Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem dlaczego tak malo osob zaglada na Missieekowe watki?
Inne domki tymczasowe maja 1 psa i prosza o pomoc, a Missieek ma 8 i malo osob sie pyta czy czegos nie potrzeba :(

Posted

Aga, sama sobie odpowiedziałaś na pytanie ;)
Psom krzywda się nie dzieje, mają dobrą opiekę. Missieek nie domaga się pomocy w każdym wątku tylko robi swoje.
Ja sama zresztą niewiele słyszalam o Missieek choć jestem na dogo już jakis czas. Dopiero jak z Aląą zaczęłyśmy się zastanawiać na kogo przeznaczyć bazarki to Alaa dała propozycję Missieek. Napisała mi mniej więcej coś takiego : ma dziewczyna trochę psów, nie słychać żeby z dogo szła jakaś duża pomoc, ona sama nie prosi o nią na każdym kroku, więc....

Słuchajcie pozwolę sobie na małego offika (mam nadzieję, ze mnie nie zabijecie). Jest na dogo taki piesek, do którego ostatnio prawie nikt nie zagląda. Gabryś siedzi w schronisku w Radomiu. Robię mu allegro i już w marcu była nadzieja, ale.....
Zaglądnijcie do niego czasem
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6340905#post6340905

Posted

Beata J. napisał(a):
Aga, sama sobie odpowiedziałaś na pytanie ;)
Psom krzywda się nie dzieje, mają dobrą opiekę. Missieek nie domaga się pomocy w każdym wątku tylko robi swoje.
Ja sama zresztą niewiele słyszalam o Missieek choć jestem na dogo już jakis czas. Dopiero jak z Aląą zaczęłyśmy się zastanawiać na kogo przeznaczyć bazarki to Alaa dała propozycję Missieek. Napisała mi mniej więcej coś takiego : ma dziewczyna trochę psów, nie słychać żeby z dogo szła jakaś duża pomoc, ona sama nie prosi o nią na każdym kroku, więc....

Alaa do mnie pisala jakis czas temu, jak w Mielcu zaczelo sie 'ochladzac', zebym dala jakies propozycje pomocy. Wiec podsunelam Missieek, bo ją znam od 2005 roku. Wczesniej wysylalam paczki z roznymi rzeczami dla psiakow (z Karuska, z Krakvetu). Teraz raczej wole podeslac pare groszy, zeby Missieek wydala na cos potrzebnego.
No i wystawiam wiekszosc psiakow na allegro.

Moim zdaniem Missieek jest za skromna. Pisalam Jej wiele razy, ze jednak dogomaniacy powinni pomagac. Ale Missieek jest taka po prostu, sama haruje cale dnie i noce, zeby zarobic na utrzymanie takiego stadka tymczasowiczow.

Wszystkie zwierzaki sa odrobaczane, szczepione, sterylizowane, a to sa duze koszty. Zreszta Therion moze potwierdzic. Dobrze, ze On pomaga :fadein:

Posted

Jeżeli chodzi o potwierdzenie "wiarygodności" Missieek. Czyli mówiąc po ludzku, tego że, haruje, pracuje, opiekuje się, wszelkimi siłami usiłuje zapewnić każdemu napotkanemu ziwrzakowi potrezbną pomoc. Jest osobą, która zapewnia wszytskim zwierzakom pomoc weterynaryjną. Co bardzo istotne dba o sterylizacje. To ja zapewniam wszystkich dogomaniaków. Też ją znam juz ze 2-3 lata. Jeszce studiując w Krakowie i mieszkając tu opiekowała się "moimi" kocikami na tymczasie.
Ostatnio juz chyba je brakuje sił. Tak ja wielu z nas. Brak pienięzy, dużo zwierzaków. Nie ma na karmę, leki. I poza tym ma kłopoty z "władzą" przez podłych wrednych ludzi.
Jeżeli komuś jest potrzebna pomoc, to Missieek jest w pierwszej 5 na Dogo; na kilka tysięcy użytkowników. A, że nie prosi. Nie umie. Nie lubi.

Posted

No to już jakaś grupka pomocowa się zebrała :lol: . Skoro Missieek jest skromna, to my jej na siłę nie zmienimy, ale możemy rozreklamować to co robi. Proszę tylko osoby, które mają z Missieek bliższy kontakt, aby własnie na bieżąco pisały przede wszystkim jakie są potrzeby, ale też o tym, co już zostało zrobione.
Jeszcze, żeby te domki się znalazły...:painting:

Posted

mar.gajko napisał(a):

Ostatnio juz chyba jej brakuje sił. Tak ja wielu z nas. Brak pienięzy, dużo zwierzaków. Nie ma na karmę, leki. I poza tym ma kłopoty z "władzą" przez podłych wrednych ludzi.
Jeżeli komuś jest potrzebna pomoc, to Missieek jest w pierwszej 5 na Dogo; na kilka tysięcy użytkowników. A, że nie prosi. Nie umie. Nie lubi.

Swiete slowa...:roll:
Bardzo przydalyby sie nowe domki dla tymczasowiczow od Missieek.
Zastanawiam sie, gdzie by jeszcze Missieekowe zwierzaki oglosic :???:
Moze GW, Anonse?

Posted

niektóre lokalne ośrodki tv mają programy poświęcone szukaniu domów bezdomnym zwierzętom. Ma ktoś dojścia? Może udałoby się pokazać w takim programie osobę Missieek a przede wszystkim psy i koty. Kto wie, może wtedy ci wszyscy "dobrzy sąsiedzi" nasyłający władzę zmieniliby swoje podejście? MARZENIA....

Posted

Beata J. napisał(a):
niektóre lokalne ośrodki tv mają programy poświęcone szukaniu domów bezdomnym zwierzętom. Ma ktoś dojścia? Może udałoby się pokazać w takim programie osobę Missieek a przede wszystkim psy i koty. Kto wie, może wtedy ci wszyscy "dobrzy sąsiedzi" nasyłający władzę zmieniliby swoje podejście? MARZENIA....

Znając ludzi, to raczej nasilą działania :(

Posted

wstawiłam na nasz zbiorczy krakowski wątek

Posted

Gosiapk napisał(a):
Może ktoś zrobi plakaty do rozwieszenia. Na początek dla 1 - 2 spów. Każdy sobie wydrukuje na własnej drukarce i rozwiesi u siebie w mieście. Hm?

spokojnie
ja mam plakaty
uaktualnie i rozesle
moze wieczorem