Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paranoja...

Kurcze głupio mi, bo zamiast pomóc wygląda na to, że tylko zaszkodziłam.
Ale poważnie, do głowy mi nie przyszło, że to jest granie nie fair...
Nie przyszło mi też do głowy, że ktoś mógłby się zarejestrowac specjalnie po to, żeby oddac głos - nie wiem szczerze mówiąc, jak jest teraz, ale jeszcze niedawno 2 osoby, które adoptowały psiaki i chciały się udzielać na ich watkach, miały wielkie problemy z rejestracją, czekały bardzo długo na potwierdzenie - tym bardziej zupełnie nie myślałam o nowych użytkownikach.
Nie zostało zrobione nowe wydarzenie, tylko do osób, które już brały w wydarzeniu udział, została wysłana wiadomość - ja takich wiadomości z różnych wydarzeń dostaję po kilka dziennie.
tak, jak zacytowała Soema napisałam w tej wiadomości prywatnej - Każdy, kto jest zarejestrowany na dogomanii może pomóc -
Miałam na myśli tych, którzy są już zarejestrowani, a np. zapomnieli o głosowaniu.

Wydarzenie założone zostało na fb 20 grudnia i to z inicjatywy osób z fb, które zobaczyły wpis o psach od Missieek i zaproponowały, żeby takie wydarzenie założyć, bo więcej osób się dowie.

Swoją drogą soby wspierające schronisko w Szczecinku też z pewnością jakoś "agitują" bo przez dłuższy czas wyniki prawie się nie zmieniały, a od wczoraj ze 107 wzrosły do 184
No ale tak to jest z wszelkimi konkursami - że każdy stara się zdobyć głosy, ja nie widzę w tym nic dziwnego, chyba, że ktoś faktycznie działa nieuczciwie.
A to wysłanie wiadomości za nieuczciwość nie uważam - gdybym tak uważała, to przeciez nie wysłałabym ich, nie narażałabym z premedytacją reputacji Missieek

Posted

[quote name='fizia']
Swoją drogą soby wspierające schronisko w Szczecinku też z pewnością jakoś "agitują" bo przez dłuższy czas wyniki prawie się nie zmieniały, a od wczoraj ze 107 wzrosły do 184

ale jakby to były głosy na missieek to już by było szukanie podstępu i nieuczciwości - jak nie jest, to gra muzyka i jest wszystko w porządku - chwalmy pana :lol:

Posted

:WTF:

ale Fizia nie wiń się za to, że się ludzie czepiają, ja nie ogarniam :shake:

a kto to w ogóle ma pretensje ? ktoś konkretnie >? jaka zadyma, masakra, jak ja ostatnio kocham dogomanie :]

Posted

nie ma co się denerwować już - nie mamy szans - teraz nowo zalogowane osoby wpisują się nawet na wątek głosowania i nikt nie ma pretensji o to bo Szczecinek od wczoraj mocno poszedł do przodu - to jest OK :lol: łiiii :shock: i nikt nie podaje ilości nowo zalogowanych, anie nie zgłasza zastrzeżeń - sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja i tak musi być po naszej stronie czy jak to tam było :lol:

Posted

Kenny napisał(a):
no nie no co Wy...aż sama spytam bo nie wierzę :O

i jak zapytalas? :evil_lol:

wrzucamy na luz i zyjemy dalej

podczytujacy watek zarzucaja nam ze zachowujemy sie jak zdziczałe stado wilków, dobre dobre
martwia sie czy nie wywiniemy jakiegos numeru w oficjalnym glosowaniu
NIE nie mamy zamiaru, mysle ze nikomu z pomagajacych zwierzakom u mnie nie przeszlo to przez mysl

forumowicz jesli glosuje w krakvecie niech glosuje na wybranego w ankiecie kandydata

Posted

missieek napisał(a):
i jak zapytalas? :evil_lol:

wrzucamy na luz i zyjemy dalej

podczytujacy watek zarzucaja nam ze zachowujemy sie jak zdziczałe stado wilków, dobre dobre
martwia sie czy nie wywiniemy jakiegos numeru w oficjalnym glosowaniu
NIE nie mamy zamiaru, mysle ze nikomu z pomagajacych zwierzakom u mnie nie przeszlo to przez mysl

forumowicz jesli glosuje w krakvecie niech glosuje na wybranego w ankiecie kandydata

się zgłosi następnym razem ;)

kocura-rudzielca macie na stanie? bo mam dom a nam rude "wyszli"

Posted

[quote name='Olq']zamówiłam dla szczeniaków Joserę Fitness, jutro powinna dotrzeć do Bukowna.

bardzo dziekuje

[quote name='Tweety']się zgłosi następnym razem ;)

kocura-rudzielca macie na stanie? bo mam dom a nam rude "wyszli"

mam kilkuletniego drobnego kocura, domowy, towarzyski, jeszcze przed kastracja
Chaplin http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?p=596

mam tez od kilku dni kocura z ulicy, oswojony, swiezo wykastrowany
mlody, dorodny kocur
foty moge zrobic

Posted

pieprzone allegro, które na mnie zarabia ponad 150 zł miesięcznie usunęło mi aukcję szczeniaków :angryy::angryy::angryy: komuś przeszkadzało? :angryy:

mało im qrwa płace mało :angryy:

Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z serwisu Allegro:
SZCZENIĘTA do adopcji będą małe pies psy Krk (1401042277)

Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone.
Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w serwisie Allegro.
Niedozwolone jest zamieszczanie informacji o możliwości sprzedaży towaru "poza Allegro" w żadnej formie, w tym:

- oświadczeń o możliwości sprzedania tego lub innych towarów ,,poza aukcją" (np. ,,towar wystawiony w innych mediach /ogłoszeniach, aukcjach, w gazecie, w sklepie, w sklepie internetowym, itp."),

- sformułowań zachęcających do dokonania transakcji pomimo formalnego nierozstrzygnięcia aukcji: ,,jeśli aukcja nie osiągnie ceny minimalnej, to rozważę najwyższą propozycję", ,,sprzedam, nawet jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta"

- informacji wskazujących, że część kwoty z tytułu kupna przedmiotu zostanie uiszczona poza serwisem Allegro, przykładowo: ,,licytujesz cenę za sztukę, ale sprzedam tylko i wyłącznie w komplecie", ,,wylicytowaną kwotę pomnóż razy trzy", itp.

- sformułowań zachęcających do ustalenia ceny poza licytacją, w tym zastrzeżeń w postaci: ,,nie chcesz czekać na zakończenie aukcji - skontaktuj się", "przed zalicytowaniem skontaktuj się", ,,propozycje cenowe proszę składać na maila (GG)", ,,cena od ręki (bez licytacji, poza aukcją) wynosi...", ,,cena do negocjacji", "sprzedam tylko poprzez mój sklep internetowy", ,,na życzenie wystawię opcję ,,Kup Teraz" (przypominamy, że niedozwolone jest zamieszczanie tego typu zapisów w aukcjach, w których złożone już zostały oferty) itp.

Niedozwolone jest wystawianie aukcji umożliwiających ominięcie opłat związanych z wystawieniem oferty oraz prowizją Allegro.

Posted

Olq napisał(a):
hmm niewielka tzn taka gdzies jak moja Sadza czy mniejsza?

druga czyli Bonnie bedzie taka jak matka czyli ok 25kg
a pierwsza czyli Kari niewiele sie zmienila, jest taka jak na zdjeciach, juz zaczela wymieniac zeby
mysle ze max bedzie taka jak sadza
troche jeszcze choruje, ale juz na prosta wychodzi

Posted

Byłem dziśw odwiedzinach u Missieek, trzy szczeniaki ledwo żywe zabrane z mordowni w Olkuszu, wymagają intensywnego leczenia, ideałem byłoby podanie im surowicy przeciw chorobom zakaznym-niestety nieosiągalna, może mógłbym załatwić ze Słowacji ,ale koszt jednej dawki 60 zł, dla jednego szczeniaka potrzebny advocate na nużycę koszt ok 30 zł, 7-8 szczeniat potrzebuje drugiego szczepienia- koszt jednej dawki 25 zł, 7 dorosłych suk czeka na sterylizację, kilkanaście dorosłych potrzebuje szczepień na choroby zakażne, w adopcjach zastój-potrzebne masowe ogłoszenia, akcje adopcyjne, sucha karma i puszki przydadzą się w każdej ilości, do tego koty, potrzebne są fundusze na zakup leków. To tak w telegraficznym skrócie, zdjęć nie posiadam.