Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sporo psiaków poszło do domków, ale przybyły kolejne:

SAWA - 10 miesięczna sunia zabrana z łańcucha - CUDOWNA!!! milutka, uległa, łagodna jak baranek - widziałam jak ucieka przed szarżującą Lotką :-o:lol: Grzeczna, nawet fajnie chodzi na smyczy - już jest wysterylizowana!!!
Piękna, duża sunia!

Posted

Sawa na pewno szybko znajdzie dom. Nora tez.

Malawaszko, piekne zdjecia w swietle zachodzacego slonca. Doskonale oswietlenie, zdjecia majafajny klimat.
Oglaszasz Sawe i Nore?

Posted

Wczoraj do missieek wróciła Zorka - siostra Bakusi i Reksia - powód - bardzo niszczy i gryzie dzieciaka :angryy: nie chciało się wychować malca - najłatwiej zadzwonić i powiedzieć, żeby psa zabierać :angryy: :angryy::angryy::angryy: wstyd mi, że jestem z tego samego miasta co ci ludzie :shake:

Zora owszem ma charakterek - ale nie jest głupia i niewiele trzeba żeby była grzeczna - jak ją wiozłam do missieek to zwymiotowała (mniejsza o to, że skórami z kury - wielkimi kawałkami) - i chciała to zjadać - złapałam ją za obrożę to zaczęła warczeć - ochrzaniłam gadzinę i już więcej nie próbowała - więc nie jest z nią źle - wyetarczyłaby odrobina dobrej woli i chęci wychowania psa!

Posted

Jasne, ze sie nie chcialo, niektorzy 'ludzie' mysla, ze pies sie sam wychowa. Pewnie tamten bachorek tez nie wychowany, dokuczal suni i tyle.... mowcie co chcecie, ale adopcje do domow z obecnymi dziecmi to koszmar kazdego dogomaniaka....zeby nie wiem jaki grzeczny byl pies, dziecko i tak go zniszczy. Nie znam obecnie dzieci grzecznych i dobrze wychowanych, dobrze to podsumowuje felieton Olgi Lipinskiej w Twoim Stylu - lipiec 2008.

Posted

Nie no - aż tak to się nie zgodzę - u mnie z domu jest 3,5 letnia siostrzenica - odpowiednio wychowana w poszanowaniu dla zwierzaków wyrasta na świetnego miłośnika gadziny - już moja w tym głowa :lol: To nie wina dzieci - to wina debilnych rodziców, którym się nie chce wychowywać ani psa ani dzieciaka :mad: Ja uważam, że dzieci powinny się chować ze zwierzętami - bo potem kto przejmie nasze działania? Tylko tym nieodpowiedzialnym rodzicom trzeba do łbów nakłaść - a to bywa często trudniejsze niż wytłumaczenie czegoś dziecku - wczoraj też - kazałam im przyjść z Zorką na przystanek bo byłam po ciemku i bałam się sam po obcym osiedlu chodzić - na przystanek wyszli rodzice z synkiem - zero jakiegoś żalu - a to przecież koło miesiąca byli razem! dzieciak się bawił z psem, a jak zobaczyli, że jadę to matka z synem wręcz uciekli :-o został tylko facet, który próbował mi wmówić jaka to Zora jest agresywna :lol: wymiana zdań była krótka, a ja nie byłam miła - powiedziałam, ze świetny przykład rozwiązywania problemów dali dzieciakowi, a następnym razem jak im się zachce nową zabawkę to poleciłam sklep z pluszakami :angryy:

Wracając do dzieci - o dziwo np córki mojej kuzynki ze wsi, gdzie psy nie mieszkają w domu (od niedawna wielki sukces - pies nie jest trzymany na łańcuchu!) - kochają tego psa - oglądały moje zdjęcia na naszej klasie z psami, wypytywały - normalnie małe psiary - szkoda tylko, że matkę mają niereformowalną, ale one same z siebie są naprawdę dobrymi dziewczynkami

Posted

Wklejam to co napisała Amikat na wątku katowickim:
Jest domek dla suczki nieduzej . Moze być w typie sznaucera, labka - obojętnie zresztą. Ma mieszkać z emerytami na 1 piętrze w bloku. MA być mało szczekliwa. Wiek do 2-3 lat.
Jakie propozycje? Proszę o zdjęcia z opisami na maila!!!!! amikat@wp.pl

Może u Was będzie jakaś kandydatka, która by się nadawała?:) nic więcej o domku nie wiemy, ale Amikat na pewno poda więcej informacji, jak ją spytacie.

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Wklejam to co napisała Amikat na wątku katowickim:
Jest domek dla suczki nieduzej . Moze być w typie sznaucera, labka - obojętnie zresztą. Ma mieszkać z emerytami na 1 piętrze w bloku. MA być mało szczekliwa. Wiek do 2-3 lat.
Jakie propozycje? Proszę o zdjęcia z opisami na maila!!!!! amikat@wp.pl

te rzeczy się wykluczają :lol: mało szczekliwy sznaucer, albo nieduży labek :lol:;) u missieek jest nieduża suczka w typie ratlerka - może ona? :loveu:

Posted

Ja rozumiem to tak, że ma mieć cechy wyglądu labka, wielkość niekoniecznie. Przecież Dogomaniakom tego chyba tłumaczyć nie trzeba. Mamy mnóstwo 'mini-rottków', 'wyrośniętych yorków' czy 'jamników na dłuższych łapkach'. I równie dobrze wiemy o tym, że pies W TYPIE nie odpowiada cechom charakteru rasy.

Ja nie wiem, podany jest mail, więc można wysłać spróbować.. Myślę, że najważniejsze, by chaakter się zgodził, wygląd jest określony tylko z grubsza.

Posted

Missieek-odezwał się do Ciebie dzisiaj Pan w sprawie psiaka jakiegoś ? Zadzwonił do mnie w sprawie suni co ją na DT miałama,le to juz nie aktualne więc podałam mu adres Twojej strony,obiecał,ze się odezwie.:razz: W ogóle to wszystkim tą strone podaje,więc powinno być zatrzesienie telefonów.:razz:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Missieek-odezwał się do Ciebie dzisiaj Pan w sprawie psiaka jakiegoś ? Zadzwonił do mnie w sprawie suni co ją na DT miałama,le to juz nie aktualne więc podałam mu adres Twojej strony,obiecał,ze się odezwie.:razz: W ogóle to wszystkim tą strone podaje,więc powinno być zatrzesienie telefonów.:razz:

nie dzwonil