchodziła do legowiska, dostawała smakołyk i zaraz z niego uciekała oczywiście ze zdobyczą :diabloti:

Posted

Blizniak2 napisał(a):
Z mojej strony oczywiście był to żart.

Tylko weź pod uwagę,że znajdzie się ktoś,kto poważnie potraktuje taką radę - to jest otwarte forum i dobrze by było dawać sensowne rady,a nie takie,które mogą przynieść szkodę choć jednemu psu :roll:

Posted

Blizniak2 napisał(a):
Tylko dlaczego współpracuję ze strażą dla zwierząt?:crazyeye:

Bo dobrze się czaisz ze swoimi metodami ? :evil_lol:
Ok - to był żart...:diabloti:
Blizniak2 napisał(a):
Nie przyklejaj mi łatki na którą nie zasługuję. OK?

Uważam,że dajesz - delikatnie mówiąc - nie najlepsze rady. Nie dziw się więc,że odbieram Cię tak,a nie inaczej....:roll: