Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karolina K.']A jednak okazuje się, ze teoria dominacji jest prawdziwa.[/QUOTE]
A z czego to wnosisz ? Bo jeśli tylko z tego artykuliku, to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Brak tu jakichkolwiek danych, założeń, opisów doświadczeń. To wszystko jest już dawno opisane przez grupę Miklósiego z Uniwersytetu Budapesztańskiego, u którego zresztą zdobywała wiedzę Virányi. Nic w tym artykule odkrywczego dla osób zainteresowanych tematem, ot taki "naukowy" artykulik na poziomie "Faktów".

Posted

Czytałam orginalny artykuł w Science. To jest jedynie notka napisana na jego podstawie. A artykuł, na którego bazie powstała jest opisem żetelnych badań naukowych. Nie mogę wstawić linku do Science, bo artykuł nie jest powszechnie dostępny. Jeśli publikacje z najbardziej szanowanego pisma naukowego uważasz za kiepskie, no cóż... Ponadto publikacja wnosi sporo nowego. Udowdoniono pewne teorie, ktorych wcześniej nikt sprawdzał. Polecam dotarcie do tekstu orginalnego w Science. Link wstawiłam jako ciekawostkę, by pokazać, że wyniki badań są często sprzeczne i że nie wszystko jest takie czarno-białe, jakby mogło by się wydawać. Od tak do przemyślenia. :)