rozi Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 16 minut temu, ewu napisał: Pani powiedziala , ze w tej samej klatce mieszka syn i ze Ona i maz są bardzo sprawni i cieszą się dobrym zdrowiem. Pani ma 70 lat , Mąż 68.Mają. działkę gdzie sunia będzie mogła się wybiegać . Państwo zwrócą za transport . Czyli Tami pojedzie? Bardzo dobrze. Quote
ewu Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 1 minutę temu, rozi napisał: Czyli Tami pojedzie? Bardzo dobrze. Musze zalatwic transport a wolontariuski juz nie daja rady. W ostatnią sobotę jechaly do Kikou. Szkoda że. Pani się wcześniej. nie odezwała byłoby prawie po drodze. Quote
Tyśka) Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 A Pani nie może kawałek podjechać? Może lepiej jednak w treści ogłoszeń nie pisać nic o transporcie, ewentualnie "w miarę możliwości pomożemy w organizacji transportu". Czyli organizacji, ale właściciel mógłby partycypować w kosztach. Quote
elik Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 13 godzin temu, mari23 napisał: tekst, jeśli tylko odpowiedni - oczywiście jest do wykorzystania, modyfikacji itp Dzięki :) Dzisiaj ogłoszę seniorka na Kraków i wyróżnię. Może wypatrzy go jakaś dobra duszyczka. Quote
elik Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 12 godzin temu, mari23 napisał: u Milusia to poznanie terenu i zapamiętanie topografii długo trwało, stawał albo na górze, albo na dole schodów, w zależności od kierunku spaceru ;) i czekał, żeby go wziąć. Potem po jednym schodku wchodził i stawał, aż udało mu się po długim czasie pokonać te schody i do dzisiaj świetnie sobie radzi, tylko czasem nie chce do domu, to go wnoszę. A nie próbowałaś delikatnie podciągać go na smyczy? Myślę, że dla dobra własnego kręgosłupa powinnaś wymuszać na Milusiu samodzielne chodzenie po schodach :) Quote
elik Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 36 minut temu, elik napisał: Dzięki :) Dzisiaj ogłoszę seniorka na Kraków i wyróżnię. Może wypatrzy go jakaś dobra duszyczka. Ogłoszony jako Milo i wyróżniony. https://www.olx.pl/oferta/milo-pies-ktory-widzi-sercem-porzucony-bardzo-chce-do-ludzi-CID103-IDHwSuw.html 1 Quote
dwbem Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 Ja miałam sukę, która straciła wzrok i nauczyłam ją reagować na sygnaly smyczą - wtedy macała łapą i jak trafiła na krawężnik lub pierwszy schodek bo było kilka do zejścia z klatki to dalej już sobie doskonale radziła przy schodzeniu i wchodzeniu. A to, że nie widzi zorientowałam się dopiero jak przechodziłamn przez ulicę po skosie i ona się potknęła o krawężnik. No i przestała chodzić luzem, czuła się bezpiecznie na smyczy. Quote
ewu Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 5 godzin temu, Tyśka) napisał: A Pani nie może kawałek podjechać? Może lepiej jednak w treści ogłoszeń nie pisać nic o transporcie, ewentualnie "w miarę możliwości pomożemy w organizacji transportu". Czyli organizacji, ale właściciel mógłby partycypować w kosztach. No właśnie nie może. Quote
mari23 Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 7 godzin temu, elik napisał: Dzięki :) Dzisiaj ogłoszę seniorka na Kraków i wyróżnię. Może wypatrzy go jakaś dobra duszyczka. na to własnie liczyłam robiąc ogłoszenie - czasem cuda się zdarzają. 7 godzin temu, elik napisał: A nie próbowałaś delikatnie podciągać go na smyczy? Myślę, że dla dobra własnego kręgosłupa powinnaś wymuszać na Milusiu samodzielne chodzenie po schodach :) On już doskonale sobie radzi, tylko czasem jest 22.30, ja chcę iść spać, a Miluś nie zamierza jeszcze do domu wracać ( w końcu nie widzi i nie wie, że ciemno ;)), wtedy biorę "jaśnie pana" na rączki albo popycham delikatnie we właściwą stronę :) Quote
elik Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 1 godzinę temu, mari23 napisał: albo popycham delikatnie we właściwą stronę :) I to jest ta właściwa reakcja :) Quote
ewu Posted November 26, 2020 Author Posted November 26, 2020 Tami jutro ma jechać do anecik, tam przenocuje i w sobotę wyruszy do Kudowy. Ja dzisiaj zakupiłam wyposażenie i wszystko wieczorem przekażę do schroniska. Państwo wszystko pokrywają. 1 Quote
Tyśka) Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 W takim razie usuwam. Trzymam kciuki za to, aby to była szczęśliwa adopcja :) Quote
ewu Posted November 26, 2020 Author Posted November 26, 2020 11 minut temu, Tyśka) napisał: W takim razie usuwam. Trzymam kciuki za to, aby to była szczęśliwa adopcja :) Dziękuję:) Quote
b-b Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 5 godzin temu, Tyśka) napisał: Trzymam kciuki za to, aby to była szczęśliwa adopcja :) Też za to mocno zaciskam kciuki! 1 Quote
ewu Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 Limonka80 50 zl Anna G-R 70 zl Pani Agnieszka znajoma elik 20 zł Razem 140 zl Dunaj bardzo dziekuje Quote
Poker Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Trzymam miejsce u Anecik dla małej suni. Są kandydatki? Quote
ewu Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 25 minut temu, Poker napisał: Trzymam miejsce u Anecik dla małej suni. Są kandydatki? No pewnie:) Juz proszę. dziewczyny . Tami juz u anecik. Jutro wyrusza do Kudowy . Quote
ewu Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 Jest w schronisku, szorstkowłosa mała chudzina może ma maksymalnie 10kg. Ma około roku, jest wysterylizowana, zaszczepiona. W kojcu strasznie zdziera sobie opuszki łapek, cały kojec był we krwi:( Dziewczyny zabrały ją do szpitaliku ale tam nie może być długo . Rozpaczliwie potrzebuje pomocy. Quote
ewu Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 5 minut temu, Tyśka) napisał: To ta sunia:( Dziękuję za pomoc. Jestem w pracy i zdjęcia udało się wkleić z komputera ale filmik to już dla mnie wyższa szkoła:) Quote
Recommended Posts