Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Missieek, czy ewentualnie bylby u Ciebie (lub w Ol) jakis kurdupel do 6ciu kg? Chodzi o doroslego psa, ktory juz wiekszy nie urosnie a najlepiej suczka. Kobi ze wzgledu na wiek raczej odpada. Ta waga jest bardzo wazna i jest to absolutne maksimum (chetniej jeszcze mniej bo zawsze moze przytyc) bo psiak mialby czasem z pancia latac samolotem a tam powyzej 6kg musialby leciec w luku bagazowym.
Kobieta chce najpierw do schroniska podjechac ale jak tam nie znajdzie takiego malucha to bedzie szukala gdzie indziej

Posted

[quote name='masienka']Missieek, czy ewentualnie bylby u Ciebie (lub w Ol) jakis kurdupel do 6ciu kg? Chodzi o doroslego psa, ktory juz wiekszy nie urosnie a najlepiej suczka. Kobi ze wzgledu na wiek raczej odpada. Ta waga jest bardzo wazna i jest to absolutne maksimum (chetniej jeszcze mniej bo zawsze moze przytyc) bo psiak mialby czasem z pancia latac samolotem a tam powyzej 6kg musialby leciec w luku bagazowym.
Kobieta chce najpierw do schroniska podjechac ale jak tam nie znajdzie takiego malucha to bedzie szukala gdzie indziej[/QUOTE]
do tego opisu świetnie nadają się Florka i Lulu od missieek!!! i cudne są, Florka chyba trochę mniejsza :)

Posted

masienka napisał(a):
Missieek, czy ewentualnie bylby u Ciebie (lub w Ol) jakis kurdupel do 6ciu kg? Chodzi o doroslego psa, ktory juz wiekszy nie urosnie a najlepiej suczka. Kobi ze wzgledu na wiek raczej odpada. Ta waga jest bardzo wazna i jest to absolutne maksimum (chetniej jeszcze mniej bo zawsze moze przytyc) bo psiak mialby czasem z pancia latac samolotem a tam powyzej 6kg musialby leciec w luku bagazowym.
Kobieta chce najpierw do schroniska podjechac ale jak tam nie znajdzie takiego malucha to bedzie szukala gdzie indziej

Florka - waga 5kg
skrobnij cos wiecej co to za domek :)

Posted

To na razie nic pewnego bo najpierw kobieta chce zajrzec do schronu bo stamtad mniejsze szanse maja. Mieszka czesciowo w Krakowie a czesciowo we Francji i ogolnie sporo podrozuje dlatego zalezy jej zeby psiak byl malutki i mogl z nia latac. W domu jest juz nieduzy kundelek, ktory na czas jej wyjazdow do Francji mieszka u jej mamy bo w samolocie musialby latac w luku ze wzgledu na wage a to go bardzo stresuje. Ona chyba zreszta nawet byla kiedys u Ciebie z moja mama o ile dobrze kojarze :) za jakies 2 tygodnie wraca z Francji i bedzie szukala w schronisku ale jakby nie znalazla to jej przekaze Twoj numer

Posted

Therion napisał(a):
Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak.

Nie tylko od missieek. Kundli jest tysiące razy więcej, to i chętnych wydaje się mniej :(

Posted

Therion napisał(a):
Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak.

no właśnie! nikogo nie obchodzi charakter tych psów tylko każdy patrzy na wygląd,a np. Trudi jest taka kochana!!! o Mazurku już nawet nie mówię bo nie ma takich słów żeby go opisać!

Posted

Kenny napisał(a):
no właśnie! nikogo nie obchodzi charakter tych psów tylko każdy patrzy na wygląd,a np. Trudi jest taka kochana!!! o Mazurku już nawet nie mówię bo nie ma takich słów żeby go opisać!

Mazur ma u mnie minusa :lol: dokuczał suni tej dużej rudej która ma dzieci - razem z totkiem jej dokuczali, a ona jest taka przerazona biedna!

Ja zakochana jestem w Dżinie - jest cudowna!

Posted

malawaszka napisał(a):
Mazur ma u mnie minusa :lol: dokuczał suni tej dużej rudej która ma dzieci - razem z totkiem jej dokuczali, a ona jest taka przerazona biedna!

Ja zakochana jestem w Dżinie - jest cudowna!

biedna sunia...ale wiesz jak to jest z facetami w okresie dojrzewania :P lubią dokuczać dziewczynom :P
moja miłość do Mazura pozostaje niezmieniona i wieczna :D to się z Totkiem dobrali no...<nonono>
Dżina to mi się wydaje taka opanowana i skromna, nie?

Posted

zerduszko napisał(a):
Mazur, to już chyba burzę hormonów ma "odegnaną" ;) Nie ma co go usprawiedliwiać ;)

haha no dobra, nie wyszło mi :D ale i tak go kocham :P

Posted

[quote name='Therion']Podrzucam, pseudorasowcami od Missieek jest zainteresowanie, a typowymi kundelkami brak.

Jak wygląda "typowy kundel"? ;)

A z innej beczki, w najblizszym czasie powinien zjawić się u Angeli kurier z 40kg suchej karmy.
Kupiłam właśnie na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/nowosc-canun-dog-menu-20kg-gratis-kurier-karma-i1281875358.html
z opcją dostarczenia do Bukowna.

Wiem, że na ogół Angela używa czegoś innego - mam jednak nadzieję, że i ta karma będzie coś warta (a na pewno się "rozejdzie").
Tzw. skład analityczny wydaje się być ok. Jeśli jednak ktoś ma jakieś negatywne uwagi na temat tej karmy - prosze o info, żeby w przyszłości jej unikać.

Posted

missieek czy dotarła paczka z karmą?

Jak to na allegro - powinnam wystawić komentarz, zastanawiam sie więc czy tranzakcję można uznać za zakończoną?

No i co ważniejsze - czy smakowało psiakom :-)

Posted

braklo czasu aby tu odpisac :oops:
karma dotarla, dwa duze worki, juz pochlonieta - psiaki nie mialy z tym problemow
dzieki raz jeszcze :Rose:

dziekuje tez KTOZowi za karme sucha dla doroslych, szczeniat i puszki dla kotow :Rose: