Tuti Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Od 3 tygodni w domu zagościł szczeniak razy West. Na początku w domu robił kupki i siku. Od 2 tygodni kupki w domu nie zrobił. Problem jest jednak z sikaniem. Piesek bardzo dużo sika. Gdy przyjdzie do domu znów się wysika choć na spacerze sikał z trzy razy. W nocy piesek śpi więc nie ma problemu. Ma on dopiero trzy miesiące więc czy możliwe, że po jakimś czasie oduczy sikać się w domu ? Quote
walczący z gównem Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 mam to samo, potrafi sikac co pol godziny - nie wiem, moze to kwestia diety albo jakiejś choroby ? ostatnio jest na mokrej karmie ale na spacerze robi 1-2 razy Quote
gryf80 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Zlap siki psa i zanies dobadania.tak czesto oddawac mocz moze przy zapaleniu pecherza oco nie trudno-przeciez pes ma brzuch przy ziemi Quote
Berek Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Halo! Mówimy o trzymiesięcznym szczeniaku! Tak mlodziutkie zwierzę siusia bardzo często i nie jest to nic dziwnego. Quote
gryf80 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 co pół godz.?gdy u mnie był podobny problem zaniosłam mocz do analizy i faktycznie bylo zapalenie pecherza Quote
walczący z gównem Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 co pół godz.?gdy u mnie był podobny problem zaniosłam mocz do analizy i faktycznie bylo zapalenie pecherza trzeba to leczyc antybiotykiem ? Quote
gryf80 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 jeśli po zbadaniu moczu wyjdzie stan zapalny to tak Quote
duszyczka Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Mój też na początku dużo sikał. Zresztą teraz (3 miesiące) niewiele się zmieniło. Może o kilka razy rzadziej, ale jednak sika sika sika. Ale dużo się bawi i pije sporo wody, wiec to chyba nie dziwota, że mały pęcherzyk niewiele mieści. Quote
Wilczocha Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 A mój szczeniak wcale tak dużo nie sikał. Od samego początku czyli od 7 tygodnia życia sika co 2,3 godziny. A nawet w wieku 3 miesięcy pozostawiona sama w domu przez 8 godzin nic nie narobiła. Wiec sikanie tak częste co 30 min jest dla mnie nienormalne. Quote
michal-doberman Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 i co tuti? byłaś/byłeś z psem na badaniu moczu? Od 3 tygodni w domu zagościł szczeniak razy West. Na początku w domu robił kupki i siku. Od 2 tygodni kupki w domu nie zrobił. Problem jest jednak z sikaniem. Piesek bardzo dużo sika. Gdy przyjdzie do domu znów się wysika choć na spacerze sikał z trzy razy. W nocy piesek śpi więc nie ma problemu. Ma on dopiero trzy miesiące więc czy możliwe, że po jakimś czasie oduczy sikać się w do Quote
Recommended Posts