Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiaków przybyło , na wątku cisza, to chociaz podniosę, Asior mogłabyś porozmawiać z prezeską KTOZ w sprawie zakupu karmy dla psów Missieek.Potrzeba 300 kg miesiecznie.

Posted

niech Angelika napisze pismo z prośbą o zakup karmy..opisze sytuację oraz to ile ma zwierzaków na utrzymaniu...
Nie wiem jaka będzie odpowiedź, bo ostatnio naprawdę bardzo cienko przędziemy... Zamawiamy co miesiąc za prawie 10000 karmy kociej i psiej ... :roll:

Posted

Therion,
wydajesz się dobrze zorientowany ile oraz jakiej karmy zużywa missieek na "swoje" zwierzaki :-)

O ile dobrze pamiętam, wspominałes w którymś z wątków, że jeśli chodzi o sucha karmę - króluje Josera.
Wiesz może też jakiej firmy puszom missieek najbardziej "ufa"?

No i poboczne pytanie - missieek woli dostać kasę na konto i sama uganiać się za zamawianiem karmy, czy lepiej przekierować gotową paczkę na Bukowno?

Posted

Dziennie Missieek zużywa 10 kg suchej karmy, 4 kilogramy makaronu świderki i 5 puszek 1200 g- to same psy , co do kotów nie orientuje się. Psy jedzą każda suchą karmę, jest możliwość zakupu w zaprzyjażnionym sklepie Josere Economy 20 kg za 71 zł, co do puszek- jedzą z Biedronki , czasem kupię w Kauflandzie 3-4 zł za sztukę , na lepsze krucho z pieniędzmi.Chyba lepiej przelać na konto odpadają koszty wysyłki karmy.

Posted

nowe psy jeszcze bez wątków

Marmurek - ledwo żywy, zagłodzony zabrany z bielskiego schroniska, kilka dni na kroplówkach dopiero postawiło go na nogi

suka Chinka - przeszła operację usuwania guza i sterylkę

duża suka przestraszona, łagodna ze szczeniakami z Olkusza

Posted

malutka młoda przestraszona suczka

średnio nieduza energiczna młodziutka suczka

piękna młoda DONka

maleńki drobniutki piesek - potrzebuje operacji łapki - stare złamanie

przestraszona malutka czekoladka suczka

Posted

piesek w typie border collie - nie miał tam szans na przeżycie gdyż jest kaleki - ma rozszczep wargi - doskonale sobie radzi z jedzeniem - preferuje suchą karmę. Ma również zaburzenia wzroku - oczopląs. Jest pieskiem energicznym, wesołym - potrzebuje spokojnego i cierpliwego opiekuna, który poświęci czas na wybieganie - może jakieś psie sporty? Maluch potrzebuje również wizyty u psiego neurologa - może da się jakoś poprawić komfort jego życia. Inne psy go nie lubią - psy eliminują ze stada osobniki kalekie, on też się denerwuje jak za dużo psów wokół niego więc w obecnym miejscu - w domu tymczasowym żyje w stresie - to psie dziecko potrzebuje pomocy, indywidualnej opieki!

Dajmy mu szansę!

Posted

Borderkowi przydałby sie indywidualny dom tymczasowy, Marmurek tez specjalnej- troski dwoma łapami był na tamtym świecie, umierający w stanie skrajnego wyczerpania trafił do Angeliki, Mały czarny piesek z krzywa łapka , ma stare zwichniecie rzepki w stawie kolanowym, miał konsultacje u ortopedy-stawu nie da sie juz naprawic, mozna wstawic płytke usztywnijacą kolano, wtedy bedize mógł obarczć łape , z tego co sie orientuje koszt zabiegui 400 zł. Sama Missieek nie jest w stanie tego sfinansować, suka Chinka miała na plecach guz wielkości jajka( otorbiony ropień lub kaszak ), Staruszka Pepa już ponad rok siedziała w schronisku- no bo kto wezmie starego psa, i tak mozna wymieniać . Problem polega na tym ,że ludzie nie chcą kalekich, niepełnosprawnych zwierząt , starych zwierząt. Malawaszka dziekuje Ci za świetne foty i ogłoszenia, no i są jeszcze koty cała gromadka małe i duże.

Posted

W Zabierzowie 17 października ma być jakaś impreza powiązana z pomocą dla bezdomnych psiaków, mają być tez podobno psy do adopcji

Może udałoby się kogoś zaprezentować.

Niewiele wiem o tej imprezie, ma się odbyć na Rogatym Ranczo

Dowiedziałam się od przyjaciółki, która pracuje z jedną z organizatorek.
To jest organizowane min. przez Kundel bury i kocury

http://powiat.krakow.pl/kalendarium,task,show,id,216,„kundel-bury-i-kocury”.html

Najlepsze gminy w Polsce oraz program „Kundel Bury i Kocury” zapraszają
na „Rogate Ranczo” w Zabierzowie, 17 października 2010 r. o godzinie 14.00 zwierzaki małe i duże (nie tylko koty i psy), ich właścicieli i wszystkich miłośników zwierząt do udziału w akcji na rzecz bezdomnych czworonogów.n

W programie :
· wybory najmilszego zwierzaka
· najbardziej podobnego do swojego właściciela
· niezwykłego zwierzaka
· konkurs na najciekawszy trik naszego pupila
· konkursy plastyczne i literackie dla dzieci
· „małe co nieco” z grilla
· zbiórka karmy oraz środków czystości
· aukcja, wolne datki na rzecz bezdomnych zwierząt

Patronat: Wójt Gminy Zabierzów – Elżbieta Burtan
Wójt Gminy Wielka Wieś – Tadeusz Wójtowicz
Patronat medialny: TVP Kraków, Gazeta Krakowska
Organizatorzy: LKS „Kmita” Zabierzów, Agnieszka Mitka, Renata Pędrys, Agnieszka Rokita i Marcin Kruk

Posted

[quote name='kanna']czy coś dobrego wynikło u Ajaxa w związku z ogłoszeniem?

były telefony? jakieś szanse na domek?[/QUOTE]

byl jeden, mam numer, ale braklo czasu aby oddzwonic

[quote name='fizia']W Zabierzowie 17 października ma być jakaś impreza powiązana z pomocą dla bezdomnych psiaków, mają być tez podobno psy do adopcji

Może udałoby się kogoś zaprezentować.

Niewiele wiem o tej imprezie, ma się odbyć na Rogatym Ranczo

Dowiedziałam się od przyjaciółki, która pracuje z jedną z organizatorek.
To jest organizowane min. przez Kundel bury i kocury
[/QUOTE]

nie wiem czy jestem mile widziala przez Kundel...
ktos rozpowiada ze mam u siebie parwo, choc go nie mam

Posted

[quote name='missieek']
nie wiem czy jestem mile widziala przez Kundel...
ktos rozpowiada ze mam u siebie parwo, choc go nie mam[/QUOTE]

wiesz...nie zdziwiła bym się... kundel to tylko "swoich" uznaje.... :angryy:

do tego dziwię się na organizację pikniku w tamtym miejscu, bo są różne nie ciekawe opinie od mieszkańców okolicznych....