Poker Posted February 11 Posted February 11 Zgrabna dziewczyna. Czy ona nadal nie nadaje się do adopcji ? Quote
Jaaga Posted February 13 Posted February 13 Na FB kobieta ogłasza. Zostawię tutaj, może ktoś coś ? Psy po zmarłej P. Ewie PILNIE SZUKAJĄ DOMÓW Jedna sunia, bez oczka, dziś UMARŁA W schronisku, w budzie, w samotności Po wielodniowym pobycie bez opieki, bez pokarmu i wody, wyziębione, zabrane do obcego miejsca, do schroniska, do bud, rozdzielone To są starsze psy PROSZĘ niech się ktoś zlituje i podaruje dom Choćby tymczasowy Przebywają w Schronisko Miedary. Możliwa pomoc w transporcie. Będę edytować zdjęcia jak tylko będę miała więcej informacji, ale można samemu zadzwonić do schroniska aczkolwiek poza płcią to niewiele potrafią powiedzieć. Wszystkie są bardzo spokojne, wystraszone. Żyły razem z kotami także mogą zamieszkać z innymi zwierzętami. Było 8 psiaków. 1 sunia zmarła Najmniejsza, niewidoma (z drugiego zdjęcia po prawej) ma już nowy dom. Zostało 6 psów. Quote
Poker Posted February 13 Posted February 13 Czy to możliwe, żeby to były sierotki po ewu ? Ostatnio nie miała aż tyle psów. I nie wyobrażam sobie, żeby córka i mąż ewu tak okrutnie postąpili. Poza tym ewu miała na imię Basia, a nie Ewa. Tak czy inaczej bardzo szkoda psiaczków. Quote
rozi Posted February 13 Posted February 13 To nie psy od ewu. Na fb jest taki post z 11.02 Stowarzyszenie Pomocy Bezdomnym Zwierzętom "Kocimiętka" spoetnoSdr756le4 oim0gu84t384424al5:1 l6 c43u1m081o101m9tm2m · Edit: Dzisiaj w nocy jeden piesek umarł, ze stresu, z tęsknoty...one nie mają czasu Wczoraj w Zbrosławicach, w domu pełnym zwierząt odkryto zwłoki ich Pani. Jeśli nie otworzymy swoich serc i swoich domów, pieski staruszki, które trafiły do schroniska w Miedarach spędzą swoją starość w zimnych boksach, już nie będą przytulane i kochane. Nie pozwólmy na to. Błagamy o domy w ich imieniu. Są łagodne choć przerażone , kochają koty ( kotki pouciekały, próbujemy łapać ). Jedna sunia , niewidoma dostała dzisiaj nowe życie Quote
Perełka1 Posted February 13 Posted February 13 Dnia 13.02.2026 o 12:47, rozi napisał: To nie psy od ewu. Na fb jest taki post z 11.02 Stowarzyszenie Pomocy Bezdomnym Zwierzętom "Kocimiętka" spoetnoSdr756le4 oim0gu84t384424al5:1 l6 c43u1m081o101m9tm2m · Edit: Dzisiaj w nocy jeden piesek umarł, ze stresu, z tęsknoty...one nie mają czasu Wczoraj w Zbrosławicach, w domu pełnym zwierząt odkryto zwłoki ich Pani. Jeśli nie otworzymy swoich serc i swoich domów, pieski staruszki, które trafiły do schroniska w Miedarach spędzą swoją starość w zimnych boksach, już nie będą przytulane i kochane. Nie pozwólmy na to. Błagamy o domy w ich imieniu. Są łagodne choć przerażone , kochają koty ( kotki pouciekały, próbujemy łapać ). Jedna sunia , niewidoma dostała dzisiaj nowe życie Od 02.02 nie było z p. Ewą B kontaktu. Quote
Poker Posted February 13 Posted February 13 W Miedarach miało niby się poprawić. A jak widać na zdjęciach, nadal jest tragicznie. Ciekawe kiedy była u nich kontrola. Quote
Jaaga Posted February 13 Posted February 13 Dnia 13.02.2026 o 16:08, Poker napisał: W Miedarach miało niby się poprawić. A jak widać na zdjęciach, nadal jest tragicznie. Ciekawe kiedy była u nich kontrola. Po zdjęciach dla mnie jest gorzej niż kiedyś. Wg ich strony, to stowarzyszenie dalej tam działa, ale na starych zdjeciach Basi było znacznie lepiej i czyściej. No i po co było rozdzielac te biedne psy? Jedna już umarła. Zainteresowałam się tą najmniejszą, ale akurat jako jedyną ktoś zabrał. Dla drugiej na fb szukają transportu do Poznania. Mam nadzieję, że znajdą, bo to kawał drogi. Jednak pozostałe 6 pozostaje bez opieki a wyglądają bardzo kiepsko. Quote
Nadziejka Posted February 13 Posted February 13 LIMONKO potwierdż b proszę jeszcze tutaj wpłate z baz. zakończonego Loli 147 zl Quote
Perełka1 Posted February 13 Posted February 13 Dnia 13.02.2026 o 18:56, Jaaga napisał: Po zdjęciach dla mnie jest gorzej niż kiedyś. Wg ich strony, to stowarzyszenie dalej tam działa, ale na starych zdjeciach Basi było znacznie lepiej i czyściej. No i po co było rozdzielac te biedne psy? Jedna już umarła. Zainteresowałam się tą najmniejszą, ale akurat jako jedyną ktoś zabrał. Dla drugiej na fb szukają transportu do Poznania. Mam nadzieję, że znajdą, bo to kawał drogi. Jednak pozostałe 6 pozostaje bez opieki a wyglądają bardzo kiepsko. Szukają transportu dla tej, co nie wychodzi z budy? tej rudej? Quote
Jaaga Posted February 13 Posted February 13 Dnia 13.02.2026 o 22:07, Perełka1 napisał: Szukają transportu dla tej, co nie wychodzi z budy? tej rudej? Jest napisane tylko spokojnego staruszka, więc nie wiem o którego psiaka chodzi. Quote
Nadziejka Posted February 17 Posted February 17 Dnia 11.02.2026 o 19:41, limonka80 napisał: Poker z bazarku + 275 zł 10.02.2026 r. stan konta na 11.02.2026 r. + 1483 zł LIMONKO potwierdż b proszę jeszcze tutaj wpłate z baz. dla Loli 147 zl Quote
limonka80 Posted February 17 Posted February 17 Dla Loli wpłynęła kwota 147 zł z bazarku Nadziejki - pięknie dziękujemy Pieniądze przesłałam na konto Pani Ewy u której sunia przebywa. Quote
limonka80 Posted February 17 Posted February 17 Dnia 11.02.2026 o 19:41, limonka80 napisał: stan konta na 11.02.2026 r. + 1483 zł Nadziejka z bazarku dla Loli + 147 zł 13.02.2026 r. stan kona na 16.02.2026 r. : + 1630 zł Quote
rozi Posted February 18 Posted February 18 Porządkowałam w telefonie kontakty, usunęłam ewu. Strasznie przykro :((( Quote
Jaaga Posted February 18 Posted February 18 Dnia 18.02.2026 o 17:31, rozi napisał: Porządkowałam w telefonie kontakty, usunęłam ewu. Strasznie przykro :((( Często wspominam Basię. To człowiek, który żyje w wielu sercach mimo upływu czasu. Teraz widać, ile jedna osoba była w stanie w tamtym miejscu pomóc. Jak zobaczyłam te psy, co wstawilam, to serce mi się ścisnęło. Quote
Poker Posted February 18 Posted February 18 ewu nie pomagała temu miejscu tylko psom stamtąd. Ratowała jak mogła i chwała Jej za to. 1 Quote
Recommended Posts