masienka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Missieek, czy ewentualnie bylby u Ciebie (lub w Ol) jakis kurdupel do 6ciu kg? Chodzi o doroslego psa, ktory juz wiekszy nie urosnie a najlepiej suczka. Kobi ze wzgledu na wiek raczej odpada. Ta waga jest bardzo wazna i jest to absolutne maksimum (chetniej jeszcze mniej bo zawsze moze przytyc) bo psiak mialby czasem z pancia latac samolotem a tam powyzej 6kg musialby leciec w luku bagazowym. Kobieta chce najpierw do schroniska podjechac ale jak tam nie znajdzie takiego malucha to bedzie szukala gdzie indziej Quote
Therion Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Jest u missiek taka malutka suczka , Missieek napisze wiecej. Quote
Kenny Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='masienka']Missieek, czy ewentualnie bylby u Ciebie (lub w Ol) jakis kurdupel do 6ciu kg? Chodzi o doroslego psa, ktory juz wiekszy nie urosnie a najlepiej suczka. Kobi ze wzgledu na wiek raczej odpada. Ta waga jest bardzo wazna i jest to absolutne maksimum (chetniej jeszcze mniej bo zawsze moze przytyc) bo psiak mialby czasem z pancia latac samolotem a tam powyzej 6kg musialby leciec w luku bagazowym. Kobieta chce najpierw do schroniska podjechac ale jak tam nie znajdzie takiego malucha to bedzie szukala gdzie indziej[/QUOTE] do tego opisu świetnie nadają się Florka i Lulu od missieek!!! i cudne są, Florka chyba trochę mniejsza :) Quote
missieek Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 masienka napisał(a):Missieek, czy ewentualnie bylby u Ciebie (lub w Ol) jakis kurdupel do 6ciu kg? Chodzi o doroslego psa, ktory juz wiekszy nie urosnie a najlepiej suczka. Kobi ze wzgledu na wiek raczej odpada. Ta waga jest bardzo wazna i jest to absolutne maksimum (chetniej jeszcze mniej bo zawsze moze przytyc) bo psiak mialby czasem z pancia latac samolotem a tam powyzej 6kg musialby leciec w luku bagazowym. Kobieta chce najpierw do schroniska podjechac ale jak tam nie znajdzie takiego malucha to bedzie szukala gdzie indziej Florka - waga 5kg skrobnij cos wiecej co to za domek :) Quote
Ati Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 missiek , bedziesz dzwonila na podane namiary w sprawie domkudla tej suczki? Quote
masienka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 To na razie nic pewnego bo najpierw kobieta chce zajrzec do schronu bo stamtad mniejsze szanse maja. Mieszka czesciowo w Krakowie a czesciowo we Francji i ogolnie sporo podrozuje dlatego zalezy jej zeby psiak byl malutki i mogl z nia latac. W domu jest juz nieduzy kundelek, ktory na czas jej wyjazdow do Francji mieszka u jej mamy bo w samolocie musialby latac w luku ze wzgledu na wage a to go bardzo stresuje. Ona chyba zreszta nawet byla kiedys u Ciebie z moja mama o ile dobrze kojarze :) za jakies 2 tygodnie wraca z Francji i bedzie szukala w schronisku ale jakby nie znalazla to jej przekaze Twoj numer Quote
Therion Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 A ja jeszcze raz poproszę o karmę dla psów u Missieek, sporo jej idzie. Quote
Therion Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak. Quote
zerduszko Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Therion napisał(a):Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak. Nie tylko od missieek. Kundli jest tysiące razy więcej, to i chętnych wydaje się mniej :( Quote
Kenny Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Therion napisał(a):Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak. no właśnie! nikogo nie obchodzi charakter tych psów tylko każdy patrzy na wygląd,a np. Trudi jest taka kochana!!! o Mazurku już nawet nie mówię bo nie ma takich słów żeby go opisać! Quote
malawaszka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Kenny napisał(a):no właśnie! nikogo nie obchodzi charakter tych psów tylko każdy patrzy na wygląd,a np. Trudi jest taka kochana!!! o Mazurku już nawet nie mówię bo nie ma takich słów żeby go opisać! Mazur ma u mnie minusa :lol: dokuczał suni tej dużej rudej która ma dzieci - razem z totkiem jej dokuczali, a ona jest taka przerazona biedna! Ja zakochana jestem w Dżinie - jest cudowna! Quote
Kenny Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 malawaszka napisał(a):Mazur ma u mnie minusa :lol: dokuczał suni tej dużej rudej która ma dzieci - razem z totkiem jej dokuczali, a ona jest taka przerazona biedna! Ja zakochana jestem w Dżinie - jest cudowna! biedna sunia...ale wiesz jak to jest z facetami w okresie dojrzewania :P lubią dokuczać dziewczynom :P moja miłość do Mazura pozostaje niezmieniona i wieczna :D to się z Totkiem dobrali no...<nonono> Dżina to mi się wydaje taka opanowana i skromna, nie? Quote
zerduszko Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Mazur, to już chyba burzę hormonów ma "odegnaną" ;) Nie ma co go usprawiedliwiać ;) Quote
Kenny Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 zerduszko napisał(a):Mazur, to już chyba burzę hormonów ma "odegnaną" ;) Nie ma co go usprawiedliwiać ;) haha no dobra, nie wyszło mi :D ale i tak go kocham :P Quote
Therion Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Totek już niebawem straci jaja , to się może uspokoją. Quote
Kenny Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 haha dobrze,że Totek nie zagląda na dogo...;) Quote
Colette Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Therion']Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak. Jak wygląda "typowy kundel"? ;) A z innej beczki, w najblizszym czasie powinien zjawić się u Angeli kurier z 40kg suchej karmy. Kupiłam właśnie na allegro coś takiego: http://allegro.pl/nowosc-canun-dog-menu-20kg-gratis-kurier-karma-i1281875358.html z opcją dostarczenia do Bukowna. Wiem, że na ogół Angela używa czegoś innego - mam jednak nadzieję, że i ta karma będzie coś warta (a na pewno się "rozejdzie"). Tzw. skład analityczny wydaje się być ok. Jeśli jednak ktoś ma jakieś negatywne uwagi na temat tej karmy - prosze o info, żeby w przyszłości jej unikać. Quote
missieek Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 zapewne im podejdzie ale napisze jak juz zjedza :) piekne dzieki!! Quote
Therion Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Podziekowania dla Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, za pomoc dla zwierzaków u Missieek . Quote
Colette Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 missieek czy dotarła paczka z karmą? Jak to na allegro - powinnam wystawić komentarz, zastanawiam sie więc czy tranzakcję można uznać za zakończoną? No i co ważniejsze - czy smakowało psiakom :-) Quote
missieek Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 braklo czasu aby tu odpisac :oops: karma dotarla, dwa duze worki, juz pochlonieta - psiaki nie mialy z tym problemow dzieki raz jeszcze :Rose: dziekuje tez KTOZowi za karme sucha dla doroslych, szczeniat i puszki dla kotow :Rose: Quote
Colette Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 przy takim zwierzyncu brak czasu nie dziwi :) ciesze sie, ze dotarla i sie przydala - to wystawiam koentarz i dodaje do ulubionych na przyszlosc :) Quote
malawaszka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Nowy wątek - kolejna gromada szczeniaków u missieek - pomóżcie ogłaszać :modla: http://www.dogomania.pl/threads/195612-Dwie-rude-Psie-Mamy-i-ich-7-dzieci-prosz%C4%85-o-og%C5%82oszenia! Quote
Recommended Posts