Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, ewu napisał:

Pani  powiedziala , ze w tej  samej klatce mieszka syn i ze Ona i maz są bardzo sprawni i cieszą się  dobrym zdrowiem. Pani ma 70 lat , Mąż 68.Mają. działkę  gdzie sunia będzie mogła się  wybiegać . Państwo zwrócą  za transport .

Czyli Tami pojedzie? Bardzo dobrze.

Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

Czyli Tami pojedzie? Bardzo dobrze.

Musze zalatwic transport a wolontariuski juz nie daja rady. W ostatnią sobotę jechaly do Kikou. Szkoda że. Pani się wcześniej.  nie odezwała byłoby prawie po drodze.

Posted

A Pani nie może kawałek podjechać? Może lepiej jednak w treści ogłoszeń nie pisać nic o transporcie, ewentualnie "w miarę możliwości pomożemy w organizacji transportu". Czyli organizacji, ale właściciel mógłby partycypować w kosztach.

Posted
13 godzin temu, mari23 napisał:

tekst, jeśli tylko odpowiedni - oczywiście jest do wykorzystania, modyfikacji itp

Dzięki  :) Dzisiaj ogłoszę seniorka na Kraków i wyróżnię. Może wypatrzy go jakaś dobra duszyczka.

Posted
12 godzin temu, mari23 napisał:

u Milusia to poznanie terenu i zapamiętanie topografii długo trwało, stawał albo na górze, albo na dole schodów, w zależności od kierunku spaceru ;) i czekał, żeby go wziąć. Potem po jednym schodku wchodził i stawał, aż udało mu się po długim czasie pokonać te schody i do dzisiaj świetnie sobie radzi, tylko czasem nie chce do domu, to go wnoszę.

A nie próbowałaś delikatnie podciągać go na smyczy? Myślę, że dla dobra własnego kręgosłupa powinnaś wymuszać na Milusiu samodzielne chodzenie po schodach  :)

Posted

Ja miałam sukę, która straciła wzrok i nauczyłam ją reagować na sygnaly smyczą - wtedy macała łapą i jak trafiła na krawężnik lub pierwszy schodek bo było kilka do zejścia z klatki to dalej już sobie doskonale radziła przy schodzeniu i wchodzeniu.

A to, że nie widzi zorientowałam się dopiero jak przechodziłamn przez ulicę po skosie i ona się potknęła o krawężnik. No i przestała chodzić luzem, czuła się bezpiecznie na smyczy.

Posted
5 godzin temu, Tyśka) napisał:

A Pani nie może kawałek podjechać? Może lepiej jednak w treści ogłoszeń nie pisać nic o transporcie, ewentualnie "w miarę możliwości pomożemy w organizacji transportu". Czyli organizacji, ale właściciel mógłby partycypować w kosztach.

No właśnie nie może.

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Dzięki  :) Dzisiaj ogłoszę seniorka na Kraków i wyróżnię. Może wypatrzy go jakaś dobra duszyczka.

na to własnie liczyłam robiąc ogłoszenie - czasem cuda się zdarzają.

7 godzin temu, elik napisał:

A nie próbowałaś delikatnie podciągać go na smyczy? Myślę, że dla dobra własnego kręgosłupa powinnaś wymuszać na Milusiu samodzielne chodzenie po schodach  :)

On już doskonale sobie radzi, tylko czasem jest 22.30, ja chcę iść spać, a Miluś nie zamierza jeszcze do domu wracać ( w końcu nie widzi i nie wie, że ciemno ;)), wtedy biorę "jaśnie pana" na rączki albo popycham delikatnie we właściwą stronę :)

Posted

Tami jutro ma jechać do anecik, tam przenocuje i w sobotę wyruszy do Kudowy. Ja dzisiaj zakupiłam wyposażenie i wszystko wieczorem przekażę do schroniska. Państwo wszystko pokrywają.

• Like 1
Posted
25 minut temu, Poker napisał:

Trzymam miejsce u Anecik dla małej suni. Są kandydatki?

No pewnie:) Juz proszę. dziewczyny .

Tami juz u anecik. Jutro wyrusza do Kudowy .

Posted

Jest w schronisku, szorstkowłosa mała chudzina może ma maksymalnie 10kg.

Ma około roku, jest wysterylizowana, zaszczepiona.

W kojcu strasznie  zdziera sobie opuszki łapek, cały kojec był we krwi:(  Dziewczyny zabrały ją do szpitaliku ale tam nie może być długo .

Rozpaczliwie potrzebuje pomocy.

Posted
5 minut temu, Tyśka) napisał:

To ta sunia:(

Dziękuję za pomoc. Jestem w pracy i zdjęcia udało się wkleić z komputera ale filmik to już dla mnie wyższa szkoła:)